X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Półpasiec nadal Ci grozi
    Półpasiec po przebytej ospie grozi każdemu niestety.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy zaraz do lekarza. Nie ma numerkow ale jak lekarzowi zgłoszę to mysle ze nas przyjmie. Pogryznienie to noe jest. Wysypana jest cala.. Rece, nogi, brzuch, pachy twarz, w brwiach ma kropki we wlosach i szczypia ja wargi sromowe. Czesc juz rozdrapala przez sen.. Babcia nie upilnowala.

b2ujp2.png

• stresant Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Jedziemy zaraz do lekarza. Nie ma numerkow ale jak lekarzowi zgłoszę to mysle ze nas przyjmie. Pogryznienie to noe jest. Wysypana jest cala.. Rece, nogi, brzuch, pachy twarz, w brwiach ma kropki we wlosach i szczypia ja wargi sromowe. Czesc juz rozdrapala przez sen.. Babcia nie upilnowala.

jak darpie to ospa....ale musi byc w pecherzach bialy plyn, jak nie ma to odra.....albo inne wirusowe dziadostwo......jak nie urok to sraczka
    daj znac zaraz co lekarz powiedzial

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    A na roztocza to najlepsze jest mrożenie. Wystawić na balkon na mróz na cały dzień. I powinny wszystkie zdechnąć :-)
    Tylko podobno przy kilkustopniowym mrozie to nie wystarczy, potrzebowałbym z - 15/20. A u nas z tym ciezko

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    jak darpie to ospa....ale musi byc w pecherzach bialy plyn, jak nie ma to odra.....albo inne wirusowe dziadostwo......jak nie urok to sraczka
    daj znac zaraz co lekarz powiedzial
    Dam dam jak nas przyjma. Mam nadzieje cicha ze to moze trzydniowka. W srode jednorazowa goraczka i teraz to.

b2ujp2.png

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecicie mi jakieś fajne otulacze na Allegro ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Polecicie mi jakieś fajne otulacze na Allegro ?
    Jesli chcesz otulacze typowo pieluszkowe takie duze muslinowe to ja mam 7 sztuk z Ali express. Sa cudownie miekkie

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jesli chcesz otulacze typowo pieluszkowe takie duze muslinowe to ja mam 7 sztuk z Ali express. Sa cudownie miekkie

Podeślesz mi link ?

Kasia, Twoja Leonka rośnie jak na drożdżach :D czym Ty ją karmisz kobieto :D
    Ciekawe jak duża już jest Marcyśka i jaka będzie za tydzień :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam małej nożyczki do paznokci ze stali nierdzewnej w aptece

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b788fc90a14e.jpg

martusiawp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Podeślesz mi link ?

Kasia, Twoja Leonka rośnie jak na drożdżach :D czym Ty ją karmisz kobieto :D
    Ciekawe jak duża już jest Marcyśka i jaka będzie za tydzień :)
    Sama sie zastanawiam!! Mój maz stwierdził ze to przez to, ze jem 8 posiłków :) ale ja od 2 tyg przytyłam tylko 0,2 kg :):) a mała rośnie wiec nie jem za duzo. Poza tym wiecie to nie jest tak ze jak bede jadła dużo to dziecko bedzie duze tylko ja :) haha

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

https://s.click.aliexpress.com/e/mqqrs5b

Karolinka ja zamawiałam na rożnych aukcjach i wszystkie sa super miękkie i duze a za najdroższy dałam 31 zl

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)
    23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)
    24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)
    25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
    26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
    27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
    28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
    29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
    30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)

Wychodzi ze moja nie jest taki olbrzym :) niech sie zdrowo rozwija.

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• Mistella Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w 24 równo miała 700, ciekawe ile teraz :)

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita, u mnie leżenie do końca, nie ma innej opcji przy rozwarciu niestety :(
    Taki jeden profesor z Poznania powiedział mi, że problemy zaczną się za jakieś 2-3 tygodnie jak dzidzia będzie cięższa - wtedy dopiero będzie ucisk na szyjkę.

Niestety nie wychodzę dziś. Lekarz pytał czy miałam twardnienia macicy w nocy, powiedziałam, że tak i postanowił podać kolejną kroplowke z magnezem. Więc bolesny zastrzyk sterydowy i teraz kroplowka 8 godzin. Pół biedy, że jedzenie dają mega dobre - jak nie w szpitalu :)

Ja miałam dwie ospy (rzadko się zdarza) i raz polpasca. To ten sam wirus. Wykluczyć też musicie bostonkę.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant no ja sie wezme za ostre szukanie po swietach. Musze obczaic jaki model ma jaki udzwig i czy nie ma promocji nowych wozkow, bo wiadomo wolalabym nowy. Moj maz na gumtree tez jakis widzial. Jeden na grupie sprzedazowej na fb mi umknal tez niestety. No ale jeszcze mam troche czasu, choc juz mnie martwi ze tak szybko zapierdziela :)

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa ważne! Dziewczyny jak czujecie kopanie, nacisk dziecka na dołu na szyjkę to niestety jest to niebezpieczne i wtedy leżeć na boku a najlepiej dupa do góry i postarać sie by dziecko od szyjki odsunąć. Moja koleżanka z pracy była przede mną na usg ona na ciąże wysokiego ryzyka z le względu na pępowinę i jej synek ma nóżki do dołu i bardzo ja kopie lekarz jej powiedział ze to jest juz za duze obciążenie dla szyjki i niestety ale od tego najczęściej robią sie rozwarcia

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Taki jeden profesor z Poznania powiedział mi, że problemy zaczną się za jakieś 2-3 tygodnie jak dzidzia będzie cięższa - wtedy dopiero będzie ucisk na szyjkę.

Niestety nie wychodzę dziś. Lekarz pytał czy miałam twardnienia macicy w nocy, powiedziałam, że tak i postanowił podać kolejną kroplowke z magnezem. Więc bolesny zastrzyk sterydowy i teraz kroplowka 8 godzin. Pół biedy, że jedzenie dają mega dobre - jak nie w szpitalu :)

Ja miałam dwie ospy (rzadko się zdarza) i raz polpasca. To ten sam wirus. Wykluczyć też musicie bostonkę.
    Ja po tym magnezie insterydach miałam bardziej napiety brzuch. Bo nie miałam przed szpitalem w szpitalu miałam a teraz tez nie mam...

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak czuję kopanie po szyjce, to podnoszę nogi do góry i tak leżę i po chwili mija.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka, u Ciebie ten szpital to jak hotel :D

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

Moj syn mial 2 razy ospe....lekarka nie chciala uwierzyc....

Maly znow ma czkawke 3 raz dzisiaj a gdzie tam do wieczora........

‹‹ 826 827 828 829 830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ