Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak to jest z tym planowaniem możemy coś planować, a tu życie przynosi co innego. Trzymam kciuki żeby szkrab trochę poszedł w górę i żeby szyjka grzeczna była i się nie skracała:)
Poniżej wrzucam mój piękny zbiór czapeczkowy:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 10:49
haybeauti, AISAK, Tusia89, szczessciara, lusia22, Niesmiala lubią tę wiadomość
-
Dlatego górale tyle dzieci mają hehe nie ma to jak górskie powietrze:) dobre jakościowo rzeczy ma next nawet po kilku praniach naprawdę wyglądają jak nowe:) ja byłam z siostrą w listopadzie w Londynie to soę obkupiłam zawsze taniej niż u Nas, szczególnie mothercare.
-
kozgo wrote:Koral moja siostra niezadowolona była z mothercare za to z hm bardzo jej pasowały. Co do next to można zamawiać ze strony przesyłka do Polski jest gratis http://pl.nextdirect.com/pl/
-
No ja oszalalan i nakupowalam ubranek aż do wieku 9-12 miesięcy za to liczę ze pózniej będę miała mniej do kupowania.
U lekarza: mam zły mocz i muszę jutro zrobić posiew, mam zrobić glukozę 50g po h tylko dziwne bo powiedzieli że mogę być po lekkim śniadaniu hmm, chorubsko mam wyleżeć a usg lekarz chce żebym jeszcze przesunęła z 31 tyg na 34 ale kurde nie wiem czy tak zrobię bo wtedy przez 15 tyg nie będę widziała Tymka i chyba umrę ze stresu:/
Mam też pytanie odnośnie badania szyjki bo mój lekarz jej nie bada tylko dotyka brzucha i sprawdza czy serduszko bije i nie wiem czy sprawdza się tylko jak są jakieś dolegliwości czy jak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 14:58
-
Koral zamawiałam ręcznik i dywan czekałam chyba 2-3 dni więc naprawdę spoko, czasem jak trzeba dłużej czekać to informują, chyba można też normalną kartą płatniczą.
Ja nie mogę się dogadać z tym moim lekarzem heh:/ tak samo z tymi wynikami moczu byłam z nimi 17 grudnia i niby położna poszła do niego i stwierdzili, że to nic, a teraz nagle panika, że muszę pilnie posiew zrobić itd:/
Co do usg to bez przyczyny chyba tylko dlatego, że mam to w abonamencie i chcą ciąć koszty, obstawiam, że gdybym płaciła to bym na każdej wizycie miała i tak samo przed porodem bym miała częstsze wizyty, a tak doktor twierdzi, że nie widzi potrzeby heh:/
Chyba nic dziwnego, że po 11 tygg czyli prawie trzech miesiącach chce zobaczyć Tymka i nie chce czekać kolejnego miesiąca:/
A szyjki mi nie badają to nawet nie wiem do czego mieliby się odnieść jak wcześniej żadnych pomiarów nie było:/
Gdyby to nie by 27 tydz to bym szukała innego lekarza ale teraz trochę późno na szukanie nowego i zmianę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 16:34
-
ja też zaliczyłam dzisiaj wizyte, miałam do wyboru szpital na dobowe pomiary cukru albo wizyte w poradni diabetologicznej, wybrałam na początek to drugie bo u nas szpitale nie ciszą się dobrymi opiniami, więc we wtorek ide do pani doktor po diete i glukometr.
przy okazji podejrzeliśmy małą, waży 1010 g, narazie wszystko ok, ma długie nóżki, ale to po mnie, szyjka też ok nadal ma 4 cm, czyli moje bóle brzucha i twardnienia wcale na nią nie wpływają, chociaż tyle dobrego.
jakby któraś z was miała zamiar kupować ocieplane getry na allegro to polecam te http://allegro.pl/cieple-legginsy-getry-ciazowe-komfortowe-lumide-l-i3825423763.html ,dzisiaj zakupiłam bo sklep mają koło mojego centrum medycznego i są bardzo fajne, mają super materiał i fajny pas na brzuszek którego wogóle go nie czuć. -
mnie dzisiaj nie badał na fotelu, ale jak robi usg to tak bardzo nisko zjeżdza i mierzy tz długość, a ostatnio miałam mierzoną dopochwowo.
u mnie tak teraz sprawdza przez te twardnienia b rzucha, ale narazie na szczęscie wszystko jest ok.
poproś na następnej wizycie to napewno ci sprawdzi i będziesz spokojniejsza. -
Do lux medu mam przecudownego drugiego lekarza ale on robi tylko usg bo jest ordynatorem w szpitalu i ma prywatny gabinet i już nie dałby rady prowadzić ciąż w luxmed więc zawsze jak soę coś dzieje mogę jego podpytać on nigdy nie odnawia pomocy. Ten do którego chodzę był mi polecany i zachwalamy ale chyba mnie nie lubi serio hehe