X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydawało mi się, że jest lekka poprawa dziś w nocy, ale gin rano stwierdził, że brzuch jest napięty i nie podoba mu się to. Zrobili posiew z szyjki - wreszcie. Dali kolejne zastrzyki, po których spałam długo.

Pokój dwuosobowy, ale jestem w nim sama - luksus :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posiew to plus, będziesz wiedziała czy bakterii nie ma żadnej.

Ja w poniedziałek wizytuję ale już się boję o tą szyjkę...

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czwartek , zobaczymy jak po świętach szyjka ... byle miała 3 cm to będę zadowolona

• B_002 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szyjkę miałam mierzoną tylko raz a następne USG to będzie to 3-go trymestru. Nie wiem czy jest jakaś norma jak często się te pomiary robi?
    Skoro ogólnie w ciąży przysługują 3 USG to chyba niezbyt często się to mierzy normalnie.
    Wiadomo że my sobie częściej chodzimy ale czy każda z was ma ten pomiar robiony? Aż się zaczęłam zastanawiać.

Dzisiaj mi moja mała znowu zaczęła Po szyjce kopać, a już od kilku tygodni nie miałam tego uczucia. Może się przesunie trochę wyżej jutro.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, ja u swojej gin miałam mierzoną raz. Mam nadzieję, że i teraz zmierzy.

Mnie dziś też mała kopała na dole, aż mi brzuch twardniał.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja szyjkę miałam mierzoną tylko raz a następne USG to będzie to 3-go trymestru. Nie wiem czy jest jakaś norma jak często się te pomiary robi?
    Skoro ogólnie w ciąży przysługują 3 USG to chyba niezbyt często się to mierzy normalnie.
    Wiadomo że my sobie częściej chodzimy ale czy każda z was ma ten pomiar robiony? Aż się zaczęłam zastanawiać.

Dzisiaj mi moja mała znowu zaczęła Po szyjce kopać, a już od kilku tygodni nie miałam tego uczucia. Może się przesunie trochę wyżej jutro.
    Ja jeszcze nie mialam mierzonej szyjki ale zobaczymy w piątek. Jak w ogole sie mierzy? Dopochwowo usg?

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 02:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak Daffi, usg dopochwowe.

Daffi lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka, to super, ze zrobili Ci ten posiew. Będziesz miała pewność. I super, ze się lepiej czujesz :) ja wczoraj w nocy tez się dwa razu obudziłam z twardym brzuszkiem, ale wydaje mi się, ze przejedzenie i stanie przy garach na to mogło wpłynąć, dziś już ok.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ostatnio w nocy jak sie budzę mam dosłownie zlane potem piersi, szyje i w zgięciu łokcia ręce... wkrecam sobie ze toxo bo nadmierna potliwość :/ czy któraś z was ma moze problem z większym poceniem sie w nocy ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u mojej ginekolog mam na każdej wizycie badana szyjkę ginekologicznie. A od 16 tygodnia mam na USG dopochwowym mierzona dlugosc, ale to jak chodzę na te USG pomiarowe. I jak bywam na IP to te zmierza haha :)

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny ostatnio w nocy jak sie budzę mam dosłownie zlane potem piersi, szyje i w zgięciu łokcia ręce... wkrecam sobie ze toxo bo nadmierna potliwość :/ czy któraś z was ma moze problem z większym poceniem sie w nocy ?

Kasia, nie martw się, ja się też dziś obudziłam „mokra” :D

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witam się z Wami w kolejnym tygodniu! :)

Dziś mnie będzie tu mniej, o 12 przyjeżdża M, więc chce mu poświecić czas. W wolnej chwili Was nadrobię na pewno :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka u mnie może nie jest to w takim stopniu ale strasznie mi gorąco, temperatura w nocy taka jak zwykle a ja się cały czas odkrywalam. Ogólnie noc do bani, jakieś koszmary mi się sniły :(

f1d9680377.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ja w nocy to się czasem niczym nie przykrywam bo jest mi gorąco pod kołdrą. O ile temperatura a w pokoju na to pozwala to śpię odkryta bo pod kołdrą się pocę.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U moich rodzicow w domu jest bardzo gorąco ja lubię ciepło ale to co tutaj jest to sauna! Z mężem zakręcamy kaloryfery w naszym pokoju i pokoju obok zeby nie grzał a i tak jest mi gorąco. Jest to dla mnie odczucie obce bo ja niedoczynnosc tarczycy zawsze byłam zmarznięta! A teraz śpię bez kołdry i pocę sie w tych trzech miejsach :) ale szyje mam spocona tylko ta strone, na której śpię i dekolt...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do snów to mi sie juz jakis czas nic nie śni kompletnie nic i dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Zmniejsz może temperaturę w sypialni? My mamy zawsze maks 18 stopni i cienka kołdrę. I potliwość zniknęła całkiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspominałam Wam o koleżance w 33tc która miała szyjkę 11mm. Wczoraj wieczorem zaczęła rodzić. Nie mam na razie więcej wieści.
    Trzymamy kciuki żeby było ok ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętacie pisałam jakoś 2 tygodnie temu o sąsiadce męża ona w naszym wieku. Nie wiem, który tydzień ciąży ale jakoś przełom 7/8 miesiąca. Ona była we wtorek jakoś rano na wizycie u swojego lekarza i on jej na wizycie powiedział, że może zacząć rodzic w każdej chwili, ta jakoś około 13:00 przyszła do mojej szwagierki i jej to opowiadała i tego samego dnia wieczorem zaczęła rodzić! Odeszły jej wody miała skurcze a przetrzymała to jak wezwali karetkę i zajechali do szpitala to bardzo ich zjechali podobno, ze przymusiła dziecko. Ona wyszła po 6 dniach dopiero bo miała złe wyniki badań. Ta bała ważyła nie całe 2 kg i jest w Kielcach ale juz zaczęła przybierać na wadze odzyskała wage urodzeniowa oddycha sama... nie wiem co było powodem, ale obstawiam ze tam szyjki nie było ... a lekarz zlekceważył nie sądzicie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2018, 12:06

• Mistella Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niekoniecznie, czasem poród zdarza się przedwcześnie, szyjka potrafi się bardzo szybko skrócić i poród rozpocząć. Ja dziś przesunelam stół na środek pokoju i jestem zła na siebie bo niby nie ciężko bo się suwa no ale po cholerę ?

‹‹ 850 851 852 853 854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ