X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniiata wrote:
    Cześć kochane.
    Tutaj DoCelu :D

Wracam do gry :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b6bc5356ca47.jpg
    Gratuluje ze wszystkich sił!Bardzo Ci kibicowałam!

Reniiata lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir- teraz medycyna i rehabilitacje działają cuda. Wiem, że łatwo się ppisze, ale jednak zawsze wwarto znaleźć dobry cel i do niego dążyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 18:46

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dziewczyny mam podwyższoną vit D3 - norma do 79,3 a ja mam 100... co to oznacza?

Ja czytałam ostatnio, że przedawkowanie wit. D w ciąży może mieć paskudne skutki. Może przejdź się do lekarza, tam było coś o deformacjach w układzie kostnym dziecka. Może można to zbić

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clotrimazolum mi dali bo poprosiłam bałam sie ze cis złapałam w szpitalu. Wymazy mi robili w poniedziałek dziś były wyniki wszytsko ujemne. Ale kto wie czy jakieś paskudztwo sie nie dowalilo. Kibla nie dotknęłam ani razu

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w domu w swoim łóżeczku. Wykapciana nasmarowane pachnaca. Jutro idę na USG podejdę do mojej ginki, zeby jej powiedzieć co mi zafundowała :)
    Wracając ze szpitala byliśmy w KFC po godzinie cukier 108 :)
    Cycki swędzą znowu ehh

Karollinax26, india, martusiawp lubią tę wiadomość

• Mistella Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka miałam cukrzyce w poprzedniej ciąży i mogłam się objadać kfc i zawsze miałam bardzo dobry cukier po tym :) w sobotę idę znów na krzywa , mam nadzieje ze ta ciąża mnie oszczędzi i nie będzie cukrzycy

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na podwieczorek żre słodycze i cukier tez maxymalnie 110... ja nie wiem :/

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Na podwieczorek żre słodycze i cukier tez maxymalnie 110... ja nie wiem :/

Karmelka, ja odkąd mierzę to tylko raz miałam skok po posiłku, wczoraj. Też jem słodycze i jakoś się nie ograniczam. Kontroluję po prostu.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Karolinka to znaczy ze my żadnej cukrzycy nie mamy... albo powinnysmy mierzyć 2 h po

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ale Karolinka to znaczy ze my żadnej cukrzycy nie mamy... albo powinnysmy mierzyć 2 h po

Ja dziś na czczo miałam 67.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś cos jeszcze dzisiaj w lidlu kupił?

• Mistella Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowa mi kupiła 5pak body :)

india, martusiawp lubią tę wiadomość

• Syska2202 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie muszę pochwalić :-P prawie 21 tydzień a mój mąż poczuł dziś pierwsze kopniaki Laurki ❤️❤️

Paula 90, Franka2104, Karollinax26, Wiewióreczka, malutka_mycha, MamaAga85, Kiwona, KarmeLoVe, Kasiulka90, india, B_002, Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    A ja sie muszę pochwalić :-P prawie 21 tydzień a mój mąż poczuł dziś pierwsze kopniaki Laurki ❤️❤️

Piękne imię wybraliście :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu, tak się cieszę!!! Pisz tu do nas, informuj po każdym usg - przecież Ty nasza jesteś :) jesteśmy tylko trochę przed Tobą...wszystko pamiętamy jak dziś i służymy radą :)

Espoir, ja Ci tylko poradzę, żebyś znalazła wspaniałego rehabilatanta, bo mam w najbliższej rodzinie przypadki, że to działa cuda....rzeczy niemożliwe nagle wracają do normy...dobra rehabilitacja fizyczna jest jednocześnie rehabilitacja umysłową, bo jedno ciągnie drugie. To jeszcze maluszek, nie jest za późno. Rehabilitacja będzie wyglądać drastycznie - ja wyłam jak widziałam jak ukochany siostrzeniec miał Voitę. Mały był purpurowy z płaczu, bólu i strachu. Ale nie piszę tego, by Ci dokopać a zmotywować. Moja siostra była silna psychicznie. Inni rodzice wylamywali się z rehabilitacji i dziś ich dzieci są w średnim stanie. Siostra nie przerwała. Przez rok 3 razy dziennie. Mały jest już zdrowy. Miał garba. Niesprawna połowa ciała. Neurolodzy mówili, że nie będzie do końca zdrowy umysłowo, bo to są często korelacje. Miał sto rzeczy, których nie umiem przytoczyc - takie nazwy. Mogę jedynie wysłać Ci opis jak chcesz... Dziś 2,5 latek prowadzi takie dyskusje, że dorosły traci argumenty :) Rozwój ponad przeciętną. Słodki, śliczny, sprawny, mądry. Rehabilitacja podtrzymująca 1 raz w miesiącu. Życzę Ci podobnej historii :*

Reniiata, Misiabella, Kasiulka90, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od zawsze było że jak dziewczynka to będzie Laurka i mój chłop nie ma nic do gadania :-P następne imię kiedyś będzie wybierać On - aż się boje :-P

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ten...moja współlokatora rzygała jakieś 100 razy - nie przesadzam. Mam przerąbane. Teraz usunęła, bo dali jej jakieś leki silne, wcześniej nic nie dzialalo. Mam nadzieję, że to wymioty ciążowe, tak mi mówią położne, choć wyglądają nieco dziwnie. Ale ja nie miałam, więc nie wiem.

U mnie zeszła kroplówa z magnezem, jutro drugi zastrzyk ze sterydem i chyba wychodzę.

Na drugim ktg miałam chwilowy spadek tętna do 100. Nic nie powiedzieli na to, trochę się martwię.

Syska, piękne imię! Ale żeby czasem drugie dziecko nie miało na imię Mścisław :P Lepiej nie dawać chłopu tak do końca wolnej ręki - facety są nieobliczalne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 22:30

Karollinax26, Lolka30 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    No a ten...moja współlokatora rzygała jakieś 100 razy - nie przesadzam. Mam przerąbane. Teraz usunęła, bo dali jej jakieś leki silne, wcześniej nic nie dzialalo. Mam nadzieję, że to wymioty ciążowe, tak mi mówią położne, choć wyglądają nieco dziwnie. Ale ja nie miałam, więc nie wiem.

U mnie zeszła kroplówa z magnezem, jutro drugi zastrzyk ze sterydem i chyba wychodzę.

Na drugim ktg miałam chwilowy spadek tętna do 100. Nic nie powiedzieli na to, trochę się martwię.

Syska, piękne imię! Ale żeby czasem drugie dziecko nie miało na imię Mścisław :P Lepiej nie dawać chłopu tak do końca wolnej ręki - facety są nieobliczalne ;)

A ta współlokatorka na jakim etapie już jest ? Wiesz coś ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 tc - tyle co podslyszalam, bo nie da się nawiązać z nią kontaktu. Ponoć w pierwszej ciąży trochę wyniotowala, a teraz...nawet nie wiem jak Wam to opisać. Ona ma torsje, rzuca nią z bólu żołądka, rwie, a nie ma czym wymiotować, trochę żółci...no tragedia.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

Powiem Ci będę bała się okropnie :-P wiadomo wolna ręka - a niech se myśli że ja ma :-P a myślę że goupoty mu wybije z głowy :-P

qdkke6yd1ouxxkf6.png
‹‹ 820 821 822 823 824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ