X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ze ordynator przy wypisie powiedział mi ze jesli napięcie bezbolesne tutaj podkreślił ze bezbolesne brzuszka raz na godzinę jesli sie zdarzy to jest zupełnie normalne. Ale częstsze a nie daj panie z bólem trzeba od razu skonsultowac. A przy wypisie nie zrobił mi usg tylko zbadał tylko ginekologicznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 17:23

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir, wierzę że jest to trudne, ale wszystko sobie dobrze ogarniecie, tego jestem pewna. Ściskam mocno :*

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Byłam u położnych, powiedziałam że się boję z nią być, bo mam ciążę zagrożona. Powiedziały że to wymioty ciążowe...mam nadzieję.

moja sąsiadka miała meeega przeziębienie i jak zapytałam pielęgnarki co z nami to powiedziałą,że nie mają tyle miejsca aby wszystkie odizolować.. walka z wiatrakami... niestety. Ja po szpitalu dostałam grzybicy, którą leczyłam 3 róznymi antybiotykami ale w końcu się udało. Karmelka ja bym wzięła na wypadek.. żeby później nie walczyć kilka tygodni... fajnie, ze będziesz na święta w domu

Wiewióra- trzymaj się tam! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co. Moja prowadząca mnje skierowała do „poradni” bo tachykardia a tu obserwowałam 3 rożne dzieci na KTG powyżej 30 tc gdzie to tętno nawet sięgało do 184!!! I co?? I w normie

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z synem z przychodni, niestety był poślizg i ponad godzinę tam siedziałam wśród kaszlacych i smarkajacych dorosłych i dzieci :/ Syn ma jakiś wirus, więc bez antybiotyku, ale dostał jakiś syrop na receptę defergan czy jakoś tak, na noc ma złagodzić kaszel. No zobaczymy. A mnie swidruje w nosie i czuję że ki spływa po ściankach gardła katar już :/ Więzadła dzisiaj z prawej strony dają w kość, więc zjadłam zupę i się położyłam, mąż wrócił z pracy i pojechał do apteki i na jeszcze jedno spotkanie służbowe. Jutro ma wolne już, więc go poganiam po zakupy :P A u nas smog daje czadu, smród niesamowity, nienawidzę!

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    moja sąsiadka miała meeega przeziębienie i jak zapytałam pielęgnarki co z nami to powiedziałą,że nie mają tyle miejsca aby wszystkie odizolować.. walka z wiatrakami... niestety. Ja po szpitalu dostałam grzybicy, którą leczyłam 3 róznymi antybiotykami ale w końcu się udało. Karmelka ja bym wzięła na wypadek.. żeby później nie walczyć kilka tygodni... fajnie, ze będziesz na święta w domu

Wiewióra- trzymaj się tam! :)
    Ale to nie zaszkodzi jesli nie mam? Clotrimazolum w globulkach to chyba krzywdy nie zrobi? I zapisane mam ze maść clotrimazolum na srom haha

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wiecie co. Moja prowadząca mnje skierowała do „poradni” bo tachykardia a tu obserwowałam 3 rożne dzieci na KTG powyżej 30 tc gdzie to tętno nawet sięgało do 184!!! I co?? I w normie
    Tez mi się wydawało, że to Wasze tętno jest ok. Dobrze, że już po.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wiecie ze ordynator przy wypisie powiedział mi ze jesli napięcie bezbolesne tutaj podkreślił ze bezbolesne brzuszka raz na godzinę jesli sie zdarzy to jest zupełnie normalne. Ale częstsze a nie daj panie z bólem trzeba od razu skonsultowac. A przy wypisie nie zrobił mi usg tylko zbadał tylko ginekologicznie

Czyli takie jak miewamy do tej pory, nie z bólem, tylko takim dyskomfortem.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Czyli takie jak miewamy do tej pory, nie z bólem, tylko takim dyskomfortem.
    Tak. Ale nie mogą być częstsze niż jedno na godzinę i zeby nie było regularnie.
    Jedna dziewczyna zaczęła rodzic tzn dali jej oxytocyne i juz kazali spacerować maz ja przytula i całuje chyba boli. Zabiorą ja na porodówkę jak bedzie miała częste i regularne ruchy. A mój maz bedzie po mnie za 10 minut jupiii

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir - żal niczego nie zmieni, każde dziecko może to spotkać i to jest najczęściej niemożliwe do zabiegnięcia. Mały rozwija się normalnie poza nóżką jak dotąd. Może się też na tym skończyć, dziecięce organizmy mają niewiarygodne mozliwości regeneracji.
    Nawet starsi ludzie po wylewach wracają do niemal pełnej sprawności mimo początkowego strasznego stanu.
    Trzymam kciuki za pomyślną rehabilitację i brak następstw w przyszłości. Nie ma co mieć wyrzutów tylko trzeba zmotywować wszystkie siły i wziąć się za leczenie, patrzeć w przyszłość. Która przy Waszym stosunkowo lekkim stanie maluje się raczej kolorowo :)

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

Mój Mały od początku z wyższym tętnem.
    W 12tc na prenatalmyvh przez tętno 177/min wyszło nawet zawyżone ryzyko trisomii 13. Test genetyczny to wykluczył i mam nadzieję,że tak będzie.
    W pon.miałam echo serduszka u Małego plus drugie połówkowe i wszystko jest w porządku. I tego się trzymam.

india, Misiabella lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir chyba każdy rodzic dziecka dotkniętego jakąkolwiek poważniejszą chorobą niż przeziębienie zadaje sobie pytanie czemu akurat moje dziecko?
    I chyba żadno z tych rodziców nie pozna nigdy na to odpowiedzi...
    Z tego co piszesz u Was diagnoza łączy się z problemem z nożką podczas chodzenia...Wierzę w to z całych sił,że rehabilitacja może zdziałać cuda a jak już macie pełną diagnozę to teraz szukać specjalisty od rehabilitacji takich przypadków. Będzie dobrze!!!Trzymam kciuki z całych sił :)

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Mój Mały od początku z wyższym tętnem.
    W 12tc na prenatalmyvh przez tętno 177/min wyszło nawet zawyżone ryzyko trisomii 13. Test genetyczny to wykluczył i mam nadzieję,że tak będzie.
    W pon.miałam echo serduszka u Małego plus drugie połówkowe i wszystko jest w porządku. I tego się trzymam.
    Moja ma zmienne tętno i lekarz powiedział ze tak ma być. Ale juz nas umówiłam na 2.01 prywatnie na echo serca.

• india Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir rozumiem Twoj żal :( jedna rzecza, której sie najbardziej boje to wlasnie choroba dziecka. Trudny temat. Ale wierzę, ze rehabilitacja, wasz wysiłek i wiara sprawią, ze Macius bedzie sobie doskonake radzic :*

ug378ribe4qdpu6z.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir rehabilitacja czyni cuda, dzialajcie i bedzie dobrze trzeba wierzyc

Do celu gratulacje tak sie ciesze :) fajnie sie chodzi w ciazy w lecie :) dla mnie o wiele lepiej niz teraz w zimie....boje sie wyjsc z domu ze gdzies sie przewroce, u nas pelno sniegu i wszystko oblodzone, nie mowie juz o ubieraniu 3 warstw na siebie i sznurowaniu butow :)

Karmelka dobrze ze juz idziesz do domu.....no szkoda ze Ci nie zrobili posiewu, dawac leki tak na czuja troche glupio....a w sumie dlaczego Ci dali ten clotrimazol? czym to umotywowal?

Reniiata lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniiata wrote:
    Cześć kochane.
    Tutaj DoCelu :D

Wracam do gry :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b6bc5356ca47.jpg
    Kochana gratulacje!!! Wspanialy prezent na swieta i nowy rok :) trzymam za was kciuki :)

Reniiata lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniiata wrote:
    Karmelllka 11 dpo.

gratki!! trzymam kciuki!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Maciuś miał udar po lewej stronie, dlatego ma problem z prawą stroną ciała. nie potrafił powiedzieć, czy to było w ciąży, podczas porodu, czy już po. no i nie wiemy jak na przykład z padaczką, bo to może się ujawnić za kilka lat (ale nie musi). dobrym znakiem jest to, że Maciuś chodzi. ciąga prawą nogę, ale nie ma nawet opóźnienia, bo zdrowe dzieci powinny chodzić do 18 miesiąca...
    mamy u niego wizyty co 4 miesiące plus stała opieka okulisty, laryngologa, logopedy, ortopedy i tak dalej...
    i załatwi mi więcej USG z racji ciąży, bo niby nie powinno się to powtórzyć, ale lepiej sprawdzać.

nie wiem czy kiedyś pozbędę się tego uczucia żalu, że tak to jest, że to akurat moje dziecko... wiem, że powinnam się cieszyć, że to nic postępującego, ale... no właśnie jest to "ale"...

to zawsze jest cios dla mamy jak dzieciątko choruje, mam nadzieję, że wszystko się jakoś poukłada i będzie coraz lepiej, nie załamuj się!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ale to nie zaszkodzi jesli nie mam? Clotrimazolum w globulkach to chyba krzywdy nie zrobi? I zapisane mam ze maść clotrimazolum na srom haha

nie zaszkodzi, tylko weź od razu po kuracji jakieś probiotyki a teraz doustnie coś - jakiś provag ect.. ja bym wzięła bo na bank ze szpitala przywlekłam tą grzybicę.. już wieki wcześniej nie miałam aż tu nagle.. pewnie wiedzą co robią skoro dali jak wymazy ok

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam podwyższoną vit D3 - norma do 79,3 a ja mam 100... co to oznacza?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 819 820 821 822 823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ