X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Trójmiasta, gdzie zamierzacie rodzić?

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta zapytam jeszcze o Twoje plamienie - czy Ty plamilas zywa krwią czy na brązowo jak ja?

• Martita25 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Dziewczyny z Trójmiasta, gdzie zamierzacie rodzić?
    Właśnie nad tym też się zastanawiam. Kiedys wiem, że bardzo polecali Wejherowo ale teraz wydaje mi się że skład lekarzy się zmienił i już nie jest ten poziom co kiedyś. Core rodziłam w redlowoe i nie byłam zadowolona. Nie wiem jak teraz tam jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 11:11

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna a masz już inhalator? Jak tak to polecam na katar inhalacje z soli fizjologicznej, a jak nie to myślę, że łagodne krople nasivin te do 3 miesiąca życia dziecka można wziąć. Moja lekarka ostatnio mi powiedziała, że teraz kiedy wszystkie narządy są wykształcone kobietom podaję się nawet chemię jeśli jest taka potrzeba więc tym bardziej jednorazowe użycie słabego leku nie wyrzadzi krzywdy.

Ja wszystkie kosmetyki i rzeczy do pielęgnacji kupuje w Gemini lub rossmanie.

India myślałam o tym leżaczku ale jednak kupuje tiny love bo ma więcej funkcji i będzie bardziej praktyczny.

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, inhalacje z soli na katar działają cuda :-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobie Was Kochane już z pociągu bo o 12 ruszamy do siebie :)
    Jakoś koło 21 powinniśmy być na miejscu :)

DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    DorotaAnna a masz już inhalator? Jak tak to polecam na katar inhalacje z soli fizjologicznej, a jak nie to myślę, że łagodne krople nasivin te do 3 miesiąca życia dziecka można wziąć. Moja lekarka ostatnio mi powiedziała, że teraz kiedy wszystkie narządy są wykształcone kobietom podaję się nawet chemię jeśli jest taka potrzeba więc tym bardziej jednorazowe użycie słabego leku nie wyrzadzi krzywdy.

Ja wszystkie kosmetyki i rzeczy do pielęgnacji kupuje w Gemini lub rossmanie.

India myślałam o tym leżaczku ale jednak kupuje tiny love bo ma więcej funkcji i będzie bardziej praktyczny.

Tak mam inhalator i robię inhalacje z soli fizjologicznej i tak jak kataru już nie mam tak zatkało nos został co jest w ogóle zadziwiające dla mnie. Mąż mi kupił ten olejek eukaliptusowy i teraz zrobię sobie inhalacje z soli fizjologicznej i dodam kilka kropli tego olejku... może coś pomoże :)

Ja też te kosmetyczno-apteczne rzeczy w większości kupuje na Gemini :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Spokojnej drogi :)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny z Torunia będziecie rodzic w Toruniu? Słyszałam, że dużo kobiet wybiera Chełmże

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Valetta zapytam jeszcze o Twoje plamienie - czy Ty plamilas zywa krwią czy na brązowo jak ja?

Na majtkach miałam śladowie ilości krwi, już jakby brązowe, potem się podtarłam i mały kawałek śluzu z taką ciemną krwią. Nie była to taka żywa krew jak na początku ciąży bo wtedy miałam autentyczne plamy krwi a przy podcieraniu papier był czerwony.

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita25 wrote:
    Właśnie nad tym też się zastanawiam. Kiedys wiem, że bardzo polecali Wejherowo ale teraz wydaje mi się że skład lekarzy się zmienił i już nie jest ten poziom co kiedyś. Core rodziłam w redlowoe i nie byłam zadowolona. Nie wiem jak teraz tam jest

Mój lekarz prowadzący jest z Wejherowa, ale nie chce tam rodzić, za daleko aby jechać i jakoś opinie są bardzo różne. Ja chyba zdecyduję się na Zaspę bo z Pruszcz mam bliżej do Gdańska. Kliniczna ma być zamknięta bo przenoszą porodówke w inne miejsce. O Wojewódzkim słyszałam, ze rodzina może dziecko przez szybę tylko oglądać, nawet tatuś w odwiedzinach nie wezmie dziecka na ręce i to mnie zniechęciło choć miałabym najbliżej.

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • india Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota wiem, ze Bielany to nie jest wymarzone miejsce ale jednak bede rodzic w Toruniu.

Ja też zakupy robie głównie w Gemini. Wlasnie pomalu zapelniam drugi koszyk :)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:

Uważaj na siebie, mnie podróż pociągiem czeka 20 stycznia.

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta to podobnie jak u mnie... no mam nadzieje ze więcej się to u nas nie powtórzy

• Daffi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Dziewczyny a co sądzicie o koszulach jednorazowych do porodu? Ja kupiłam, tak na wszelki wypadek, kosztuje zaledwie 8 zł, ale teraz tak myślę, że pprzecież tego nawet wyprać nie mogę, bo to taki materiał jak te spódniczki u ginekologa i zastanawiam się czy jest sens ją bbrać, czy wyrzucić?
    Ja kupilam i nie piore jest super zapakowana. Na pewno nie zaloze drugi raz szpitalnej... A juz z sali musialam w niej isc na porodowke a tam dupa na wierzchu i rozporek z przodu do pepka. Ja biore i w swojej zamierzam rodzic.

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest tu któraś w ogóle z lubuskiego??

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do porodu zamówiłam ta od mamaginekolog porodowa , w kolorze czekoladowym bo tej chabrowej już nie było, dam znać jak dojdzie

valetta94, DorotaAnna lubią tę wiadomość

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja kupilam i nie piore jest super zapakowana. Na pewno nie zaloze drugi raz szpitalnej... A juz z sali musialam w niej isc na porodowke a tam dupa na wierzchu i rozporek z przodu do pepka. Ja biore i w swojej zamierzam rodzic.

Przy porodzie naturalnym daja takie koszule? Myslalam, ze tylko do cesarki ;o

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Valetta to podobnie jak u mnie... no mam nadzieje ze więcej się to u nas nie powtórzy

Oby kolejna krew to byl odpadający czop i poród w ciągu 24 h od tego momentu :D

Mistella lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta oby oby... oby donosić ciąże :)

valetta94, martusiawp lubią tę wiadomość

‹‹ 971 972 973 974 975 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ