Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
malutka_mycha wrote:Stresant mnie nie jest ciężko przerosnac bo mam 158
ale wolę takiego maluszka rodzic, mniej się będę bała
ja 160 cm
Jak dzis popatrzylam ile rzeczy jeszcze musze kupic to sie przerazilam kosztami, nic z kosmetykow jeszcze nie mam zadnych mydel, olejkow, pieluch, zadnych smoczkow, butelek, o np. szczotki do czesania wloskow....nie mowiac o kosmetykach dla siebie (podpaskach wkladkach laktacyjnych bepantenolu na piersi, herbatce na pokarm)
Ma moze ktoras liste z drogeria? bo wiem ze byly rozne lity z ubrankami ale takiej nie zauwazylam -
Malutka, ja kupię już teraz, będę próbowała uczyć małego pić z butli moje mleko. Siostra tak zrobiła i jej synka mógł karmić każdy, a ona miała więcej luzu i wypoczynku. Dlatego też kupię laktator, ale nie wiem czy ręczny, czy elektroniczny.
Karola, na gardło tylko tantum verde w psikaczu, jak mówią dziewczyny. I nie patrz na to, co gada farmaceuta. Lekarz mi mówił, że można spokojnie, a on ratuje z ciężkiego stanu nawet.
Przytyłam w ciąży 12 kg....DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Moja cc tez nie byla straszna. Jedynie noc, bo dali mi za slabe przeciwbolowe. Ale rano wstalam i poszlam. Karmilam tez malego i byl obok mnie cala noc. Troche sie czulam jak przepilowana na pol ale to przez to ze, jakas polozna porabana tam weszla w misje typu chcialyscie to cierpcie. Znajoma mi potem mowila ze szkoda ze do niej nie zadzwonilam to od razu by wezwala tam lekarza by ja opierdzielil.
-
espoir wrote:Kiwona pionizację miałaś po 12 godzinach? długo się musiałaś należeć...
-
ja od razu po przewiezieniu na salę siadałam, a wstawałam po 4-5 godzinach. Maciusiem normalnie zajmowałam się sama od początku, sięgałam po niego, przebierałam...
mnie bardziej bolała ręka po wenflonie, niż brzuch po cesarce - serio!Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Karollinax26 wrote:Kiwona, może Ty wiesz jak jest ze szpitalami ? Można rodzic gdzie się chce ? Czy trzeba się do tego szpitala wybrać i coś uzgodnić ? Ja kompletnie nic nie wiem, a chce rodzic w Warszawie.
-
KARMIENIE
butelka 125 ml
butelka 250 ml
smoczki do butelki
albo zestaw startowy Tommee Tippee
laktator (później)
opakowania do przechowywania odciągniętego mleka
szczotka do mycia butelek
termoopakowanie na butelki
sterylizator na butelki do kuchenki mikrofalowej
mleko w proszku
KĄPIEL I HIGIENA
przewijak
pokrowce na przewijak – 3 sztuki
podkłady na przewijak (higieniczne SENI)
wanienka z termometrem
ręczniki z kapturkiem – 2 sztuki
myjka
Oilatum do kąpieli
kubek do spłukiwania głowy
termos z pompką na wodę
KOSMETYKI I ZDROWIE
pieluchy jednorazowe Pampers rozmiar Newborn
aspirator do noska Katarek
bezpieczne nożyczki lub cążki
sól fizjologiczna (Gilbert)
woda morska w sprayu
Bepanthen (na odparzenia, zadrapania i sutki)
Ostanisept do pępka
gaziki jałowe
płatki higieniczne
kompresy do oczu i nosa Medicomp
gaza (do złuszczania główki i krostek)
patyczki do uszu dla niemowląt
Ibum w syropie
Panadol w czopkach
czopki glicerynowe
Viburcol na kolki i ząbkowanie (czopki)
witamina D i K (po konsultacji z lekarzem)
krem tłusty na zimę
balsam dla dzieci
chusteczki nawilżające – kilka opakowań
proszek lub płyn do prania
INNE
pieluchy tetrowe – 20 sztuk
pieluchy flanelowe – 10 sztuk
leżaczek – bujaczek
smoczki – 3 sztuki
łańcuszek do smoczka
lampka nocna
niania elektryczna
monitor oddechu (do przemyślenia)
pojemnik na zużyte pieluchy
nawilżacz powietrza
kosz na brudne ubranka
DLA MAMY
koszule nocne do karmienia – 3 sztuki
koszula do porodu
podkłady higieniczne (Hartmann)
podpaski duże
majtki jednorazowe – 6 par (nie flizelinowe)
szlafrok
kapcie
klapki
ciepłe skarpetki
biustonosze do karmienia – 3 sztuki
silikonowe osłonki na piersi
wkładki laktacyjne
poduszka poporodowa
herbatka Bocianek dla matek karmiących
Ja mam coś takiego ale jako niedoswiadczona nie mam pojęcia czy faktycznie wszystko jest potrzebne
stresant, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:A kupujecie taki sprzęt już teraz czy dopiero jak się okaże że trzeba karmić mm? Oczywiście nie mówię o przypadku że już przed porodem któraś wie że karmić piersią nie będzie. Bo sama chciałabym piersią i nie wiem czy wtedy taki sprzęt jest mi potrzebny
-
Dziewczyny, mam nadzieje ze nie nastraszylam Was swoja historia. To byly tylko dwa tygodnie, tak naprawde to nie znam osob ktore by to przechodzily, najlepiej sobie zorganizowac jakas pomoc zaufana, ktora nas odciazy i da te pierwsze trudy odespac. Ja sie zafiksowalam na karmieniu, teraz juz na to sie na to nie porwe jesli nie wyjdzie mi zwykle kp, bo mam jeszcze jedno dziecko i musze byc na chodzie i ogarniac dwojke. Sen, jedzenie sa wazne, duzo mam na szczescie normalnie spi. Trzeba myslec tez osobie i nie dac sie zajechac, samemu przez siebie najczesciej
malutka_mycha, Kiwona, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Cudowne informacje! Ale lekarz chyba przesadza, moja ważyła w 24+0 707g i z tego co czytałam tutaj inne wagi dużo z nas ma na tym etapie podobna wage. Wszytskie urodziny dzieci z waga pod 5 kg?
-
espoir wrote:ja od razu po przewiezieniu na salę siadałam, a wstawałam po 4-5 godzinach. Maciusiem normalnie zajmowałam się sama od początku, sięgałam po niego, przebierałam...
mnie bardziej bolała ręka po wenflonie, niż brzuch po cesarce - serio!
Pierwsza cesarka identiko jak Kiwona 20:50 urodzilam o 8 rano wstalam, "niesiona" do lazienki przez 2 pielegniarki, 5 dni w szpitalu nie moglam dojsc do siebie, syn zaraz po porodzie przewieziny 60km dalej do innego szpitala
ale druga cesarka o niebo lepiej, dali mi lepszy opatrunek, taki przezroczysy plaster jakby druga skora, i caly brzuch tym okleili, bardzo ladnie trzymal blizne do kupy......
No kazda z nas ma inna historie, tak samo historie porodow naturalnych sa inne.....i kazdy porod u tej samej kobiety przebiega inaczejKiwona, Misiabella lubią tę wiadomość
-
Daffi śliczny synuś i najważniejsze że zdrowy
.
DorotaAnna mój Filip też raczej z mniejszych, na połówkowych wychodziło że jest na 18 centylu.
Kiwona własnie ta nerwowa atmosfera i tłumy mnie zniechęcają przed łażeniem po sklepach.
Dziewczyny dobrze że piszecie o baby bluesie i depresji, boję się tego bo już teraz zrobiłam się płaczliwa i smutna że siedzę sama w domu a mąż ciagle w pracy. Wydaje mi się, że dzięki poruszeniu tego tematu problem staje się bardziej realny ani taki teoretyczny. Musimy sobie i naszym bliskim uświadomić, że takie coś istnieje i się zdarza całkiem często i jeśli zdarzy się nam to trzeba reagować, a nie udawać że nic się nie dzieje a my jesteśmy jakimiś superwomen.
Ja teraz wrzucałam sobie różne rzeczy do koszyka w aptece gemini z zakładki wyprawka maluszka, są tam rzeczy i do porodu i do pielęgnacji, higieny dziecka i też się zastanawiałam nad podgrzewaczem, ale na razie się wstrzymuję wzięłam za to sterylizator do mikrofalówki, do sterylizacji jakichś smoczków czy butelki po odciagnietym mleku. Sporo rzeczy typu inhalator, aspirator jeszcze odpuscilam a i tak już mam koszyk na 500zl załadowany, masakra.Daffi, martusiawp lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
nick nieaktualnyespoir wrote:to ja mam funkcję sterylizatora w podgrzewaczu - może sprawdzcie czy nie lepiej już kupić 2w1...
Ja planuje kupić podgrzewacz firmy lovi, którym jest ta funkcja. Sam sterylizator wydaje mi się zbędny, przy córce wystarczyło, że wszystko wygotowalam i też było ok -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 22:44
martusiawp lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Laski ale ten bb to okropienstwo
mam nadzieje, ze dotknie nas z minimalną sila albo ominie zupełnie
Daffi slodziak z twojego maluszka, super, ze wszystko dobrze.
Kiwona szkoda, ze zakupy sie nie udaly.
Ja jednak dzis zamowilam poduszke-rogal, ale internetowo bo stacjonarnie w Smyku nie bylo przecenywiec nusze czekac.
I jeszcze planszowke na wieczorna rozrywke
Martusia olej to gadanie. Alicja to piękne imię, nie widze powodow aby z niego rezygniwac.
Dziewczyny jak zanim przeczytam wszystko to tez zawsze zapominam vo mialam odpisacDaffi, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Wiewióreczka ja też bym tak chciała docelowo żeby dzieciaczek pił z piersi ale w razie czego wypił moje mleko z butli
ja mam laktator elektryczny z tommee tipee tak jak butelki.
Kurczę poszukam podgrzewacza z takimi funkcjamini zobaczę jak to cenowo wyglada.
Ktoś pisał o podgrzewaczu i sterylizatorze 2w1 jabpatrzulam na to bodajże był z firmy babyono ale z tego co wyczytałam nie mieści się tam cała butelka? W sensie ze smoczkiem. Że trzeba by sterylizować osobno butle osobno smoczek👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️