Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba źle to napisałam :P Premie wliczyły mi się do średniej jak najbardziej wszystkie: roczne, uznaniowe itd. Dlatego będę dostawała więcej kasy siedząc w domu niż chodząc do pracy.
    Te 80% na macierzyńskim = prawie tyle samo co dostaję 100% podstawy teraz chodząc do pracy, właśnie dzięki premiom które wliczyły się do średniej.
    Chyba nie mogłabym być nauczycielem :P Jak ja coś wytłumaczę, to ciężko to zrozumieć :D

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D
    Te kwestie kadrowe są takie skomplikowane chyba właśnie po to, żeby pracownik nie był w stanie się doliczyć, ile tak naprawdę mu przysługuje. Ale trzeba przyznać, że te 80% przez rok to sporo, prawda? :)

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo szyjka się skraca czasami w drastycznym tempie - u mnie między wizytami było 3 tygodnie....skróciła się o ponad 2 cm i też leżę na łóżku pod które mam podłożone ksiązki żeby utrzymać miednice i nogi wyżej...do szpitala na cito nie trafiłam tylko ze względu na jego bliskość i pełne zaufanie lekarza w połączeniu z profesjonalną opieką domową...w większośc ciąż szyjka jest ok, ale troszkę się dziwię, ze lekarz nie bada jej tak jak mówicie, ważna jest nie tylko długość ale też to czy jest miękka czy twarda, czy się przypadkiem nie rozwiera...a może lekarz czując że dziecko jest wysoko ułożone nie widzi zagrożenia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2014, 09:40

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie nieciekawie z tą szyjką, pewnie dlatego pod koniec ciąży te wizyty są częściej. Niby się dobrze czujemy, a w środku już coś się dzieje.

• kozgo Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szyjki to na usg niby było ok tyle, że to było w sumie 8 tygodni temu. Co do mojego przeziębienia niby lepiej katar mam ale to wiadomo najtrudniej wytępić hehe za to w nocy miałam dziki atak kaszlu taki jednorazowy więc liczę, że to już końcówka. Za to posiew z moczu wyszedł dobrze i na szczęście nie ma żadnych bakterii :)

Nieśmiała to skarb takie kadrowe moich trzeba się o wszystko prosić i z wielką laska Ci pomogą o ile w ogóle.

Dziewczyny obudziłam się i jak zwykle pierwszy widok to śniadanie na krześle przy łóżku (mąż się przyzwyczaił po 1 trymestrze:)) i padający śnieg :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to u mnie zima ;) do tego stopnia, że mąż rano przed pracą poszedł odśnieżać przed domem. Może jak teraz jest śnieg to kwiecień będzie już ładniutki :)

o tą szyjkę to też się spytam na wtorkowej wizycie. Nigdy mi o szyjce nic nie mówił ale na każdej wizycie mam usg przez brzuch, więc może wtedy też szyjkę sprawdza co? a że jest wszystko ok to nie mówi mi nic :) chociaż na połówkowym szyjkę sprawdzał mi przez usg dopochwowe...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki śnieg? :D Ja dzisiaj rano do pracy szłam w deszczu. To niesprawiedliwe :P

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała u mnie w nocy padało, a jak się obudziłam teraz to śnieg :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez snieg. Mam nadzieje, ze teraz sie wymrozi i wypada i na nasze kwietniowe maluszki bedzie czekac wiosna:) a nie przymrozki!
    Na razie nie kupuje dla malej bardzo zimowych ubranek.

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mnie Tymek tak mocno kopie, że hoho:) rano ledwo co śniadanie mogłam zjeść tak mi dawał po żołądku mój wiercipięta:) a jak Wam dziewczynki dzień mija?:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba taki etap, bo przez te ostatnie parę dni mój stwór też daje czadu. Dziś tak mnie pokopał po pęcherzu, że ledwo zdążyłam do łazienki. Czy ta aktywność przekłada się jakoś na tę po urodzeniu? Jak tak to będzie zabawa :D
    Walabia, my też tak wstępnie planujemy, że mąż przejmie część urlopu rodzicielskiego. Zastanawiam się, jak to zostanie odebrane, bo mimo całej tej kampanii to jednak najczęściej kobiety zostają w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2014, 15:25

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie najbardziej dziwi mnie podejście kobiet do tematu, ale podobnie jest z ustępowaniem miejsca w kolejce, toalecie czy autobusie. Faceci widząc ciężarną częściej wpadną na to, że może wypadałoby "udzielić pierwszeństwa". Za to kobiety mają dziwną tendencję do odwracania wzroku - ostatnio doświadczyłam tego w kolejce do laboratorium. Nie czułam się źle ani nic takiego, więc dałam sobie radę, ale przykre, że nie ma między nami tej solidarności jajników.

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    no to u mnie zima ;) do tego stopnia, że mąż rano przed pracą poszedł odśnieżać przed domem. Może jak teraz jest śnieg to kwiecień będzie już ładniutki :)

o tą szyjkę to też się spytam na wtorkowej wizycie. Nigdy mi o szyjce nic nie mówił ale na każdej wizycie mam usg przez brzuch, więc może wtedy też szyjkę sprawdza co? a że jest wszystko ok to nie mówi mi nic :) chociaż na połówkowym szyjkę sprawdzał mi przez usg dopochwowe...

tusia mi ostatnio mierzył szyjke przez brzuch-tak bardzo nisko głowicą zjechał i pokazywał mi na monitorze, a na wszcześniejszej wizycie miałam dopochwowo.

u was już klimaty zimowe, a u nas strasznie ponuro, przez chwilke padał taki drbniutki śnieg i to na tyle.

ewelina fajnie że u ciebie wszystko dobrze i że maleństwo tak ładnie rośnie.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze maluchy się ze śniegu cieszą po prostu i dlatego tak szaleją:) Ja dziś idę z mężem do kina na wilka z wallstreet wreszcie po tym choróbsku trochę wyrwę się z domku:)

Co do przywilejów kobiet w ciąży to naprawdę znieczulica jest i to właśnie często wśród kobiet co bardzo mnie dziwi, ostatnio też w przychodni Pan od razu mnie przepuścił, a jak powiedziałam, że dziękuje dobrze się czuje to i tak jak pielęgniarka poprosiła kolejną osobę powiedział tu jest Pani w ciąży hehe bardzo miło mi było:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba na serio dzieciaki czują zmianę pogody bo mój synuś też dziś pokazał jak kopią chłopaki hehe :)

No właśnie też się zastanawiałam czy przez usg brzuszne można zbadać szyjkę. Mój lekarz przy usg zawsze tak nisko głowicą zjeżdża... ale jakoś mi nie komentuje co sprawdza (i tego mi brakuje). Czasem to sam mi jeszcze spodnie niżej zsunie żeby tą głowicą niżej zjechać :P :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TO WŁAŚNIE W TAKI SPOSÓB MIAŁAM OSTATNIO BADANA, TYLKO ŻE MÓJ LEKARZ MONITOR OD USG ZAWSZE ODWRACA W MOJĄ STRONE I WSZYSTKO DOKŁADNIE MI POKAZUJE I OPOWIADA, NAWET JAK MIERZYŁ TO POKAZAŁ MI CAŁE ZAZNACZENIE I NA MINITORZE WYSKOCZYŁO 3,98 CM.

km5stv737gu3576a.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też zawsze widzę monitor i co on tam robi. Niestety mój lekarz nie należy do wylewnych i bardziej muszę z niego wyciągać. Bo jak jest wszystko dobrze to zawsze powie mi ile waży mały i że wszystko jest w normie i dobrze :D Zapytam go teraz czy bada tą szyjkę :P Dzięki lusia za info :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie mamuśki :))

W tej chwili pracuje nad lista pytań do gin - może mi coś podpowiecie ???
    Nie chciałabym o niczym zapomnieć :(

(ostatnio sie spóźniliśmy i ze stresu zapomniałam wszystkich pytań - tym razem sie przygotuje zawczasu ... )

...my na wizyte wybieramy sie jutro z nadzieja ze poznam płec Naszego skarbusia <3

Mam nadzieje ze jutro znowu Cię zobaczymy Nasza Maleńka Kruszynko <3
    92e6034ebe464290.jpg
    (fotka z ostatnie wizyty)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2014, 01:23

walabia, lusia22, Tusia89, Mirella lubią tę wiadomość

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale super zdjęcie ;-)

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana to czekamy jutro na wieści:) ja wczoraj dzwoniłam do położnej i spotkamy się omówić wszystko pod koniec stycznia :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ