Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpytam mame i moje kolezanki-mamy o to. Nie chce sama sobie problemow tworzyc.

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak się zaopatrujecie w ciuszki, ja większość ubranek mam zaczynających się od 62cm, mniejsze mam chyba 6 sztuk body z długim rękawem i 5 par śpiochów mam nadzieję że wystarczy. Najwyżej śpiochów założę większe plus skarpeteczki:)

Natalia dobrze podpyrać zawsze kogoś z doświadczeniem, teraz mamy takich znajomych z 3 miesięcznym synkiem, którego non stop na rękach noszą i on ani chwili sam nie chce leżeć ani w foteliku ani w łóżeczku i mają duży problem.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dawno się nie odzywałam wtrącę się do rozmowy ja postanowiłam że karmić w nocy będę właśnie na fotelu ale bez bujania a potem będę dzidzie odkładać do łużeczka bo starsza córka niestety śpi z nami i jak na razie nie ma szans aby opuściła nasze łóżko z męża się śmieję że jak urodzę to on będzie musiał iść do dziecięcego pokoju bo miejsca już nie ma w łóżku. ja pewnie tylko tak zakładam ale w praktyce wyjdzie pewnie inaczej znam to z autopsji. Staarsza córa miała kolkę i wyła cały dzień i całą noc to dlatego wylądowała z nami w łóżku bo ja byłam tak padnięta że już nie dawałam rady użerać się z nią w nocy żeby spała u siebie. teraz ma swoje łóżko ale i tak śpi z nami dlatego przestrzegam i wybieram fotel

klz9cwa175lwe78n.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na 56 to tylko prawie do szpitala miałam przy starszej córci a reszta na 62 nawet nie zauważymy kiedy dzieciaki wyrosną. Dokupiła bym jeszcze koszulek kilka sztuk i to by wystarczyło jak wrócisz do domu to 62 plus skarpetki pod warunkiem że nie urodzi się dzidzia większa bo wtedy 56 nie będzie wogóle potrzebna

kozgo wrote:
    Dziewczyny, a jak się zaopatrujecie w ciuszki, ja większość ubranek mam zaczynających się od 62cm, mniejsze mam chyba 6 sztuk body z długim rękawem i 5 par śpiochów mam nadzieję że wystarczy. Najwyżej śpiochów założę większe plus skarpeteczki:)

Natalia dobrze podpyrać zawsze kogoś z doświadczeniem, teraz mamy takich znajomych z 3 miesięcznym synkiem, którego non stop na rękach noszą i on ani chwili sam nie chce leżeć ani w foteliku ani w łóżeczku i mają duży problem.

klz9cwa175lwe78n.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia dlatego więcej kupowała nie będę ew koszulki, chociaż mysle ze na 62 założę podwinie rękaw i tez bedzie cacy:)

Tak jak Monia piszę, myślę że przed porodem możemy sobie oboecuwać będę robiła to tak czy siak, a i tak wszystko wyjdzie w praniu. Wiadomo, że przy kolce mega cieżko jest.

magdalena lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kilka rzeczy 56, reszta 62/68. Sporo dostalam i kupuje uzywane na allegro, tylko skusze sie,na,te cuda z next -pajacyk truskawka- zakochalam sie. Babcie przynosza tez ciagle jakis ciuszek, a my wydatkow i tak bedziemy miec sporo wiec w ubranka nie inwestuje. Maz urodzil sie 59cm, o zgrozo ale ja jestem przecietnego wzrostu i bedziemy miec corke,wiec mysle, ze bedzie mniejsza i te 56 sie,przydza.
    musze w ogole,spisac ile czego mam spipchy/body itd, bo nie wiem w sumie czy czegos nie brakuje.

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też muszę sposać wszystko, chociaż już widzę, że rozmiarówka jest różna w zależności od firmy.

Dziewczyny, glukoza 50g po h wyszła 131 ale nie ma norm czy tak samo jak przy 75g jest do 140?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to tam staram się nie mówić, że nie będę na rękach uczyła, że nie będę ziuziała bo wiem, że i tak będę pewnie :) jedyne czego bym chciała to nauczyć spania w łóżeczku a nie w łóżku, chociaż nie wyobrażam sobie nie położyć maluszka czasami z nami w łóżku :) Może przy drugim dziecku już będę inaczej mówiła. Myślę, że przy pierwszym dziecku to się robi dużo intuicyjnie i nawet jak babcia powie: "nie ucz na rękach" to i tak będziemy lulały na rękach, przynajmniej te co mają pierwsze dziecko :)

Dziś jestem taka zadowolona, że szok. Wczoraj odleżałam i dziś jak młody Bóg:) Mamcia wyszła ze szpitala wczoraj a dziś już pojechałyśmy na zakupy :D Zakupiłam komplet: kołderka i poduszka do wózka, kołderka i poduszka do łóżeczka plus pościel i rożek. Jestem mega zadowolona z zakupów :)

Co do ubranek to ja zrobiłam błąd. Sporo mam ciuszków w rozmiarze 56 i żałuję. Stwierdzam, że za dużo. Oczywiście na 62 też mam i teraz tylko takie rozmiary kupuję. Myślę, że nie ma sensu kupować mniejszych niż 62, nawet jak będą trochę za duże to nie zdążymy założyć drugi raz i będą już dobre.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2014, 15:16

magdalena, Niesmiala lubią tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to trochę Koral mnie pocieszyłaś :) może zdążę wykorzystać moją całą rozmiarówkę 58 :) No właśnie czytałam, że jak są bliźniaki to trzeba inwestować w rozmiarówkę 50, 56. :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Ja też muszę sposać wszystko, chociaż już widzę, że rozmiarówka jest różna w zależności od firmy.

Dziewczyny, glukoza 50g po h wyszła 131 ale nie ma norm czy tak samo jak przy 75g jest do 140?

ja przy 50g miałam normy do 140 po 1h, wqięc u ciebie ok. ;-)

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:

Kozgo a może taki parawan byłby dobrym rozwiązaniem na odgrodzenie łożeczka
    https://www.google.pl/search?q=parawany+dla+dzieci&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=CGDRUreYCoqd7Qbh1oGYCA&ved=0CDoQsAQ&biw=1024&bih=672

jeśli chodzi o ubranka ja też zaczynam od 62 bo nasz Olek długonogi :) po mężu pewnie będzie wysoki no i ja też do małych nie należę w razie czego na szybko coś zorganizuję kupuję natomiast kilka rzeczy większych bo nie wiem czy potem z dzieckiem będę miała możliwość latać p sklepach więc wolę się choć trochę zabezpieczyć.

no dziecko jak się przyzwyczai do bujania czy w wózku czy na rękach mamy to masakra wolałabym żeby sobie leżał więc chyba nie będę bujać podczas karmienia ale jak będziecie coś wiedziały od doświadczonych mam to dajcie znać :)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny całe szczęście że nie muszę robić glukozy 75g bo nie wiem jakbym miała to zrobić hehe

Może i parawan nie byłby złym rozwiązaniem porozgladam się dzięki za podpowiedź:)

Właśnie się obudziłam i mam dziką ochotę na pierogi z truskawkami i śmietaną hehe masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2014, 16:50

magdalena lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przy Synku naczytałam się jak powinno wyglądać układanie dziecka do spania, karmienie i opieka z mocnym postanowieniem że nie będę nosić za dużo, huśtać, lulać, tulać i spać z Małym w moim łóżku ;]heh niestety rzeczywistość okazała się o wiele trudniejsza, niż to opisują w kolorowych magazynach. Mały przez pierwsze 4 miesiące co dzień miał kolkę, darł się od 19 do 23 non stop po czym padał a ja z nim, ponad to okazało się że należy do dzieci które przesypiają góra 3-4 h i budzą się z krzykiem głodne. Dopiero jak Syn skończył roczek przesypialiśmy ok 6-7h ciągiem, co było naprawdę dużo dla mnie, do tego czasu, zwłaszcza na początku stosowaliśmy z Mężem wszystko co się dało żeby ulżeć Małemu i nam czyli lulanie, huśtanie, zdarzyło się i spanie w naszym łóżku ;-] Ważne że jak już przesypialiśmy większość nocy zaczęliśmy stopniowo oduczać złych nawyków ;]
    Zgadzam się całkowicie z Kariną wszystko wychodzi w praniu i w bardzo dużej mierze zależy od dziecka. Moja kuzynka urodziła dziewczynkę która nie miała żadnych kolek i od pierwszych dni przesypiała jej co najmniej 7 godzin w nocy we własnym łóżeczku ;]

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana super zawsze przy profesjonalnym doborze okazuje się, że powinno się mieć mniej w obwodzie a większe miseczki hehe ale kobiety podobno boja się takich rozmiarów jak h, l czy k :) mi biust myślę, że skoczył o jeden rozmiar może dwa śle ja zawsze miałam mały biust i nosiłam push up, S teraz nie muszę bo w miękkich stanikach efekt jest ten sam:) ale podobno największy boom jest przed porodem i zaraz po więc zobaczymy:) już dwa razy musiałam zmieniać staniki bo nowe po miesiącu czy 2 okazywały się za małe.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie tez dwukrotna zmiana stanikow juz. Zazwyczaj kupowalam przed ciaza 70b, a przy profesjonalnym doborze okazalo sie ze, mam 65CC lub D w zaleznosci od firmy. Ja teraz kupie juz chyba taki miekki do karmienia ciut na wyrost, bo tez,slyszalam, ze jak piersi wypelnia sie mlekiem to troche im przybedzie jeszcze.

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do karmienia to chyba kupie już przed samym porodem z 2 staniki i zobaczę czy będą mi pasowały ewentualnie później jeszcze dokupię.

Kurcze pobolewa mnie dziś brzuch, chyba Tymek leży gdzieś nisko bo czuje nacisk na pęcherz i jelita.

W tym tygodniu będę dzwonić do położnej żeby się z nią już umówić i obgadać jak to wszystko ma wyglądać itd.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2014, 10:26

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja z 60GG/55H na razie na 60HH. do karmienia nie kupuję jeszcze, ani tym bardziej na wyrost, bo obawiam się, ze nie trafię z rozmiarem, a źle dobrany stanik to w moim przypadku koszmar - ból pleców i piersi =/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2014, 10:31

• doris85 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 08:20

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój biuścik malutki ja z 70B na 80c skoczyłam ale tak naprawdę dużo zależy gdzie kupuję.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się trochę biust wypełnił ale jeszcze nie kupowałam nowego biustonosza mam obecnie 70H :)

dqpri09knl7nzqjn.png
‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ