X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Ktos uzywal tutaj wozka phil&teds sport? Bo mi tak cos swita, ze ktoras z Was pisala ze chce nawet sprzedac. Chodzi mi o porady techniczne na poczatek :)

Ja mam phill & teds :) sluze rada :)

Misiabella, Syska2202 lubią tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Karmelka!:)
    Karmelllka90 wrote:
    W szpitalu po kroplówkach 2 z magnezem a przy sterydach zawsze podają! Pózniej dawali mi slow mag 3x1 taka wielka tableta
    Ale co podają?? Magnez w tabletkach?

Uprzedzili o słabszych ruchach, ale też pamiętałam to od Ciebie :) troszkę słabsze faktycznie, zobaczymy jak będzie po drugiej dawce.

Z cukrem pytałam gina czy mi zrobią, ale to samo powiedział - że przy sterydach byłyby ciekawe wyniki ;)

Spałam od 3 do 6...jak to w szpitalu. Jestem już po ktg. Głodna jak cholera ;)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Wiewióreczka ja w domu a spałam dzisiaj tyle co ty. Nie wiem co to za noc dziwna. Zwykle jestem mega śpiochem, zwłaszcza rano. Leżę sobie jeszcze i czytam ale już muszę powoli wstawać bo głodna jestem strasznie. Będziemy najwyżej drzemki sobie robić w ciągu dnia bo ja już czuję że mam piasek pod powiekami, ale zasnąć nie mogę jak próbuję.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalyscie o wybuchu w czeskiej kopalni? 11 Polaków zginęło. Przed samymi swietami 11 rodzin straciło ojców, mężów i synów :(

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, może za późno się położyłaś po tej imprezie i tak się wybiłaś ze snu, ja tak czasem mam. Masz rację, trzeba w ciągu dnia pospać :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • stresant Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy Wasze maluchy tez maja tak czesto czkawke?
    u nas czkawka ze 3 razy dziennie :)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Ale witamina D szybko spada po lecie, dlatego trzeba suplementować. Po śledziu nie...wiem, że na wynik może wpłynąć nie odstawienie witaminy przed badaniem - sprawdź czy nie masz w suplemecie ciążowym.

Wiewióreczka ja biorę tylko acard, luteinę i provag... nie biorę żadnych suplementów... :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Slyszalyscie o wybuchu w czeskiej kopalni? 11 Polaków zginęło. Przed samymi swietami 11 rodzin straciło ojców, mężów i synów :(
    O Boże, nic nie wiem...ale powiem Wam, że ja jestem z zagłębia miedziowego, gdzie są kopalnie kghm...i jak tylko przychodzi okolica listopada-grudnia to jakaś tragedia...na Św.Barbary co roku żałoba zamiast imprezy...

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Wiewióreczka ja biorę tylko acard, luteinę i provag... nie biorę żadnych suplementów... :(
    Kochana, to ja bym na Twoim miejscu oznaczyła witaminę D jeszcze raz. Bo może być błąd pomiaru i każdy lekarz każe Ci jeszcze raz pójść. Minus, że to drogie badanie.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • stresant Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

straszna tragedia :( 30km ode mnie :( od rana patrze na wiadomosci wszedzie o tym mowia, najgorsze ze pare osob nawet nie znalezli a juz pochowali :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Dzięki Karmelka!:)

Ale co podają?? Magnez w tabletkach?

Uprzedzili o słabszych ruchach, ale też pamiętałam to od Ciebie :) troszkę słabsze faktycznie, zobaczymy jak będzie po drugiej dawce.

Z cukrem pytałam gina czy mi zrobią, ale to samo powiedział - że przy sterydach byłyby ciekawe wyniki ;)

W sensie, ze przy sterydach do każdego zastrzyku dają jedna kroplówkę magnezu.
    Ale pózniej juz dają tylko slow mag - 3x1 taka wielka tabletka. Ciekawe jak on sie przyswaja...

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Kochana, to ja bym na Twoim miejscu oznaczyła witaminę D jeszcze raz. Bo może być błąd pomiaru i każdy lekarz każe Ci jeszcze raz pójść. Minus, że to drogie badanie.

robiłam w enel-med- mam w pakiecie.. napisałam do nich własne maila.. ale pewnie dopiero po świętach wrócę do tematu

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    straszna tragedia :( 30km ode mnie :( od rana patrze na wiadomosci wszedzie o tym mowia, najgorsze ze pare osob nawet nie znalezli a juz pochowali :(
    Nie mają może zamiaru schodzić bo za duże ryzyko

• B_002 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Basia, może za późno się położyłaś po tej imprezie i tak się wybiłaś ze snu, ja tak czasem mam. Masz rację, trzeba w ciągu dnia pospać :)
    Od kilku dni mnie męczy bezsenność wieczorem i przed 1 w nocy nie zasypiam. Ale dzisiaj wyjątkowo też wcześnie wstałam. Pewnie to ciąża bo inaczej sobie tego nie umiem wytłumaczyć. Mnie zawsze ciężko zwlec z łóżka rano :P

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    robiłam w enel-med- mam w pakiecie.. napisałam do nich własne maila.. ale pewnie dopiero po świętach wrócę do tematu
    Ja kiedyś dużo się interesowałam witaminą D. Zbadaj jeszcze raz na spokojnie i nie panikuj, bo to jeszcze nie jest toksyczna dawka tak naprawdę. Może zrób po świętach - zobaczysz czy wynik się w ogóle powtórzy, a jeśli tak, to czy spada, bo powinien.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • india Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis ide na wizyte, a pozniej na spotkanie wigilijne :)
    Milego dnia!

Wiewióreczka, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) jak tam się macie? Zawsze choć za często nie pisałam to chociaż na bieżąco czytałam co tam u was a teraz już tak dawno tu nie byłam że aż zatesknilam. Ale tyle się ostatnio działo i ten czas tak szybko leci że szok :)

Wiewióreczka, Kiwona lubią tę wiadomość

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj na ll kolacje najadłam sie czekoladek kinder z kalendarza adwentowego... o 22:30 zjadłam dwie kanapki na białym chlebie cukier na czczo 77... Yhym... po śniadaniu 92.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam Provag jeszcze, ale zapomniałam kiedy ja mam go jeść. Do jedzenia?

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, ewidentnie służą Ci słodycze :D

India, powodzenia!

Cześć Martita :) Ja w szpitalu na magnezie i sterydach na płucka, bo mam problemy szyjką. Coraz więcej z nas ma twardnienia brzucha. I liczymy każdy tydzień :) A co u Ciebie?

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
‹‹ 822 823 824 825 826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ