Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHejka
Mi waga stoi w miejscu na razie. Jakieś szok po poprzednim Msc jak dowalilam Le brzuszek różnie 0,5 cm na tydzień. Spokojna jestem przez to. Młody już kopie pod zoladkiem, dużo nad pepkiem to niech ma miejsce.
Zaczyna się dla Nas chyba najprzyjemniejszy okres. Wyprzedaże. Można szalecchodź Nam niewiele zostało w sumie.
Co do wózka to ja już wcześniej pisałam że kupiliśmy Tutek Grander (wersja zebra), na razie zadomowil się tam kot. Jest wniebowziety. Wchodzi pod przykrycie i śpi na koszu na zakupy. Nie ma go teraz czaswm i pół dnia. -
nick nieaktualny
-
Witam sie z Wami poswiatecznie
teraz wszystkie mamy prawo jesc, tyc i spac
Ciesze sie ze wszystkie dzielnie sie trzymacie:)
U nas mama 6 dzien siedzi a jeszcze ze 4 posiedzi.....niech siedzi jak jej dobrze, ale mi cisnienie ciagle rosnie
jest bardzo przeziebiona, ciagle kaszle kicha smarka, wypila juz cale krople sinecodu daje jej sinupret a choroba ciagle sie rozwija i nic sie nie poprawia......ja ciagle sie boje ze mi dzieci pozaraza albo co gorsza mnie......co zakaszle to jestem zla
wietrze w domu, dzieciom daje witaminy echinacee i C zeby tylko nic od niej nie zlapaly.....a nie wiem jak jej delikatnie powiedziec, zeby pojechala sie do domu wyleczycbo jakkolwiek bym to nie zrobila to i tak sie obrazi
musze przecierpiec wytrzymac i modlic sie zebysmy sie nie pozarazali -
ktoras z Was piala o puchnieciu rak......u mnie dlonie bardzo puchna, czasami to mam tak spuchniete palce ze nie potrafie zacinac w piesc.....puchna codziennie raz wiecej raz mnie, jak leze to mniej ale jak siedze i chodze to bardzo.....kontrola dopiero za 2 tygodnie......
-
Hej
Widziałam temat o wózkach, sklanialam się do baby design lupo limited, ale teraz wpadł mi w oko espiro next. Mam taki mały dylemat, w spacerowce w lupo jest dłuższy podnóżek, mały mógłby chyba wygodniej jeździć, a w espiro jest to krótsze... Rozmawiałam z mamą i twierdzi, że i tak potem pewnie kupimy typowa parasolke więc nie ma to aż takiego znaczenia, ale sama się waham, co myślicie?
W wigilię moja mama poczuła kopniaka, syneczek chyba pomylił ręce, bo się umawialiśmy, że skopie tatę w wigilię, a wczoraj w końcu poczuł tatuś
bardzo dumny, jak dostał jednego to już czuł wczoraj nawet przed spaniem i gadał do młodego żeby się lekko ogarnął, bo już się nie dziwi czemu ja nie śpię po nocach
potem pobudka 5:50 jak na mleko
Jakby to faktycznie miało odniesienie w przyszłości to będziemy wstawać o północy, trzeciej i Szostej rano
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoja mama dla siostry miała espiro Atlantic. Był super. Ale podobno espiro przeniosło się z produkcją do Azji i stracili na jakości. Tak mi mówiło już dwóch sprzedawców.
A ten Atlantic woził siostrę i tonę zakupów codziennie przez około 4 lata. I nic nigdy się nie zepsuło, nie skrzypialo itd.
My chcieliśmy też espiro ale mnie zniechęcili. Teraz mam na celowniku Junama Diamond lub Madena, ewentualnie Bebetto Holland. -
Ja nie wychodzac z domu, nażarłam sie fest i raczej malo zdrowo. Po swietach tez bede robic test obciazenia glukoza, wiec moga to byc moje ostatnie podrygi. W poprzedniej ciazy potrafilam sie opanowac i caly czas jadlam same zdrowe rzeczy, fakt ze na co dzien sie pilnuje ale mam co jakis czas drobne wyskoki
Syn niestety jakby jeszcze doziebil sie, chyba w przychodni sie wszyscy troche zarazilismy. Mial suchy kaszel, taki troche krtaniowy a wczoraj sporo kichal i dzis juz ida konkretne gile z nosa. W nocy nie moze spac i my tez. Nad ranem troche odsypia, a my juz nie
-
nick nieaktualnyhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/df43734ce816.jpg
Czesc juz podrasowana a jeszcze dzisiaj pójdą dwie pralki. Juz teraz tylko kupuje 68 haha i na biezaco bede kupowała jakieś letnie ciuszki jak wejdą letnie kolekcje ale to juz przed rozwiązaniem ewentualnie juz po jak skenzaczna na prawde ciepłe dni i bede wiedziała jakie rozmiary wtedy. Bo mam tego ooogrom haha
Edit tutaj mam 56 i 62 4 pełne suszarki plus jeszcze dwie suszarki bedą z dwóch pran. W domu mówią ze nie ma opcji ze ubierze wszytsko ja mowię ze da radęale tu sa tez pieluszki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 10:45
DorotaAnna lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie jadę obejrzeć na żywo espiro, a co mi się podoba to regulacja w gondoli i też wielostopniowa regulacja w spacerowce, w lupo jest tylko 3 stopnie więc też mało. A espiro są też jak się okazuje chyba produkowane przez baby design... Mam cholerny dylemat, bo muszę podjąć decyzję do następnego czwartku
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
nick nieaktualnyKarmelka - nie zdążysz ubrać
My tak przy siostrze szaleliśmy i koniec końców ze sporej części wyrosła zanim zdążyła ubrać.
Muszę Wam powiedzieć że ja się chyba już wyzylam w kupowaniu pierdolek przy siostrze i teraz podchodzę bardzo zdroworozsądkowo. Podobnie ciuszki itd. Teoretycznie mam już wszystko z ciuszki w, muszę tylko trochę body z krótkim rękawem i rampersow dokupić. Ale prac będę w styczniu. Czekam na nową pralkę i ma być w styczniu -
Dziewczyny, wychodzę ze szpitala
Dziś był mój gin prowadzący, zrobił badanie i szyjka 34 mm, czyli nic się nie zmieniła w stosunku do jego badania sprzed tygodnia. A w międzyczasie u innych lekarzy była o centymetr krótsza. No brak słów. Niepotrzebnie święta spędziłam w szpitalu, a tak chciałam być na wigilii z moim tatą chorym na raka... Niepotrzebnie się nastresowałam. Niepotrzebnie faszerowali mnie psychotropami na wyciszenie macicy, które i tak nic nie dawały. Plus to sterydy na płuca i kroplówki magnezowe (mimo że też nie podziałały). I że zrobili posiew z szyjki. Następna wizyta 7 stycznia u profesora w Poznaniu.
Jestem już wypisana ale jeszcze leżę w wyrku i robię krzywą cukrową.
Boję się w domu wejść na wagę. Przez tydzień leżałam i wpie*dalałam - sorki, ale nie da się tego nazwać inaczejNatalia-tosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiewióreczka wrote:Dziewczyny, wychodzę ze szpitala
Dziś był mój gin prowadzący, zrobił badanie i szyjka 34 mm, czyli nic się nie zmieniła w stosunku do jego badania sprzed tygodnia. A w międzyczasie u innych lekarzy była o centymetr krótsza. No brak słów. Niepotrzebnie święta spędziłam w szpitalu, a tak chciałam być na wigilii z moim tatą chorym na raka... Niepotrzebnie się nastresowałam. Niepotrzebnie faszerowali mnie psychotropami na wyciszenie macicy, które i tak nic nie dawały. Plus to sterydy na płuca i kroplówki magnezowe (mimo że też nie podziałały). I że zrobili posiew z szyjki. Następna wizyta 7 stycznia u profesora w Poznaniu.
Jestem już wypisana ale jeszcze leżę w wyrku i robię krzywą cukrową.
Boję się w domu wejść na wagę. Przez tydzień leżałam i wpie*dalałam - sorki, ale nie da się tego nazwać inaczejWiewióreczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPrzyszły mi paski do pomiaru pH. Pobawilam się nimi. Będę sprawdzać codziennie.
Możecie przeciąć te paski na pół albo i na 3. Mimo że grosze kosztują to jak potniecie na pół to 80 sztuk wystarczy do końcaA nie trzeba więcej niż taki mały kawałeczek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 13:23
-
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Przyszły mi paski do pomiaru pH. Pobawilam się nimi. Będę sprawdzać codziennie.
Możecie przeciąć te paski na pół albo i na 3. Mimo że grosze kosztują to jak potniecie na pół to 80 sztuk wystarczy do końcaA nie trzeba więcej niż taki mały kawałeczek
Wyniki mojej krzywej, proszę moje Drogie Specjalistki o info, czy są OK
88, 157 i 109
Karolcia...sama nie wiem...w nocy w szpitalu budziłam się z twardym. Teraz miękki. Zobaczę jak ta noc w domu będzie wyglądać, bo w szpitalu na prochach to jakaś ciężko jarząca byłam -
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Paula i gdzie te paski przykładać ?
Mocz często może zafałszować wynik.