X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • espoir Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od początku delikatnie zsuwam. wypłukujesz brud i być może pomożesz dziecku przy tym uniknąć stulejki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 18:33

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Wiewióreczka jestem zaskoczona jakie przydatne info wam tam przekazują! Dziel się tym z nami proszę. O tej krwi to jestem w szoku, chyba bym zawału dostała gdybym to zobaczyła u naszej córeczki. A powiedzcie jak to jest z pielęgnacją dziewczynek. Czytałam, że między wargami zbiera się taki biały nalot i jedni tego nie czyszczą a inni czyszczą. Jak wy będziecie robić? I w jakie miejsca nakładamy ten krem po zmianie pieluszki? Na pupcie, czyli na rowek też i pośladki? I czy na wargi sromowe większe też?

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia a dobrze wysuszyłaś przed tym pupcie? bo mąkę używa się na dobrze wytartą pupcie, nie może być wilgotna.

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgnację noworodka mam na ostatnich zajęciach 18 stycznia. Idziemy za koleją. We wtorek mamy zajecia osobno kobiety będą ćwiczyć dno macicy rozmawiać o kroczu nacięciu itp, a mężczyźni o wsparciu kobiet, baby blusie, depresji poporodowej połogu i seksualności po połogu - z męskim psychologiem

• india Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczko dzieki za ta wiedze :) ciekawie w Twojej szkole rodzenia.
    U mnie jakos tak bardziej chaotycznie o wszystkim informują.
    Ale położna tez mówiła o maczce ziemniaczanej, ze kiedyś super ale w dobie alergii ódradza uzywanie bo coraz częściej wywołuje uczulenie

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Wow Wiewióreczka jestem zaskoczona jakie przydatne info wam tam przekazują! Dziel się tym z nami proszę. O tej krwi to jestem w szoku, chyba bym zawału dostała gdybym to zobaczyła u naszej córeczki. A powiedzcie jak to jest z pielęgnacją dziewczynek. Czytałam, że między wargami zbiera się taki biały nalot i jedni tego nie czyszczą a inni czyszczą. Jak wy będziecie robić? I w jakie miejsca nakładamy ten krem po zmianie pieluszki? Na pupcie, czyli na rowek też i pośladki? I czy na wargi sromowe większe też?
    Ja po kupie czyściłam wszystkie zakamarki, jeśli chodzi o smarowanie to tylko z wierzchu smarowalam, ten kremik później i tak sam się rozprzestrzenia pewnie.

Espoir, tak na suchutka pupke, niestety moja córka na większość tych rad z jak ja to mówię babcinej epoki reagowala, źle :( właśnie taką samą historię miałam z rumiankiem, położna kkazała przemywac oczka, wyladowalismy po tym na ostrym dyżurze zz 3 tygodniowym maleństwem :( musieli jej tam zrobić płukanie ooczka, tyle ropy się zzebrało :(

A jeszcze co do mąki ziemniaczanej, jak córka miała rok, dostała strasznej wysypki, nie wiadomo dlaczego, wtedy kapalam ja w krochmalu z dodatkiem mąki ziemniaczanej i wtedy zadziałała świetnie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 18:47

valetta94 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Pielęgnację noworodka mam na ostatnich zajęciach 18 stycznia. Idziemy za koleją. We wtorek mamy zajecia osobno kobiety będą ćwiczyć dno macicy rozmawiać o kroczu nacięciu itp, a mężczyźni o wsparciu kobiet, baby blusie, depresji poporodowej połogu i seksualności po połogu - z męskim psychologiem

tez mam w sobotę zajęcia z ćwiczeń dna macicy oraz ze stanów przejściowych noworodka :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pampersów to ja się bije cały czas z myślami bo kuszą mnie te bambusowe z rossmanna całkowicie Eco ale nie mają tego wskaźnika mokrości i nie są aż tak chłonne jak właśnie pampers... I mam metlik. Chciałabym używać 1ek właśnie takich całkiem nie bielonych. A później już 2 z pampersa ale czy kombinować tak? Ja oglądałam wiele testów na YT i dada wypada zawsze gorzej niż pampers. Poza tym są długie i mamuśki narzekają że tak wiszą w kroku i zeby kupić na sam początek 1 bo mimo dziecka 4 kg 2 nieestetycznie wiszą w kroku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 18:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka daj nam znać proszę jutro. Na pewno będę o was myśleć i liczę na dobre wiesci

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dziewczyny a co do obcinania paznokci? nożyczki czy obcinacz?

Mi bardziej pasował obcinacz do tych maleńkich paznokci :) jak trochę podrosly to przeszłam na nożyczki.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Wam troszkę podgoniłam swoją listę :) jeszcze nic nie zamówiłam ale już wiem mniej więcej co :) jesteście nieocenione!!!!!! :*

w sprawie przewijaka na łóżeczko- jak mam łóżeczko o wymiarach 124/66 to czy można kupić przewijak 50/70? da się te mocowania zamocować w dowolnym miejscu łóżeczka czy są jakieś ograniczniki? Mocowania są luzem dodane?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Mi bardziej pasował obcinacz do tych maleńkich paznokci :) jak trochę podrosly to przeszłam na nożyczki.
    A ja od początku nożyczki, uważam że są bardziej precyzyjne, dla mnie wygodniejsze :)

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mmówi, że zzdecydowanie do obcinania nożyczki, to on obcinal córce paznokcie do 6 miesiąca :D ja się bałam :-) potem córka była już przyzwyczajona do nożyczek i tak zostało :-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam nozyczki zobaczymy jak nam nie podejdą to kupimy obcinacz i będziemy próbować

• Syska2202 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam w sklepie stacjonarnym dziecięcym za 180 zł , a jak wpiszesz w google Klupś Polko przewijak to będzie na allegro i innych stronach i też różnie cenowo ;-)

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Ja kupiłam w sklepie stacjonarnym dziecięcym za 180 zł , a jak wpiszesz w google Klupś Polko przewijak to będzie na allegro i innych stronach i też różnie cenowo ;-)

teraz się zastanawiam nad rozmiarem bo mam łóżeczko 124/66 i ten 60 cm będzie za mały ale nie wiem czy ten 70 będzie pasował.. jak ma zamocowane już te mocowania na stałe to pewnie nie...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Czytałam o tej krwi u dziewczynek ale szczerze myslalam że to przekoloryzowane e
    Ja krwawilam dobry tydzień po porodzie, mama nie nadążala gotować pieluch, wszystko było er krwi.

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    A ja od początku nożyczki, uważam że są bardziej precyzyjne, dla mnie wygodniejsze :)

A ja właśnie nie potrafiłam nożyczkami obciąć :) malutkim obcinaczem wystarczyło raz przycisnać i po paznokciu, dopiero jak były większe i jedno naciśnięcie obcinacza nie wystarczało to potrafiłam obciąć nożyczkami :)

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:

Polecasz jakiejś konkretnej firmy?

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Polecasz jakiejś konkretnej firmy?
    Nie, te które są w zestawach takich z obcinaczem i pilniczkiem są spoko. Te paznokietki są tak cieniutkie na początku, że naprawdę nie potrzeba cudów, aby je przyciąć :)

valetta94 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
‹‹ 979 980 981 982 983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ