X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest z tym planowaniem możemy coś planować, a tu życie przynosi co innego. Trzymam kciuki żeby szkrab trochę poszedł w górę i żeby szyjka grzeczna była i się nie skracała:)

Poniżej wrzucam mój piękny zbiór czapeczkowy:)
    86ee71e62904e210med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 10:49

haybeauti, AISAK, Tusia89, szczessciara, lusia22, Niesmiala lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo kupiłaś w h&m? jeśli w warszawie to napisz w której galerii?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 11:09

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czapeczki kupowałam w next, ta z krowa z misiem z mothercare :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie ma takich sklepów, a te czapeczki są boskie poprostu, i do tego w sam raz dla mego Synka;)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral moja siostra niezadowolona była z mothercare za to z hm bardzo jej pasowały. Co do next to można zamawiać ze strony przesyłka do Polski jest gratis http://pl.nextdirect.com/pl/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tym next mają super rzeczy. wiedziałam że mają fajne i dobre jakościowo ale wcale nie są drogie jak na tą firmę!

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    świetne czapeczki. Właśnie mi brakuje takich wzorków i kolorów bo mam dwie ale białe ;/ muszę popatrzeć u mnie w mieście w H&M tylko w moim mieście jest jeden H&M ale zobaczymy... :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego górale tyle dzieci mają hehe nie ma to jak górskie powietrze:) dobre jakościowo rzeczy ma next nawet po kilku praniach naprawdę wyglądają jak nowe:) ja byłam z siostrą w listopadzie w Londynie to soę obkupiłam zawsze taniej niż u Nas, szczególnie mothercare.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Koral moja siostra niezadowolona była z mothercare za to z hm bardzo jej pasowały. Co do next to można zamawiać ze strony przesyłka do Polski jest gratis http://pl.nextdirect.com/pl/
    Kozgo, zajrzalam na ta stronke. Przesliczne te rzeczy!! Juz widze moja Małą w takich pajacykach ze sweet dreams kategorii:) dzieki

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja oszalalan i nakupowalam ubranek aż do wieku 9-12 miesięcy za to liczę ze pózniej będę miała mniej do kupowania.

U lekarza: mam zły mocz i muszę jutro zrobić posiew, mam zrobić glukozę 50g po h tylko dziwne bo powiedzieli że mogę być po lekkim śniadaniu hmm, chorubsko mam wyleżeć a usg lekarz chce żebym jeszcze przesunęła z 31 tyg na 34 ale kurde nie wiem czy tak zrobię bo wtedy przez 15 tyg nie będę widziała Tymka i chyba umrę ze stresu:/

Mam też pytanie odnośnie badania szyjki bo mój lekarz jej nie bada tylko dotyka brzucha i sprawdza czy serduszko bije i nie wiem czy sprawdza się tylko jak są jakieś dolegliwości czy jak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 14:58

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a uzasadnił Ci dlaczego masz przełożyć wizytę? teraz jak czujemy ruchy maleństwa to pewnie byś dała radę wytrzymać. Chociaż w sumie to są aż 3 tygodnie...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral zamawiałam ręcznik i dywan czekałam chyba 2-3 dni więc naprawdę spoko, czasem jak trzeba dłużej czekać to informują, chyba można też normalną kartą płatniczą.

Ja nie mogę się dogadać z tym moim lekarzem heh:/ tak samo z tymi wynikami moczu byłam z nimi 17 grudnia i niby położna poszła do niego i stwierdzili, że to nic, a teraz nagle panika, że muszę pilnie posiew zrobić itd:/

Co do usg to bez przyczyny chyba tylko dlatego, że mam to w abonamencie i chcą ciąć koszty, obstawiam, że gdybym płaciła to bym na każdej wizycie miała i tak samo przed porodem bym miała częstsze wizyty, a tak doktor twierdzi, że nie widzi potrzeby heh:/

Chyba nic dziwnego, że po 11 tygg czyli prawie trzech miesiącach chce zobaczyć Tymka i nie chce czekać kolejnego miesiąca:/

A szyjki mi nie badają to nawet nie wiem do czego mieliby się odnieść jak wcześniej żadnych pomiarów nie było:/

Gdyby to nie by 27 tydz to bym szukała innego lekarza ale teraz trochę późno na szukanie nowego i zmianę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 16:34

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też zaliczyłam dzisiaj wizyte, miałam do wyboru szpital na dobowe pomiary cukru albo wizyte w poradni diabetologicznej, wybrałam na początek to drugie bo u nas szpitale nie ciszą się dobrymi opiniami, więc we wtorek ide do pani doktor po diete i glukometr.

przy okazji podejrzeliśmy małą, waży 1010 g, narazie wszystko ok, ma długie nóżki, ale to po mnie, szyjka też ok nadal ma 4 cm, czyli moje bóle brzucha i twardnienia wcale na nią nie wpływają, chociaż tyle dobrego.

jakby któraś z was miała zamiar kupować ocieplane getry na allegro to polecam te http://allegro.pl/cieple-legginsy-getry-ciazowe-komfortowe-lumide-l-i3825423763.html ,dzisiaj zakupiłam bo sklep mają koło mojego centrum medycznego i są bardzo fajne, mają super materiał i fajny pas na brzuszek którego wogóle go nie czuć.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo to teraz trzymamy kciuki za twoją glukoze, u nas lekarz też pozwala być po bardzo leciutkim śniadaniu jak nie da rady inaczej.

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmartwiłam się trochę tym, że tej szyjki mi nikt nie sprawdza:( mam nadzieję, że nic tam się nie dzieje i mam nadzię że posiew moczu też dobrze wyjdzie :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dzisiaj nie badał na fotelu, ale jak robi usg to tak bardzo nisko zjeżdza i mierzy tz długość, a ostatnio miałam mierzoną dopochwowo.
    u mnie tak teraz sprawdza przez te twardnienia b rzucha, ale narazie na szczęscie wszystko jest ok.
    poproś na następnej wizycie to napewno ci sprawdzi i będziesz spokojniejsza.

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię Lusia:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do lux medu mam przecudownego drugiego lekarza ale on robi tylko usg bo jest ordynatorem w szpitalu i ma prywatny gabinet i już nie dałby rady prowadzić ciąż w luxmed więc zawsze jak soę coś dzieje mogę jego podpytać on nigdy nie odnawia pomocy. Ten do którego chodzę był mi polecany i zachwalamy ale chyba mnie nie lubi serio hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo mi też się wydaje, że powinnaś zmienić lekarza. Mi lekarz od 14 tyg sprawdza szyjkę przy każdej wizycie. A nigdy nie jest za późno.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No będę musiała coś popatrzeć. W ramach chęci poprawienia sobie humoru zaraz biorę się za pieczenie ciasta marchewkowego z polewą z mascarpone, a co:)

A to mój ciepły Tymkowo-misiowy ciepły kombinezonik:)

dcd13dbc6900bd5dmed.jpg

lusia22, walabia, Miriam, Dorjana, magdalena lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ