X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella współczuję :(
    Taka niespodziewana sytuacja rzeczywiście jest przykra, a choroba dziecka to zmartwienie.
    No ale nic już teraz nie poradzisz, dziś sklepy jeszcze otwarte, kupicie sobie świąteczne gotowe potrawy i spędzicie te dni w swoim małym gronie.
    Życzę zdrówka dla synka! Pomyśl że kolejne święta już będą piękne i rodzinne w powiększonym gronie :)

Misiabella lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Ania11 Przyjaciółka

Wysłany: 24 grudnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey . Nie wiem czy już takie pytanje było . Robiłam posiew moczu i wyszedł posiew jałowy . Nie wiem co to oznacza .. ze nie ma bakteri ? Jak sama nazwa jałowy mówi ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2018, 14:06

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania11 wrote:
    Hey . Nie wiem czy już takie pytanje było . Robiłam posiew moczu i wyszedł posiew jałowy . Nie wiem co to oznacza .. ze nie ma bakteri ? Jak sama nazwa jałowy mówi ?

Ujemny, nie ma bakterii.

Ania11 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Ania11 Przyjaciółka

Wysłany: 24 grudnia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje bardzo za informacje! wiem ze to banał, ale wole sie upewnic.

Pochwalcie sie prosze w ktorym tygodniu bylo wam juz brzuszek widac. U mnie 16+5 i ledwo co sie wybija :P a niektorzy juz w moim tygodniu maja brzuszki jak do porodu. :)

Ps. WESOŁYCH ŚWIĄT :)!

• Ania11 Przyjaciółka

Wysłany: 24 grudnia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cukrów nie martwcie sie na zapas ! Jestem cukrzykiem od X lat . wynik na czczo nawet do 97 jest wynikiem dobrym. Zawsze pamietajcie ze wynik wyzszy(135)jest lepszy od niskiego (60) odpowiednia dieta , ilosc jedzenia i wszystko bedzie dobrze. Cukrzyca ciazowa jest calkiem inna niz dolega komus od kilkunastu lat . Wiec macie prosciej . I sie nie stresujcie ! :)(nie wiem czy dobrze doczytalam czy to c.ciazowa)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2018, 15:28

Paula 90 lubi tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, życzę Wam wszystkiego dobrego <3
    U nas parada atrakcji, przed 7 rano wzywalismy straż pożarna, bo wył nam czujnik czadu. Okazało się, że to u sąsiadów pod nami był problem i w sumie to uratowalismy im życie, bo oni spali a już mieli wysokie stężenie czadu :/ Ufff
    My już gotowi, czekamy na syna tylko, ma być o 17 :) Więc na świeżo wrzucimy karpia na patelnię i będziemy siadać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2018, 15:52

B_002 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 11, z brzuszkami to i u nas różnie było. Ja mam wielki akurat i dość szybko był widoczny, ale to moja 2 ciąża. Znam osoby, które dopiero około 6 miesiąca wyglądały jak w ciazy i to też jest ok :)

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jakoś przed 20 tc dopiero się pojawił, teraz już wyglądam jak w ciąży i już na tym etapie jest mi mega ciężko :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na te swieta i kazdy kolejny dzien w Nowym Roku zycze: samych cudownosci wokol, mnostwa zyczliwych osob w poblizu, milosci, ktora gory przenosi i odwagi na kazdy kolejny krok, marzen najskrytszych spelnienia, zdrowia i pogody ducha! Spokojnych ciąż a później zdrowych i grzecznych dzieci. Wesolych Swiat! :*

Kasiulka90, B_002, Misiabella lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już jesteśmy po wieczerzy wigilijnej :) Gary pomyte, ryby prawie wszystkie zjedzone, prezenty rozpakowane ;D Nie wiem, czy to zachcianki ciążowe, ale w tym roku wszystko smakowało mi wyjątkowo! <3

Kochane, życzę Wam spokoju ducha i dużo radości w te święta :*

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dla umilenia atmosfery muszę Wam powiedzieć, że mam mega wzdęcia.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po dwóch wigiliach jestem padnięta na twarz! U męża nas nie ostrzegli, ze jego babcia ma grype jestem wsciekla...

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ? Mega się wzruszam jak pomyślę, że następne święta będziemy spędzać z córką.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja rodzina nas wsparla i przeslala prawie wszystkie potrawy i nasze prezenty busem, lacznie z oplatkiem :) Takze jestem im wdzieczna, bo nie smialabym ich prosic wiedzac ze kazda sekunda jest na wage zlota jak sie cos organizuje. Takze zostalismy uratowani :) Choc nadal szkoda mi ich towarzystwa.

Karollinax26, B_002, DorotaAnna, Lolka30 lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Moja rodzina nas wsparla i przeslala prawie wszystkie potrawy i nasze prezenty busem, lacznie z oplatkiem :) Takze jestem im wdzieczna, bo nie smialabym ich prosic wiedzac ze kazda sekunda jest na wage zlota jak sie cos organizuje. Takze zostalismy uratowani :) Choc nadal szkoda mi ich towarzystwa.

Kochana ta Twoja rodzinka, nie mogliście dojechać na Wigilię, więc Wigilia dojechała do Was :)

DorotaAnna, Misiabella lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella właśnie w takich chwilach widać że można liczyć na rodzinę, pięknie to wymyślili i dzięki temu macie też kawałek Świąt :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Mamusie, życzę Wam błogosławieństwa Bożego Dzieciątka, żeby wsparło nas w ciążach, które donosimy do bezpieczniego terminu. Zdrowia dla Was i maluszków :) To piękny czas dla nas wszystkich! Nawet dla mnie w szpitalu :)

Szyjka bez zmian od dwóch dni, dziś wymierzyli na 28 mm, ale nie chcieli wypuścić. Więc im napyskowałam, że te leki, które aktualnie mi podają biorę w domu tylko że w większych dawkach i tak samo leżę. I że chciałabym w końcu dostać coś konkretnego. No więc dali psychotropy haha. Relanium na wyciszenie macicy. Zobaczymy, może akurat, trzymajcie kciuki.

Całuję :*

Kasiulka90, B_002, Karmelllka90, Lolka30 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2018, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pospane :/ jak sie padnie za wcześnie to i człowiek nie pośpi dłużej.
    Mała tez sie obudziła to chociaż ruchy policzę - zainstalowałem fajna apke liczę ruchy i mi sie zapisuje razem z godzina fajna pamiątka bedzie :)

Wiewióreczko mnie tez to trzymanie w szpitalu dla zasady bardzo denerwowało. Relanium Hmm cos innego czytałam ze brały dziewczyny. A czy oni w ogóle maja w planach cie wypisać?

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się przebudziłam, po tych rewolucjach żołądkowych, które trzymają mnie do tej pory, nie miałam siły się już wczoraj odzywać. Teraz zjadłam kawałek ciasta i do łóżka :)

Wiewióreczko! Twoje pozytywne nastawienie na pewno pomaga! Wierzę, że sytuacja się ustabilizuje! Trzymamy kciuki!

A ja Wam powiem, że Marcelina zaczęła wczoraj balet od 18, jak siadaliśmy do Wigilii to skończyła po 23. Wczoraj pomyślałam sobie, że moje dziecko w brzuchu już jest jakieś nadpobudliwe :D wypychała się we wszystkie strony, po bokach, robiła chyba fikołki, aż brzuch falował cały :D nie stukała mnie nawet wczoraj po szyjce, tylko już powyżej pępka :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2018, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja byłam wczoraj w szoku... moja cera sie uspokoila po odstawieniu dupka tfu tfu tfu mam jeszcze blizny i plamki ale nie mam juz takiego trądu ;) wczoraj sie pomalowałam i wyglądałam całkiem spoko, ale w życiu nie spodziewałam sie tylu komplementów! Rodzina mojego męża tak strasznie mnie wychwalała ze tak ładnie wyglądam w ciazy - a ja taka kulka przecież. Na gadanie bab to wiecie przymróżenie oka ale jak wujek męża zaczął mowić ze tak ładnie wyglądam to sie zaczęłam zastanawiać czy cos w tym moze jest haha :)
    Ale pózniej rozmowa internetowa z moja siostra i jej starsza córka i zeszłym na ziemie. One obie sa z duża nadwaga wiec dowartościowały sie moim kosztem... powiem wam ze baby to jednak sa straszne.
    Ps. Miałam schize u rodziny męża, ze mnie urzekną haha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2018, 04:26

‹‹ 848 849 850 851 852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ