X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Mi waga stoi w miejscu na razie. Jakieś szok po poprzednim Msc jak dowalilam Le brzuszek różnie 0,5 cm na tydzień. Spokojna jestem przez to. Młody już kopie pod zoladkiem, dużo nad pepkiem to niech ma miejsce.

Zaczyna się dla Nas chyba najprzyjemniejszy okres. Wyprzedaże. Można szalec :) chodź Nam niewiele zostało w sumie.
    Co do wózka to ja już wcześniej pisałam że kupiliśmy Tutek Grander (wersja zebra), na razie zadomowil się tam kot. Jest wniebowziety. Wchodzi pod przykrycie i śpi na koszu na zakupy. Nie ma go teraz czaswm i pół dnia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Możesz podejść do apteki albo przychodni i Cię zważa.
    Wracam w niedziele do Krk to juz w domku mam swoje wage

• stresant Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami poswiatecznie :) teraz wszystkie mamy prawo jesc, tyc i spac :)

Ciesze sie ze wszystkie dzielnie sie trzymacie:)

U nas mama 6 dzien siedzi a jeszcze ze 4 posiedzi.....niech siedzi jak jej dobrze, ale mi cisnienie ciagle rosnie :(
    jest bardzo przeziebiona, ciagle kaszle kicha smarka, wypila juz cale krople sinecodu daje jej sinupret a choroba ciagle sie rozwija i nic sie nie poprawia......ja ciagle sie boje ze mi dzieci pozaraza albo co gorsza mnie......co zakaszle to jestem zla :(
    wietrze w domu, dzieciom daje witaminy echinacee i C zeby tylko nic od niej nie zlapaly.....a nie wiem jak jej delikatnie powiedziec, zeby pojechala sie do domu wyleczyc :( bo jakkolwiek bym to nie zrobila to i tak sie obrazi :(

musze przecierpiec wytrzymac i modlic sie zebysmy sie nie pozarazali :(

• stresant Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktoras z Was piala o puchnieciu rak......u mnie dlonie bardzo puchna, czasami to mam tak spuchniete palce ze nie potrafie zacinac w piesc.....puchna codziennie raz wiecej raz mnie, jak leze to mniej ale jak siedze i chodze to bardzo.....kontrola dopiero za 2 tygodnie......

• KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Widziałam temat o wózkach, sklanialam się do baby design lupo limited, ale teraz wpadł mi w oko espiro next. Mam taki mały dylemat, w spacerowce w lupo jest dłuższy podnóżek, mały mógłby chyba wygodniej jeździć, a w espiro jest to krótsze... Rozmawiałam z mamą i twierdzi, że i tak potem pewnie kupimy typowa parasolke więc nie ma to aż takiego znaczenia, ale sama się waham, co myślicie?

W wigilię moja mama poczuła kopniaka, syneczek chyba pomylił ręce, bo się umawialiśmy, że skopie tatę w wigilię :D , a wczoraj w końcu poczuł tatuś :D bardzo dumny, jak dostał jednego to już czuł wczoraj nawet przed spaniem i gadał do młodego żeby się lekko ogarnął, bo już się nie dziwi czemu ja nie śpię po nocach :D potem pobudka 5:50 jak na mleko :D
    Jakby to faktycznie miało odniesienie w przyszłości to będziemy wstawać o północy, trzeciej i Szostej rano :D

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami po świętach wprost z laboratorium bo dziś mam test obciążenia glukoza. Na czczo z palca 82 więc jest dobrze. I teraz tylko wytrzymać...

Misiabella, Daffi lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelove śliczny ten espiro next! Też mi się bardzo podoba :)

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama dla siostry miała espiro Atlantic. Był super. Ale podobno espiro przeniosło się z produkcją do Azji i stracili na jakości. Tak mi mówiło już dwóch sprzedawców.
    A ten Atlantic woził siostrę i tonę zakupów codziennie przez około 4 lata. I nic nigdy się nie zepsuło, nie skrzypialo itd.
    My chcieliśmy też espiro ale mnie zniechęcili. Teraz mam na celowniku Junama Diamond lub Madena, ewentualnie Bebetto Holland.

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wychodzac z domu, nażarłam sie fest i raczej malo zdrowo. Po swietach tez bede robic test obciazenia glukoza, wiec moga to byc moje ostatnie podrygi. W poprzedniej ciazy potrafilam sie opanowac i caly czas jadlam same zdrowe rzeczy, fakt ze na co dzien sie pilnuje ale mam co jakis czas drobne wyskoki ;) Syn niestety jakby jeszcze doziebil sie, chyba w przychodni sie wszyscy troche zarazilismy. Mial suchy kaszel, taki troche krtaniowy a wczoraj sporo kichal i dzis juz ida konkretne gile z nosa. W nocy nie moze spac i my tez. Nad ranem troche odsypia, a my juz nie ;)

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/df43734ce816.jpg

Czesc juz podrasowana a jeszcze dzisiaj pójdą dwie pralki. Juz teraz tylko kupuje 68 haha i na biezaco bede kupowała jakieś letnie ciuszki jak wejdą letnie kolekcje ale to juz przed rozwiązaniem ewentualnie juz po jak skenzaczna na prawde ciepłe dni i bede wiedziała jakie rozmiary wtedy. Bo mam tego ooogrom haha
    Edit tutaj mam 56 i 62 4 pełne suszarki plus jeszcze dwie suszarki bedą z dwóch pran. W domu mówią ze nie ma opcji ze ubierze wszytsko ja mowię ze da radę :) ale tu sa tez pieluszki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 10:45

DorotaAnna lubi tę wiadomość

• KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jadę obejrzeć na żywo espiro, a co mi się podoba to regulacja w gondoli i też wielostopniowa regulacja w spacerowce, w lupo jest tylko 3 stopnie więc też mało. A espiro są też jak się okazuje chyba produkowane przez baby design... Mam cholerny dylemat, bo muszę podjąć decyzję do następnego czwartku :D

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka - nie zdążysz ubrać:-D My tak przy siostrze szaleliśmy i koniec końców ze sporej części wyrosła zanim zdążyła ubrać.
    Muszę Wam powiedzieć że ja się chyba już wyzylam w kupowaniu pierdolek przy siostrze i teraz podchodzę bardzo zdroworozsądkowo. Podobnie ciuszki itd. Teoretycznie mam już wszystko z ciuszki w, muszę tylko trochę body z krótkim rękawem i rampersow dokupić. Ale prac będę w styczniu. Czekam na nową pralkę i ma być w styczniu ;-)

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wychodzę ze szpitala :) Dziś był mój gin prowadzący, zrobił badanie i szyjka 34 mm, czyli nic się nie zmieniła w stosunku do jego badania sprzed tygodnia. A w międzyczasie u innych lekarzy była o centymetr krótsza. No brak słów. Niepotrzebnie święta spędziłam w szpitalu, a tak chciałam być na wigilii z moim tatą chorym na raka... Niepotrzebnie się nastresowałam. Niepotrzebnie faszerowali mnie psychotropami na wyciszenie macicy, które i tak nic nie dawały. Plus to sterydy na płuca i kroplówki magnezowe (mimo że też nie podziałały). I że zrobili posiew z szyjki. Następna wizyta 7 stycznia u profesora w Poznaniu.

Jestem już wypisana ale jeszcze leżę w wyrku i robię krzywą cukrową.

Boję się w domu wejść na wagę. Przez tydzień leżałam i wpie*dalałam - sorki, ale nie da się tego nazwać inaczej ;)

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Dziewczyny, wychodzę ze szpitala :) Dziś był mój gin prowadzący, zrobił badanie i szyjka 34 mm, czyli nic się nie zmieniła w stosunku do jego badania sprzed tygodnia. A w międzyczasie u innych lekarzy była o centymetr krótsza. No brak słów. Niepotrzebnie święta spędziłam w szpitalu, a tak chciałam być na wigilii z moim tatą chorym na raka... Niepotrzebnie się nastresowałam. Niepotrzebnie faszerowali mnie psychotropami na wyciszenie macicy, które i tak nic nie dawały. Plus to sterydy na płuca i kroplówki magnezowe (mimo że też nie podziałały). I że zrobili posiew z szyjki. Następna wizyta 7 stycznia u profesora w Poznaniu.

Jestem już wypisana ale jeszcze leżę w wyrku i robię krzywą cukrową.

Boję się w domu wejść na wagę. Przez tydzień leżałam i wpie*dalałam - sorki, ale nie da się tego nazwać inaczej ;)
    Wiedziałam ze to bedzie błąd pomiaru. Miałam przez to ten sam stres niepotrzebny ani mi ani dziecku. Cudownie ze idziesz do domu, ale ze szpitalem to masz takie przygody jak i ja . Zrób posiew moczu potnym szpitalu ja dzisiaj byłam zawieść, bo tam wszystko mozna złapać

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przywiozłam mamie do prania i prasowania bo ona lubi ja nie znosze :)

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka, a jak Twój brzuch ? Trochę się uspokoił ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły mi paski do pomiaru pH. Pobawilam się nimi. Będę sprawdzać codziennie.
    Możecie przeciąć te paski na pół albo i na 3. Mimo że grosze kosztują to jak potniecie na pół to 80 sztuk wystarczy do końca :-D A nie trzeba więcej niż taki mały kawałeczek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 13:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula i gdzie te paski przykładać ?

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Przyszły mi paski do pomiaru pH. Pobawilam się nimi. Będę sprawdzać codziennie.
    Możecie przeciąć te paski na pół albo i na 3. Mimo że grosze kosztują to jak potniecie na pół to 80 sztuk wystarczy do końca :-D A nie trzeba więcej niż taki mały kawałeczek
    Ja bym chętnie kupiła, ale boję się, że coś wyjdzie zafałszowane i zawału dostanę...myślisz, że to pewne, że nie da fałszywie pozytywnego wyniku??

Wyniki mojej krzywej, proszę moje Drogie Specjalistki o info, czy są OK :)
    88, 157 i 109

Karolcia...sama nie wiem...w nocy w szpitalu budziłam się z twardym. Teraz miękki. Zobaczę jak ta noc w domu będzie wyglądać, bo w szpitalu na prochach to jakaś ciężko jarząca byłam ;)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Paula i gdzie te paski przykładać ?
    Jeszcze nie wypróbowałam idealnego sposobu. Na tą chwilę myje ręce, rozchylam wargi sromowe i przykładam do wejścia do pochwy omijając cewkę moczowa (dlatego tnę na kawałki wielkości palca).
    Mocz często może zafałszować wynik.

‹‹ 853 854 855 856 857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ