Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
No dla chłopaka, ale mój Łukasz twierdzi że ten zajączek jest babski
Sama nie wiem. Na początku miałam koncepcję najprostszego pokoiku, białe łóżeczko, komoda, szafa, ale potem stwierdziłam że potem z tymi meblami nie będę miała co zrobić. Podoba mi się jeszcze system STUVA z Ikei, ma ktoś, używa? -
Też oglądałam w niedzielę te mebelki i o ile łóżeczka wydają się być ok, to jakość reszty mebli zupełnie nieadekwatna do ceny. Też nie mogłam znaleźć żadnych porządnych mebli i w końcu zrobiliśmy szafę na wymiar, a do tego dokupimy solidną komodę i łóżeczko. Może nie będzie wyglądało tak ładnie, ale przynajmniej perspektywa użytkowania dłuższa.https://www.maluchy.pl/li-68384.png
-
Hej Ewelinka ja od paru dni mam straszne bóle krocza, boli mnie wszystko łącznie z kośćmi, od czasu do czasu mam też takie dziwne, nieprzyjemne ukłucia tak bardzo nisko, jakby w okolicach szyjki, też mnie to trochę niepokoi ale wizytę mam za 10 dni to poczekam, no chyba że bóle się nasilą. Pamiętam że w poprzedniej ciąży też bolało i lekarz stwierdził że nic złego się nie dzieje, po prostu wszystko szykuje się do porodu, ale nie pamiętam czy bolało tak mocno. Daj znać jak dowiesz się czegoś więcej i trzymaj się.
-
A ja się dziś zapisałam do szkoły rodzenia i zaczynam 4 lutego do 4 marca raz w tyg 3h jeszcze tylko mąż musi sobie grafik tak ustawić żeby móc chodzić co do usg też nie jestem za kakimś częstym ale właśnie miedzy 28 a 32 niby trzeba zrobić i tak jestem umówiona więc po co zwlekać 3 tyg nie bardzo rozumiem. Ja dziś zjadlam chińczyka i taki pyszny był na sam zapach ryżu moje kubki smakowe szaleją
Mam nadzieję że te Wasze bóle to nic groźnego tylko rozciągającej się macica:)
My mebelki z ikei kupiliśmy nie chcieliśmy jakoś dużo onwestować bo tak za 3 lata chcielibyśmy zmienić mieszkanie z kawalerki na większe:)magdalena lubi tę wiadomość
-
Lusia, mi sie bardzo podoba. Lubie takie romantyczne klimaty, szczegolnie jesli caly pokoik taki by miał byc:) My niestety ze wzgledu na brak miejsca nie poszalejemy wiec kupuję najprostsze lozeczko białe i ikei, ktore w sumie tez mi sie podoba, i na nie chyba przewijak poloże, bo komoda juz sie nie zmiesci:(
-
u nas narazie mała gteż będzie z nami w sypialce, ale meble mamy w podobnym kolorze co gten front, a może w wakacie albo jesienią zrobimy jej pokoik.
przewijak też musze na łóżeczko bo nie mam za bardzo miejsca, bo w jedyne wolne zamówiłam taką jaby szafe na ubranka, ale te pare miesięcy damy rade. -
koala te bóle/kłucia nie są jakieś strasznie bolesne. Zwyczajnie są odczuwalne. Czytałam, że to nic groźnego niby, że właśnie to macica się rozciąga... wizytę też mam dopiero za 10 dni:( ale myślę, że to nic takiego. Gdyby się to nasilało to pójdę do lekarza. Jutro zakupuje magnez i będę brała, bo też czasami dokucza mi takie napięcie brzucha...
Lusia łóżeczko ładne. bardzo delikatne:) Osobiście bym wolała żeby deska z misiem była tego samego koloru co szczebelki ale ogólnie bardzo ładne łóżeczko
Ewelina o tych bólach w pachwinach czytałam że to normalne osobiście akurat tego nie odczuwam -
Lusia łóżeczko słodziak a jak Wam jeszcze pasuje do mebli to super my mebelki bedziemy mieli wszystkie białe i proste, a będziemy nadrabiali dodatkami:) udało się w naszej kawalerce znaleźć trochę miejsca i będzie tam komoda, przewijak, łóżeczko i fotel do karmienia trochę ciasno ale przytulnie:) wózek chyba będziemy zostawiali w bagażniku bo mamy kiepskie wejście do bloku i mało miejsca w mieszkaniu hehe
magdalena lubi tę wiadomość
-
My mamy niby taką trochę większą bo 38m i zawsze była przedzielona trochę ścianą woęc wyrzuciliśmy łóżko dla gościa i biurko i tam działamy z pokoikiem, my mieszkamy przy 2 parkach i stwoerdziłam, że nie ma co się spieszyć z kupnem mieszkania szczególnie, że to jest nasze i pewnie za ok 3-4 lata pomyślimy i większym bo chcielibyśmy mieć drugiego dzidziusia
-
Kozgo a jaki masz fotel do karmienia? Ja myslalam, o jakims fajnym bujanym fotelu do karmieniu lub dobusypiania maluszka na raczkach zeby mozna bylo bujac cialem i dac rekom odpoczac. Nie wiem tylko czy taki zwykly bujany jest bezpiecznyni jak bede zaspana w nocy siadala to nie spadne?
-
kozgo wrote:My mamy niby taką trochę większą bo 38m i zawsze była przedzielona trochę ścianą woęc wyrzuciliśmy łóżko dla gościa i biurko i tam działamy z pokoikiem, my mieszkamy przy 2 parkach i stwoerdziłam, że nie ma co się spieszyć z kupnem mieszkania szczególnie, że to jest nasze i pewnie za ok 3-4 lata pomyślimy i większym bo chcielibyśmy mieć drugiego dzidziusia
to mamy ten sam metraż ale ja nie mam podzielonego ale może to jest dobry pomysł gdybyśmy teraz nie kupili. -
My się zdecydowaliśmy na ten, głównie dla mojej wygody, poducha pod plecy i jazda hehe:) http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/spr/09830490/
My się tylko zastanawiamy jak go odgrodzić w sensie pokoik bo drzwi nie da się zrobić i myślę czy jakieś rolety czy coś żeby chociaż mu ciemno było wieczorem jak byśmy chcieli mieć zapalone w reszcie domu światło.