X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja rwy i kolki nerkowej.
    Rwy nie mialam i nie chce.. Ale jesli kolka nerkowa przypomina bole jak przy kamicy woreczka czy nerek to dziekuje. Wymiotowalam jak kot, biwgunka a bol byl tak silny ze nie szlo znaleźć zlotego srodka..

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Rwy nie mialam i nie chce.. Ale jesli kolka nerkowa przypomina bole jak przy kamicy woreczka czy nerek to dziekuje. Wymiotowalam jak kot, biwgunka a bol byl tak silny ze nie szlo znaleźć zlotego srodka..
    Podobno ilość jednostek bólu jest porównywalna z porodem. Ja miałam dwie kolki. Chciałam umrzeć. Ból który nie przechodzi, nie puszcza, nie zmniejsza się. Przy porodzie ból przychodzi (podobno) falami. A przy kolce jak zaciśnie to trzyma od początku do końca.
    Na samo wspomnienie mi słabo a mam wysoki próg bólu ;-)

• AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja nie spałam całą noc... :( kaszlałam w nocy... zrobiłam kolejny test z cukrem... ok 24 zjadłam kanapkę z jajkiem... pomiar dokładnie po 8h na czczo i co? 110! w życiu takiego cukru nie miałam.. nie wiem skąd opinia, że należy jeść przed snem???? wkurwia mnie ta cc!
    Choroba wpływa na wysokość cukrow. Jak dojdziesz do siebie mam nadzieję, że będzie lepiej

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bole porodowe maja falisty rodzaj. Czujesz powoli jak nachodzi skurcz az osiaga swoj szczyt bolowy.. Potrzyma chwile i czujesz jak puszcza.. Pare chwil na oddech i znow to samo..

To mnie przy kamicy też bol trzymal mocno ale jakkes 5 godzin i puszczal.. Czulam sie jakbym tydzien melanzowala po wszystkim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 09:23

b2ujp2.png

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Daffi, też się boję tego woreczka jak ognia :(

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Natalia-tosia to musimy się zgrać z poradami i leżeć razem na sali, ja też nie zamierzam wpuszczać nikogo prócz męża do szpitala ;).
    A co do odwiedzin w domu to szczerze mówiąc mało kto zna nasz adres hihi. Także jak będą chcieli za wcześnie przyjechać to im nie podam. Być może zgodzę się na odwiedziny rodziców po wyjściu ze szpitala zobaczymy. Teściów najchętniej bym wcale nie wpuszczala.
    Patrząc na nasze suwaczki nie będzie to trudne :D marzy mi się taka koleżanka na sali ;-)

Lolka30 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Tak bole porodowe maja falisty rodzaj. Czujesz powoli jak nachodzi skurcz az osiaga swoj szczyt bolowy.. Potrzyma chwile i czujesz jak puszcza.. Pare chwil na oddech i znow to samo..
    Ciągle sobie powtarzam że wytrzymam i chyba się nie boje. Raczej mam tremę, stres.
    Ale skoro kolka podobna do porodu to, mimo że na skraju sił i z myślą nawet o tym żeby ktoś mnie dobil, to dam radę (mam nadzieję) :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - to przy nerkowej podobnie. Bol trwa kilka godzin a jak puści to przez chwilę odczułam ulgę i przypływ szczęścia ale jak przyszli wyczerpanie bólem to potem spałam.
    Ja jeszcze wzięłam wtedy 4 no spy forte i zaczęło mi się w głowie kręcić jak po alkoholu. Tragedia

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz się zbieram do lekarza. Pewnie będzie 3 godziny siedzenia, ale założą mi KTG to będę leżeć

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Podobno ilość jednostek bólu jest porównywalna z porodem. Ja miałam dwie kolki. Chciałam umrzeć. Ból który nie przechodzi, nie puszcza, nie zmniejsza się. Przy porodzie ból przychodzi (podobno) falami. A przy kolce jak zaciśnie to trzyma od początku do końca.
    Na samo wspomnienie mi słabo a mam wysoki próg bólu ;-)
    Paula nie pociesze Cię, miałam kolke nerkowa, urodziłam też kamienie. Niestety ból porodowy był dla mnie znacznie silniejszy z tym, że ja miałam ciągle bóle krzyżowe i poród trwał bardzo długo. Ogólnie już na koniec (4h przed narodzinami córki) miałam wrażenie, że zanim zdążył puścić mnie jeden skurcz to już pojawiał się następny. Nie było kiedy nawet oddechu wziąć. Liczę na to, że ten poród będzie łagodniejszy.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się już z domku swojego :)

Co do bólu - najgorszy jaki miałam w życiu to ten od trzustki...
    Próg bólu mam wysoki ale to było straszne.
    Poród-bolało ale wiedząc ,że przejdzie - nie rozpaczałam :) A już na pewno nie krzyczałam bo to zawsze było dla mnie takie trochę nie wytlumaczalne ale wiem,że każda kobieta inaczej reaguje na ból...
    Ja wizyta 15.01.i pewnie kilka dni później ginekolog będzie chciała mi robić krzywą...

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny jeden jak dla mnie z najcudowniejszych środków znieczulajacych już ppodczas bóli partych to moment w którym położna powiedziała, że mmogę dotknąć główki córki gdy ta ledwo wystawala z kanału rodnego :-) Boże jakie po tym we mnie siły wsąpiły!! A potem to już pamiętam córkę na piersi :D

Fasolka77, AniaKJ lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Kochana zestawow jest duzo lepiej nie myslec i nie sciagac na siebie. Ja sie w ciąży boje 4 boli: zęba, ucha i woreczka lub nerek

zęby mam pod kontrolą :) na resztę chyba nie mam wpływu :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja rwy i kolki nerkowej.

ani jednego ani drugiego bólu nie doświadczyłam, natomiast wiem doskonale co to jest zapalenie pęcherza i nie życzę nikomu

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

To mnie przy kamicy też bol trzymal mocno ale jakkes 5 godzin i puszczal.. Czulam sie jakbym tydzien melanzowala po wszystkim.

nie wiem czy to dobrze ale ja na razie nie boje się porodu - a Wy?
    czujecie w ogóle już te skurcze BH? Jakie to uczucie? wydaje mi się, że poczułam 2x razy ale nie wiem czy to było to....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja czułam kilka razy skurcze BH. Ale nie są one u mnie czeste i szybko mijają.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Zaraz się zbieram do lekarza. Pewnie będzie 3 godziny siedzenia, ale założą mi KTG to będę leżeć

idziesz tylko na KTG? czy plus wizyta, usg etc?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Ale dziewczyny jeden jak dla mnie z najcudowniejszych środków znieczulajacych już ppodczas bóli partych to moment w którym położna powiedziała, że mmogę dotknąć główki córki gdy ta ledwo wystawala z kanału rodnego :-) Boże jakie po tym we mnie siły wsąpiły!! A potem to już pamiętam córkę na piersi :D

dla tych chwil właśnie wolałabym rodzić naturalnie.. te dwie godziny z dzieckiem na piersiach od razu po porodzie to musi być jakiś meeeega matrix <3

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Tak, ja czułam kilka razy skurcze BH. Ale nie są one u mnie czeste i szybko mijają.

a jak to Kiwona czujesz?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    nie wiem czy to dobrze ale ja na razie nie boje się porodu - a Wy?
    czujecie w ogóle już te skurcze BH? Jakie to uczucie? wydaje mi się, że poczułam 2x razy ale nie wiem czy to było to....
    Ja narazie sie nie boje. Bardziej boje sie nieoczekiwanego cc. Skurczy bh nie odczuwam ale czasem stawia mi się brzuch.

b2ujp2.png

‹‹ 983 984 985 986 987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ