Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy kupiliśmy i smoczki uspokajające i butelki z lovi.
Przekonują mnie te dynamiczne smoczki z wolnym przepływem.
Dodatkowo wzięłam butelki samosterylizujace. Opinie mają super, nie trzeba sterylizatora osobno.
Wzięłam dwa smoczki uspokajające 0-2miesiace i dwie butelki 150ml.
Chcemy karmić piersią i tylko w razie w dokarmiac butelka moim mlekiem. Te lovi są zaprojektowane specjalnie do mleka kobiecego podobno. -
Ja wczoraj kupiłam z firmy Klupś Polko przewijak, koleżanka urodziła w listopadzie i jest z niego bardzo zadowolona
na samym dole ma pampersy a półkę wyżej leki dla małej
valetta94, DorotaAnna, Wiewióreczka, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:zastanawiam się na tą chabrową koszulą do porodu od mamaginekolog... teraz mam w biuście 110... jak wezmę XL (max do 122 cm) to będzie ok? jak myślicie? ile może biust jeszcze się powiększyć? XXL to już biust max 132.... hmmmm
Ja mam 98 w biuście i jej piżamka w rozmiarze L jest przyciasna na mnie w biuście. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatalia-tosia wrote:A może wy macie jakieś sensowne argumenty które mogą przekonać do smoczka? Kurczę ja ciągle myślę, po co je używać i nie mogę tego zrozumieć
Wzięłam jako ostatnia deskę ratunku. Jak już nie będę sobie radzić to będę próbować że smoczkiem. -
Pytanie z serii pielęgnacyjnej, czy po kąpieli trzeba wsmarowywać w dziecko balsam? Kiedys sie używało oliwek, ale ja nie lubię ich konsystencji. Czy do kąpieli dajemy jakiś przeznaczony do tego preparat i już nie wklepujemy żadnych balsamów? Czy ten preparat do kąpieli dajemy do wody czy smarujemy tym dzidziusia tak jak siebie myjemy(chyba tak się nie robi)? I poprostu dajemy to do wody i tą wodą myjemy dzidzie? Mam kupiony płyn do kąpieli z Hippa i balsam do ciałka.
DorotaAnna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyvaletta94 wrote:Pytanie z serii pielęgnacyjnej, czy po kąpieli trzeba wsmarowywać w dziecko balsam? Kiedys sie używało oliwek, ale ja nie lubię ich konsystencji. Czy do kąpieli dajemy jakiś przeznaczony do tego preparat i już nie wklepujemy żadnych balsamów? Czy ten preparat do kąpieli dajemy do wody czy smarujemy tym dzidziusia tak jak siebie myjemy(chyba tak się nie robi)? I poprostu dajemy to do wody i tą wodą myjemy dzidzie? Mam kupiony płyn do kąpieli z Hippa i balsam do ciałka.
My będziemy brać płyn do mycia i krem/balsam z babydream -
Jeżeli chodzi o smoczki- mój brat nie używa (3 miesiace) rodzice mojego chrześniaka (9miesiecy) też nie - uważają smoka za samo zło. A ja Wam powiem, że jeżeli ma on mi pomóc jak już nie będę dawała rady to czemu nie? Nie będę mu pchała do buzi smoka jeśli nie będzie takiej potrzeby,
Paula 90 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Syska2202 wrote:Ja wczoraj kupiłam z firmy Klupś Polko przewijak, koleżanka urodziła w listopadzie i jest z niego bardzo zadowolona
na samym dole ma pampersy a półkę wyżej leki dla małej
Syśka jaka cena? bo na stronie Klupsia nie ma....Fasolka77
-
malutka_mycha wrote:A moja wiadomość przez przypadek się skasowala
z tym ubraniem po porodzie chodziło o to czy ja będę w stanie ubrac dresy albo legginsy czy będzie mi wygodnie czy nie będzie nic umierało
malutka_mycha lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyValetta - i co do balsamu to są dwie szkoły. Jedna mówi że trzeba smarować a druga że nie powinno się
Oliwki mogą zapychać skórę.
My będziemy smarować, lubię takie nakremowane bobasy po kąpieliale wybieramy naturalne składniki bez konserwantów i parabenow.
DorotaAnna, valetta94 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Jeżeli chodzi o smoczki- mój brat nie używa (3 miesiace) rodzice mojego chrześniaka (9miesiecy) też nie - uważają smoka za samo zło. A ja Wam powiem, że jeżeli ma on mi pomóc jak już nie będę dawała rady to czemu nie? Nie będę mu pchała do buzi smoka jeśli nie będzie takiej potrzeby,
-
Fasolka77 wrote:jak to dobrze, że można z Wami pogadać
i rozwiać wątpliwości
ale już ok z córeczką? -
nick nieaktualny
-
DorotaAnna wrote:
z tym ubraniem po porodzie chodziło o to czy ja będę w stanie ubrac dresy albo legginsy czy będzie mi wygodnie czy nie będzie nic umierało
DorotaAnna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do butelek Fasollka77 ja zrobiłam rozeznanie w internecie i wśród znajomych- zdecydowałam się na butelki dr Browns wzięłam dwie małe jedna szklana.
Co do smoczków zdecydowałam się na difraxa zaslyszlam że są super potwierdziła mi to dziewczyna w szpitalu i w sklepiku jak kupowałam babeczka powiedziała że bardzo się jej sprzedają, podobno lepsze od lovi ale wiadomo każdy będzie miał swoją opinię. Maja delikatne wzory co mi się podoba.
Podkłady na przewijak nam jednorazowe z akuku.
Po kąpieli mam oliwkę derma ale też kupię mleczko z momme bo się super rozprowadza i wchłania ma prosty i dobry skład.Fasolka77, Misiabella lubią tę wiadomość