X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Valetta a dlaczego akurat Avent i Lovi?

Ja też mam smoczki (2) z lovi ale te 0-2. Fasolka ja słyszałam, że dużo dzieci je preferuje. I są dynamiczne czy coś takiego czyli zachowują się jak sutek mamy czyli mniejsze prawdopodobieństwo że zaburzy się kp

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja przy corce kupilam flanelowe to przydaly mi sie jako mata na przewijak bo sa takie miekciejsze a pozniej sluzyly nam do pieluchowania bo sztywniejsze niz tetra. Tym razem nie kupuje zadnej a tetrowych 10sztuk.pierze sie i tak często a one schna błyskawicznie.

pytam bo mamaginekolog ma takie 4-paki.. i nie wiem ile kpl trzeba... Daffi sorry za głupie pytanie ale co to jest "pieluchowanie"? :) używasz zamiast pampersów?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    pytam bo mamaginekolog ma takie 4-paki.. i nie wiem ile kpl trzeba... Daffi sorry za głupie pytanie ale co to jest "pieluchowanie"? :) używasz zamiast pampersów?
    Nie nie. Moja corcia po wizycie w poradni preluksacyjnej miala problem z bioderkami i musiala miec szeroka wstawke z dodatkowej pieluchy zeby te nozki byly szeroko i zakaz spania na boku.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Do wybierania buźki do położenia pod dupKE jak gdzieś na wychodnym przewijasz do położenia na ramię jak nosisz dziecko w razie gdyby mu się ulało. Wiem że do szpitala trzeba wziąć ale w zasadzie nie wiem czy z tych samych względów czy z innych.

Ja mam 1 flanelową bo nie pasują mi te flanelowe coś. 4 bambusowe i 10 tetrowych z czego 5 jest białych a 5 takich z wzorami. Są do tego samego tylko różni je materiał

czyli zamiennie można i flanelowe i tetrowe i bambusowe? nie mają jakiegoś konkretnego zastosowania? opłaca się kupowac te od mamaginekolog czy to taka droga fanaberia?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Nie wiem jaka jest przy cc ale ja do porodu SN dostalam cos w stylu sukienki tylko byla tak krotka ze ledwo posladki zaslaniala jak sie schylalam to wszystko na wierzchu.. A z przodu rozporek byl do cyckow niczym nie wiazany czy zapinany zeby zaraz po porodzie moc przystawic dziecko na te 2 godziny. Dramat. A teraz bede miala dluzsza i przod wiazany na 3 sznureczki..
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec4c62a47879.png
    U mnie wyswietla sie czarne zdj ale jak klikne otwiera sie wlasciwe.
    Ja też dostałam przy pierwszym pporodzie koszulę, była tragiczna, troczki pourywane, dlatego teraz kupiłam dokładnie tą co Ty. Ale gdzieś dziś czytałam, że bardzo gryzie i strasznie się w niej poci, dlatego pytam tutaj o opinię ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja też mam smoczki (2) z lovi ale te 0-2. Fasolka ja słyszałam, że dużo dzieci je preferuje. I są dynamiczne czy coś takiego czyli zachowują się jak sutek mamy czyli mniejsze prawdopodobieństwo że zaburzy się kp

przekonuje mnie ten argument :) zapisuję! dzięki :*

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Nie nie. Moja corcia po wizycie w poradni preluksacyjnej miala problem z bioderkami i musiala miec szeroka wstawke z dodatkowej pieluchy zeby te nozki byly szeroko i zakaz spania na boku.

jak to dobrze, że można z Wami pogadać :) i rozwiać wątpliwości :)
    ale już ok z córeczką? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do butelek to dla mnie tylko Avent. Na moim rodzeństwie było testowanych sporo różnych butelek, ostatecznie kończyli nna Avencie :-) przy innych były kkolki, albo denerwowali się w trakcie jedzenia. U Tosi stosowałam tylko Avent i byłam bardzo zadowolona :-)

Fasolka77, estrella lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    czyli zamiennie można i flanelowe i tetrowe i bambusowe? nie mają jakiegoś konkretnego zastosowania? opłaca się kupowac te od mamaginekolog czy to taka droga fanaberia?

Według mnie można zamiennie- wiadomo taki bambus jest bardziej delikatny od tetry.

Nie wiem czy się opłaca ja ich nie zamawiałam, mam wszystkie z allegro :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiam się na tą chabrową koszulą do porodu od mamaginekolog... teraz mam w biuście 110... jak wezmę XL (max do 122 cm) to będzie ok? jak myślicie? ile może biust jeszcze się powiększyć? XXL to już biust max 132.... hmmmm

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Valetta o widzisz , to dobrze ze się zgadalysmy. Ciekawe jak jakość tej porodowej. Wogole widzę ze mamy chyba taki sam termin ;) ja mam z usg 30.03 z ostatniej miesiączki 4.04 ale miałam owulacje 4 dni wcześniej wiec trzymam się tego 30 marca , planuje rozpakowanie w połowie marca ;)

Daj znać jak przyjdzie! Ciekawe, która zacznie pierwsza :D Ja też się nastawiam na połowę marca, 11 marca mam skończony 37 tydzień i będę robić wszystko aby się zaczęło. Ja też pierwszy termin miałam 4 kwietnia, ale w końcu się przesunął :)

martusiawp lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja flanelowych mam kilka, kilka tetrowych we wzory i planuje do kupić kilka jeszcze tych bambusowych.

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Tak ale nie ma rozmiarów przynajmniej XS s ani m... i powiedziała na insta że tych kolorowych już nie będzie, że będą tylko białe :( ale po tym co napisałaś to na razie się wstrzymuje z tą Emilka i zastanawiam się czy brać ta porodową... czy wystarczy taka zwykła ja do karmienia.

Wiecie nad czym ja się w ogóle zastanawiam cały czas? W czym ja wyjdę że szpitala. Czy ja będę w stanie założyć legginsy albo dresy? Czy lepiej przygotować sobie jakąś sukienkę? A jak będzie zimno? Nie wiem może dziewczyny które rodziły coś podpowiedzą
    Ja wychodziłam w tym w czym chodziłam ww ciąży ;-) na wyjściu brzuch miałam mniej więcej taki jak dziś ;-)

DorotaAnna, malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Tak ale nie ma rozmiarów przynajmniej XS s ani m... i powiedziała na insta że tych kolorowych już nie będzie, że będą tylko białe :( ale po tym co napisałaś to na razie się wstrzymuje z tą Emilka i zastanawiam się czy brać ta porodową... czy wystarczy taka zwykła ja do karmienia.

Wiecie nad czym ja się w ogóle zastanawiam cały czas? W czym ja wyjdę że szpitala. Czy ja będę w stanie założyć legginsy albo dresy? Czy lepiej przygotować sobie jakąś sukienkę? A jak będzie zimno? Nie wiem może dziewczyny które rodziły coś podpowiedzą

Ja chodzę cały czas w sukienkach, do porodu pewnie też pojadę w luznej sukience i rajstopach, więc wyjdę może w tym samym ze szpitala? Najwyżej rajstopy mąż mi pomoże ubrać po porodzie. Poczekaj aż do Mistelli przyjdzie ta porodowa, da nam znać jak na żywo :)

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Mi było strasznie obojętne jak wychodziłam ze szpitala co założę chociaż s ciąży zamówiłam sobie nawet sukienkę na wyjście specjalnie taka dresowa której nawet nie założyłam hehehe nie myśl o tym. W czymkolwiek wyjdziesz i to będzie naprawdę zupełnie bez znaczenia

Pomyślałaś o wszystkim, nawet o sukience na wyjście haha super :) Może tym razem ją ubierzesz :D

w5wq9vvj6y6gc1um.png

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tym razem idę na hardcore co do smoczkow :-) nie widzę żadnych plusów w ich używaniu, widzę tylko minusy, przy Tosi użyłam smoczek dosłownie kilka razy, sama nie wiem po co, bo była spokojnym dzieckiem nie było potrzeby zamykania jej ust :D teraz zobaczymy jak będzie, jak nie dam rady bez smoka, to mąż skoczy kupić.

AniaKJ lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Valetta a dlaczego akurat Avent i Lovi?

Bo miały dobre opinie na ceneo :D Z doświadczenia nie wiem czy się sprawdzą bo to moja pierwsza dzidzia :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Według mnie można zamiennie- wiadomo taki bambus jest bardziej delikatny od tetry.

Nie wiem czy się opłaca ja ich nie zamawiałam, mam wszystkie z allegro :)

na gemini widzę tańsze więc nie ma co szaleć :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:

O właśnie mam te 0-2 msc a nie 0-3 msc.

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Co do butelek to dla mnie tylko Avent. Na moim rodzeństwie było testowanych sporo różnych butelek, ostatecznie kończyli nna Avencie :-) przy innych były kkolki, albo denerwowali się w trakcie jedzenia. U Tosi stosowałam tylko Avent i byłam bardzo zadowolona :-)

Uff to dobrze, że wybrałam Avent :) Zastanawiałam się nad Dr Brown's bo podobno są super, ale stwierdziłam że jak będą problemy z kolką czy coś to najwyżej dokupię te drugie. Chociaż może w ogóle się nie przydadzą :)

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
‹‹ 973 974 975 976 977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ