X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Ja bym chętnie kupiła, ale boję się, że coś wyjdzie zafałszowane i zawału dostanę...myślisz, że to pewne, że nie da fałszywie pozytywnego wyniku??

Wyniki mojej krzywej, proszę moje Drogie Specjalistki o info, czy są OK :)
    88, 157 i 109

Karolcia...sama nie wiem...w nocy w szpitalu budziłam się z twardym. Teraz miękki. Zobaczę jak ta noc w domu będzie wyglądać, bo w szpitalu na prochach to jakaś ciężko jarząca byłam ;)
    Oczywiście że się da zafałszować wynik. Potem z palca, moczem. Po prostu trzeba zachować wszelkie środki ostrożności. Jak wyjdzie źle to umyć jeszcze raz wszystko i powtórzyć. Wynik jest od razu.

Wyniki śliczne, gratulacje :-)

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Jeszcze nie wypróbowałam idealnego sposobu. Na tą chwilę myje ręce, rozchylam wargi sromowe i przykładam do wejścia do pochwy omijając cewkę moczowa (dlatego tnę na kawałki wielkości palca).
    Mocz często może zafałszować wynik.

Ja tez tak robię

Wiewióreczka ale chociaż sylwestra możesz spędzić z najbliższymi! Bardzo się cieszę ze to tylko niepotrzebny stres :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • india Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po świętach czuje sie bardso ociezala... musze krzywa zrobic, ale sie boje po tych slodkich obżarstwach.

Wiewioreczka dobrze, ze juz do domku :*

Bylam w Esotiqu bo jest -50%. Kupilam cinszy szlafrok, koszule rozpinana i bawełniane gatki ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka sporo tego :) ale ja jak zerknelam na moje wcześniejsze łowy to stwierdzam, ze chyba tez nie zdążymy wszystkiego założyć :D i tak mi szkoda, ze teraz na wyprzedażach juz nawet nie mam co kupić z ciuszkow bo juz chyba wszystko mam ! I tak na pewno jeszcze cos dokupie bo jak tu przegapic takie okazje.
    Z praniem i prasowaniem czekam az szafa przyjdzie, a to dooiero po 10.01. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 15:23

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu już dziewczyny pierzecie ciuszki? Nie zdąży się to zakurzyc jeszcze przez ponad 3 miesiące, nawet w szufladzie :)?

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • india Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha u mnie juz na ten moment zostały niecałe 3 miesiące :p a zanim sie uwine z moimi planami to bedzie juz luty wiec mysle, ze akurat :p

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem załamana. Równo tydzień temu w szpitalu CRP 4,09 dzisiaj 34,90!!! Tak wysokiego jeszcze nie miałam takiego przyrostu w tydzień tez nie. Boje sie ze to toksoplazmoza nie mam jeszcze wyników toxo. Na razie mam mocz i CRP

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczyny sytuacja z M chyba na razie opanowana. Niedawno pojechał do domu, a ja już tęsknie. Będzie się rozglądał za nowym mieszkaniem i w lutym wracam. Cieszę się, że przyjechał.

nick nieaktualny, Fasolka77, Lolka30, india, Natalia-tosia, Wiewióreczka, Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny jestem załamana. Równo tydzień temu w szpitalu CRP 4,09 dzisiaj 34,90!!! Tak wysokiego jeszcze nie miałam takiego przyrostu w tydzień tez nie. Boje sie ze to toksoplazmoza nie mam jeszcze wyników toxo. Na razie mam mocz i CRP
    A morfologia? Leukocyty dużo powiedzą. Powtórz może CRP jutro...

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    A morfologia? Leukocyty dużo powiedzą. Powtórz może CRP jutro...
    Nie mam jeszcze wyników morfologii i walsnie toxo. Jestem zła bo w Krakowie tyle godzin nigdy nie czekałam na wyniki masakra.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za pranie ubranek biorę się po Nowym Roku, w lutym planujemy przeprowadzić się z M i chce mieć już poprane rzeczy.
    Też mam tego ogrom, już nawet nic nie kupuje, jeśli chodzi o ubranka. Mój tata przynajmniej raz w tygodniu przynosi torbę kupionych rzeczy do domu, wczoraj też był w sklepie i specjalnie zadzwonił, bo kupił dla Marcyśki łóżeczko turystyczne i znów torbę ubranek. Śmiałam się wczoraj z M, że później będziemy sprzedawać na jakimś targu :D

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrząc na badania które miałam robione w szpitalu to dużo mi tu poza normy wychodzi teraz ale w ogóle sie na tym nie znam

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf50389961c1.jpg

Jeszcze czekam na toksoplazmozę bo jakoś na raty te wyniki daja

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w diagnostyce dziś robiłam badania i toxo już mam wynik (ujemny), a z kolei krzywej jeszcze nie...w badaniu morfologii też mam sporo na czerwono, a najlepsze jest to że łykam żelazo 2xdziennie a i tak hemoglobina i erytrocyty słabe.

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Ja też w diagnostyce dziś robiłam badania i toxo już mam wynik (ujemny), a z kolei krzywej jeszcze nie...w badaniu morfologii też mam sporo na czerwono, a najlepsze jest to że łykam żelazo 2xdziennie a i tak hemoglobina i erytrocyty słabe.
    Wkleisz wyniki?

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się kupić w Lidlu te pieciopaki body w malutkim rozmiarze 50/56. Są super! Naprawdę milutkie w dotyku! I jeszcze 2 reczniczki kąpielowe z kapturkuem, też oceniam pozytywnie.
    Oglądaliśmy też dziś wózki i nasz typ nr 1 to wspomniany tu dziś espiro next Manhattan. Mąż jeździł po sklepie, przepinał, rozsuwał, składał i podnosił.. spodobał nam się ten model. 2w1 za 2279zl.

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to nie umiem wklejać..

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/af0fd977e519e.jpg.html

age.png
    age.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczka Super,że w końcu do domku i że jednak okazalon się,że był to błąd pomiaru...Szkoda tylko,że tak późno i że musiałaś spędzić święta w szpitalu... :(

Karmelka Ciekawe od czego ten kolejny skok CRP...no oby jednak nie od toxo... Karmelka Ty masz Priama?

My jutro jedziemy obejrzeć wózki ale tylko obejrzeć i ew.zapytac o wysyłkę.W jednym sklepie pytaliśmy to bagatela ok.800-1000 zł koszt wysyłki-śmiech na sali...
    Parę ciuszków dziś też kupione ale różnice w rozmiarach mnie porażaja...
    W Lidlu tylko 5pak body w rozmiarze 62/68 I te stanowczo za duże na start a mniejszych nie było niestety...W pepco wzięłam jedne body ale wydaje mi się,że ciuchy są raczej jednorazowe więc nie ma tam co szaleć.Jutro jedziemy do galerii to będziemy się rozglądać :)
    A tak poza tym to nie ma jak u mamy :) Cudownie jest :)

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Wiewioreczka Super,że w końcu do domku i że jednak okazalon się,że był to błąd pomiaru...Szkoda tylko,że tak późno i że musiałaś spędzić święta w szpitalu... :(

Karmelka Ciekawe od czego ten kolejny skok CRP...no oby jednak nie od toxo... Karmelka Ty masz Priama?

My jutro jedziemy obejrzeć wózki ale tylko obejrzeć i ew.zapytac o wysyłkę.W jednym sklepie pytaliśmy to bagatela ok.800-1000 zł koszt wysyłki-śmiech na sali...
    Parę ciuszków dziś też kupione ale różnice w rozmiarach mnie porażaja...
    W Lidlu tylko 5pak body w rozmiarze 62/68 I te stanowczo za duże na start a mniejszych nie było niestety...W pepco wzięłam jedne body ale wydaje mi się,że ciuchy są raczej jednorazowe więc nie ma tam co szaleć.Jutro jedziemy do galerii to będziemy się rozglądać :)
    A tak poza tym to nie ma jak u mamy :) Cudownie jest :)
    Tak mamy cybex priam

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę zapytać ile wyszło Wam za komplet ? Jak nie tu to na priv napisz :)

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
‹‹ 854 855 856 857 858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ