X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 02:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Macie może linki do jakichś fajnych filmów takich typu "szkoła rodzenia online" albo coś takiego?
    Zastanawiam się czy w ogóle można to ogarnąć na odległość?
    https://szkolarodzeniaprenalen.pl/gotowe#
    Szkoła rodzenia online. Nie wiem czy to fajne, nie sprawdzałam jeszcze.

Paula 90 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    https://szkolarodzeniaprenalen.pl/gotowe#
    Szkoła rodzenia online. Nie wiem czy to fajne, nie sprawdzałam jeszcze.

Zaczynam słuchać, dam znać czy fajne :)
    Ignaś już nie śpi, w nocy tez wojował. Mąż całą noc kaszlał a ja chyba zwariuje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się wyspałam :/ mam nadzieje ze jak się malutka urodzi tez nie będę potrzebowała wiele snu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi przy twoich cukrach na czczo moja diabetolog już by cię insulina ostrzyknela od głowy do stop :) haha ona ni zaznaczyła w kółeczko cukier na czczo 92 92 90 i raz po śniadaniu 140 i po wigiliii 146 i te szpitalne po sterydach i z tekstem musimy wprowadzić insulinę ... szczerze nie wiem... czy jest tak wybitna i nie bagatelizuje czy jest tak głupia

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wyspalam ale trzeba wstawać:/
    Daffi powodzenia na krzywej - mnie czeka jutro...

Moj młody tez strasznie kopie w nocy- a w domu mam niespacza który mimo 2.5 lat nadal budzi się czasem w nocy... (dziś dwa razy wiec chyba powoli chce mi przypomnieć jak to jest:p)

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Daffi przy twoich cukrach na czczo moja diabetolog już by cię insulina ostrzyknela od głowy do stop :) haha ona ni zaznaczyła w kółeczko cukier na czczo 92 92 90 i raz po śniadaniu 140 i po wigiliii 146 i te szpitalne po sterydach i z tekstem musimy wprowadzić insulinę ... szczerze nie wiem... czy jest tak wybitna i nie bagatelizuje czy jest tak głupia

Moj by na pewno nie dał na takie cukry... a ze zaznaczyła te ponsterydach to niemądre... za to ja bym miała u Twojej diablo już dawno insulinę- zdarzyło mi sie kilka razy 160 po posiłku...a oficjalnie nie mam cukrzycy:D

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny zobaczymy co to dzis bedzie. Narazie mialam problem z oddaniem moczu do kubka :D zaraz strzele sobie cukier i zobaczymy ile wyjdzie w laboratorium. Mam nadzieję ze to przeżyję i ze nic mi i dziecku sie nie stanie.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Moj by na pewno nie dał na takie cukry... a ze zaznaczyła te ponsterydach to niemądre... za to ja bym miała u Twojej diablo już dawno insulinę- zdarzyło mi sie kilka razy 160 po posiłku...a oficjalnie nie mam cukrzycy:D
    Szukam właśnie innej diabetolog, ale ta obecna jest zachwalana pod niebiosa wyczytałam ja z internetow na prawdę ludzi ma masę ale ja się boje ze po insulinie będę miała za niskie cukry :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dzięki dziewczyny zobaczymy co to dzis bedzie. Narazie mialam problem z oddaniem moczu do kubka :D zaraz strzele sobie cukier i zobaczymy ile wyjdzie w laboratorium. Mam nadzieję ze to przeżyję i ze nic mi i dziecku sie nie stanie.
    Daffi spokojnie ! Nic wam nie będzie, pielęgniarki wam sprawdza krew jak będą widziały zagrożenie nie dadzą ci roztworu. A dwa gdyby twój lekarz widział zagrożenie nie dałby ci skierowania! Jakby cie modliło poproś o gabinet mi to pomogło leżałam na kozetce mąż odciągał uwagę :) a po ostatnim pobraniu przeszło ekspresowo :)

Daffi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do fotelików my kupiliśmy cybex atom 5 ma super opinie wychwalany w salonie a jego cena milusia. Co do bazy a ja sobie nie wyobrażam jej nie wiec pomijam fakt wygody, ale dla mnie opasanie fotelika, który jest plastikowy i to jak się ślizgają pasy na nim żadne słowa i zapewnienia nie przekonają mnie ze to jest tak bezpieczne jak baza. Nawet ja siedząc w kurtce nie jestem bezpieczna w pasach a co dopiero pasy na plastiku.

Daffi, B_002, valetta94 lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi powodzenia na krzywej :) piękna bryka :) to chyba jakiś bebetto? :)

Ja nigdy nie miałam styczności z żadna cukrzycą dopiero pierwszy raz będę miała krzywą więc na temat cukrów nic się nie wypowiadam bo jestem zielona jak szczypiorek w tym temacie.

A propo isofixu to właśnie jak go nie ma to trzeba porządny fotelik na pasy zakupić, natomiast w internatach (m.in. ci z 8* też) piszą, że u mnie w samochodzie da się to zamontować. W tym miesiącu mąż podjedzie do ASO i dopyta jeśli da radę to będzie super. Ale no mówię jest jeszcze kwestia drugiego samochodu... także i tak musimy podjechać do jakiegoś dobrego sklepu a z tego co czytałam to w Toruniu nie ma żadnego, najbliżej bobowozki w Bydgoszczy. Dziewczyny z Torunia chyba, że Wy wiecie czy któryś sklep nasz ma duży wybór i ogarniętych ludzi?

Dzisiaj obudziłam się nie tylko z zatkanym nosem ale też z bólem gardła i głowy ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 06:56

Daffi lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny co do fotelików my kupiliśmy cybex atom 5 ma super opinie wychwalany w salonie a jego cena milusia. Co do bazy a ja sobie nie wyobrażam jej nie wiec pomijam fakt wygody, ale dla mnie opasanie fotelika, który jest plastikowy i to jak się ślizgają pasy na nim żadne słowa i zapewnienia nie przekonają mnie ze to jest tak bezpieczne jak baza. Nawet ja siedząc w kurtce nie jestem bezpieczna w pasach a co dopiero pasy na plastiku.

Mi się foteliki cybexa podobają z wyglądu bardzo haha ale przecież nie o to chodzi :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszedl mi cukier w domu na czczo 103

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d0d7f621e670.jpg

Ktoś zrobił rysunek o mnie !!! Nawet ten sposób wstania z łóżka które mamy dość wysokie

Daffi, Kiwona, DorotaAnna lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Daffi powodzenia na krzywej :) piękna bryka :) to chyba jakiś bebetto? :)

Ja nigdy nie miałam styczności z żadna cukrzycą dopiero pierwszy raz będę miała krzywą więc na temat cukrów nic się nie wypowiadam bo jestem zielona jak szczypiorek w tym temacie.

A propo isofixu to właśnie jak go nie ma to trzeba porządny fotelik na pasy zakupić, natomiast w internatach (m.in. ci z 8* też) piszą, że u mnie w samochodzie da się to zamontować. W tym miesiącu mąż podjedzie do ASO i dopyta jeśli da radę to będzie super. Ale no mówię jest jeszcze kwestia drugiego samochodu... także i tak musimy podjechać do jakiegoś dobrego sklepu a z tego co czytałam to w Toruniu nie ma żadnego, najbliżej bobowozki w Bydgoszczy. Dziewczyny z Torunia chyba, że Wy wiecie czy któryś sklep nasz ma duży wybór i ogarniętych ludzi?

Dzisiaj obudziłam się nie tylko z zatkanym nosem ale też z bólem gardła i głowy ;(
    Adamex. Bebetto ciezko w naszej okolicy znalezc a na wysylke w ciemno sie nie zdecydowalabym.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Wyszedl mi cukier w domu na czczo 103
    Daj znać ile wyjdzie ci w labolatorium. Tam tez ci musza pobrac

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Daj znać ile wyjdzie ci w labolatorium. Tam tez ci musza pobrac
    Oki:) bede miala duzo czasu na pisanie bzdur :p

b2ujp2.png

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Adamex. Bebetto ciezko w naszej okolicy znalezc a na wysylke w ciemno sie nie zdecydowalabym.

A widzisz bardzo podobny :) pisz do nas pisz :) będziemy Cię wspierać :)

Karmelka ja się tak bokiem zsuwam z łóżka xd ale jak już chodzę to tylko jedno oko otwieram żeby się nie przewrócić o jakaś zabawkę psa xd

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi trzymam kciuki, ja idę jutro na krzywa. Mnie przeraża już sam fakt 12 h na czczo :/ Ostatnio krzywa robiłam w kwietniu jakoś, zrobiło mi się słabo, ja to mało słodka jestem. Więc jutro zabieram męża ze soba, sama nie pójdę.
    Nie znam się na cukrzycy, nie będę się wymadrzala. Ale jak tak widzę Wasze dylematy, ile różnych opinii różnych lekarzy, to ja marzę, żeby krzywa wyszła dobrze. I tego Tobie życzę, Daffi. I reszcie,ktora jeszcze czeka na badanie <3

Mi od kilku dni dretwieja ręce, głównie prawa dłoń. Bez względu na pozycję w której leżę. Wkurzające. A akurat jedna z apek moich pisze mi dzisiaj o tym, żeby zgłosić to lekarzowi. No zgłoszę. W poniedziałek.
    Zła jestem, bo wieczorem odkryłam, że nie działa mi klucz do programu służbowego, który jest w formie paluch USB. Komputer go przestał czytać, nie widzi go jakby. Dzisiaj ma podjechać nasz informatyk do mnie, ale dopiero wieczorem :/
    Brzuch mnie boli, ale już tak nie panikuje jak wczoraj. Kazik kopie co jakoś czas, choć mam wrażenie że dużo rzadziej, ale możliwe że sobie wkrecam...

Paula, ja też kupiłam pebbles plus :) z bazą izofix akurat. Czekam na dostawę, ale nie spieszy mi się. Liczę, że w tym tyg przyjdzie łóżeczko :)

Daffi, bardzo ładny wózek :)

Daffi lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona mnie też przeraża ta Głodówka :(

A z tym drętwieniem- śpisz z tą poduszką C? Bo mnie np bolały uda i ta poduszka mi pomogla :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ