Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Zmniejsz może temperaturę w sypialni? My mamy zawsze maks 18 stopni i cienka kołdrę. I potliwość zniknęła całkiem.
Wykończą mnie te święta! -
Kurde ale jak on jej powiedział, ze może zacząć rodzic w każdej chwili to czemu nie skierował jej do szpitala? Przerażają mnie takie historie... ja mam wizytę dopiero za 4 tygodnie, mam nadzieje, ze szybko zleci. Czuje się w sumie dobrze, oprócz zaparć (niestety) nic zbytnio nie dolega
-
Karolinka u mnie twardnienia się uspokoiły zdecydowanie, wydaje mi się że duphaston pomógł. Po tej wizycie wzięłam chyba jeszcze dwie tabletki buscopanu i więcej nie było potrzeby, ale też się naprawdę oszczedzalam w święta.
Karmelka ja też u rodziców śpię bez kołdry bo inaczej mi gorąco.
Wczoraj rozmawiałam z kuzynka która urodziła w lutym i okazało się że od 20 tyg. miała rozwarcie wewnetrzne 2cm przez twardnienia brzucha. Nie miała żadnego pessara ani szwu tylko podali jej sterydy w 27 tyg i miała leżeć w domu. Urodziła po terminie sporo i 3 razy jej wywolywali poród bo nie chciał się zacząć. Także Wiwioreczko wierzę że u Ciebie też będzie happy end
.
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAasha mnie tez to przeraza tym bardziej ze to druga taka historia ze wsi mojego męża, gdzie ciąża była prowadzona w moim mieście rodzinnym. Nie dziwie sie ze dziewczyny jeżdżą do Kielc tam chcą rodzic i tam prowadzić ciąże.
Żona kuzyna męża na wigilii mi mówiła, ze jej strasznego syna przez to ze lekarz powiedział ze nie zrobi jej cesarki bo to pacjentka ordynatora niech on ja kroi przydusili tego małego z niedotlenieniem sie urodził.
Rok temu zdecydowała sie ze coreczke urodzi w Kielcach. -
Cześć Kochane :*
Paula, wiadomo jaki był powód tak drastycznego skrócenia szyjki? Szok po prostu...
Lolka, oby tak było jak mówisz, dziękujęTe szyjki są kurcze nieobliczalne!
Karola, trzymam kciuki za rozmowę z M.
A u mnie.... Miałam 4 usg szyjki w szpitalu co dwa dni. Mój gin (uważam, że najlepszy) zmierzył część zamkniętą na 34 mm. Inny na 25 mm (zawał serca). Inny na 28. I jeszcze inny dzisiaj - hit - na 39 mm. Powiedzcie co ja mam o tym myśleć? Bo już nie wierzę żadnemuAczkolwiek zawsze lepiej usłyszeć tak dużo, nawet jeśli pomiar przestrzelony, niż w drugą stronę. To błędy pomiaru czy szyjka się poprawiła? Wszyscy mierzą na tym samym, bardzo dobrym, sprzęcie.
-
nick nieaktualnyWiewióreczka to sa błędy pomiaru. Ja jestem tego przykładem, ze ilu lekarzy tyle wartości! Jesli twój lekarz zmierzył i szyjka wynosi tyle samo to ona sie nie zmieniła. Opisywałam tez moja sytuacje z połówkowych gdzie lekarz mierzył mi szyjkę i wyjął założył nowa prezerwatywę bo sie zapowietrzyla i sam przyznał ze nie bedzie widział całej szyjki dobrze.
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
Mój jeszcze mi nie mierzył powtórnie - będzie dopiero w niedzielę na oddziale. To pomiary od czterech różnych lekarzy. To jest cholera jakieś niepojęte. I weź tu bądź mądra, który ma rację. Może niepotrzebnie mnie tu tak faszerują lekami. Przekonam się dopiero jak ten mój gin wymierzy.
Dziś dostałam opieprz od piguły jak zobaczyła, że dotykam brzucha
Póki co dalej sama na sali, dziś na śniadanie, poza świeżym grahamem, serem i polędwicą, był piernik i pomarańcza
Ogólnie nie wiem jak się stąd wykulam, bo wiecie ile rodzina przywozi mi świątecznego żarcia...jestem tak przejedzona, że jest mi niedobrze. -
nick nieaktualnyAha, czyli dzisiaj ci wymierzył, ze wiecej jest ale chyba taka wartość podała ci kiedyś kobieta na IP ta co pracuje na patologii ciazy? Wydaje mi sie ze Masz powyżej 3 cm. Skrócić szyjkę jest na prawde łatwo ale dodać jej cm to raczej nie tak łatwo.
Ja mam juz dość tych świat, tego wszędzie leżącego ciasta. I tego ze święta maja taka aurę ze nic sie nie chce nawet leżeć. -
U mnie na razie ok, M mówi, że kocha, że tęsknił. Mówi, że chce żebym wróciła, póki co doszliśmy do porozumienia, że będzie to styczeń-luty.
Jest kochany, taki jak kiedyś. Przytula mnie cały czas, jakby miłość rozkwitła na nowo. Zobaczymy co z tego będzie.
Dostałam piękną bransoletkę.Fasolka77, Wiewióreczka, Lolka30, Karmelllka90, B_002, KarmeLoVe, Syska2202, Misiabella, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tak Karmelka, dziś jakiś obcy lekarz wymierzyl na 39.
Czyli w ciągu tygodnia moja szyjka miała 34, 25, 28 i 39. To jest chore.
Paula, bo to już taki tydzień, że dzidziusie rodzą się najczęściej zdroweAha, i dużo większe szanse na przeżycie i zdrowie jako wcześniaki mają właśnie dziewczynki.
Karolinko, może ten Twój M dojrzewa do tego dopiero teraz, by mieć rodzinę...faceci to dziwne stworzenia, czasem potrzebują wstrząsu i czasu.
Nie mam pojęcia ile poleżę...najdłużej do niedzieli, wtedy będzie mój gin prowadzący. -
Jak tam dziewczyny po świętach ? My już w domku
ledwo oddycham serio taka jestem objedzona.
Kupowaliście wózki w sklepach internetowych? Bo tak już się rozglądam żeby zamówić a wiecie wolałabym z jakiegoś sprawdzonego👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karolina fajnie, że zatęsknił obu to nie było krótkotrwałe
Wiewióreczka ja rozumiem, że błąd pomiaru ale żeby aż takie różnice im wychodziły ?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyDorotaAnna ja zamawiałam wózek przez internet ale, że to duża kwota była bo wózek plus fotelik do samochodu wzięłam za pobraniem przesyłkę miałam za free wózek był na promocji akurat i zamiast 4400 zapłaciłam 3000 za niego
———————————————————————————————————————-
A z tymi szyjkami to prawda taka ze każdy lekarz mierzy inaczej. Mi zmierzyli pierwszy raz w 16 tc i dostałam informacje około 4,5 cm jakis czas pózniej ze 41 mm pózniej jak miałam te dziwne „doznania” pochwowe zd 3,88cm i najbardziej szokujący pomiar 3,6 cm po tym poszłam do mojej ulubionej pani dr od pomiarow a tam szyjka 5,24 i jeszcz mi ja drukowała. Pózniej zawsze miałam informacje ze ma powyżej 4,5 cm także juz nie dociekam nauczona doświadczeniem