Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dla chłopaka, ale mój Łukasz twierdzi że ten zajączek jest babski :/
    Sama nie wiem. Na początku miałam koncepcję najprostszego pokoiku, białe łóżeczko, komoda, szafa, ale potem stwierdziłam że potem z tymi meblami nie będę miała co zrobić. Podoba mi się jeszcze system STUVA z Ikei, ma ktoś, używa?

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też oglądałam w niedzielę te mebelki i o ile łóżeczka wydają się być ok, to jakość reszty mebli zupełnie nieadekwatna do ceny. Też nie mogłam znaleźć żadnych porządnych mebli i w końcu zrobiliśmy szafę na wymiar, a do tego dokupimy solidną komodę i łóżeczko. Może nie będzie wyglądało tak ładnie, ale przynajmniej perspektywa użytkowania dłuższa.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ewelinka ja od paru dni mam straszne bóle krocza, boli mnie wszystko łącznie z kośćmi, od czasu do czasu mam też takie dziwne, nieprzyjemne ukłucia tak bardzo nisko, jakby w okolicach szyjki, też mnie to trochę niepokoi ale wizytę mam za 10 dni to poczekam, no chyba że bóle się nasilą. Pamiętam że w poprzedniej ciąży też bolało i lekarz stwierdził że nic złego się nie dzieje, po prostu wszystko szykuje się do porodu, ale nie pamiętam czy bolało tak mocno. Daj znać jak dowiesz się czegoś więcej i trzymaj się.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• koala82 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam to miało być do Tusi ;]

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dziś zapisałam do szkoły rodzenia i zaczynam 4 lutego do 4 marca raz w tyg 3h jeszcze tylko mąż musi sobie grafik tak ustawić żeby móc chodzić:) co do usg też nie jestem za kakimś częstym ale właśnie miedzy 28 a 32 niby trzeba zrobić i tak jestem umówiona więc po co zwlekać 3 tyg nie bardzo rozumiem. Ja dziś zjadlam chińczyka i taki pyszny był na sam zapach ryżu moje kubki smakowe szaleją:)

Mam nadzieję że te Wasze bóle to nic groźnego tylko rozciągającej się macica:)
    My mebelki z ikei kupiliśmy nie chcieliśmy jakoś dużo onwestować bo tak za 3 lata chcielibyśmy zmienić mieszkanie z kawalerki na większe:)

magdalena lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo gratuluje, trzymamy kciuki za dobry wynik.

dziewczyny podoba wam się to łóżeczko, brałam wcześniej trzy inne pod uwage ale teraz sama nie wiem bo coraz więcej mi się podoba.

ad8d4453f4f5336emed.jpg

haybeauti lubi tę wiadomość

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia, mi sie bardzo podoba. Lubie takie romantyczne klimaty, szczegolnie jesli caly pokoik taki by miał byc:) My niestety ze wzgledu na brak miejsca nie poszalejemy wiec kupuję najprostsze lozeczko białe i ikei, ktore w sumie tez mi sie podoba, i na nie chyba przewijak poloże, bo komoda juz sie nie zmiesci:(

relgh371zv6v421k.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas narazie mała gteż będzie z nami w sypialce, ale meble mamy w podobnym kolorze co gten front, a może w wakacie albo jesienią zrobimy jej pokoik.
    przewijak też musze na łóżeczko bo nie mam za bardzo miejsca, bo w jedyne wolne zamówiłam taką jaby szafe na ubranka, ale te pare miesięcy damy rade.

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie że wszystko w porządku ;-)

km5stv737gu3576a.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koala te bóle/kłucia nie są jakieś strasznie bolesne. Zwyczajnie są odczuwalne. Czytałam, że to nic groźnego niby, że właśnie to macica się rozciąga... wizytę też mam dopiero za 10 dni:( ale myślę, że to nic takiego. Gdyby się to nasilało to pójdę do lekarza. Jutro zakupuje magnez i będę brała, bo też czasami dokucza mi takie napięcie brzucha...

Lusia łóżeczko ładne. bardzo delikatne:) Osobiście bym wolała żeby deska z misiem była tego samego koloru co szczebelki :) ale ogólnie bardzo ładne łóżeczko :)

Ewelina o tych bólach w pachwinach czytałam że to normalne :) osobiście akurat tego nie odczuwam :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 bardzo ładne to łóżeczko:) ja się też zastanawiam nad wyborem ale nie wiem czy nie stanie na zwykłym bez zabudowanych frontów. zainwestuję w pościel a i tak ona zakrywa szczebelki.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia łóżeczko słodziak a jak Wam jeszcze pasuje do mebli to super :) my mebelki bedziemy mieli wszystkie białe i proste, a będziemy nadrabiali dodatkami:) udało się w naszej kawalerce znaleźć trochę miejsca i będzie tam komoda, przewijak, łóżeczko i fotel do karmienia trochę ciasno ale przytulnie:) wózek chyba będziemy zostawiali w bagażniku bo mamy kiepskie wejście do bloku i mało miejsca w mieszkaniu hehe

magdalena lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo my póki co też w kawalerce i na razie nie kupuję łóżeczka mam nadzieje że do rozwiązania zmienimy lokum. a jak nie to muszę mieć plan jak t rozstawić wszystko;) nie jest łatwo he he

dqpri09knl7nzqjn.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy niby taką trochę większą bo 38m i zawsze była przedzielona trochę ścianą woęc wyrzuciliśmy łóżko dla gościa i biurko i tam działamy z pokoikiem, my mieszkamy przy 2 parkach i stwoerdziłam, że nie ma co się spieszyć z kupnem mieszkania szczególnie, że to jest nasze i pewnie za ok 3-4 lata pomyślimy i większym bo chcielibyśmy mieć drugiego dzidziusia :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo a jaki masz fotel do karmienia? Ja myslalam, o jakims fajnym bujanym fotelu do karmieniu lub dobusypiania maluszka na raczkach zeby mozna bylo bujac cialem i dac rekom odpoczac. Nie wiem tylko czy taki zwykly bujany jest bezpiecznyni jak bede zaspana w nocy siadala to nie spadne?

relgh371zv6v421k.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    My mamy niby taką trochę większą bo 38m i zawsze była przedzielona trochę ścianą woęc wyrzuciliśmy łóżko dla gościa i biurko i tam działamy z pokoikiem, my mieszkamy przy 2 parkach i stwoerdziłam, że nie ma co się spieszyć z kupnem mieszkania szczególnie, że to jest nasze i pewnie za ok 3-4 lata pomyślimy i większym bo chcielibyśmy mieć drugiego dzidziusia :)

to mamy ten sam metraż :) ale ja nie mam podzielonego ale może to jest dobry pomysł gdybyśmy teraz nie kupili.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    Kozgo to mamy ten sam metraż :) ale ja nie mam podzielonego ale może to jest dobry pomysł gdybyśmy teraz nie kupili.

Natalia a nie obawiasz się ze dziecko się przyzwyczai do bujania ? ogólnie taki fotel fajny jest.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się zdecydowaliśmy na ten, głównie dla mojej wygody, poducha pod plecy i jazda hehe:) http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/spr/09830490/

My się tylko zastanawiamy jak go odgrodzić w sensie pokoik bo drzwi nie da się zrobić i myślę czy jakieś rolety czy coś żeby chociaż mu ciemno było wieczorem jak byśmy chcieli mieć zapalone w reszcie domu światło.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyglada na wygodny:)
    Magdalena hmm no nie myslalam o tym, jest to jakies zagrozenie, ze mala zawsze bedzie chciala byc bujana. Ale z drugiej strony jak bedziebolakac i bede,ja nosic na rekach to tez takim bujanym ruchem pewnie.

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby się mówi, że jak się dziecko za dużo buja na rękach to nie chce potem samo leżeć w łóżeczku ale doświadczenia nie mam więc nie wiem czy tak faktycznie jest.

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ