X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Będziesz czekać aż oliwka sie wchłonie i wtedy piżamke zakładać? Choć oliwki chyba się nie wchłaniają i skóra jest taka tłuściutka? Ja mam balsam z Hippa i nie wiem czy się szybko wchłania i czy dzidzi nie będzie zimno jak tak będziemy czekać na wchłanianie..
    Podczas masażu oliwka się wysmaruje w ciało i dlonie a ta lekka warstwa co zostanie to nic się nie stanie jak piżamkę założę i tak mam tyle tych pajaców że codziennie będziesz spala w innym

valetta94 lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, czy kosmetyki Dermy są dostępne w Rossmanie ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Kupiłam bo na blogu srokao Hipp miał jedne z najlepszych opinii co do składu..

A ja polecam hippa :) młoda od poczatku w hippie mylismy, ale poza tym nie stosowalismy żadnych oliwek czy balsamow na skórkę i nie miała żadnych problemów skórnych :) do tej pory używamy hippa lub babydreamz rossmama. Ja też się kierowałam blogiem srokao :)

valetta94 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Co do butelek to dla mnie tylko Avent. Na moim rodzeństwie było testowanych sporo różnych butelek, ostatecznie kończyli nna Avencie :-) przy innych były kkolki, albo denerwowali się w trakcie jedzenia. U Tosi stosowałam tylko Avent i byłam bardzo zadowolona :-)

U nas też avent się najlepiej sprawdził więc i tym razem zamówiłam :) również polecam.

valetta94, AniaKJ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    A dziewczyny z Torunia będziecie rodzic w Toruniu? Słyszałam, że dużo kobiet wybiera Chełmże

Ja podobnie jak starszą córkę młodsza chce rodzic w Bydgoszczy w Bizielu bo tam pracuje moja lekarka. Koleżanka tam rodziła i była zadowolona, ja też sobie chwalę. O Chelmzy też słyszałam same dobre opinie.

DorotaAnna lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Daffi do końca nie wiem z czym moja siostra miała problem ale też stawiała stopy do środka bardzo długo i na pewno jeszcze na początku podstawówki tak chodziła, nie pamiętam dokładnie wieku. Codziennie w domu, wg zaleceń lekarza, musiała chodzić "jodelka" tzn stopy wykrecac w drugą strone. Nie miała stawiać ich na wprost tylko na zewnątrz. I w końcu jej się to wyprostowalo a już chyba nikt nie miał nadziei. Tylko nie mam pojęcia czy to ten sam problem, tak mi się tylko nasunelo. Nie jest to trudne ćwiczenie, może warto spytać lekarza czy nie zaszkodzi i jednak spróbować.
    W zaleznosci od tego z czym sie dziecko zmaga sa dzieci ktore maja koslawosc kolan lub wlasnie stop i to jest cos zupełnie innego niz niewlasciwie uksztaltowane bioderka. Ona moze sobie cwiczyc zakladac odwrotnie kapcie ale nie odkrecisz juz "nog" w samych biodrach.

Przebylysmy 4 różnych ortopedow z roznych miast z czego jeden slawny ze Swiwbodzinskiego LORO. Wszedzie mowia to samo.. Gdyby lekarz jak miala te 4 miesiace kontynuowal leczenie a nie uznal ze juz jest ok bylaby szansa. Dlatego teraz bede bardzo tego pilnować. Wzielam mloda do rehabilitantki podala kilka cwiczen ale to i tak juz nie da wielkiej poprawy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 14:41

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    W zaleznosci od tego z czym sie dziecko zmaga sa dzieci ktore maja koslawosc kolan lub wlasnie stop i to jest cos zupełnie innego niz niewlasciwie uksztaltowane bioderka. Ona moze sobie cwiczyc zakladac odwrotnie kapcie ale nie odkrecisz juz "nog" w samych biodrach
    Rozumiem, przykro mi.

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z butelek u nas byl AVENT i NUK.....teraz tez kupuje tylko ze wszystko szklane, uwazam ze zdrowsze.....mozna fajnie wsadzic do garnka i wygotowac

ze smoczkow to tylko smoczek kulka i kauczukowy np. taki
    https://www.babygoods.cz/Dudlik-Suavinex-kulaty-Anti-rub-0-6m-latex-bily_22583/

jedno odchowalam bez smoczka i dla mnie tragedia, bo wyl na kazdym kroku i niczym nie szlo zatkac, drugie od poczatku na smoczku i rewelacja cisza i spokoj :) :)

u nas smoczek wogole nie wplynal na stan uzebienia zgryzu itp...dla mnie to mity dentystow....a nawet jakby byly krzywe zeby, to na 15 urodziny dostanie piekny aparat ( teraz to bardzo modne) i do osiemnastki beda zeby jak brylanty :)

ja mam kupionych 20 pieluch...dla mnie to minimum.......duzo pieluch uzywalam do podkladania.....jedna do wozka, druga w lozeczku, trzecia na lezaczku, jakas do karmienia, do wytarcia buzi jak uleje, jedna na przewijaku, w samochodzie itp.......wiem ze pierze sie czesto, ale ja pieluchy zbieralam i pralam na 90 ....a nie wloze do pralki 5 pieluch i nie puszcze prawie pustej......a ubranka piore na 40 ewentualnie 60.........

dla mnie bez roznicy czy tetrowe czy flanelowe....teraz mam 3 bambusowe ( chcialam wyprobowac jakie sa )i reszte tetrowych......bambusowe 2 x drozsze........

AniaKJ, Misiabella lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciala sie dowiedziec cos na temat mydel do mycia.......jakie jest wasze zdanie?

Ja mialam mydlo zwykle takie w kostce nivea albo mustella.....jedna reka trzymalam dziecko druga bralam koste mydla, odwrocilam 3 razy w rece i reka byla namydlona.....moglam myc dziecko........

probowalam tez mydel z dozownika, czyli " pomplam" sobie na dlon krople.......ale pozniej bylo mi ciezko to mydlo rozprowadzic na dloni....bo bylo ono tylko w srodkowej czesci tam gdzie kaplo.......( nie wiem czy rozumiecie :) ) no a druga reke mialam zajeta dzieckiem......wiec "mielilam" palcami zeby chociaz troche rozetrzec go po calej dloni.....

jak sie to u Was sprawdzalo?

• stresant Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoczki do butelek jak rowniez uspokoajajace biore tylko kauczukowe, wiem ze sie szybko zuzywaja i trzeba czesto mienic, ale przeciez nie bede na dziecku osczedzac :)

kauczk jest miekki, silikon twardszy.....kauczuk w dotyku podobny bardziej do skory......

mysle ze syn dlatego nie chcial smoczka, bo dawalam mu silikonowego aventa anatomicznego....i wypadal mu z buzi....ale bylo to pierwsze dziecko, forum internetowe tak sprawnie wtedy nie dzialalo :) nie bylo sie kogo poradzic....z corka juz madrzejsza bylam i zaraz dalam kulke kauczukowa :)

Misiabella lubi tę wiadomość

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego smoczka to moja Tosia też była bez, ale ona była ppraktycznie bezobsługowym dzieckiem, praktycznie nie pamiętamy jej płaczu, zawsze albo uśmiechnięta, albo spała. Zawsze sobie myślałam, że ja nie chciałabym mieć ciągle zatkanej buzi i tak samo myślę, że po co to dziecku :-)
    No, ale pewnie jednak jak Bianka się urodzi i będzie z tych bardzo płaczliwych a wszystkie sposoby uspokajania zawiodą to mąż będzie biegł po smoka.
    Ale widzę, że poza zatakniem buziola też nie widzicie żadnych zalet, więc będę się starała przeżyć bez tego gadżetu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 15:03

w4sqikgnoh8ujau7.png

Wysłany: 6 stycznia 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do mycia to my stosowalismy emulsje z oilan i myjkę frotową i ją namaczałam nakładałam odrobinę preparatu i zakładałam myjkę na rękę jak córka była już wodzie :-) teraz z zakupem kosmetyków podczytuje Was i sprawdzam składy, dalej się na nic nie zdecydowalam, ale myjka frotowa, na bank będzie nam służyć :-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka tak Derma jest w Rossmannie.

Stresant ja w ogóle nie będę używać mydła, tylko delikatny płyn/żel/olejek do wlewania do wody i do tego jakaś myjka tetrowa. Myślę że dla takiego maluszka mydła o takim klasycznym składzie są niepotrzebne bo mają silne substancje myjące, które mogą wysuszać skórę, a dziecko nie jest aż tak brudne, żeby potrzebowało takiego mycia. Oczywiście są też produkty delikatne do mycia, tzw. mydła bez mydła czy syndety, które nie mają tych silnych środków powierzchniowo czynnych a są w formie kostki do mycia albo produktu nakładanego bezpośredni na ciało, ale nie wydaje mi się to wygodne rozwiązanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 15:12

Karollinax26, stresant, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ta derme testuje na sobie właśnie i córce 3 letniej, jest bardzo fajna ta seria :)

Karollinax26 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    A co do mycia to my stosowalismy emulsje z oilan i myjkę frotową i ją namaczałam nakładałam odrobinę preparatu i zakładałam myjkę na rękę jak córka była już wodzie :-) teraz z zakupem kosmetyków podczytuje Was i sprawdzam składy, dalej się na nic nie zdecydowalam, ale myjka frotowa, na bank będzie nam służyć :-)

a jak często wymieniasz taką myjkę?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Karmelka, czy kosmetyki Dermy są dostępne w Rossmanie ?
    Tak pełna oferta

Wysłany: 6 stycznia 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka,tak jak swoją rękawicę do kąpieli, czyli raz w miesiącu, ale przepieram na szybko po każdym użyciu i rozwieszam do wyschnięcia :-)tak robie też z córki myjką, ona też ma taką ala rękawicę ;-)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podróż trwa :) Już po przesiadce w Szczecinie na niemiecki pociąg :)

Valetta94 a jak długo Twoja podróż pociągiem ma trwać ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 15:50

DorotaAnna, valetta94 lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nakupilam takich tetrowych małych 15x15 tetrowych ulewajek są kolorowe i będę je stosowała do mycia. Każda na jedno mycie i do prania z pieluchami na wysoką temperaturę. Ja mam jobla o rozmnażaniu się bakterii w tych wszystkich gąbkach rękawicach i innych myjkach. Może jakbym kiedyś nie oglądała programu i najwiekszych siedliskach bakterii to bym tak nie schizowala haha. Ale szpital, gąbki, myjki, telefony, publiczne klamki rurki w autobusie... Nasze ręce! Dlatego żel antybakteryjny w mojej torebce jest numerem jeden i kupuję je hurtowo haha a i tak cytomegalie przeszlam ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 15:53

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Podróż trwa :) Już po przesiadce w Szczecinie na niemiecki pociąg :)

Valetta94 a jak długo Twoja podróż pociągiem ma trwać ?

6 h więc tragedii nie ma..

w5wq9vvj6y6gc1um.png
‹‹ 976 977 978 979 980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ