X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja nie spałam całą noc... :( kaszlałam w nocy... zrobiłam kolejny test z cukrem... ok 24 zjadłam kanapkę z jajkiem... pomiar dokładnie po 8h na czczo i co? 110! w życiu takiego cukru nie miałam.. nie wiem skąd opinia, że należy jeść przed snem???? wkurwia mnie ta cc!
    Wyluzuj. To wciaz nie jest tragiczny cukier. Do 120 jeszcze Ci daleko. I obys nie ujrzala. Ja swój na czczo mam mega staly nie schodze ponizej 100 czy cos zjem czy tez nie.. Te 101 mam codziennie.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do odwiedzin, to ja zapowiem wszystkim, żeby sobie odpusicli szpital. Moja rodzina daleko, więc nie liczę na to nawet (chociaż ja jechałam do siostry w środku nocy jak zaczęła rodzic, ale sama o to prosiła). W domu kilka pierwszych dni też będę chciała spokoju, po tygodniu może zaprosimy kogoś. I liczę, że to u szanują.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dla mnie w tych odwiedzinach jest najgorsze, że właściwie my na to zbytnio nie mamy wpływu. Możemy mówić nie, ale jeśli ktoś się uprze to i tak nic nie zrobimy, bo przecież nie uciekniemy. Jedyne na co wtedy jesteśmy skazane to nerwy i zażenowanie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 08:38

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Fasolka z cukrzycą to jest tak, że dietę trzeba ddostosować do własnego organizmu. To co służy 99 osobom 1 może zaszkodzić. Tutaj nigdy nie ma złotych rad.

oj Tosia przekonuję się z każdym dniem o tym. Tylko niech w poradniach nie dają złotych zasad wszystkim tylko uprzedzają... prosze sprawdzić to czy tamto... nie mam ketonów rano wiec nie widzę sensu ładować na siłę 6 posiłku po którym nie mogę spać i śnią mi się koszmary :) nie mniej jednak pomiary są na razie jedyną rzeczą jaka mnie w ciąży po prostu WKURWIA!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie przejdzie brak odwiedzin w szpitalu. Tesciowa przyleci na bank.. Moja mama moze byc w tym czasie w Holandii wiec raczej o nia sie martwic nie muszę. Tata zaczeka az wyjde on szpitali unika wiec tylko maz bedzie.. Choc moze i tesciowa usidle bo bedzie opiekowac sie Julcia ale jak jula w szkole moze przyleciec. Podejrzewam ze jak powiem że nie chce odwiedzin to sie pogniewaja ale w nosie to mam.

Kiwona gratulacje dla sasiadki. Szybki poród :)

b2ujp2.png

• Natalia-tosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Dzień dobry :)
    Ja już pije kawusie po śniadaniu i coś tam pracuje. Ale przecież musiałam wejść do Was żeby sprawdzić, jak się macie :D
    Dzisiaj po 15 mam wizytę u nowego lekarza, ordynatora szpitala, w którym zamierzam rodzic. Już go poznałam jak leżałam tam po poronienie, gbur z niego. Ale specjalista dobry , więc nie wybrzydzam ;)
    Moja sąsiadka urodziła w nocy córeczkę 3200 i 52 cm. 2,5 h rodziła. Wszystko ok,ale narzeka że opieka nad matka jest kiepska, nie interesują się. Tylko dzieckiem. A ja sobie myślę, że dobrze ze dzieckiem się bardziej interesują, ja w razie czego o siebie zadbam, upomne się w razie jakiejś potrzeby.
    U nas wyszło błękitne niebo! Pięknie :) Wczoraj było szaro buro i ponuro, ale wyszliśmy z synem i mężem porzucac się śnieżkami :P Mam nauczkę, bo dostałam sniezka w lewą pierś i piekła mnie potem długo brodawka ;)
    Jak się dzisiaj czujecie?
    Ja nie też wolę by interesowali się głównie dzieckiem :-) nawet pamiętam jak zawsze mnie krepowaly te wszystkie pytania położonych ii lekarzy po porodzie o moje samopoczucie itd. Ogólnie wolałam mieć sświęty spokój.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Karollinax26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam ciężką noc, nie mogłam znaleźć sobie odpowiedniej pozycji, w każdej po 5 min i zmiana z racji tego nie mogłam się dobrze wyspać. Rano wydmuchałam nosa a tam krew, nawet więcej niż zazwyczaj.

Jestem już po śniadaniu, dziś kolejny dzień prania! Jutro idę na wyniki krwi i na krzywą, masakra. A! Zamówiłam 3 pieluszki bambusowe dla małej, chciałam zobaczyć jakie one są. Warto ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Wyluzuj. To wciaz nie jest tragiczny cukier. Do 120 jeszcze Ci daleko. I obys nie ujrzala. Ja swój na czczo mam mega staly nie schodze ponizej 100 czy cos zjem czy tez nie.. Te 101 mam codziennie.

Daffi kiedy masz wizytę u diabetologa? bo pamiętam, że nie masz insuliny? Ja nigdy nie miałam 110.. 100 chyba 1x....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    oj Tosia przekonuję się z każdym dniem o tym. Tylko niech w poradniach nie dają złotych zasad wszystkim tylko uprzedzają... prosze sprawdzić to czy tamto... nie mam ketonów rano wiec nie widzę sensu ładować na siłę 6 posiłku po którym nie mogę spać i śnią mi się koszmary :) nie mniej jednak pomiary są na razie jedyną rzeczą jaka mnie w ciąży po prostu WKURWIA!
    Ja sprawdzam 3 dni i ani glukozy ani ketonow nie pokazuja paski.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Daffi kiedy masz wizytę u diabetologa? bo pamiętam, że nie masz insuliny? Ja nigdy nie miałam 110.. 100 chyba 1x....
    Dzwonie tam ale gluchy tel nikt nie odbiera albo ciagle zajety. A jest to ponad 30km ode mnie wiec nie mam jak isc sie zarejestrować.

b2ujp2.png

• espoir Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tutaj normalnie dzieci mogą wchodzić, ale niestety nie dane nam było skorzystać, bo przed porodem Bartuś dostał egzemy przez Duluxa i jakby wszedł taki wykropkowany na oddział, to by wszyscy zawału dostali :)
    teraz zobaczymy jak się uda :)
    chociaż podczas cesarki Mąż nie będzie mógł być przy mnie przez dzieci, ale trudno...

tutaj na sali leżą 4 kobiety, ale każda jest za kotarą, więc nic nie widać i nie czuję się zawstydzona...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 08:40

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dzwonie tam ale gluchy tel nikt nie odbiera albo ciagle zajety. A jest to ponad 30km ode mnie wiec nie mam jak isc sie zarejestrować.

oj ja bym pojechała i zrobiła awanturę... i życzyła sobie,żeby mnie przyjęli od ręki :) rozważ :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas zapowiada się ładny dzień, słoneczko już wychodzi a na termometrze -10 st!!!
    w południe jadę na masaż :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam jak pojechac. M w pracy, tata tez a ja jestem niezmotoryzowana. Tylko tam jest to od zawsze. Jak mialam problemy z zapaleniem oskrzeli i jechalam do szpitala pulmonologicznego w Torzymiu to lekarz zalecil mi wizyte u alergologa ze to prawdopodobnie astma alergiczna.. I zebym wracala do domu droga zahaczajac o ten smierdzacy Sulęcin bo sie nie dodzwonie do rejestracji. Ja tam i maile pisalam i nikt nie odpisal mi czy moge te testy chemiczne miec jak wyszlo ze jestem w ciazy... Od sierpnia nikt sie nie skontaktował. Wiec albo sie uda dodzwonić albo w przyszłym tyg M inaczej pracuje i moge z nim pojechac.

b2ujp2.png

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia to musimy się zgrać z poradami i leżeć razem na sali, ja też nie zamierzam wpuszczać nikogo prócz męża do szpitala ;).
    A co do odwiedzin w domu to szczerze mówiąc mało kto zna nasz adres hihi. Także jak będą chcieli za wcześnie przyjechać to im nie podam. Być może zgodzę się na odwiedziny rodziców po wyjściu ze szpitala zobaczymy. Teściów najchętniej bym wcale nie wpuszczala.

martusiawp, Natalia-tosia, estrella lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Nie mam jak pojechac. M w pracy, tata tez a ja jestem niezmotoryzowana. Tylko tam jest to od zawsze. Jak mialam problemy z zapaleniem oskrzeli i jechalam do szpitala pulmonologicznego w Torzymiu to lekarz zalecil mi wizyte u alergologa ze to prawdopodobnie astma alergiczna.. I zebym wracala do domu droga zahaczajac o ten smierdzacy Sulęcin bo sie nie dodzwonie do rejestracji. Ja tam i maile pisalam i nikt nie odpisal mi czy moge te testy chemiczne miec jak wyszlo ze jestem w ciazy... Od sierpnia nikt sie nie skontaktował. Wiec albo sie uda dodzwonić albo w przyszłym tyg M inaczej pracuje i moge z nim pojechac.

no to faktycznie kiepsko..niestety pewnie nikt ze znajomych nawet nie może tego za Ciebie załatwić bo RODO... masakra...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody mi się właśnie odwdzięcza za nieprzespaną i kaszlącą noc... kopie jak szalony :) ciut boleśnie....
    ciekawe ile jeszcze faz choroby mnie czeka.. był ból gardła, potem zatkany nos... teraz kaszel.. jest coś jeszcze w zestawie?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana zestawow jest duzo lepiej nie myslec i nie sciagac na siebie. Ja sie w ciąży boje 4 boli: zęba, ucha i woreczka lub nerek

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Młody mi się właśnie odwdzięcza za nieprzespaną i kaszlącą noc... kopie jak szalony :) ciut boleśnie....
    ciekawe ile jeszcze faz choroby mnie czeka.. był ból gardła, potem zatkany nos... teraz kaszel.. jest coś jeszcze w zestawie?
    To Ty się nie dziw że Ci cukier wali jak jesteś chora. Zaznaczaj sobie te pomiary że to w trakcie choroby. I olej :-D

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Kochana zestawow jest duzo lepiej nie myslec i nie sciagac na siebie. Ja sie w ciąży boje 4 boli: zęba, ucha i woreczka lub nerek
    Ja rwy i kolki nerkowej.

‹‹ 982 983 984 985 986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ