Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mistella ja w poprzedniej ciazy mialam plamienia od 21tc do 30tc i nikt nie wiedzial od czego. Skracala mi się tez szyjka, musiałam lezec. Po 30tc samo przeszlo i synek urodzil sie po oxy w 42tc
Wspólczuję nerwów bo wiem jaki to stres, ale wierzę ze u ciebie wszystko będzie dobrze. Może zrób sobie posiew, czasem bakteria np. coli może wywolać plamienua ( u mnie chyba ona byla przyczyną, ale to tylko moja teoria)
Mistella, AniaKJ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Szonka wrote:Wyobrazcie sobie ze jedziemy z Zakopanego juz 8h i dopiero dojezdzamy do Rabki. Warunki są straszne, 2,5h stalismy w Nowym Targu, bo byla gorka i samochody nie mogly podjechac.Kierowcy się wzajemnie wpychali. Ludzie wyszli z jednej parafii i rozdawali kawe i herbate. Dobrze że mogliśmy siku w kościele zrobić bo tu żadnej stacji nie było na drodze. Żebym wiedziala że tak to będzie szło to bym w pociąg z dziećmi wsiadla. Przed nami jeszcze 400km.
Szonka na którą dotarliście? to musiała być męczarnia dla Was....Fasolka77
-
Paula 90 wrote:Stresant - każdy psycholog powiedziałby Ci że dla Ciebie Twoja mama jest toksyczna i tylko zerwanie z nią kontaktu lub przestanie brania do siebie jej słów może Ci pomóc. Oba wyjścia są cholernie trudne, ale trwanie z nią w takim toksycznym "związku" Cię wyniszcza. Na pewno ma to potem odzwierciedlenie w Twoich stosunkach z dziećmi, mężem i samą sobą.
Strasznie trudna i przykra sytuacja i cokolwiek zrobisz będzie bardzo trudne, ale z pewnością w dłuższej perspektywie wyjdzie na lepsze niż trwanie w takiej relacji.
Mama Stresant jest chyba "niedopieszczona", woła o atencję... niestety krzywdząc innych... myślę, że psychoterapia jedynie może pomóc...stresant lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Mistella wrote:Hej dziewczyny, u mnie atrakcji ciąg dalszy. Plamie od wczorsj, wczoraj ze skrzepem nawet. Bez żadnej czynności skurczowej. Poznałam do szpitala wczoraj jak zobaczyłam ten skrzep, był na dyżurze mój lekarz i po badaniu okazało się ze wszystko po. Szyjka zamknięta 36 mm, łożysko ok... a plemienie nie można stwierdzić skąd, plamie na brązowo czasem wyjdzie skrzep. Chciał mnie zostawić w szpitalu na obserwacje ale po badaniu gdy okazało się ze jest w porządku wewnątrz odmówiłam ... leżałam wczoraj cały wieczór , dziś plamienie nadal się utrzymuje i mam iść do niego na wizytę po południu i leżeć do tego czasu. Mówię Wam... zwariować idzie , a plamienie ani z nadżerki ani mięśniaka , nic nie widać w badaniu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 08:52
AniaKJ lubi tę wiadomość
-
estrella wrote:Twoja przynajmniej od Ciebie odbiera... Do mojej wyciągnęłam rękę przed światami, na które mnie nie zaprosiła... Później dzwoniłam dwa razy i normalnie w miarę rozmawiała... Próbowałam dzwonić wczoraj 8 dziś ale całe dnie ma wyłączony telefon więc znów nie chce mieć ze mną kontaktu... Wczoraj płakałam, dziś też ale postanowiłam już nie próbować nawiązywać kontaktu, nie chce to nie... To się tylko na mnie i na moich dzieciach odbija... Nic jej nie zrobiłam a ona mnie traktuje jakbym jej nie wiem jaką krzywdę zrobiła... W przyszłym tygodniu w przedszkolu ma być dzień babci i dziadka, chciałam ją zaprosić no ale się nie da... Boję się że ona mnie w depresję wpedzi
No coz, sytuacja bardzo podobna do mojej, moja naszczescie oddzwania, ale za to przez telefon nic nie mowi i ja musze ciagnac rozmowe, a jak juz sie odezwie to mi w piety idzie
nie widze narazie zadnego wyjcia z tej sytuacji, czas pokaze sam jak sie to rozwiaze....mam nadzieje ze dla Ciebie jak i dla mnie bedzie to pozytywne rozwiazanie i tak jak piszesz nie wpadniemy w depreje do tego czasu....bardzo Ci tego zycze
PS. moje dzieci sa juz duze, a ona za te wszystkie lata, nie byla na ani jednym przedtawienieu w przedszkolu w podtawowce czy w szkole muzycznej... w ciagu roku takich imprez jest min. 5 -
Fasolka77 wrote:Mama Stresant jest chyba "niedopieszczona", woła o atencję... niestety krzywdząc innych... myślę, że psychoterapia jedynie może pomóc...
-
Ja wczoraj za to wybrałam się do innego lekarza na konsultacje, bo mój lekarz bardzo nie chce zmniejszać mi luteiny, a ja już od jakiegos czasu biorę trochę mniejsze dawki niż mi zaleca więc potrzebowałam konsultacji jak bezpiecznie mogę brać coraz mniej. No i na wstępie zaznaczyłam że w grę wchodzi tylko badanie ginekologiczne - żadne USG bo miałam ich już aż 16, a następne USG mam za 2 tyg w mojej klinice wiec nie ma potrzeby robienia. Ale lekarz zalecał i nalegał żeby zrobić chociaż szybkie USG dopochwowe żeby sprawdzil długość szyjki, no i w końcu się zgodziłam. Szyjka ma ok 3 cm. Powiedział że szału nie ma. Z tego co mam zapisane na poprzednim badaniu miała 38 mm więc nie wiem o co chodzi. Czy aż tak się skróciła? Ile mają wasze szyjki?
No i powiedzcie jeszcze ile miałyście USG do tej pory. Ja wczoraj właśnie wsyztsko policzyłam ( te z izby przyjęć też) i miałam ich aż 17. Wydaje mi się że to jakaś kosmiczna liczba. Ogólnie nic nie mam do robienia USG, ale wydaje mi się że taka ilość to przesada a za 2 tyg mam kolejne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 09:07
-
nick nieaktualnydziewczyny mam materiały ze szkoły rodzenia, co prawda pod Kraków ułożone, ale kilkoma się podzielę niektóre z was nie będą na szkole rodzenia myśle ze się może przydać
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2157e0d46215.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e715cc03ca9b.jpgMartita25, Paula 90, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:Mama Stresant jest chyba "niedopieszczona", woła o atencję... niestety krzywdząc innych... myślę, że psychoterapia jedynie może pomóc...
Wiem Fasolka ze by to bylo najlepze wyjscie, ale 80 letniej kobiety do psychologa nawet wolami nie zaciagniesz, chyba ze bym ja ubezwlasnowolnila i wsadzila do osrodka zamknietego -
A no i wczoraj mówiłam że podpytam odnośnie spania na boku to ten lekarz zalecał spanie tylko na lewej stronie. Za 3 tyg zapytam jeszcze mojego lekarza jak to jest z tym spaniem. Ale chyba muszę kupić rogala do spania o których wcześniej już mówiliście że macie i że da super
-
nick nieaktualnyhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab4ee6333ae1.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4bc5163845d1.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0283774e667c.jpg
Ps. Nieskromnie napiszę, ze moje listy uważam za lepsze, bez zbędnych rzeczy w IMIENIU „im mnie zabierzesz niepotrzebnych rzeczy tym mniej bakterii z tobą wróci „ ;PMartita25, martusiawp lubią tę wiadomość