Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, a jak się zaopatrujecie w ciuszki, ja większość ubranek mam zaczynających się od 62cm, mniejsze mam chyba 6 sztuk body z długim rękawem i 5 par śpiochów mam nadzieję że wystarczy. Najwyżej śpiochów założę większe plus skarpeteczki:)
Natalia dobrze podpyrać zawsze kogoś z doświadczeniem, teraz mamy takich znajomych z 3 miesięcznym synkiem, którego non stop na rękach noszą i on ani chwili sam nie chce leżeć ani w foteliku ani w łóżeczku i mają duży problem. -
Witajcie dawno się nie odzywałam wtrącę się do rozmowy ja postanowiłam że karmić w nocy będę właśnie na fotelu ale bez bujania a potem będę dzidzie odkładać do łużeczka bo starsza córka niestety śpi z nami i jak na razie nie ma szans aby opuściła nasze łóżko z męża się śmieję że jak urodzę to on będzie musiał iść do dziecięcego pokoju bo miejsca już nie ma w łóżku. ja pewnie tylko tak zakładam ale w praktyce wyjdzie pewnie inaczej znam to z autopsji. Staarsza córa miała kolkę i wyła cały dzień i całą noc to dlatego wylądowała z nami w łóżku bo ja byłam tak padnięta że już nie dawałam rady użerać się z nią w nocy żeby spała u siebie. teraz ma swoje łóżko ale i tak śpi z nami dlatego przestrzegam i wybieram fotel
-
na 56 to tylko prawie do szpitala miałam przy starszej córci a reszta na 62 nawet nie zauważymy kiedy dzieciaki wyrosną. Dokupiła bym jeszcze koszulek kilka sztuk i to by wystarczyło jak wrócisz do domu to 62 plus skarpetki pod warunkiem że nie urodzi się dzidzia większa bo wtedy 56 nie będzie wogóle potrzebna
kozgo wrote:Dziewczyny, a jak się zaopatrujecie w ciuszki, ja większość ubranek mam zaczynających się od 62cm, mniejsze mam chyba 6 sztuk body z długim rękawem i 5 par śpiochów mam nadzieję że wystarczy. Najwyżej śpiochów założę większe plus skarpeteczki:)
Natalia dobrze podpyrać zawsze kogoś z doświadczeniem, teraz mamy takich znajomych z 3 miesięcznym synkiem, którego non stop na rękach noszą i on ani chwili sam nie chce leżeć ani w foteliku ani w łóżeczku i mają duży problem. -
Monia dlatego więcej kupowała nie będę ew koszulki, chociaż mysle ze na 62 założę podwinie rękaw i tez bedzie cacy:)
Tak jak Monia piszę, myślę że przed porodem możemy sobie oboecuwać będę robiła to tak czy siak, a i tak wszystko wyjdzie w praniu. Wiadomo, że przy kolce mega cieżko jest.magdalena lubi tę wiadomość
-
Ja mam kilka rzeczy 56, reszta 62/68. Sporo dostalam i kupuje uzywane na allegro, tylko skusze sie,na,te cuda z next -pajacyk truskawka- zakochalam sie. Babcie przynosza tez ciagle jakis ciuszek, a my wydatkow i tak bedziemy miec sporo wiec w ubranka nie inwestuje. Maz urodzil sie 59cm, o zgrozo ale ja jestem przecietnego wzrostu i bedziemy miec corke,wiec mysle, ze bedzie mniejsza i te 56 sie,przydza.
musze w ogole,spisac ile czego mam spipchy/body itd, bo nie wiem w sumie czy czegos nie brakuje. -
Ja to tam staram się nie mówić, że nie będę na rękach uczyła, że nie będę ziuziała bo wiem, że i tak będę pewnie jedyne czego bym chciała to nauczyć spania w łóżeczku a nie w łóżku, chociaż nie wyobrażam sobie nie położyć maluszka czasami z nami w łóżku Może przy drugim dziecku już będę inaczej mówiła. Myślę, że przy pierwszym dziecku to się robi dużo intuicyjnie i nawet jak babcia powie: "nie ucz na rękach" to i tak będziemy lulały na rękach, przynajmniej te co mają pierwsze dziecko
Dziś jestem taka zadowolona, że szok. Wczoraj odleżałam i dziś jak młody Bóg:) Mamcia wyszła ze szpitala wczoraj a dziś już pojechałyśmy na zakupy Zakupiłam komplet: kołderka i poduszka do wózka, kołderka i poduszka do łóżeczka plus pościel i rożek. Jestem mega zadowolona z zakupów
Co do ubranek to ja zrobiłam błąd. Sporo mam ciuszków w rozmiarze 56 i żałuję. Stwierdzam, że za dużo. Oczywiście na 62 też mam i teraz tylko takie rozmiary kupuję. Myślę, że nie ma sensu kupować mniejszych niż 62, nawet jak będą trochę za duże to nie zdążymy założyć drugi raz i będą już dobre.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2014, 15:16
magdalena, Niesmiala lubią tę wiadomość
-
kozgo wrote:Ja też muszę sposać wszystko, chociaż już widzę, że rozmiarówka jest różna w zależności od firmy.
Dziewczyny, glukoza 50g po h wyszła 131 ale nie ma norm czy tak samo jak przy 75g jest do 140?
ja przy 50g miałam normy do 140 po 1h, wqięc u ciebie ok. -
kozgo wrote:Dziewczyny, a jak się zaopatrujecie w ciuszki, ja większość ubranek mam zaczynających się od 62cm, mniejsze mam chyba 6 sztuk body z długim rękawem i 5 par śpiochów mam nadzieję że wystarczy. Najwyżej śpiochów założę większe plus skarpeteczki:)
Natalia dobrze podpyrać zawsze kogoś z doświadczeniem, teraz mamy takich znajomych z 3 miesięcznym synkiem, którego non stop na rękach noszą i on ani chwili sam nie chce leżeć ani w foteliku ani w łóżeczku i mają duży problem.
Kozgo a może taki parawan byłby dobrym rozwiązaniem na odgrodzenie łożeczka
https://www.google.pl/search?q=parawany+dla+dzieci&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=CGDRUreYCoqd7Qbh1oGYCA&ved=0CDoQsAQ&biw=1024&bih=672
jeśli chodzi o ubranka ja też zaczynam od 62 bo nasz Olek długonogi po mężu pewnie będzie wysoki no i ja też do małych nie należę w razie czego na szybko coś zorganizuję kupuję natomiast kilka rzeczy większych bo nie wiem czy potem z dzieckiem będę miała możliwość latać p sklepach więc wolę się choć trochę zabezpieczyć.
no dziecko jak się przyzwyczai do bujania czy w wózku czy na rękach mamy to masakra wolałabym żeby sobie leżał więc chyba nie będę bujać podczas karmienia ale jak będziecie coś wiedziały od doświadczonych mam to dajcie znać -
Dzięki dziewczyny całe szczęście że nie muszę robić glukozy 75g bo nie wiem jakbym miała to zrobić hehe
Może i parawan nie byłby złym rozwiązaniem porozgladam się dzięki za podpowiedź
Właśnie się obudziłam i mam dziką ochotę na pierogi z truskawkami i śmietaną hehe masakraWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2014, 16:50
magdalena lubi tę wiadomość
-
Ja też przy Synku naczytałam się jak powinno wyglądać układanie dziecka do spania, karmienie i opieka z mocnym postanowieniem że nie będę nosić za dużo, huśtać, lulać, tulać i spać z Małym w moim łóżku ;]heh niestety rzeczywistość okazała się o wiele trudniejsza, niż to opisują w kolorowych magazynach. Mały przez pierwsze 4 miesiące co dzień miał kolkę, darł się od 19 do 23 non stop po czym padał a ja z nim, ponad to okazało się że należy do dzieci które przesypiają góra 3-4 h i budzą się z krzykiem głodne. Dopiero jak Syn skończył roczek przesypialiśmy ok 6-7h ciągiem, co było naprawdę dużo dla mnie, do tego czasu, zwłaszcza na początku stosowaliśmy z Mężem wszystko co się dało żeby ulżeć Małemu i nam czyli lulanie, huśtanie, zdarzyło się i spanie w naszym łóżku ;-] Ważne że jak już przesypialiśmy większość nocy zaczęliśmy stopniowo oduczać złych nawyków ;]
Zgadzam się całkowicie z Kariną wszystko wychodzi w praniu i w bardzo dużej mierze zależy od dziecka. Moja kuzynka urodziła dziewczynkę która nie miała żadnych kolek i od pierwszych dni przesypiała jej co najmniej 7 godzin w nocy we własnym łóżeczku ;] -
Dorjana super zawsze przy profesjonalnym doborze okazuje się, że powinno się mieć mniej w obwodzie a większe miseczki hehe ale kobiety podobno boja się takich rozmiarów jak h, l czy k mi biust myślę, że skoczył o jeden rozmiar może dwa śle ja zawsze miałam mały biust i nosiłam push up, S teraz nie muszę bo w miękkich stanikach efekt jest ten sam:) ale podobno największy boom jest przed porodem i zaraz po więc zobaczymy:) już dwa razy musiałam zmieniać staniki bo nowe po miesiącu czy 2 okazywały się za małe.
-
Hej, u mnie tez dwukrotna zmiana stanikow juz. Zazwyczaj kupowalam przed ciaza 70b, a przy profesjonalnym doborze okazalo sie ze, mam 65CC lub D w zaleznosci od firmy. Ja teraz kupie juz chyba taki miekki do karmienia ciut na wyrost, bo tez,slyszalam, ze jak piersi wypelnia sie mlekiem to troche im przybedzie jeszcze.
-
Ja do karmienia to chyba kupie już przed samym porodem z 2 staniki i zobaczę czy będą mi pasowały ewentualnie później jeszcze dokupię.
Kurcze pobolewa mnie dziś brzuch, chyba Tymek leży gdzieś nisko bo czuje nacisk na pęcherz i jelita.
W tym tygodniu będę dzwonić do położnej żeby się z nią już umówić i obgadać jak to wszystko ma wyglądać itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2014, 10:26
-
nick nieaktualnya ja z 60GG/55H na razie na 60HH. do karmienia nie kupuję jeszcze, ani tym bardziej na wyrost, bo obawiam się, ze nie trafię z rozmiarem, a źle dobrany stanik to w moim przypadku koszmar - ból pleców i piersi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2014, 10:31