X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Fasolka77, ja zamawiałam na Gemini wszystko łącznie z butelkami. W poniedziałek będzie paczka w domu.

a czym się kierować przy zamawianiu butelek i smoczków?
    i podkłady na przewijak macie jednorazowe czy wielorazowe?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Ja do porodu zamówiłam ta od mamaginekolog porodowa , w kolorze czekoladowym bo tej chabrowej już nie było, dam znać jak dojdzie

Widze, ze mamaginekolog poobniżała ceny bo ja za pizamkę Emilke dałam 149 zł a teraz jest za 99.. Chyba przeczytała mojego posta bo ostatnio narzekałam, że za droga jak na to co się otrzymuje ;)

india lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nic nie mam z aptecznych rzeczy, ale planuje się za to wziąć ... jak przyjdzie komoda na ubranka małej zamówiona to tez wezmę się za pranie ubranek...

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Fasolka co do tego przewijaka na komodzie to ja z boku chce ustawić jakieś koszyczki z potrzebnymi rzeczami pierwszej pomocy, może trochę zablokują ten przewijak i nie będzie latał, ale on jest taki ciężki że łatwo się go nie przesunie :)

już się przekonałam do tego przewijaka na łóżeczko :) tak- z boku pudełeczka takie z IKEA :) dokupię komodę na rzeczy Malucha i będzie :)
    czy Wy ustawiacie materacy od główki strony ciut wyżej?

valetta94, Paula 90 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta jak ta piżamka ? Wygodne te spodenki są ? Zastanawiam się nad nią :)

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Dziewczyny z Trójmiasta, gdzie zamierzacie rodzić?

Ja na Zaspie. Bliżej mam niby do Kartuz i opinie też mają dobre. Ale Zaspa ma lepsze zaplecze gdyby (nie daj Boże) coś się działo.

valetta94 lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Karmelllka90 wrote:
    a czym się kierować przy zamawianiu butelek i smoczków?
    i podkłady na przewijak macie jednorazowe czy wielorazowe?

Ja mam podkłady jednorazowe o takie: https://www.aptekagemini.pl/akuku-podkl-hig-jednoraz-40x60cm-30szt.html
    Butelki mam z Avent, a smoczki z Lovi 0-3 msc.

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    już się przekonałam do tego przewijaka na łóżeczko :) tak- z boku pudełeczka takie z IKEA :) dokupię komodę na rzeczy Malucha i będzie :)
    czy Wy ustawiacie materacy od główki strony ciut wyżej?
    Ja mam taki zamiar. Podłoże coś pod lozeczko

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja butelkę tylko jedna kupuje lovi, planuje karmić piersią lub mieszanie jeśli będę bardzo zmęczona i mała będzie wybudzala się w nocy tak często jak starsza córka gdy była noworodkiem ;) ale to na bieżąco zawsze można dokupić i butelki i mleko

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Valetta jak ta piżamka ? Wygodne te spodenki są ? Zastanawiam się nad nią :)

Ja nie jestem zadowolona. Spodenki nie nadają się dla ciężarnych bo są z wysokim stanem i cisną w brzuch strasznie, a jakbyś chciała dać gumkę pod brzuch to krok jest w kolanach i nie da się ich nosić. Można wywijać,ale też niewygodnie. Fajnie, że mają rozciągliwy materiał w kroku, zostawiłam ją bo nie miałam kiedy odesłać. Może po ciąży jak brzuszek mi zejdzie to będę mogła ją nosić. Koszulka za to na dole mega luzna a w biuście za ciasna, a mam C/D. Wziełam rozmiar L, przed ciążą nosiłam S. Te spodenki powinny mieć gumę w pasie jak ciążowe albo bardzo niski stan żeby dało się je nosić w ciąży..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 12:02

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z łódzkiego ktoś jest? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ile potrzeba pieluch tetrowych i ile flanelowych? i w jakim celu służą jedne i drugie? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Przy porodzie naturalnym daja takie koszule? Myslalam, ze tylko do cesarki ;o
    Nie wiem jaka jest przy cc ale ja do porodu SN dostalam cos w stylu sukienki tylko byla tak krotka ze ledwo posladki zaslaniala jak sie schylalam to wszystko na wierzchu.. A z przodu rozporek byl do cyckow niczym nie wiazany czy zapinany zeby zaraz po porodzie moc przystawic dziecko na te 2 godziny. Dramat. A teraz bede miala dluzsza i przod wiazany na 3 sznureczki..
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec4c62a47879.png
    U mnie wyswietla sie czarne zdj ale jak klikne otwiera sie wlasciwe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 12:06

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta o widzisz , to dobrze ze się zgadalysmy. Ciekawe jak jakość tej porodowej. Wogole widzę ze mamy chyba taki sam termin ;) ja mam z usg 30.03 z ostatniej miesiączki 4.04 ale miałam owulacje 4 dni wcześniej wiec trzymam się tego 30 marca , planuje rozpakowanie w połowie marca ;)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a ile potrzeba pieluch tetrowych i ile flanelowych? i w jakim celu służą jedne i drugie? :)
    Ja przy corce kupilam flanelowe to przydaly mi sie jako mata na przewijak bo sa takie miekciejsze a pozniej sluzyly nam do pieluchowania bo sztywniejsze niz tetra. Tym razem nie kupuje zadnej a tetrowych 10sztuk.pierze sie i tak często a one schna błyskawicznie.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Widze, ze mamaginekolog poobniżała ceny bo ja za pizamkę Emilke dałam 149 zł a teraz jest za 99.. Chyba przeczytała mojego posta bo ostatnio narzekałam, że za droga jak na to co się otrzymuje ;)

Tak ale nie ma rozmiarów przynajmniej XS s ani m... i powiedziała na insta że tych kolorowych już nie będzie, że będą tylko białe :( ale po tym co napisałaś to na razie się wstrzymuje z tą Emilka i zastanawiam się czy brać ta porodową... czy wystarczy taka zwykła ja do karmienia.

Wiecie nad czym ja się w ogóle zastanawiam cały czas? W czym ja wyjdę że szpitala. Czy ja będę w stanie założyć legginsy albo dresy? Czy lepiej przygotować sobie jakąś sukienkę? A jak będzie zimno? Nie wiem może dziewczyny które rodziły coś podpowiedzą

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi było strasznie obojętne jak wychodziłam ze szpitala co założę chociaż s ciąży zamówiłam sobie nawet sukienkę na wyjście specjalnie taka dresowa której nawet nie założyłam hehehe nie myśl o tym. W czymkolwiek wyjdziesz i to będzie naprawdę zupełnie bez znaczenia

DorotaAnna, valetta94, martusiawp lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:

Do wybierania buźki do położenia pod dupKE jak gdzieś na wychodnym przewijasz do położenia na ramię jak nosisz dziecko w razie gdyby mu się ulało. Wiem że do szpitala trzeba wziąć ale w zasadzie nie wiem czy z tych samych względów czy z innych.

Ja mam 1 flanelową bo nie pasują mi te flanelowe coś. 4 bambusowe i 10 tetrowych z czego 5 jest białych a 5 takich z wzorami. Są do tego samego tylko różni je materiał

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Ja mam podkłady jednorazowe o takie: https://www.aptekagemini.pl/akuku-podkl-hig-jednoraz-40x60cm-30szt.html
    Butelki mam z Avent, a smoczki z Lovi 0-3 msc.

Valetta a dlaczego akurat Avent i Lovi?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    DorotaAnna chyba pisze o tym że będziemy obolałe i czy wtedy spodnie będą funkcjonalne i nie będą nas obcierac. A jeżeli nie o to chodziło to mnie o to chodzi więc też ktoś może się wypowiedzieć :)

Dokładnie o to mi chodziło :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
‹‹ 972 973 974 975 976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ