Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
valetta94 wrote:Dziewczyny z Trójmiasta, gdzie zamierzacie rodzić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 11:11
-
nick nieaktualnyDorotaAnna a masz już inhalator? Jak tak to polecam na katar inhalacje z soli fizjologicznej, a jak nie to myślę, że łagodne krople nasivin te do 3 miesiąca życia dziecka można wziąć. Moja lekarka ostatnio mi powiedziała, że teraz kiedy wszystkie narządy są wykształcone kobietom podaję się nawet chemię jeśli jest taka potrzeba więc tym bardziej jednorazowe użycie słabego leku nie wyrzadzi krzywdy.
Ja wszystkie kosmetyki i rzeczy do pielęgnacji kupuje w Gemini lub rossmanie.
India myślałam o tym leżaczku ale jednak kupuje tiny love bo ma więcej funkcji i będzie bardziej praktyczny. -
estrella wrote:DorotaAnna a masz już inhalator? Jak tak to polecam na katar inhalacje z soli fizjologicznej, a jak nie to myślę, że łagodne krople nasivin te do 3 miesiąca życia dziecka można wziąć. Moja lekarka ostatnio mi powiedziała, że teraz kiedy wszystkie narządy są wykształcone kobietom podaję się nawet chemię jeśli jest taka potrzeba więc tym bardziej jednorazowe użycie słabego leku nie wyrzadzi krzywdy.
Ja wszystkie kosmetyki i rzeczy do pielęgnacji kupuje w Gemini lub rossmanie.
India myślałam o tym leżaczku ale jednak kupuje tiny love bo ma więcej funkcji i będzie bardziej praktyczny.
Tak mam inhalator i robię inhalacje z soli fizjologicznej i tak jak kataru już nie mam tak zatkało nos został co jest w ogóle zadziwiające dla mnie. Mąż mi kupił ten olejek eukaliptusowy i teraz zrobię sobie inhalacje z soli fizjologicznej i dodam kilka kropli tego olejku... może coś pomoże
Ja też te kosmetyczno-apteczne rzeczy w większości kupuje na Gemini👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
A dziewczyny z Torunia będziecie rodzic w Toruniu? Słyszałam, że dużo kobiet wybiera Chełmże👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Mistella wrote:Valetta zapytam jeszcze o Twoje plamienie - czy Ty plamilas zywa krwią czy na brązowo jak ja?
Na majtkach miałam śladowie ilości krwi, już jakby brązowe, potem się podtarłam i mały kawałek śluzu z taką ciemną krwią. Nie była to taka żywa krew jak na początku ciąży bo wtedy miałam autentyczne plamy krwi a przy podcieraniu papier był czerwony. -
Martita25 wrote:Właśnie nad tym też się zastanawiam. Kiedys wiem, że bardzo polecali Wejherowo ale teraz wydaje mi się że skład lekarzy się zmienił i już nie jest ten poziom co kiedyś. Core rodziłam w redlowoe i nie byłam zadowolona. Nie wiem jak teraz tam jest
Mój lekarz prowadzący jest z Wejherowa, ale nie chce tam rodzić, za daleko aby jechać i jakoś opinie są bardzo różne. Ja chyba zdecyduję się na Zaspę bo z Pruszcz mam bliżej do Gdańska. Kliniczna ma być zamknięta bo przenoszą porodówke w inne miejsce. O Wojewódzkim słyszałam, ze rodzina może dziecko przez szybę tylko oglądać, nawet tatuś w odwiedzinach nie wezmie dziecka na ręce i to mnie zniechęciło choć miałabym najbliżej. -
Natalia-tosia wrote:Dziewczyny a co sądzicie o koszulach jednorazowych do porodu? Ja kupiłam, tak na wszelki wypadek, kosztuje zaledwie 8 zł, ale teraz tak myślę, że pprzecież tego nawet wyprać nie mogę, bo to taki materiał jak te spódniczki u ginekologa i zastanawiam się czy jest sens ją bbrać, czy wyrzucić?
Natalia-tosia lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:Ja kupilam i nie piore jest super zapakowana. Na pewno nie zaloze drugi raz szpitalnej... A juz z sali musialam w niej isc na porodowke a tam dupa na wierzchu i rozporek z przodu do pepka. Ja biore i w swojej zamierzam rodzic.
Przy porodzie naturalnym daja takie koszule? Myslalam, ze tylko do cesarki ;o