WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella współczuję :(
    Taka niespodziewana sytuacja rzeczywiście jest przykra, a choroba dziecka to zmartwienie.
    No ale nic już teraz nie poradzisz, dziś sklepy jeszcze otwarte, kupicie sobie świąteczne gotowe potrawy i spędzicie te dni w swoim małym gronie.
    Życzę zdrówka dla synka! Pomyśl że kolejne święta już będą piękne i rodzinne w powiększonym gronie :)

Misiabella lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Ania11 Przyjaciółka

Wysłany: 24 grudnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey . Nie wiem czy już takie pytanje było . Robiłam posiew moczu i wyszedł posiew jałowy . Nie wiem co to oznacza .. ze nie ma bakteri ? Jak sama nazwa jałowy mówi ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2018, 14:06

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania11 wrote:
    Hey . Nie wiem czy już takie pytanje było . Robiłam posiew moczu i wyszedł posiew jałowy . Nie wiem co to oznacza .. ze nie ma bakteri ? Jak sama nazwa jałowy mówi ?

Ujemny, nie ma bakterii.

Ania11 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Ania11 Przyjaciółka

Wysłany: 24 grudnia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje bardzo za informacje! wiem ze to banał, ale wole sie upewnic.

Pochwalcie sie prosze w ktorym tygodniu bylo wam juz brzuszek widac. U mnie 16+5 i ledwo co sie wybija :P a niektorzy juz w moim tygodniu maja brzuszki jak do porodu. :)

Ps. WESOŁYCH ŚWIĄT :)!

• Ania11 Przyjaciółka

Wysłany: 24 grudnia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cukrów nie martwcie sie na zapas ! Jestem cukrzykiem od X lat . wynik na czczo nawet do 97 jest wynikiem dobrym. Zawsze pamietajcie ze wynik wyzszy(135)jest lepszy od niskiego (60) odpowiednia dieta , ilosc jedzenia i wszystko bedzie dobrze. Cukrzyca ciazowa jest calkiem inna niz dolega komus od kilkunastu lat . Wiec macie prosciej . I sie nie stresujcie ! :)(nie wiem czy dobrze doczytalam czy to c.ciazowa)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2018, 15:28

Paula 90 lubi tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, życzę Wam wszystkiego dobrego <3
    U nas parada atrakcji, przed 7 rano wzywalismy straż pożarna, bo wył nam czujnik czadu. Okazało się, że to u sąsiadów pod nami był problem i w sumie to uratowalismy im życie, bo oni spali a już mieli wysokie stężenie czadu :/ Ufff
    My już gotowi, czekamy na syna tylko, ma być o 17 :) Więc na świeżo wrzucimy karpia na patelnię i będziemy siadać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2018, 15:52

B_002 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 11, z brzuszkami to i u nas różnie było. Ja mam wielki akurat i dość szybko był widoczny, ale to moja 2 ciąża. Znam osoby, które dopiero około 6 miesiąca wyglądały jak w ciazy i to też jest ok :)

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jakoś przed 20 tc dopiero się pojawił, teraz już wyglądam jak w ciąży i już na tym etapie jest mi mega ciężko :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na te swieta i kazdy kolejny dzien w Nowym Roku zycze: samych cudownosci wokol, mnostwa zyczliwych osob w poblizu, milosci, ktora gory przenosi i odwagi na kazdy kolejny krok, marzen najskrytszych spelnienia, zdrowia i pogody ducha! Spokojnych ciąż a później zdrowych i grzecznych dzieci. Wesolych Swiat! :*

Kasiulka90, B_002, Misiabella lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już jesteśmy po wieczerzy wigilijnej :) Gary pomyte, ryby prawie wszystkie zjedzone, prezenty rozpakowane ;D Nie wiem, czy to zachcianki ciążowe, ale w tym roku wszystko smakowało mi wyjątkowo! <3

Kochane, życzę Wam spokoju ducha i dużo radości w te święta :*

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dla umilenia atmosfery muszę Wam powiedzieć, że mam mega wzdęcia.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po dwóch wigiliach jestem padnięta na twarz! U męża nas nie ostrzegli, ze jego babcia ma grype jestem wsciekla...

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ? Mega się wzruszam jak pomyślę, że następne święta będziemy spędzać z córką.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja rodzina nas wsparla i przeslala prawie wszystkie potrawy i nasze prezenty busem, lacznie z oplatkiem :) Takze jestem im wdzieczna, bo nie smialabym ich prosic wiedzac ze kazda sekunda jest na wage zlota jak sie cos organizuje. Takze zostalismy uratowani :) Choc nadal szkoda mi ich towarzystwa.

Karollinax26, B_002, DorotaAnna, Lolka30 lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Moja rodzina nas wsparla i przeslala prawie wszystkie potrawy i nasze prezenty busem, lacznie z oplatkiem :) Takze jestem im wdzieczna, bo nie smialabym ich prosic wiedzac ze kazda sekunda jest na wage zlota jak sie cos organizuje. Takze zostalismy uratowani :) Choc nadal szkoda mi ich towarzystwa.

Kochana ta Twoja rodzinka, nie mogliście dojechać na Wigilię, więc Wigilia dojechała do Was :)

DorotaAnna, Misiabella lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella właśnie w takich chwilach widać że można liczyć na rodzinę, pięknie to wymyślili i dzięki temu macie też kawałek Świąt :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Mamusie, życzę Wam błogosławieństwa Bożego Dzieciątka, żeby wsparło nas w ciążach, które donosimy do bezpieczniego terminu. Zdrowia dla Was i maluszków :) To piękny czas dla nas wszystkich! Nawet dla mnie w szpitalu :)

Szyjka bez zmian od dwóch dni, dziś wymierzyli na 28 mm, ale nie chcieli wypuścić. Więc im napyskowałam, że te leki, które aktualnie mi podają biorę w domu tylko że w większych dawkach i tak samo leżę. I że chciałabym w końcu dostać coś konkretnego. No więc dali psychotropy haha. Relanium na wyciszenie macicy. Zobaczymy, może akurat, trzymajcie kciuki.

Całuję :*

Kasiulka90, B_002, Karmelllka90, Lolka30 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2018, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pospane :/ jak sie padnie za wcześnie to i człowiek nie pośpi dłużej.
    Mała tez sie obudziła to chociaż ruchy policzę - zainstalowałem fajna apke liczę ruchy i mi sie zapisuje razem z godzina fajna pamiątka bedzie :)

Wiewióreczko mnie tez to trzymanie w szpitalu dla zasady bardzo denerwowało. Relanium Hmm cos innego czytałam ze brały dziewczyny. A czy oni w ogóle maja w planach cie wypisać?

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się przebudziłam, po tych rewolucjach żołądkowych, które trzymają mnie do tej pory, nie miałam siły się już wczoraj odzywać. Teraz zjadłam kawałek ciasta i do łóżka :)

Wiewióreczko! Twoje pozytywne nastawienie na pewno pomaga! Wierzę, że sytuacja się ustabilizuje! Trzymamy kciuki!

A ja Wam powiem, że Marcelina zaczęła wczoraj balet od 18, jak siadaliśmy do Wigilii to skończyła po 23. Wczoraj pomyślałam sobie, że moje dziecko w brzuchu już jest jakieś nadpobudliwe :D wypychała się we wszystkie strony, po bokach, robiła chyba fikołki, aż brzuch falował cały :D nie stukała mnie nawet wczoraj po szyjce, tylko już powyżej pępka :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2018, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja byłam wczoraj w szoku... moja cera sie uspokoila po odstawieniu dupka tfu tfu tfu mam jeszcze blizny i plamki ale nie mam juz takiego trądu ;) wczoraj sie pomalowałam i wyglądałam całkiem spoko, ale w życiu nie spodziewałam sie tylu komplementów! Rodzina mojego męża tak strasznie mnie wychwalała ze tak ładnie wyglądam w ciazy - a ja taka kulka przecież. Na gadanie bab to wiecie przymróżenie oka ale jak wujek męża zaczął mowić ze tak ładnie wyglądam to sie zaczęłam zastanawiać czy cos w tym moze jest haha :)
    Ale pózniej rozmowa internetowa z moja siostra i jej starsza córka i zeszłym na ziemie. One obie sa z duża nadwaga wiec dowartościowały sie moim kosztem... powiem wam ze baby to jednak sa straszne.
    Ps. Miałam schize u rodziny męża, ze mnie urzekną haha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2018, 04:26

‹‹ 848 849 850 851 852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ