Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Daffi wrote:No wlasnie nie. Bo o ile chodzilismy do kontroli i lekarz uznal na usg ze juz jest ok to teraz myslelismy ze wymaga zajęć korekcyjnych stawia nogi do srodka i siedzac w rozkroku jej kolanka nie sa prosto tylko leza do środka. I teraz innycyh 2 ortopedow stwierdziło ze jest to wada z dzieciństwa niewłaściwe skorygowana bioderka juz sie uksztaltowaly i nic z tym nie zrobisz.. Jej nozki od samych bioder sa skrecone do srodka.. Jak chodzi to kolankami sie uderza. Nie jest to jakies mocne ale widoczne.
i w dzisiejszych czasach już nic nie da się zrobić? żadna rehab? hmmmm...Fasolka77
-
valetta94 wrote:Uff to dobrze, że wybrałam Avent
Zastanawiałam się nad Dr Brown's bo podobno są super, ale stwierdziłam że jak będą problemy z kolką czy coś to najwyżej dokupię te drugie. Chociaż może w ogóle się nie przydadzą
valetta94 lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:i w dzisiejszych czasach już nic nie da się zrobić? żadna rehab? hmmmm...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Czy wy też robicie się ostatnio bardziej drażliwe? Znowu zaczyna mnie wkurzać wszystko i wszyscy. Wybucham w 5 sekund i wkurza mnie nawet jak mąż żuje jedzenie albo pies kręci się dłużej niż zwykle żeby się załatwić.
u mnie w normienie zauważam większego wkurwa... pomijając pomiary cukru na czczo
AniaKJ lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Paula 90 wrote:Czy wy też robicie się ostatnio bardziej drażliwe? Znowu zaczyna mnie wkurzać wszystko i wszyscy. Wybucham w 5 sekund i wkurza mnie nawet jak mąż żuje jedzenie albo pies kręci się dłużej niż zwykle żeby się załatwić.
Niestety u mnie to samo ...👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyvaletta94 wrote:Będziesz smarować po każdej kapieli cale ciałko?
valetta94, Misiabella lubią tę wiadomość
-
Natalia-tosia wrote:Wychodziłam w ciazowych było ok. Moja przyjaciółka po cesarce teraz wychodziła w leginsach i też bbyło ok. Blizna jest bardzo nisko. Ja byłam po SN więc nie miało co gdzie przeszkadzać
Dziękija wiem że to może głupie pytanie ale po prostu tyle się mówi że po porodzie wszystko tam boli że nie wiedziałam co z tymi spodniami xd
malutka_mycha lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
Daffi do końca nie wiem z czym moja siostra miała problem ale też stawiała stopy do środka bardzo długo i na pewno jeszcze na początku podstawówki tak chodziła, nie pamiętam dokładnie wieku. Codziennie w domu, wg zaleceń lekarza, musiała chodzić "jodelka" tzn stopy wykrecac w drugą strone. Nie miała stawiać ich na wprost tylko na zewnątrz. I w końcu jej się to wyprostowalo a już chyba nikt nie miał nadziei. Tylko nie mam pojęcia czy to ten sam problem, tak mi się tylko nasunelo. Nie jest to trudne ćwiczenie, może warto spytać lekarza czy nie zaszkodzi i jednak spróbować.
-
Paula 90 wrote:My kupiliśmy i smoczki uspokajające i butelki z lovi.
Przekonują mnie te dynamiczne smoczki z wolnym przepływem.
Dodatkowo wzięłam butelki samosterylizujace. Opinie mają super, nie trzeba sterylizatora osobno.
Wzięłam dwa smoczki uspokajające 0-2miesiace i dwie butelki 150ml.
Chcemy karmić piersią i tylko w razie w dokarmiac butelka moim mlekiem. Te lovi są zaprojektowane specjalnie do mleka kobiecego podobno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 13:09
-
nick nieaktualnyWiewióreczka wrote:Kochana, ja też nastawiam się na Lovi, ale nie widziałam tych samosterylizujących butelek. Daj jakiś namiar
https://www.aptekagemini.pl/lovi-butelka-samosterylizujaca-super-vent-ze-smoczkiem-aktywne-ssanie-od-urodzenia-150ml.htmlWiewióreczka lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Tak, ale ja nie zamierzam kąpać codziennie dziecka. Co 2-3 dni. Do kapieli będę dodawać odrobinke płynu i ta woda + tetrowa myjka będę myła małą, jeśli będę potówki będę dodawać krochmal. Po kąpieli będziemy masować mała właśnie na oliwce kupię też mleczko ale na początku chce używać oliwki żeby masować właśnie
Będziesz czekać aż oliwka sie wchłonie i wtedy piżamke zakładać? Choć oliwki chyba się nie wchłaniają i skóra jest taka tłuściutka? Ja mam balsam z Hippa i nie wiem czy się szybko wchłania i czy dzidzi nie będzie zimno jak tak będziemy czekać na wchłanianie..