Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Wydawało mi się, że jest lekka poprawa dziś w nocy, ale gin rano stwierdził, że brzuch jest napięty i nie podoba mu się to. Zrobili posiew z szyjki - wreszcie. Dali kolejne zastrzyki, po których spałam długo.
Pokój dwuosobowy, ale jestem w nim sama - luksus -
Ja szyjkę miałam mierzoną tylko raz a następne USG to będzie to 3-go trymestru. Nie wiem czy jest jakaś norma jak często się te pomiary robi?
Skoro ogólnie w ciąży przysługują 3 USG to chyba niezbyt często się to mierzy normalnie.
Wiadomo że my sobie częściej chodzimy ale czy każda z was ma ten pomiar robiony? Aż się zaczęłam zastanawiać.
Dzisiaj mi moja mała znowu zaczęła Po szyjce kopać, a już od kilku tygodni nie miałam tego uczucia. Może się przesunie trochę wyżej jutro.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
B_002 wrote:Ja szyjkę miałam mierzoną tylko raz a następne USG to będzie to 3-go trymestru. Nie wiem czy jest jakaś norma jak często się te pomiary robi?
Skoro ogólnie w ciąży przysługują 3 USG to chyba niezbyt często się to mierzy normalnie.
Wiadomo że my sobie częściej chodzimy ale czy każda z was ma ten pomiar robiony? Aż się zaczęłam zastanawiać.
Dzisiaj mi moja mała znowu zaczęła Po szyjce kopać, a już od kilku tygodni nie miałam tego uczucia. Może się przesunie trochę wyżej jutro. -
Wiewióreczka, to super, ze zrobili Ci ten posiew. Będziesz miała pewność. I super, ze się lepiej czujesz
ja wczoraj w nocy tez się dwa razu obudziłam z twardym brzuszkiem, ale wydaje mi się, ze przejedzenie i stanie przy garach na to mogło wpłynąć, dziś już ok.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny ostatnio w nocy jak sie budzę mam dosłownie zlane potem piersi, szyje i w zgięciu łokcia ręce... wkrecam sobie ze toxo bo nadmierna potliwość
czy któraś z was ma moze problem z większym poceniem sie w nocy ?
Kasia, nie martw się, ja się też dziś obudziłam „mokra” -
nick nieaktualnyU moich rodzicow w domu jest bardzo gorąco ja lubię ciepło ale to co tutaj jest to sauna! Z mężem zakręcamy kaloryfery w naszym pokoju i pokoju obok zeby nie grzał a i tak jest mi gorąco. Jest to dla mnie odczucie obce bo ja niedoczynnosc tarczycy zawsze byłam zmarznięta! A teraz śpię bez kołdry i pocę sie w tych trzech miejsach
ale szyje mam spocona tylko ta strone, na której śpię i dekolt...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Dziewczyny ostatnio w nocy jak sie budzę mam dosłownie zlane potem piersi, szyje i w zgięciu łokcia ręce... wkrecam sobie ze toxo bo nadmierna potliwość
czy któraś z was ma moze problem z większym poceniem sie w nocy ?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPamiętacie pisałam jakoś 2 tygodnie temu o sąsiadce męża ona w naszym wieku. Nie wiem, który tydzień ciąży ale jakoś przełom 7/8 miesiąca. Ona była we wtorek jakoś rano na wizycie u swojego lekarza i on jej na wizycie powiedział, że może zacząć rodzic w każdej chwili, ta jakoś około 13:00 przyszła do mojej szwagierki i jej to opowiadała i tego samego dnia wieczorem zaczęła rodzić! Odeszły jej wody miała skurcze a przetrzymała to jak wezwali karetkę i zajechali do szpitala to bardzo ich zjechali podobno, ze przymusiła dziecko. Ona wyszła po 6 dniach dopiero bo miała złe wyniki badań. Ta bała ważyła nie całe 2 kg i jest w Kielcach ale juz zaczęła przybierać na wadze odzyskała wage urodzeniowa oddycha sama... nie wiem co było powodem, ale obstawiam ze tam szyjki nie było ... a lekarz zlekceważył nie sądzicie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2018, 12:06