Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Karolina u mnie też Filip całą wigilię szalał, myślę że nie jest przyzwyczajony do tylu głosów i gwaru to dlatego. Teraz z resztą też nie śpi od godziny razem ze mną i buszuje
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2018, 08:44
Karollinax26 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Karmelka cera się mogła uspokoić niekoniecznie od odstawienia duphastonu. Ja nie brałam a wcześniej też miałam trądzik i przeszedł w drugiej połowie ciąży, a jeśli chodzi o leki to nic nie zmieniałam bo ich nie biorę. Myślę że organizm też się z czasem przyzwyczaił do tych hormonów ciążowych, już nie szaleją i buzia od razu ładniejsza
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Oj dziewczyny ale jestem nażarta
nie wiem czy to od tego jedzenia czy coś jest nie tak ale od wczoraj mam takie opuchnięte palce od rak... całe czerwone i opuchnięte że wyglądam jakbym miała 10 paróweczek zamiast palców
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karolina ja w piątek pierwszy raz poczułam dziecko powyżej pępka, dziwne uczucie. W ogóle mnie chyba gniecie po żołądku bo wieczorami dostaje jakby kołki, zawsze w tym samym miejscu. Ale kolka jest po boku a ja mam w zoladku jakby mi się tam wciskala. Więc coraz więcej tych złych dolegliwości
-
nick nieaktualnyBasiu ja brałam duphaston od 8 tc i wtedy zaczęło mnie wysypywać, jak mi zmniejasz dawkę wyszło kilka sztuk jak cos i tylko podwyższała dawkę to wysyp od razy większy. Odstawiłam tydzień temu i wszystko sie zaczęło goić. Teraz biorę tez tylko 1 luteinę na noc to i tego progesteronu tyle w organizmie nie ma.
-
nick nieaktualnyWigilijne hity jakie wczoraj usłyszałam przy stole u rodziny męża:
- nie możliwe żebyś miała dziewczynke, lekarz sie pomyli, za ładnie wyglądasz nic nie zbrzydlaś
- podobno nie chcecie zeby dziecko spało z wami w łożku. Odtracicie je, położne każą spać z dzieckiem bo inaczej jest osamotnione
- a po co wam taki drogi wózek ? Bedzie sie złe jeździło
- a po co robicie pokoik? Ona jest za mała bedzie miała 5 lat to jej zrobicie
- cieszysz sie? ( tu pytanie odbosnke czy sie cieszę ze w ciazy jestem)
Generalnie prowodyrką wszystkiego moja tesciowana nic nam nie dała, a wszystko głośno skomentowała
B_002, malutka_mycha, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Oj dziewczyny ale jestem nażarta
nie wiem czy to od tego jedzenia czy coś jest nie tak ale od wczoraj mam takie opuchnięte palce od rak... całe czerwone i opuchnięte że wyglądam jakbym miała 10 paróweczek zamiast palców
Jakie masz ciśnienie? -
Haha Karmelka, te teksty to hity! A najbardziej mnie rozwaliła ta "fachowa" wiedza że położne każą spać z dzieckiem
A tyle się mówi o tej nagłej śmierci łóżeczkowej i żeby dziecko właśnie spało samo... No ale cóż, rodzina wie lepiej.Karmelllka90 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Karmelllka90 wrote:Schodzi ci opuchlizna po nocy?
Jakie masz ciśnienie?
Tak po nocy miałam normalne palce potem mi spuchłyale na razie znowu jest troszkę lepiej. Właśnie nie wiem pojadę do mamy to zmierzę bo nie mam ciśnieniomierza. Myślisz że to od ciśnienia ?
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Tak po nocy miałam normalne palce potem mi spuchły
ale na razie znowu jest troszkę lepiej. Właśnie nie wiem pojadę do mamy to zmierzę bo nie mam ciśnieniomierza. Myślisz że to od ciśnienia ?
Ale jesli po nocy ci opuchlizna schodzi to nie masz sie co bać. Sprawdź tylko ciśnienie ale to pewnie fizjologiczny obrzęk -
M8 wczoraj też nogi spuchly ale to od siedzenia ciągłego. A co do refluksu to ja muszę jeść naprawdę małe porcje z przerwami inaczej mi się wszystko cofa i piecze. Innej rady niestety nie mam.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Karmelka, niestety nie wiem ile waży, robią usg szyjki i dzidzi też, ale wiesz jak to jest w szpitalu - nie rozczulają się i sprawdzają tylko to co ich interesuje.
Równy tydzień temu ważył 720 g, więc teraz stawiam, że 800 wzwyż.
Śmieję się z sama siebie jak kiedyś apap cykałam się wziąć...a czym mnie teraz tu faszerująi niby nieszkodliwe dla dziecka.
-
Wiewióreczka wrote:Karmelka, niestety nie wiem ile waży, robią usg szyjki i dzidzi też, ale wiesz jak to jest w szpitalu - nie rozczulają się i sprawdzają tylko to co ich interesuje.
Równy tydzień temu ważył 720 g, więc teraz stawiam, że 800 wzwyż.
Śmieję się z sama siebie jak kiedyś apap cykałam się wziąć...a czym mnie teraz tu faszerująi niby nieszkodliwe dla dziecka.
A jest jakaś poprawa ?