Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Wow Wiewióreczka jestem zaskoczona jakie przydatne info wam tam przekazują! Dziel się tym z nami proszę. O tej krwi to jestem w szoku, chyba bym zawału dostała gdybym to zobaczyła u naszej córeczki. A powiedzcie jak to jest z pielęgnacją dziewczynek. Czytałam, że między wargami zbiera się taki biały nalot i jedni tego nie czyszczą a inni czyszczą. Jak wy będziecie robić? I w jakie miejsca nakładamy ten krem po zmianie pieluszki? Na pupcie, czyli na rowek też i pośladki? I czy na wargi sromowe większe też?
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPielęgnację noworodka mam na ostatnich zajęciach 18 stycznia. Idziemy za koleją. We wtorek mamy zajecia osobno kobiety będą ćwiczyć dno macicy rozmawiać o kroczu nacięciu itp, a mężczyźni o wsparciu kobiet, baby blusie, depresji poporodowej połogu i seksualności po połogu - z męskim psychologiem
-
Wiewioreczko dzieki za ta wiedze
ciekawie w Twojej szkole rodzenia.
U mnie jakos tak bardziej chaotycznie o wszystkim informują.
Ale położna tez mówiła o maczce ziemniaczanej, ze kiedyś super ale w dobie alergii ódradza uzywanie bo coraz częściej wywołuje uczulenieWiewióreczka lubi tę wiadomość
-
valetta94 wrote:Wow Wiewióreczka jestem zaskoczona jakie przydatne info wam tam przekazują! Dziel się tym z nami proszę. O tej krwi to jestem w szoku, chyba bym zawału dostała gdybym to zobaczyła u naszej córeczki. A powiedzcie jak to jest z pielęgnacją dziewczynek. Czytałam, że między wargami zbiera się taki biały nalot i jedni tego nie czyszczą a inni czyszczą. Jak wy będziecie robić? I w jakie miejsca nakładamy ten krem po zmianie pieluszki? Na pupcie, czyli na rowek też i pośladki? I czy na wargi sromowe większe też?
Espoir, tak na suchutka pupke, niestety moja córka na większość tych rad z jak ja to mówię babcinej epoki reagowala, źlewłaśnie taką samą historię miałam z rumiankiem, położna kkazała przemywac oczka, wyladowalismy po tym na ostrym dyżurze zz 3 tygodniowym maleństwem
musieli jej tam zrobić płukanie ooczka, tyle ropy się zzebrało
A jeszcze co do mąki ziemniaczanej, jak córka miała rok, dostała strasznej wysypki, nie wiadomo dlaczego, wtedy kapalam ja w krochmalu z dodatkiem mąki ziemniaczanej i wtedy zadziałała świetnieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 18:47
valetta94 lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Pielęgnację noworodka mam na ostatnich zajęciach 18 stycznia. Idziemy za koleją. We wtorek mamy zajecia osobno kobiety będą ćwiczyć dno macicy rozmawiać o kroczu nacięciu itp, a mężczyźni o wsparciu kobiet, baby blusie, depresji poporodowej połogu i seksualności po połogu - z męskim psychologiem
tez mam w sobotę zajęcia z ćwiczeń dna macicy oraz ze stanów przejściowych noworodkaKarmelllka90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyCo do pampersów to ja się bije cały czas z myślami bo kuszą mnie te bambusowe z rossmanna całkowicie Eco ale nie mają tego wskaźnika mokrości i nie są aż tak chłonne jak właśnie pampers... I mam metlik. Chciałabym używać 1ek właśnie takich całkiem nie bielonych. A później już 2 z pampersa ale czy kombinować tak? Ja oglądałam wiele testów na YT i dada wypada zawsze gorzej niż pampers. Poza tym są długie i mamuśki narzekają że tak wiszą w kroku i zeby kupić na sam początek 1 bo mimo dziecka 4 kg 2 nieestetycznie wiszą w kroku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 18:51
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dzięki Wam troszkę podgoniłam swoją listę
jeszcze nic nie zamówiłam ale już wiem mniej więcej co
jesteście nieocenione!!!!!! :*
w sprawie przewijaka na łóżeczko- jak mam łóżeczko o wymiarach 124/66 to czy można kupić przewijak 50/70? da się te mocowania zamocować w dowolnym miejscu łóżeczka czy są jakieś ograniczniki? Mocowania są luzem dodane?Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
Syska2202 wrote:Ja kupiłam w sklepie stacjonarnym dziecięcym za 180 zł , a jak wpiszesz w google Klupś Polko przewijak to będzie na allegro i innych stronach i też różnie cenowo
teraz się zastanawiam nad rozmiarem bo mam łóżeczko 124/66 i ten 60 cm będzie za mały ale nie wiem czy ten 70 będzie pasował.. jak ma zamocowane już te mocowania na stałe to pewnie nie...Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Czytałam o tej krwi u dziewczynek ale szczerze myslalam że to przekoloryzowane e
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
nick nieaktualnyKiwona wrote:A ja od początku nożyczki, uważam że są bardziej precyzyjne, dla mnie wygodniejsze
A ja właśnie nie potrafiłam nożyczkami obciąćmalutkim obcinaczem wystarczyło raz przycisnać i po paznokciu, dopiero jak były większe i jedno naciśnięcie obcinacza nie wystarczało to potrafiłam obciąć nożyczkami
-
valetta94 wrote:Polecasz jakiejś konkretnej firmy?
valetta94 lubi tę wiadomość