Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja po badaniu. Franio 1120 g , ułożony poprzecznie w brzuchu. Zdrowiutki, szyjkę mam na 4,5 cm.
Niestety mam infekcję, te upławy jednak nie były prawidłowe,chyba nigdy się nie pozbędę tego cholerstwa. Dostałam dwa nowe lekarstwa, ech... -
Posiewu nie kazał mi robić, ostatnio robiłam tylko posiew na mocz.
Teraz mam przepisany krem dopochwowy Gynazol i potem Pimafucin.
Niestety lekarz stwierdził, że taki urok kobiety, ale dziecku to nie zagraża nawet podczas porodu. Groźne są bakterie i na to trzeba uważać.
Rozważałyście już III badanie prenatalne? Mam dylemat czy się zdecydować, bo to kolejne 200 zł -
Nieśmiała, fajnie, że mały zdrowiutki, niech rośnie dalej. My dzisiaj idziemy podejrzeć naszego, ciekawa jestem, jak wygląda teraz Faktycznie od połówkowego USG minęło bardzo dużo czasu.
Mi Gynazol bardzo pomógł, na początku ciąży miałam duży problem z infekcjami, a po tym leku nic nie nawróciło. Profilaktycznie po tej kuracji Gynazolem polecam Abiofem, gdybyś się zdecydowała, to warto kupić na Allegro, bo jest o wiele taniej.
A to III badanie prenatalne to jest coś innego niż obowiązkowe USG pomiędzy 28-32 tygodniem?https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
nick nieaktualnyNatalia nie dziwię się, że nie możesz się doczekać...z tego co widzę to większość z Was nie podgląda pisklaków tak często jak ja ) za półtora tygodnia to już będzie spory człowiek!
Ja na genetyczne idę osobno tak jak na wcześniejsze. niestety niektóre zaburzenia ujawniają się w ostatnim trymestrze... -
Niesmiala wrote:Posiewu nie kazał mi robić, ostatnio robiłam tylko posiew na mocz.
Teraz mam przepisany krem dopochwowy Gynazol i potem Pimafucin.
Niestety lekarz stwierdził, że taki urok kobiety, ale dziecku to nie zagraża nawet podczas porodu. Groźne są bakterie i na to trzeba uważać.
Rozważałyście już III badanie prenatalne? Mam dylemat czy się zdecydować, bo to kolejne 200 zł
ja już się zapisałam na lutego na III prenatalne, mimo że na dwoch pierwszych wszystko było ok, to teraz przez tą cukrzyce muszę mieć często usg żeby sprawdzić czy jakieś miedniczki (ale nie pamiętam czego)się nie powiększają bo wtedy będzied świadczyć że mała swoją trzustką mi pomaga a tego chce uniknąć więc wole zapłacić a niech jeszcze oprócz lekarza podejrzy specjalista. -
MałaM wrote:tak ja już po badaniu glukozy, miałam wartości graniczne w badaniu i zalecone badanie cukru w domu od zeszłego piątku - stąd wiem, ze cukier mi skacze.
ja ide dzisiaj do poradni diabetologicznej zobacze co powie ta pani, bo od glukozy też sobie mierze cukier i zazwyczaj skaka mi po śniadaniu i czasem po kolacji(ale to rzadziej). -
Mój lekarz mówił, że to usg pomoędzy 28-32 to właśnie sprawdza też wady itd więc myślałam, że to to samo. Może dlatego, że ja chodzę na usg do innego lekarza niż prowadzący i dla niego to standard sama nie wiem.
Lusia trzymam kciuki za dziś może się okaże, że moe musisz wcale trzymać kakiejś super diety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 10:22
-
Mi sie wydaje, ze to usg 28-32 to jest właśnie to o czym piszecie sprawdzające wady.
Na szczescie wyniki wczorajszej glukozy mam dobre, 70 na czczo, 140 po1h i 120 po2h, wiec w normach. Za to muszę zrobić anytciała RH, bo ja minus a mąż plus i przy porodzie coś tam muszą mi podać, żeby nie było problemu z konfliktem serologicznym przy 2 ewentualnej ciąży. -
No to ja dziś mam to USG, tym bardziej trzymajcie kciuki. Mały chyba czuje mój nastrój, bo skacze od rana.
Czy macie już tę brązową kreskę od pępka w dół? U mnie właśnie się pojawiłaszczessciara lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
Ewelina wrote:No to ja dziś mam to USG, tym bardziej trzymajcie kciuki. Mały chyba czuje mój nastrój, bo skacze od rana.
Czy macie już tę brązową kreskę od pępka w dół? U mnie właśnie się pojawiła
u mnie już na początku ciązy była lekko widoczna a teraz jest ponad pępek.