Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasolka77 wrote:Valetta a dlaczego akurat Avent i Lovi?
Ja też mam smoczki (2) z lovi ale te 0-2. Fasolka ja słyszałam, że dużo dzieci je preferuje. I są dynamiczne czy coś takiego czyli zachowują się jak sutek mamy czyli mniejsze prawdopodobieństwo że zaburzy się kp👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Daffi wrote:Ja przy corce kupilam flanelowe to przydaly mi sie jako mata na przewijak bo sa takie miekciejsze a pozniej sluzyly nam do pieluchowania bo sztywniejsze niz tetra. Tym razem nie kupuje zadnej a tetrowych 10sztuk.pierze sie i tak często a one schna błyskawicznie.
pytam bo mamaginekolog ma takie 4-paki.. i nie wiem ile kpl trzeba... Daffi sorry za głupie pytanie ale co to jest "pieluchowanie"?używasz zamiast pampersów?
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:pytam bo mamaginekolog ma takie 4-paki.. i nie wiem ile kpl trzeba... Daffi sorry za głupie pytanie ale co to jest "pieluchowanie"?
używasz zamiast pampersów?
-
DorotaAnna wrote:Do wybierania buźki do położenia pod dupKE jak gdzieś na wychodnym przewijasz do położenia na ramię jak nosisz dziecko w razie gdyby mu się ulało. Wiem że do szpitala trzeba wziąć ale w zasadzie nie wiem czy z tych samych względów czy z innych.
Ja mam 1 flanelową bo nie pasują mi te flanelowe coś. 4 bambusowe i 10 tetrowych z czego 5 jest białych a 5 takich z wzorami. Są do tego samego tylko różni je materiał
czyli zamiennie można i flanelowe i tetrowe i bambusowe? nie mają jakiegoś konkretnego zastosowania? opłaca się kupowac te od mamaginekolog czy to taka droga fanaberia?Fasolka77
-
Daffi wrote:Nie wiem jaka jest przy cc ale ja do porodu SN dostalam cos w stylu sukienki tylko byla tak krotka ze ledwo posladki zaslaniala jak sie schylalam to wszystko na wierzchu.. A z przodu rozporek byl do cyckow niczym nie wiazany czy zapinany zeby zaraz po porodzie moc przystawic dziecko na te 2 godziny. Dramat. A teraz bede miala dluzsza i przod wiazany na 3 sznureczki..
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec4c62a47879.png
U mnie wyswietla sie czarne zdj ale jak klikne otwiera sie wlasciwe. -
DorotaAnna wrote:Ja też mam smoczki (2) z lovi ale te 0-2. Fasolka ja słyszałam, że dużo dzieci je preferuje. I są dynamiczne czy coś takiego czyli zachowują się jak sutek mamy czyli mniejsze prawdopodobieństwo że zaburzy się kp
przekonuje mnie ten argumentzapisuję! dzięki :*
Fasolka77
-
Daffi wrote:Nie nie. Moja corcia po wizycie w poradni preluksacyjnej miala problem z bioderkami i musiala miec szeroka wstawke z dodatkowej pieluchy zeby te nozki byly szeroko i zakaz spania na boku.
jak to dobrze, że można z Wami pogadaći rozwiać wątpliwości
ale już ok z córeczką?Fasolka77
-
Co do butelek to dla mnie tylko Avent. Na moim rodzeństwie było testowanych sporo różnych butelek, ostatecznie kończyli nna Avencie
przy innych były kkolki, albo denerwowali się w trakcie jedzenia. U Tosi stosowałam tylko Avent i byłam bardzo zadowolona
Fasolka77, estrella lubią tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:czyli zamiennie można i flanelowe i tetrowe i bambusowe? nie mają jakiegoś konkretnego zastosowania? opłaca się kupowac te od mamaginekolog czy to taka droga fanaberia?
Według mnie można zamiennie- wiadomo taki bambus jest bardziej delikatny od tetry.
Nie wiem czy się opłaca ja ich nie zamawiałam, mam wszystkie z allegro👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Mistella wrote:Valetta o widzisz , to dobrze ze się zgadalysmy. Ciekawe jak jakość tej porodowej. Wogole widzę ze mamy chyba taki sam termin
ja mam z usg 30.03 z ostatniej miesiączki 4.04 ale miałam owulacje 4 dni wcześniej wiec trzymam się tego 30 marca , planuje rozpakowanie w połowie marca
Daj znać jak przyjdzie! Ciekawe, która zacznie pierwszaJa też się nastawiam na połowę marca, 11 marca mam skończony 37 tydzień i będę robić wszystko aby się zaczęło. Ja też pierwszy termin miałam 4 kwietnia, ale w końcu się przesunął
martusiawp lubi tę wiadomość
-
DorotaAnna wrote:Tak ale nie ma rozmiarów przynajmniej XS s ani m... i powiedziała na insta że tych kolorowych już nie będzie, że będą tylko białe
ale po tym co napisałaś to na razie się wstrzymuje z tą Emilka i zastanawiam się czy brać ta porodową... czy wystarczy taka zwykła ja do karmienia.
Wiecie nad czym ja się w ogóle zastanawiam cały czas? W czym ja wyjdę że szpitala. Czy ja będę w stanie założyć legginsy albo dresy? Czy lepiej przygotować sobie jakąś sukienkę? A jak będzie zimno? Nie wiem może dziewczyny które rodziły coś podpowiedząna wyjściu brzuch miałam mniej więcej taki jak dziś
DorotaAnna, malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość
-
DorotaAnna wrote:Tak ale nie ma rozmiarów przynajmniej XS s ani m... i powiedziała na insta że tych kolorowych już nie będzie, że będą tylko białe
ale po tym co napisałaś to na razie się wstrzymuje z tą Emilka i zastanawiam się czy brać ta porodową... czy wystarczy taka zwykła ja do karmienia.
Wiecie nad czym ja się w ogóle zastanawiam cały czas? W czym ja wyjdę że szpitala. Czy ja będę w stanie założyć legginsy albo dresy? Czy lepiej przygotować sobie jakąś sukienkę? A jak będzie zimno? Nie wiem może dziewczyny które rodziły coś podpowiedzą
Ja chodzę cały czas w sukienkach, do porodu pewnie też pojadę w luznej sukience i rajstopach, więc wyjdę może w tym samym ze szpitala? Najwyżej rajstopy mąż mi pomoże ubrać po porodzie. Poczekaj aż do Mistelli przyjdzie ta porodowa, da nam znać jak na żywo -
Mistella wrote:Mi było strasznie obojętne jak wychodziłam ze szpitala co założę chociaż s ciąży zamówiłam sobie nawet sukienkę na wyjście specjalnie taka dresowa której nawet nie założyłam hehehe nie myśl o tym. W czymkolwiek wyjdziesz i to będzie naprawdę zupełnie bez znaczenia
Pomyślałaś o wszystkim, nawet o sukience na wyjście haha superMoże tym razem ją ubierzesz
-
A ja tym razem idę na hardcore co do smoczkow
nie widzę żadnych plusów w ich używaniu, widzę tylko minusy, przy Tosi użyłam smoczek dosłownie kilka razy, sama nie wiem po co, bo była spokojnym dzieckiem nie było potrzeby zamykania jej ust
teraz zobaczymy jak będzie, jak nie dam rady bez smoka, to mąż skoczy kupić.
AniaKJ lubi tę wiadomość
-
DorotaAnna wrote:Ja też mam smoczki (2) z lovi ale te 0-2. Fasolka ja słyszałam, że dużo dzieci je preferuje. I są dynamiczne czy coś takiego czyli zachowują się jak sutek mamy czyli mniejsze prawdopodobieństwo że zaburzy się kp
O właśnie mam te 0-2 msc a nie 0-3 msc. -
Natalia-tosia wrote:Co do butelek to dla mnie tylko Avent. Na moim rodzeństwie było testowanych sporo różnych butelek, ostatecznie kończyli nna Avencie
przy innych były kkolki, albo denerwowali się w trakcie jedzenia. U Tosi stosowałam tylko Avent i byłam bardzo zadowolona
Uff to dobrze, że wybrałam AventZastanawiałam się nad Dr Brown's bo podobno są super, ale stwierdziłam że jak będą problemy z kolką czy coś to najwyżej dokupię te drugie. Chociaż może w ogóle się nie przydadzą
Natalia-tosia lubi tę wiadomość