Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoja mała chyba jeszcze czkawki nie miała

Ja ospy w ogóle nie miałam.
Na Ujastku w szpitalu jedzenie jest straszne, ale wygoda ze obiad do łóżka
haha a ja właśnie gotuje pierogi.
Czekam na męża dzisiaj ma ostatni dzien pracy i urlooooop
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
Ja też się sama kłuję już druga ciąże, nawet jak leżałam w szpitalu to prosiłam pielęgniarki bym sama mogła to robić, jak one robiły to mnie bolało, a tak boli rzadko, nawet jak w poprzedniej ciąży byłam chudzielec bez tłuszczu. Ja nie miałam jeszcze robionych przepływów, mimo niskiego białka pappa i chyba po świetach zrobię sobie prezent i pójdę na dobre usg, bo w Medicover olewają wszystko, tylko obstawiają lekami, ale diagnostyka dramat, nic nie można wyprosić, jak w szpitalu:)Kasionek wrote:O jaaa to tylko ja się tu sama kłuje;-)Pierszy zastrzyk robił mi sąsiad ratownik medyczny i mowil że mogę przychodzić codziennie a potem dodał ale akurat jedziemy na wakacje na dwa tyg :-)Także musiałam dać radę sama.
wiewióreczka dobrze, ze do świat kilka dni to zdążą Cię jeszcze wypisać.
Co do stawiania się macicy, ja borykam sie kolejną ciążę, ale szyjka tfuu tfuu dobrze, powiem że jak zmieniłam magnez z magne b6 na aspargin był dramat, po spacerze drętwiała mi dwa dni z bólem, a tak tylko chwilowo i z lekkim drętwieniem. ale wiadomo na każdego co innego działa.
-
Ja nie wiem chyba jak ta czkawka się objawia, w ogóle jestem zielona w tej ciąży, w porównaniu do Was
dla mnie wszystko jest takie nowe 
Ja właśnie usmażyłam sobie 3 burgery rybne z groszkiem i marchewką(takie mrożone) i za długo były na patelni więc zjarała się jedna strona
to nic wystarczy z jednej strony zdjąć panierkę

-
nick nieaktualnyWlasnie możecie napisać jak objawia się czkawka? Po czym ją rozpoznać?
Wszystkie leżace tak zadzieramy tyłeczki do góry, a mi wczoraj lekarz powiedział., że to nie ma żadnego znaczenia, ale i tak nie do konca mu uwierzyłam
Karollinax26 lubi tę wiadomość
-
Lili90 wrote:Wlasnie możecie napisać jak objawia się czkawka? Po czym ją rozpoznać?
Wszystkie leżace tak zadzieramy tyłeczki do góry, a mi wczoraj lekarz powiedział., że to nie ma żadnego znaczenia, ale i tak nie do konca mu uwierzyłam
Lili jak u Ciebie samopoczucie ?
-
Jak hotel...gdyby nie współlokatora
ale przynajmniej nie chrapie i nic nie gada, bo odsypia cały czas 
Ja też nie wiem jak wygląda czkawka.
Myślę, że jutro wyjdę, prezenty kupione online już wcześniej, więc nie muszę się stresować
Karmelka, u mnie też jedzenie do łóżka
Dziś pyszna rybka z kapustą kiszoną i ziemniakami. Na śniadanie graham, polędwica i twarożek z warzywami fajnie doprawiony. Na kolację wczoraj pasta z makreli i dobra wędlina drobiowa. Normalnie w domu tak czasem nie jem, bo mi się nie chce robić
Misiabella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOgolnie to super, pełnia szczęścia bo szyjka się już nie skraca, a tego najbardziej się obawiałam. Nakaz lezenia do 34tc, a później jak będzie dobrze to gin powiedział, że pozwoli mi chodzićKarollinax26 wrote:Lili jak u Ciebie samopoczucie ?
Tylko zmartwieniem są te noje skurcze bo już miałam 3 razy takie, że trwały 30s., ale powtarzały się co 2/3 min. Jak teraz coś takiego bedzie się działo to mam od razu jechać na ip i będą obserwowac. Dzisiaj już nawet czesciowo spakowałam torbę to szpitala, żeby mieć w razie czego gotową.
-
Syska2202 wrote:Czkawkę poznać po tym że wygląda to jak kopanie tylko trochę lżejsze plus regularnie
mnie mała jak kopnie to za 5 minut 2 raz np. a czkawka to tak jakby kopała cały co 3 sekund przynajmniej ja tak mam 
wlasnie tak, lepiej bym tego nie opisala....tak jakby 10 razy kopnal ale co 10 sekund bardzo regularnie......mnie to bardzo laskocze i nie za przyjemne to dla mnie jest...wole jak kopie normalnie.........ja czuje ze ciagle jest glowa w dol i ruchy przewaznie czuje w tych samych miejscach...... -
nick nieaktualny
-
Właśnie też wcześniej myślałam że to są normalne kopniaki a dzisiaj czytałam o tej czkawce i moja mała już też to miała

A jak Wy czujecie to kopanie po szyjce? Bo ja nawet nie wiem czy to mam.
Moja koleżanka też miała dwa razy ospe, raz jako dziecko a raz jako dorosła. -
malutka_mycha wrote:Właśnie też wcześniej myślałam że to są normalne kopniaki a dzisiaj czytałam o tej czkawce i moja mała już też to miała

A jak Wy czujecie to kopanie po szyjce? Bo ja nawet nie wiem czy to mam.
Moja koleżanka też miała dwa razy ospe, raz jako dziecko a raz jako dorosła.
Ciężko to opisać, ja odczuwam to tak najniżej jak się da, jest to takie kłucie co kilka sekund albo takie nieprzyjemne pukanie/pulsowanie. Nogi do góry i mija.
-
Ojej współczuję Daffi.
Karolka, jest możliwe wydłużenie szyjki od leżenia.
Lili, to coś pomyliłam z Twoją szyjką. Masz super wynik! Moim zdaniem powinnaś prowadzić bardzo oszczędny tryb życia, ale nie musisz leżeć 23,5 h. Ale jeśli Ci tak lekarze każą, to warto dla świętego spokoju
Znalazłam kalkulator neonatologiczny przeżywalności i zdrowia noworodków:
https://www1.nichd.nih.gov/epbo-calculator/Pages/epbo_case.aspxWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 15:36
Kiwona lubi tę wiadomość
-
Daffi współczuję... Oby córka w miarę łagodnie to przeszła... Czy to w jakiś sposób może zagrażać Tobie ?
Karmelka 700g to już kawał kobitki
Ja odpoczywam jeszcze dziś w domku u siebie. Kawka wypita,ciasto zjedzone,mąż robi obiadek -żyć nie umierać
Za to jutro o 7 start z domu a na miejscu ok.18...
rety...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 15:39