Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest z tym planowaniem możemy coś planować, a tu życie przynosi co innego. Trzymam kciuki żeby szkrab trochę poszedł w górę i żeby szyjka grzeczna była i się nie skracała:)

Poniżej wrzucam mój piękny zbiór czapeczkowy:)
    86ee71e62904e210med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 10:49

haybeauti, AISAK, Tusia89, szczessciara, lusia22, Niesmiala lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo kupiłaś w h&m? jeśli w warszawie to napisz w której galerii?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 11:09

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czapeczki kupowałam w next, ta z krowa z misiem z mothercare :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie ma takich sklepów, a te czapeczki są boskie poprostu, i do tego w sam raz dla mego Synka;)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral moja siostra niezadowolona była z mothercare za to z hm bardzo jej pasowały. Co do next to można zamawiać ze strony przesyłka do Polski jest gratis http://pl.nextdirect.com/pl/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tym next mają super rzeczy. wiedziałam że mają fajne i dobre jakościowo ale wcale nie są drogie jak na tą firmę!

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    świetne czapeczki. Właśnie mi brakuje takich wzorków i kolorów bo mam dwie ale białe ;/ muszę popatrzeć u mnie w mieście w H&M tylko w moim mieście jest jeden H&M ale zobaczymy... :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego górale tyle dzieci mają hehe nie ma to jak górskie powietrze:) dobre jakościowo rzeczy ma next nawet po kilku praniach naprawdę wyglądają jak nowe:) ja byłam z siostrą w listopadzie w Londynie to soę obkupiłam zawsze taniej niż u Nas, szczególnie mothercare.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Koral moja siostra niezadowolona była z mothercare za to z hm bardzo jej pasowały. Co do next to można zamawiać ze strony przesyłka do Polski jest gratis http://pl.nextdirect.com/pl/
    Kozgo, zajrzalam na ta stronke. Przesliczne te rzeczy!! Juz widze moja Małą w takich pajacykach ze sweet dreams kategorii:) dzieki

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja oszalalan i nakupowalam ubranek aż do wieku 9-12 miesięcy za to liczę ze pózniej będę miała mniej do kupowania.

U lekarza: mam zły mocz i muszę jutro zrobić posiew, mam zrobić glukozę 50g po h tylko dziwne bo powiedzieli że mogę być po lekkim śniadaniu hmm, chorubsko mam wyleżeć a usg lekarz chce żebym jeszcze przesunęła z 31 tyg na 34 ale kurde nie wiem czy tak zrobię bo wtedy przez 15 tyg nie będę widziała Tymka i chyba umrę ze stresu:/

Mam też pytanie odnośnie badania szyjki bo mój lekarz jej nie bada tylko dotyka brzucha i sprawdza czy serduszko bije i nie wiem czy sprawdza się tylko jak są jakieś dolegliwości czy jak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 14:58

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a uzasadnił Ci dlaczego masz przełożyć wizytę? teraz jak czujemy ruchy maleństwa to pewnie byś dała radę wytrzymać. Chociaż w sumie to są aż 3 tygodnie...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral zamawiałam ręcznik i dywan czekałam chyba 2-3 dni więc naprawdę spoko, czasem jak trzeba dłużej czekać to informują, chyba można też normalną kartą płatniczą.

Ja nie mogę się dogadać z tym moim lekarzem heh:/ tak samo z tymi wynikami moczu byłam z nimi 17 grudnia i niby położna poszła do niego i stwierdzili, że to nic, a teraz nagle panika, że muszę pilnie posiew zrobić itd:/

Co do usg to bez przyczyny chyba tylko dlatego, że mam to w abonamencie i chcą ciąć koszty, obstawiam, że gdybym płaciła to bym na każdej wizycie miała i tak samo przed porodem bym miała częstsze wizyty, a tak doktor twierdzi, że nie widzi potrzeby heh:/

Chyba nic dziwnego, że po 11 tygg czyli prawie trzech miesiącach chce zobaczyć Tymka i nie chce czekać kolejnego miesiąca:/

A szyjki mi nie badają to nawet nie wiem do czego mieliby się odnieść jak wcześniej żadnych pomiarów nie było:/

Gdyby to nie by 27 tydz to bym szukała innego lekarza ale teraz trochę późno na szukanie nowego i zmianę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 16:34

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też zaliczyłam dzisiaj wizyte, miałam do wyboru szpital na dobowe pomiary cukru albo wizyte w poradni diabetologicznej, wybrałam na początek to drugie bo u nas szpitale nie ciszą się dobrymi opiniami, więc we wtorek ide do pani doktor po diete i glukometr.

przy okazji podejrzeliśmy małą, waży 1010 g, narazie wszystko ok, ma długie nóżki, ale to po mnie, szyjka też ok nadal ma 4 cm, czyli moje bóle brzucha i twardnienia wcale na nią nie wpływają, chociaż tyle dobrego.

jakby któraś z was miała zamiar kupować ocieplane getry na allegro to polecam te http://allegro.pl/cieple-legginsy-getry-ciazowe-komfortowe-lumide-l-i3825423763.html ,dzisiaj zakupiłam bo sklep mają koło mojego centrum medycznego i są bardzo fajne, mają super materiał i fajny pas na brzuszek którego wogóle go nie czuć.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo to teraz trzymamy kciuki za twoją glukoze, u nas lekarz też pozwala być po bardzo leciutkim śniadaniu jak nie da rady inaczej.

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmartwiłam się trochę tym, że tej szyjki mi nikt nie sprawdza:( mam nadzieję, że nic tam się nie dzieje i mam nadzię że posiew moczu też dobrze wyjdzie :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dzisiaj nie badał na fotelu, ale jak robi usg to tak bardzo nisko zjeżdza i mierzy tz długość, a ostatnio miałam mierzoną dopochwowo.
    u mnie tak teraz sprawdza przez te twardnienia b rzucha, ale narazie na szczęscie wszystko jest ok.
    poproś na następnej wizycie to napewno ci sprawdzi i będziesz spokojniejsza.

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię Lusia:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do lux medu mam przecudownego drugiego lekarza ale on robi tylko usg bo jest ordynatorem w szpitalu i ma prywatny gabinet i już nie dałby rady prowadzić ciąż w luxmed więc zawsze jak soę coś dzieje mogę jego podpytać on nigdy nie odnawia pomocy. Ten do którego chodzę był mi polecany i zachwalamy ale chyba mnie nie lubi serio hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo mi też się wydaje, że powinnaś zmienić lekarza. Mi lekarz od 14 tyg sprawdza szyjkę przy każdej wizycie. A nigdy nie jest za późno.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No będę musiała coś popatrzeć. W ramach chęci poprawienia sobie humoru zaraz biorę się za pieczenie ciasta marchewkowego z polewą z mascarpone, a co:)

A to mój ciepły Tymkowo-misiowy ciepły kombinezonik:)

dcd13dbc6900bd5dmed.jpg

lusia22, walabia, Miriam, Dorjana, magdalena lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ