X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • espoir Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od początku delikatnie zsuwam. wypłukujesz brud i być może pomożesz dziecku przy tym uniknąć stulejki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 18:33

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Wiewióreczka jestem zaskoczona jakie przydatne info wam tam przekazują! Dziel się tym z nami proszę. O tej krwi to jestem w szoku, chyba bym zawału dostała gdybym to zobaczyła u naszej córeczki. A powiedzcie jak to jest z pielęgnacją dziewczynek. Czytałam, że między wargami zbiera się taki biały nalot i jedni tego nie czyszczą a inni czyszczą. Jak wy będziecie robić? I w jakie miejsca nakładamy ten krem po zmianie pieluszki? Na pupcie, czyli na rowek też i pośladki? I czy na wargi sromowe większe też?

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia a dobrze wysuszyłaś przed tym pupcie? bo mąkę używa się na dobrze wytartą pupcie, nie może być wilgotna.

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgnację noworodka mam na ostatnich zajęciach 18 stycznia. Idziemy za koleją. We wtorek mamy zajecia osobno kobiety będą ćwiczyć dno macicy rozmawiać o kroczu nacięciu itp, a mężczyźni o wsparciu kobiet, baby blusie, depresji poporodowej połogu i seksualności po połogu - z męskim psychologiem

• india Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczko dzieki za ta wiedze :) ciekawie w Twojej szkole rodzenia.
    U mnie jakos tak bardziej chaotycznie o wszystkim informują.
    Ale położna tez mówiła o maczce ziemniaczanej, ze kiedyś super ale w dobie alergii ódradza uzywanie bo coraz częściej wywołuje uczulenie

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Wow Wiewióreczka jestem zaskoczona jakie przydatne info wam tam przekazują! Dziel się tym z nami proszę. O tej krwi to jestem w szoku, chyba bym zawału dostała gdybym to zobaczyła u naszej córeczki. A powiedzcie jak to jest z pielęgnacją dziewczynek. Czytałam, że między wargami zbiera się taki biały nalot i jedni tego nie czyszczą a inni czyszczą. Jak wy będziecie robić? I w jakie miejsca nakładamy ten krem po zmianie pieluszki? Na pupcie, czyli na rowek też i pośladki? I czy na wargi sromowe większe też?
    Ja po kupie czyściłam wszystkie zakamarki, jeśli chodzi o smarowanie to tylko z wierzchu smarowalam, ten kremik później i tak sam się rozprzestrzenia pewnie.

Espoir, tak na suchutka pupke, niestety moja córka na większość tych rad z jak ja to mówię babcinej epoki reagowala, źle :( właśnie taką samą historię miałam z rumiankiem, położna kkazała przemywac oczka, wyladowalismy po tym na ostrym dyżurze zz 3 tygodniowym maleństwem :( musieli jej tam zrobić płukanie ooczka, tyle ropy się zzebrało :(

A jeszcze co do mąki ziemniaczanej, jak córka miała rok, dostała strasznej wysypki, nie wiadomo dlaczego, wtedy kapalam ja w krochmalu z dodatkiem mąki ziemniaczanej i wtedy zadziałała świetnie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 18:47

valetta94 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Pielęgnację noworodka mam na ostatnich zajęciach 18 stycznia. Idziemy za koleją. We wtorek mamy zajecia osobno kobiety będą ćwiczyć dno macicy rozmawiać o kroczu nacięciu itp, a mężczyźni o wsparciu kobiet, baby blusie, depresji poporodowej połogu i seksualności po połogu - z męskim psychologiem

tez mam w sobotę zajęcia z ćwiczeń dna macicy oraz ze stanów przejściowych noworodka :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pampersów to ja się bije cały czas z myślami bo kuszą mnie te bambusowe z rossmanna całkowicie Eco ale nie mają tego wskaźnika mokrości i nie są aż tak chłonne jak właśnie pampers... I mam metlik. Chciałabym używać 1ek właśnie takich całkiem nie bielonych. A później już 2 z pampersa ale czy kombinować tak? Ja oglądałam wiele testów na YT i dada wypada zawsze gorzej niż pampers. Poza tym są długie i mamuśki narzekają że tak wiszą w kroku i zeby kupić na sam początek 1 bo mimo dziecka 4 kg 2 nieestetycznie wiszą w kroku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 18:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka daj nam znać proszę jutro. Na pewno będę o was myśleć i liczę na dobre wiesci

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dziewczyny a co do obcinania paznokci? nożyczki czy obcinacz?

Mi bardziej pasował obcinacz do tych maleńkich paznokci :) jak trochę podrosly to przeszłam na nożyczki.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Wam troszkę podgoniłam swoją listę :) jeszcze nic nie zamówiłam ale już wiem mniej więcej co :) jesteście nieocenione!!!!!! :*

w sprawie przewijaka na łóżeczko- jak mam łóżeczko o wymiarach 124/66 to czy można kupić przewijak 50/70? da się te mocowania zamocować w dowolnym miejscu łóżeczka czy są jakieś ograniczniki? Mocowania są luzem dodane?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Mi bardziej pasował obcinacz do tych maleńkich paznokci :) jak trochę podrosly to przeszłam na nożyczki.
    A ja od początku nożyczki, uważam że są bardziej precyzyjne, dla mnie wygodniejsze :)

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mmówi, że zzdecydowanie do obcinania nożyczki, to on obcinal córce paznokcie do 6 miesiąca :D ja się bałam :-) potem córka była już przyzwyczajona do nożyczek i tak zostało :-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam nozyczki zobaczymy jak nam nie podejdą to kupimy obcinacz i będziemy próbować

• Syska2202 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam w sklepie stacjonarnym dziecięcym za 180 zł , a jak wpiszesz w google Klupś Polko przewijak to będzie na allegro i innych stronach i też różnie cenowo ;-)

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Ja kupiłam w sklepie stacjonarnym dziecięcym za 180 zł , a jak wpiszesz w google Klupś Polko przewijak to będzie na allegro i innych stronach i też różnie cenowo ;-)

teraz się zastanawiam nad rozmiarem bo mam łóżeczko 124/66 i ten 60 cm będzie za mały ale nie wiem czy ten 70 będzie pasował.. jak ma zamocowane już te mocowania na stałe to pewnie nie...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Czytałam o tej krwi u dziewczynek ale szczerze myslalam że to przekoloryzowane e
    Ja krwawilam dobry tydzień po porodzie, mama nie nadążala gotować pieluch, wszystko było er krwi.

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    A ja od początku nożyczki, uważam że są bardziej precyzyjne, dla mnie wygodniejsze :)

A ja właśnie nie potrafiłam nożyczkami obciąć :) malutkim obcinaczem wystarczyło raz przycisnać i po paznokciu, dopiero jak były większe i jedno naciśnięcie obcinacza nie wystarczało to potrafiłam obciąć nożyczkami :)

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:

Polecasz jakiejś konkretnej firmy?

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Polecasz jakiejś konkretnej firmy?
    Nie, te które są w zestawach takich z obcinaczem i pilniczkiem są spoko. Te paznokietki są tak cieniutkie na początku, że naprawdę nie potrzeba cudów, aby je przyciąć :)

valetta94 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
‹‹ 979 980 981 982 983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ