Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Martita25 wrote:U mnie też idealnie nie jest, dwa tygodnie temu miałam połówkowe, na którym okazało się, że mam problemy z przepływami wewnątrzmacicznymi (wskaźnik 3/4) czyi z tego co mi lekarz tłumaczył aż 3 na 4 są złe.
Całe szczęście z małą wszystko dobrze i nie wykryli u niej żadnych wad.
Tylko nastraszyli mnie, że te przepływy grożą niedotlenieniem dziecka no i wiadomo czym wtedy w najgorszym wypadku więc tera chyba resztę ciąży będę w strachu.
Dostałam na to Acard i zastrzyki Neoparin. Dopiero 2 tygodnie je robię a już nie mam miejsca gdzie się wbijać tyle siniaków. Ale co zrobić. Najważniejsze, żeby malucha zabezpieczyć przed skutkami tych moich problemów z przepływami.
Także też odliczam tygodnie, bo po takich wiadomościach ciężko się nie zamartwiać i tylko cieszyć ciążą
hej Martita! niepokojęce informacje ale kurcze każda z nas "coś" ma.... takie uroki ciąży- trzeba wierzyć, ze będzie dobrze i robić wszystko aby tak było! głowa do góry!Martita25 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Misiabella wrote:Mnie to ostatnio przerazila informacja o tych dwoch dziewczynach zamordowanych w maroku, ktorym ekstremisci ucieli na zywca maczetą glowy. Po prostu w glowie mi sie nie miesci ze takie bestie chodza po tym swiecie i morduja slabszych od siebie i jeszcze z taka nienawiscia...
dokładnie.. mój znajomy został zamordowany podczas podróży poślubnej w RPA.. jego świeżo poślubiona żona pobita i zgwałconaFasolka77
-
Martita25 wrote:A bierzecie jeszcze luteine? Ja biore cały czas, teraz mam zalecenie 2x 200 dopochwowo, ale zastanawiam się czy nie zmniejszyć sobie sama do 2x100
Ja biorę, w sumie od niedawna zaczęłam, najpierw pod język, teraz dopochwowo, 2x100. Też mam krótką szyjkę.Martita25 lubi tę wiadomość
-
Kasionek wrote:Martina też tak miałam a teraz jestem już po dwóch kontrolach po polowkowych i przepływy są dobre.Takze nie stresuj się bo jeszcze może wrócić do normy.Mi lekarz tłumaczył że robienie przeplywow na polokwoch jest za szybkie i czasami cuda wychodzą .A silnikami się nie martw .Ja zastrzyki codziennie daje sobie od 29 lipca i nie chcesz wiedzieć jak wygląda mój brzuch .Mozesz też kłuć się w boczki .Wtedy brzuch trochę odpocznie.
Kasionek jak dobrze słyszeć, że ktoś też się z tym zmagał i jest szansa poprawy. A też masz Neoparin ?
Ja w brzuch nie mam odwagi, choć położna mówiła, że można.
Póki co daję w boczki, ale że tam szybko miejsce się skończyło to chyba spróbuję w udo albo ramię.
-
Paula 90 wrote:U mnie straszliwe pragnienie od dwóch dni. Cukry w normie więc nie od tego, ale pije już nie tylko w dzień ale i w nocy.
W sypialni 18 stopni, ale może za sucho? Macie nawilżacze powietrza elektryczne czy te wieszane na kaloryfery?
ja mam osuszacz raczeji pilnuję odpowiedniej wilgotności 40-60%
Fasolka77
-
Martita25 wrote:A bierzecie jeszcze luteine? Ja biore cały czas, teraz mam zalecenie 2x 200 dopochwowo, ale zastanawiam się czy nie zmniejszyć sobie sama do 2x100
tak, ja biorę 2x 100 od pozytywnego testu. Może dzięki temu nie doświadczam prawie w ogóle bólu brzucha a stawianie macicy jest mi obce- nie wiem co to znaczy..Fasolka77
-
nick nieaktualnyMartita25 wrote:Kasionek jak dobrze słyszeć, że ktoś też się z tym zmagał i jest szansa poprawy. A też masz Neoparin ?
Póki co daję w boczki, ale że tam szybko miejsce się skończyło to chyba spróbuję w udo albo ramię.
Ja biorę neoprain 0.8 i będę dawki pewnie zwiększać bo u mnie ten wskaźnik anty znon stop niski.Nie bój się dawać w brzuch ,powiem Ci że najmniej boli a jest najlepiej dla dziecka bo szybko dopływa do lożyska .W udo dziewczyny też mówią że ok jak tam kłuje się insulina więc już nie kombinuje .No jesteś w 22 tyg ciąży czyli tak samo jak ja kiedy miałam robione polówke i lekarka jak wyszło źle mówiła że popierwsze do 24 tyg pępowina się wykształca i dlatego mogą być złe , wpisała wynik i opis przepływy nie prawidłowe a patrzyło na to dwóch moich lekarzy prowadzących i oni mówią że ten wynik nie był zły .Że był wyższy ale nie zły.Takze co lekarz inny punkt widzenia .A mała jest wymiarowa ? Jej waga u wymiary odpowaidają wiekowi ciąży ? -
Martita25 wrote:U mnie też idealnie nie jest, dwa tygodnie temu miałam połówkowe, na którym okazało się, że mam problemy z przepływami wewnątrzmacicznymi (wskaźnik 3/4) czyi z tego co mi lekarz tłumaczył aż 3 na 4 są złe.
Całe szczęście z małą wszystko dobrze i nie wykryli u niej żadnych wad.
Tylko nastraszyli mnie, że te przepływy grożą niedotlenieniem dziecka no i wiadomo czym wtedy w najgorszym wypadku więc tera chyba resztę ciąży będę w strachu.
Dostałam na to Acard i zastrzyki Neoparin. Dopiero 2 tygodnie je robię a już nie mam miejsca gdzie się wbijać tyle siniaków. Ale co zrobić. Najważniejsze, żeby malucha zabezpieczyć przed skutkami tych moich problemów z przepływami.
Także też odliczam tygodnie, bo po takich wiadomościach ciężko się nie zamartwiać i tylko cieszyć ciążą
Jakie mialas przeplywy w 13 tygodniu na usg genetycznym?
nie martw sie acard pomoze, ja mialam zle przeplywy w 13 tygodniu odrazu dali mi acard 150mg ..przeplyw byl 2,2 (inne normy niz w PL, bo Kasionek mowila ze ma inaczej) teraz w 21 tygodniu po lekach przeplyw jest w normie i spadl do 1,4 ...druga tetnica 1,0 takze srednia 1,2 w normie
straszyli mnie niedotlenieniem hipotrofia i innymi cudami porod oczywiscie w 34 tygodniu.......narazie dziecko rosnie wedlug tabelek nie jest ani o troche mniejsze ......w 28 tyg. znow kontorola przeplywow -
Paula ja kupiłam niedawno nawilżacz elektroniczny i jestem bardzo zadowolona. Zdecydowanie lepiej się śpi i nie mam takiej Sahary w nosie. Na sezon zimowy świetna sprawa.
Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartita25 wrote:
Ja też robie zastrzyki z neoparinu. Mi lekarz kazał robić dwa razy w brzuch i raz w ramię, żeby brzuch mógł odpocząć. W brzuch, ale już teraz bardziej w boki dużo mniej boli niż w ramię. Kiedyś miałam taki etap, że też robiły mi się siniaki na brzuchu, a teraz to już tak sporadycznie cos się pojawi za to na ramieniu za kazdym razem siniak i taka bolaca przy dotyku kulka w miejscu zastrzyku. Ale czego nie jestesmy w stanie zrobić dla tych naszych kochanych istotek
Kasionek lubi tę wiadomość
-
Kasionek wrote:No
Ja biorę neoprain 0.8 i będę dawki pewnie zwiększać bo u mnie ten wskaźnik anty znon stop niski.Nie bój się dawać w brzuch ,powiem Ci że najmniej boli a jest najlepiej dla dziecka bo szybko dopływa do lożyska .W udo dziewczyny też mówią że ok jak tam kłuje się insulina więc już nie kombinuje .No jesteś w 22 tyg ciąży czyli tak samo jak ja kiedy miałam robione polówke i lekarka jak wyszło źle mówiła że popierwsze do 24 tyg pępowina się wykształca i dlatego mogą być złe , wpisała wynik i opis przepływy nie prawidłowe a patrzyło na to dwóch moich lekarzy prowadzących i oni mówią że ten wynik nie był zły .Że był wyższy ale nie zły.Takze co lekarz inny punkt widzenia .A mała jest wymiarowa ? Jej waga u wymiary odpowaidają wiekowi ciąży ?
Póki co mała rośnie dobrze, teraz miała 600 g na usg
U mnie lekarka co robiła połówkowe powiedziała, że ona by się tym martwiła po 28 tygodniu ale mój gin jak zobaczył wyniki powiedział, że tragedia ten wynik i że jest źle.
-
Lili90 wrote:Ja też robie zastrzyki z neoparinu. Mi lekarz kazał robić dwa razy w brzuch i raz w ramię, żeby brzuch mógł odpocząć. W brzuch, ale już teraz bardziej w boki dużo mniej boli niż w ramię. Kiedyś miałam taki etap, że też robiły mi się siniaki na brzuchu, a teraz to już tak sporadycznie cos się pojawi za to na ramieniu za kazdym razem siniak i taka bolaca przy dotyku kulka w miejscu zastrzyku. Ale czego nie jestesmy w stanie zrobić dla tych naszych kochanych istotek
A też bierzesz dlatego że coś nie tak z przepływami czy z innego powodu ?
-
nick nieaktualnyLili90 wrote:Ja też robie zastrzyki z neoparinu. Mi lekarz kazał robić dwa razy w brzuch i raz w ramię, żeby brzuch mógł odpocząć. W brzuch, ale już teraz bardziej w boki dużo mniej boli niż w ramię. Kiedyś miałam taki etap, że też robiły mi się siniaki na brzuchu, a teraz to już tak sporadycznie cos się pojawi za to na ramieniu za kazdym razem siniak i taka bolaca przy dotyku kulka w miejscu zastrzyku. Ale czego nie jestesmy w stanie zrobić dla tych naszych kochanych istotek
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Wiecie co... Moja mloda wczoraj wyniosla sie do babci i na noc zostala. Zaraz wroci do domu ale mowi mi ze cos ja pogryzlo... Na nogach i brzuchu.. Pierwsze skojarzenie ospa. Jeszcze nie wiem jak te pogryzienia wygladaja czy moje podejrzenia sa sluszne czy rzeczywiscie cos ja dziabnelo.. Tylko co o tej porze roku? Ale byloby jakby to byla ospa.
Jeśli sie potwierdzi a ja przeszlam ospe to nie jestem w niebezpieczeństwie z malenstwem nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 10:58
-
Nie nadrobię, za żadne skarby, produkcja jest taka ekspresowa, że nie dam rady.
Karmelka jak się czujesz? Widziałam, że juz w domu!
Co do mamy ginekolog to nie, nie ten o cieciorce, komentarz w mojej opinii był jedynie krytyka, konstruktywna, ale uznany został za hejt, ponad 700osob lubilo go wraz ze mną, no ale coz, jak można zauważyć zostały same pozytyw e komentarze, a opinie odbiegające od opinii mamygin zostały wywalone, zostały te słodko pierdzace komentarze i właśnie to mnie już u niej zaczyna wkurzac. Jak zaczynała była spoko babka, teraz ma pretensje do wszystkich, o wszystko co jest nie po jej myśli i każdy kto uważa inaczej jest zły. No nic, moja prywatna opinia, jej styl bycia teraz różni się od tego z kiedyś i przestaje mi odpowiadać, bo zaciąga cwaniactwem, a szkoda, bo robi kawał fajnej roboty dla kobiet.
Wiewiórka - mam nadzieję że wypuszcza Cię do świąt! Trzymam kciukasy
Espoir - przykro mi z powodu Twojego synka, ale naprwno rehabilitacja mu pomoże. Ściskam Was mocno
Ja zaczęłam się pakować, ogarniam dom. Nie wiem zupełnie co kupić sobie do jedzenia na drogę... Zaczynam mieć stres... Zaczynam się bać tej drogi, mimo, że teoretycznie nie ma powodu. Chodzę dziś jak tykajaca bomba...
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Fasolka, to straszne. Ja tez obecnie nie ruszylabym do zadnego kraju muzulmanskiego. Nie chodzi o to ze uwazam ze kazdy muzulmanin to terrorysta, ale nie jest bezpiecznie. Moj znajomy kiedys jezdzil po Maroku rowerem z zona i to byly czasy ze twierdzil ze bezpieczniej tam jest niz w Polsce.
-
Daffi wrote:Wiecie co... Moja mloda wczoraj wyniosla sie do babci i na noc zostala. Zaraz wroci do domu ale mowi mi ze cos ja pogryzlo... Na nogach i brzuchu.. Pierwsze skojarzenie ospa. Jeszcze nie wiem jak te pogryzienia wygladaja czy moje podejrzenia sa sluszne czy rzeczywiscie cos ja dziabnelo.. Tylko co o tej porze roku? Ale byloby jakby to byla ospa.
Jeśli sie potwierdzi a ja przeszlam ospe to nie jestem w niebezpieczeństwie z malenstwem nie?
Kochana tylko nie panikuj, wiem ze czlowiek zawsze najgorsze widzi...ale spokojnie czarne scenariusze na bok......o tej porze roku moze cokolwiek, nawet pchla od zwierzecia....jesli babcia ma jakies zwierze, moze jakis " mikrob" jak to mowi moj maz, on jest czesto pogryziony nie wiadomo przez co a to zwierzat w domu nie mamy........
moze miec kropki na ciele od wirusa niewiadomego typu.....ktore wygladaja jak ugryzienie........
jakbym wiedziala jak sie wklada zdjecia to bym pokazala jak moj syn wygladal jeszcze pol roku temu caly w kropkach.......nie wiadomo z czego......pol roku czekalismy az znikna ze skory......teraz jak jest troche przeziebiony odrazu kropki wyskakuja, podobno taka reakcja organiuzmu, jeden dostanie katar drugi ma kropki -
Stresant, dziekuję Ci bardzo za odpowiedzi, napaliłam sie na ten wozek jeszcze bardziej po Twoich komentarzach i to pierwsza rzecz, kiedy w tej ciazy pomyslalam : muszę to mieć
Tylko ja bede szukac uzywanego i z Warszawy, by moc wczesniej obejrzec. Chyba ze Ty bys zmienila zdanie i chciala sprzedac ha ha
Ja za wozek nie chce placic wiecej niz 1600-1800 zl a najlepiej tak do 1500 zl, bo mi wyskoczyly niespodziewane wydatki niestety