X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Zmniejsz może temperaturę w sypialni? My mamy zawsze maks 18 stopni i cienka kołdrę. I potliwość zniknęła całkiem.
    Moi rodzice nie maja termostatu, a kaloryfery mamy zakręcony w dzien wietrzymy, ale jak jest centralne ogrzewanie w domu to do okoła każdego pokoju idą rurki, których sie nie da wyłączyć i one grzeją całe pomieszczenia. Nasz pokój ma tylko 12m2 wiec jest najmniejszy i najcieplejszy grzeje go dodatkowo z jednej strony kuchnia i salon z drugiej.
    Wykończą mnie te święta!

• Aasha Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale jak on jej powiedział, ze może zacząć rodzic w każdej chwili to czemu nie skierował jej do szpitala? Przerażają mnie takie historie... ja mam wizytę dopiero za 4 tygodnie, mam nadzieje, ze szybko zleci. Czuje się w sumie dobrze, oprócz zaparć (niestety) nic zbytnio nie dolega

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka u mnie twardnienia się uspokoiły zdecydowanie, wydaje mi się że duphaston pomógł. Po tej wizycie wzięłam chyba jeszcze dwie tabletki buscopanu i więcej nie było potrzeby, ale też się naprawdę oszczedzalam w święta.
    Karmelka ja też u rodziców śpię bez kołdry bo inaczej mi gorąco.
    Wczoraj rozmawiałam z kuzynka która urodziła w lutym i okazało się że od 20 tyg. miała rozwarcie wewnetrzne 2cm przez twardnienia brzucha. Nie miała żadnego pessara ani szwu tylko podali jej sterydy w 27 tyg i miała leżeć w domu. Urodziła po terminie sporo i 3 razy jej wywolywali poród bo nie chciał się zacząć ;). Także Wiwioreczko wierzę że u Ciebie też będzie happy end :).

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka urodziła. Na razie wszystko ok. Szyjka w tydzień skróciła się z 33mm do zera. Mają córeczkę :-)

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka, daj znać potem, co wyniknęło z rozmowy z M. Trzymam kciuki, żeby było dobrze :*

Karollinax26 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha mnie tez to przeraza tym bardziej ze to druga taka historia ze wsi mojego męża, gdzie ciąża była prowadzona w moim mieście rodzinnym. Nie dziwie sie ze dziewczyny jeżdżą do Kielc tam chcą rodzic i tam prowadzić ciąże.

Żona kuzyna męża na wigilii mi mówiła, ze jej strasznego syna przez to ze lekarz powiedział ze nie zrobi jej cesarki bo to pacjentka ordynatora niech on ja kroi przydusili tego małego z niedotlenieniem sie urodził.
    Rok temu zdecydowała sie ze coreczke urodzi w Kielcach.

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wlansie przeglądam ubranka u mamy i taki zestaw (bluzeczka hm 56 sukienka smyk 56 czapeczka c&a 56) bardzo mało używane. Oddam za koszt przesyłki:)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5e00cb540a3b.jpg

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane :*
    Paula, wiadomo jaki był powód tak drastycznego skrócenia szyjki? Szok po prostu...

Lolka, oby tak było jak mówisz, dziękuję :) Te szyjki są kurcze nieobliczalne!

Karola, trzymam kciuki za rozmowę z M.

A u mnie.... Miałam 4 usg szyjki w szpitalu co dwa dni. Mój gin (uważam, że najlepszy) zmierzył część zamkniętą na 34 mm. Inny na 25 mm (zawał serca). Inny na 28. I jeszcze inny dzisiaj - hit - na 39 mm. Powiedzcie co ja mam o tym myśleć? Bo już nie wierzę żadnemu :) Aczkolwiek zawsze lepiej usłyszeć tak dużo, nawet jeśli pomiar przestrzelony, niż w drugą stronę. To błędy pomiaru czy szyjka się poprawiła? Wszyscy mierzą na tym samym, bardzo dobrym, sprzęcie.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka to sa błędy pomiaru. Ja jestem tego przykładem, ze ilu lekarzy tyle wartości! Jesli twój lekarz zmierzył i szyjka wynosi tyle samo to ona sie nie zmieniła. Opisywałam tez moja sytuacje z połówkowych gdzie lekarz mierzył mi szyjkę i wyjął założył nowa prezerwatywę bo sie zapowietrzyla i sam przyznał ze nie bedzie widział całej szyjki dobrze.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jeszcze mi nie mierzył powtórnie - będzie dopiero w niedzielę na oddziale. To pomiary od czterech różnych lekarzy. To jest cholera jakieś niepojęte. I weź tu bądź mądra, który ma rację. Może niepotrzebnie mnie tu tak faszerują lekami. Przekonam się dopiero jak ten mój gin wymierzy.
    Dziś dostałam opieprz od piguły jak zobaczyła, że dotykam brzucha ;)
    Póki co dalej sama na sali, dziś na śniadanie, poza świeżym grahamem, serem i polędwicą, był piernik i pomarańcza ;)
    Ogólnie nie wiem jak się stąd wykulam, bo wiecie ile rodzina przywozi mi świątecznego żarcia...jestem tak przejedzona, że jest mi niedobrze.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, czyli dzisiaj ci wymierzył, ze wiecej jest ale chyba taka wartość podała ci kiedyś kobieta na IP ta co pracuje na patologii ciazy? Wydaje mi sie ze Masz powyżej 3 cm. Skrócić szyjkę jest na prawde łatwo ale dodać jej cm to raczej nie tak łatwo.
    Ja mam juz dość tych świat, tego wszędzie leżącego ciasta. I tego ze święta maja taka aurę ze nic sie nie chce nawet leżeć.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie ok, M mówi, że kocha, że tęsknił. Mówi, że chce żebym wróciła, póki co doszliśmy do porozumienia, że będzie to styczeń-luty.

Jest kochany, taki jak kiedyś. Przytula mnie cały czas, jakby miłość rozkwitła na nowo. Zobaczymy co z tego będzie.

Dostałam piękną bransoletkę.

Fasolka77, Wiewióreczka, Lolka30, Karmelllka90, B_002, KarmeLoVe, Syska2202, Misiabella, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka z tymi szyjkami to jest jeden wielki cyrk ... masakra. Mam nadzieję, że Twoja ma jednak ponad 3 cm. Wiesz jak długo jeszcze tam poleżysz ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam jeszcze szczegółów. Nie mogli założyć szwu ani pessara więc podejrzewam że pewnie bakteria. Ale dzidzia oddycha sama, jest malutka ale dzielna :-)

Wiewióreczka, Lolka30, B_002 lubią tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja koleżanka dzisiaj urodzila :) bez przykrych niespodzianek, taka radosna nowina dla przeciwwagi mniej radosnych :)

Natalia-tosia, Wiewióreczka, Lolka30, Karmelllka90, B_002 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Karmelka, dziś jakiś obcy lekarz wymierzyl na 39.
    Czyli w ciągu tygodnia moja szyjka miała 34, 25, 28 i 39. To jest chore.

Paula, bo to już taki tydzień, że dzidziusie rodzą się najczęściej zdrowe :) Aha, i dużo większe szanse na przeżycie i zdrowie jako wcześniaki mają właśnie dziewczynki.

Karolinko, może ten Twój M dojrzewa do tego dopiero teraz, by mieć rodzinę...faceci to dziwne stworzenia, czasem potrzebują wstrząsu i czasu.
    Nie mam pojęcia ile poleżę...najdłużej do niedzieli, wtedy będzie mój gin prowadzący.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, chwal się bransoletką :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczyny po świętach ? My już w domku :) ledwo oddycham serio taka jestem objedzona.

Kupowaliście wózki w sklepach internetowych? Bo tak już się rozglądam żeby zamówić a wiecie wolałabym z jakiegoś sprawdzonego

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina fajnie, że zatęsknił obu to nie było krótkotrwałe :)

Wiewióreczka ja rozumiem, że błąd pomiaru ale żeby aż takie różnice im wychodziły ?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna ja zamawiałam wózek przez internet ale, że to duża kwota była bo wózek plus fotelik do samochodu wzięłam za pobraniem przesyłkę miałam za free wózek był na promocji akurat i zamiast 4400 zapłaciłam 3000 za niego :)

———————————————————————————————————————-
    A z tymi szyjkami to prawda taka ze każdy lekarz mierzy inaczej. Mi zmierzyli pierwszy raz w 16 tc i dostałam informacje około 4,5 cm jakis czas pózniej ze 41 mm pózniej jak miałam te dziwne „doznania” pochwowe zd 3,88cm i najbardziej szokujący pomiar 3,6 cm po tym poszłam do mojej ulubionej pani dr od pomiarow a tam szyjka 5,24 i jeszcz mi ja drukowała. Pózniej zawsze miałam informacje ze ma powyżej 4,5 cm także juz nie dociekam nauczona doświadczeniem ;)

‹‹ 851 852 853 854 855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ