Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyvaletta94 wrote:Będziesz czekać aż oliwka sie wchłonie i wtedy piżamke zakładać? Choć oliwki chyba się nie wchłaniają i skóra jest taka tłuściutka? Ja mam balsam z Hippa i nie wiem czy się szybko wchłania i czy dzidzi nie będzie zimno jak tak będziemy czekać na wchłanianie..
valetta94 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyvaletta94 wrote:Kupiłam bo na blogu srokao Hipp miał jedne z najlepszych opinii co do składu..
A ja polecam hippamłoda od poczatku w hippie mylismy, ale poza tym nie stosowalismy żadnych oliwek czy balsamow na skórkę i nie miała żadnych problemów skórnych
do tej pory używamy hippa lub babydreamz rossmama. Ja też się kierowałam blogiem srokao
valetta94 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalia-tosia wrote:Co do butelek to dla mnie tylko Avent. Na moim rodzeństwie było testowanych sporo różnych butelek, ostatecznie kończyli nna Avencie
przy innych były kkolki, albo denerwowali się w trakcie jedzenia. U Tosi stosowałam tylko Avent i byłam bardzo zadowolona
U nas też avent się najlepiej sprawdził więc i tym razem zamówiłamrównież polecam.
valetta94, AniaKJ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:A dziewczyny z Torunia będziecie rodzic w Toruniu? Słyszałam, że dużo kobiet wybiera Chełmże
Ja podobnie jak starszą córkę młodsza chce rodzic w Bydgoszczy w Bizielu bo tam pracuje moja lekarka. Koleżanka tam rodziła i była zadowolona, ja też sobie chwalę. O Chelmzy też słyszałam same dobre opinie.DorotaAnna lubi tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Daffi do końca nie wiem z czym moja siostra miała problem ale też stawiała stopy do środka bardzo długo i na pewno jeszcze na początku podstawówki tak chodziła, nie pamiętam dokładnie wieku. Codziennie w domu, wg zaleceń lekarza, musiała chodzić "jodelka" tzn stopy wykrecac w drugą strone. Nie miała stawiać ich na wprost tylko na zewnątrz. I w końcu jej się to wyprostowalo a już chyba nikt nie miał nadziei. Tylko nie mam pojęcia czy to ten sam problem, tak mi się tylko nasunelo. Nie jest to trudne ćwiczenie, może warto spytać lekarza czy nie zaszkodzi i jednak spróbować.
Przebylysmy 4 różnych ortopedow z roznych miast z czego jeden slawny ze Swiwbodzinskiego LORO. Wszedzie mowia to samo.. Gdyby lekarz jak miala te 4 miesiace kontynuowal leczenie a nie uznal ze juz jest ok bylaby szansa. Dlatego teraz bede bardzo tego pilnować. Wzielam mloda do rehabilitantki podala kilka cwiczen ale to i tak juz nie da wielkiej poprawy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 14:41
-
Daffi wrote:W zaleznosci od tego z czym sie dziecko zmaga sa dzieci ktore maja koslawosc kolan lub wlasnie stop i to jest cos zupełnie innego niz niewlasciwie uksztaltowane bioderka. Ona moze sobie cwiczyc zakladac odwrotnie kapcie ale nie odkrecisz juz "nog" w samych biodrach
-
Z butelek u nas byl AVENT i NUK.....teraz tez kupuje tylko ze wszystko szklane, uwazam ze zdrowsze.....mozna fajnie wsadzic do garnka i wygotowac
ze smoczkow to tylko smoczek kulka i kauczukowy np. taki
https://www.babygoods.cz/Dudlik-Suavinex-kulaty-Anti-rub-0-6m-latex-bily_22583/
jedno odchowalam bez smoczka i dla mnie tragedia, bo wyl na kazdym kroku i niczym nie szlo zatkac, drugie od poczatku na smoczku i rewelacja cisza i spokoj
u nas smoczek wogole nie wplynal na stan uzebienia zgryzu itp...dla mnie to mity dentystow....a nawet jakby byly krzywe zeby, to na 15 urodziny dostanie piekny aparat ( teraz to bardzo modne) i do osiemnastki beda zeby jak brylanty
ja mam kupionych 20 pieluch...dla mnie to minimum.......duzo pieluch uzywalam do podkladania.....jedna do wozka, druga w lozeczku, trzecia na lezaczku, jakas do karmienia, do wytarcia buzi jak uleje, jedna na przewijaku, w samochodzie itp.......wiem ze pierze sie czesto, ale ja pieluchy zbieralam i pralam na 90 ....a nie wloze do pralki 5 pieluch i nie puszcze prawie pustej......a ubranka piore na 40 ewentualnie 60.........
dla mnie bez roznicy czy tetrowe czy flanelowe....teraz mam 3 bambusowe ( chcialam wyprobowac jakie sa )i reszte tetrowych......bambusowe 2 x drozsze........AniaKJ, Misiabella lubią tę wiadomość
-
chciala sie dowiedziec cos na temat mydel do mycia.......jakie jest wasze zdanie?
Ja mialam mydlo zwykle takie w kostce nivea albo mustella.....jedna reka trzymalam dziecko druga bralam koste mydla, odwrocilam 3 razy w rece i reka byla namydlona.....moglam myc dziecko........
probowalam tez mydel z dozownika, czyli " pomplam" sobie na dlon krople.......ale pozniej bylo mi ciezko to mydlo rozprowadzic na dloni....bo bylo ono tylko w srodkowej czesci tam gdzie kaplo.......( nie wiem czy rozumiecie) no a druga reke mialam zajeta dzieckiem......wiec "mielilam" palcami zeby chociaz troche rozetrzec go po calej dloni.....
jak sie to u Was sprawdzalo? -
smoczki do butelek jak rowniez uspokoajajace biore tylko kauczukowe, wiem ze sie szybko zuzywaja i trzeba czesto mienic, ale przeciez nie bede na dziecku osczedzac
kauczk jest miekki, silikon twardszy.....kauczuk w dotyku podobny bardziej do skory......
mysle ze syn dlatego nie chcial smoczka, bo dawalam mu silikonowego aventa anatomicznego....i wypadal mu z buzi....ale bylo to pierwsze dziecko, forum internetowe tak sprawnie wtedy nie dzialalonie bylo sie kogo poradzic....z corka juz madrzejsza bylam i zaraz dalam kulke kauczukowa
Misiabella lubi tę wiadomość
-
Co do tego smoczka to moja Tosia też była bez, ale ona była ppraktycznie bezobsługowym dzieckiem, praktycznie nie pamiętamy jej płaczu, zawsze albo uśmiechnięta, albo spała. Zawsze sobie myślałam, że ja nie chciałabym mieć ciągle zatkanej buzi i tak samo myślę, że po co to dziecku
No, ale pewnie jednak jak Bianka się urodzi i będzie z tych bardzo płaczliwych a wszystkie sposoby uspokajania zawiodą to mąż będzie biegł po smoka.
Ale widzę, że poza zatakniem buziola też nie widzicie żadnych zalet, więc będę się starała przeżyć bez tego gadżetuWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 15:03
-
A co do mycia to my stosowalismy emulsje z oilan i myjkę frotową i ją namaczałam nakładałam odrobinę preparatu i zakładałam myjkę na rękę jak córka była już wodzie
teraz z zakupem kosmetyków podczytuje Was i sprawdzam składy, dalej się na nic nie zdecydowalam, ale myjka frotowa, na bank będzie nam służyć
-
Karolinka tak Derma jest w Rossmannie.
Stresant ja w ogóle nie będę używać mydła, tylko delikatny płyn/żel/olejek do wlewania do wody i do tego jakaś myjka tetrowa. Myślę że dla takiego maluszka mydła o takim klasycznym składzie są niepotrzebne bo mają silne substancje myjące, które mogą wysuszać skórę, a dziecko nie jest aż tak brudne, żeby potrzebowało takiego mycia. Oczywiście są też produkty delikatne do mycia, tzw. mydła bez mydła czy syndety, które nie mają tych silnych środków powierzchniowo czynnych a są w formie kostki do mycia albo produktu nakładanego bezpośredni na ciało, ale nie wydaje mi się to wygodne rozwiązanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 15:12
Karollinax26, stresant, Natalia-tosia lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Natalia-tosia wrote:A co do mycia to my stosowalismy emulsje z oilan i myjkę frotową i ją namaczałam nakładałam odrobinę preparatu i zakładałam myjkę na rękę jak córka była już wodzie
teraz z zakupem kosmetyków podczytuje Was i sprawdzam składy, dalej się na nic nie zdecydowalam, ale myjka frotowa, na bank będzie nam służyć
a jak często wymieniasz taką myjkę?Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
Podróż trwa
Już po przesiadce w Szczecinie na niemiecki pociąg
Valetta94 a jak długo Twoja podróż pociągiem ma trwać ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 15:50
DorotaAnna, valetta94 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nakupilam takich tetrowych małych 15x15 tetrowych ulewajek są kolorowe i będę je stosowała do mycia. Każda na jedno mycie i do prania z pieluchami na wysoką temperaturę. Ja mam jobla o rozmnażaniu się bakterii w tych wszystkich gąbkach rękawicach i innych myjkach. Może jakbym kiedyś nie oglądała programu i najwiekszych siedliskach bakterii to bym tak nie schizowala haha. Ale szpital, gąbki, myjki, telefony, publiczne klamki rurki w autobusie... Nasze ręce! Dlatego żel antybakteryjny w mojej torebce jest numerem jeden i kupuję je hurtowo haha a i tak cytomegalie przeszlam ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 15:53