Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Śliczna Bianka
! Dobrze że się odezwałaś bo już się martwilam i wywolywalam Cię ostatnio
. Z Krzyśkiem nie pomogę nie wiem co może powodować taki stan. A gdzie rodziła koleżanka? Jak gdzies we Wrocławiu to napisz jak wrażenia
.
Natalia-tosia lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Karollinax26 wrote:Raz już miałam krzywą, wtedy skierowała mnie gin, bo glukozę na czczo miałam 96. A na krzywej ostatni pomiar miałam o dwie jednostki za duży. Zrobię kolejny raz krzywą we wtorek i zobaczymy.
Powiem Ci, że mierzę cukier od początku listopada już, kilka razy zdarzył mi się skok cukru na czczo ale też nie jakiś drastyczny, w granicy 90-100. A po posiłku miałam jednorazowy skok tylko i to myślę, że z własnej głupoty, bo praktycznie mijała już godzina od posiłku a ja mądra napisałam się smoothie(kupione w sklepie), czyli bogactwo cukrów, no i po kilku minutach zmierzyłam ten cukier a tam 165, po 5 minutach już spadł do 130
aa no to rozumiem.. ale skoro raz Ci wyszły przekroczenia na krzywej to nie powinno się robić drugi raz.... hmmmmFasolka77
-
Lolka30 wrote:Śliczna Bianka
! Dobrze że się odezwałaś bo już się martwilam i wywolywalam Cię ostatnio
. Z Krzyśkiem nie pomogę nie wiem co może powodować taki stan. A gdzie rodziła koleżanka? Jak gdzies we Wrocławiu to napisz jak wrażenia
.
niestety po 8 godzianch porodu i bólach partych zadecydowali o cesarce, bo ddziecko nie chciało wyjść. Później okazało się, że przez ciężki pporód miała problemy z oddychaniem i malutka musiała leżeć w inkubatorze jedną dobę, następnie przyplatala się iinfekcja i jej córka dostała antybiotyk, ale mimo tych przejść, jest bardzo zadowolona, wszyscy ponoć byli bardzo mili i pomocni. Miała rrozmowy z doradcą laktacyjna. Urodziła 28.12 wyszły 4.01. Ale akurat jak zaczęła rrodzić było dużo porodów, chcieli ją oodesłać do innego sszpitala, ale jak się okazało, że jest od lekarza który pracuje w tym szpitalu to ją przyjęli bez gadania, nie udało się jednak załapać na poród rodzinny.
-
Natalia-tosia wrote:Dzień dobry
ostatnio mało się odzywam, bo dużo się dzieje, święta, Sylwester, urodziny córki,
malowanie, przemeblowanie ahhhpodczytuje Was codziennie, ale cierpię na brak czasu aby odpisać.
Chciałam poruszyć jeden temat. Otóż moja przyjaciółka urodziła 28.12 wspaniałą córeczkęale niepokoi mnie fakt, że jak lekarze wyciągnęli lłożysko to powiedzieli jej, że jest czarne, co pewnie przyczyniło się do niskiej masy urodzeniowej 3kg. Przyjaciółka przez całą ciążę nie miała ani jednego papierosa w ustach, nie przebywała w pomieszczeniach gdzie mogli być ppalacze. Teraz się zastanawiam, myślicie, że smog ma wpływ na wydolność a na koniec kolor łożyska?
Sliczne zdjeciemala ksiezniczka w brzuszku mieszka
mysle ze 3 kilo to nie jest niska masa urodzeniowa ...to tak normalnie...szczegolnie ze dziewczynke urodzila, dziewczynki sa mniejsze.....
tez pytalam sie lekarza na temat masy urodzeniowej moich dzieci bo byly malutkie i czy moglam miec niewykryty problem z przeplywami w poprzednich ciazach.....i lekarz stwierdzil ze wcale nie byly male....
ale kolor lozyska tez my mnie zastanawial? a w ktorym tygodniu urodzila? moze przenosila i lozysko juz bylo "stare"? -
Fasolka77 wrote:dziewczyny jakie macie przewijaki i komody? byłam dziś w IKEA i jakaś masakra....
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e4a75052389.jpg
Komoda Malm z Ikea, a przewijak pod tą komodę robi Pan na allegroNatalia-tosia, india, martusiawp lubią tę wiadomość
-
india wrote:Dziewczyny czy jeszcze ktoras z was kupuje leżaczek babybjorn?
Ja juz sie prawie zdecydowalamindia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Natalia-tosia wrote:Stresant, urodziła dokładnie w dzień terminu z OM
Widzisz a mi lekarz zwrócił uwagę jak urodziłam córkę 3140, że być może mam problem z przepływami, bo dziecko malutkie, co lekarz to inna opinia.Natalia-tosia, Misiabella, AniaKJ lubią tę wiadomość
-
Kiwona wrote:Ja urodziłam syna dzień przed terminem z OM, ważył 2800 i nikt nigdy mi nie powiedział, że był za mały. Taka uroda. Do teraz jest najmniejszy w klasie, ale przechodził wszelkie badania pod kątem wzrostu itd. I jest z nim wszystko ok.
-
Natalia-Tosia piękna Bianka rośnie
3 kg to też mi się nie wydaje male dziecko raczej 3-3,5 kg to takie normalne. Ale to tylko moje zdanie nie wiem jak to wygląda od strony medycznej
W internetach piszą, że niska masa urodzenia to ta poniżej 2,5 kg.
Ja właśnie też nie chciałam przewijaka na komode, dlatego wybrałam półko-przewijak firmy KlupśWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 10:22
Fasolka77 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
india wrote:Mój to chyba ma podgląd na to co ja tu piszę.
Przyszedł się zapytać kiedy będę kupować butelki i smoczki hihi... A o Szumisiu rozmawiał z kolegą i tamten mu powiedział aby brać w ciemno
Rozczulajacy jest w takich momentach
Szumiś to był u Nas jeden z pierwszych zakupówMam tego z sensorem płaczu.
Karollinax26, india, martusiawp lubią tę wiadomość
-
dziewczyny macie jakiś sklep internetowy godny polecenia, gdzie kupujecie te wszystkie podkłady, wkładki i inne akcesoria do szpitala i potem do pielęgnacji dziecka? Nie chce mi sie chodzić po sklepach...wole poklikać i czekać na paczkęFasolka77
-
Natalia-tosia a Ty dalej zdecydowana na Brochów? Ja się ciągle waham odnośnie szpitala. Boję się że nastawie się na borowska i mnie odesla stamtąd i boję się że nie uda mi się rodzic z mężem bo tam tylko na rodzinnej można A jest jedna taka sala. Poza tym wkurzaja mnie ze szkołą rodzenia, jutro się zaczyna A ja nadal nie dostałam żadnych informacji na którą itd. Dzwoniłam tam parę dni temu, kazali napisać SMS że nie dostałam maila i imię i nazwisko. Pisałam już dwa razy i echo
. Na brochowie jeśli nie będzie konieczności Cc to na 100% będę mogła rodzic z mężem a dla mnie to jest bardzo ważne. A jak się okaże że muszę mieć cc planowe to jadę do Wałbrzycha bo tam mi zrobi cięcie bratowa męża i pewnie pozwoli mu być przy zabiegu.
Aa i podpisuje się obiema rękami pod tym co pisała Karmelka o parafinie!
Paula zamawiałam od tego samego sprzedawcy koszule i szlafrok i już też wybrałam, nic się nie stało ale ja nie miałam żadnych nadruków. Tylko szlafrok XL wg mnie to jakaś M jest, teraz ledwo nim brzuch owine później nie ma szans.
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień