Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina czekamy na info :) Ja mam mega bledziutką.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • eg Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie mam.

4863818281137a077a5eb1e432cb6c12.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

eg
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina super, że wszystko dobrze, a z badaniami napewno dasz sobie radę:) ja też włoski mam tylko niestety ciemne jak wszędzie hehe:) dziewczyny tal się zastanawiam kiedy będzie taki duży skok brzuszka, jak patrzę na babki w ciąży w 8 miesiącu to takie duże wypukłą brzuszki mają o się zastanawiam czy do lutego też ni tak wyskoczy bo jakiś taki mały mi się wydaje hehe

Dziewczyny w Tesco są super przeceny dziś kupiłam 2 bluzy po 19 i 17zł i kurteczkę na jesień za rok za 30zł:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 13:56

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, ja też nie czekam na wyskok brzucha bo mój jest ogromny :D
    Zastanawiam się za to jak to możliwe że urośnie jeszcze większy :D

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral mi ostatnie dni też tak mocniej spina brzuch ;/ więc czekam z niecierpliwością na wizytę żeby się wszystkiego dowiedzieć. Pytania to na kartce sobie chyba pospisuję :)

Jeśli chodzi o włoski na brzuchu to też mi się pojawiły ;/ i też jak u Ciebie Kozgo ciemne :) przywilej brunetek :)

Ewelina trzymamy kciuki i czekamy na dobre wieści :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie bo widzę, że dziewczyny na 3trymesyrze poruszyły ten temat, a ze bedziemy rodziły w tym samym czasie to mam pytanie jak zamierzacie ubrać dzieciaczki po porodzie jeszcze w szpitalu? Mam pajace i nie wiem czy one na gołe ciałko czy kaftanik czy Body, a jak Body to z długim czy krótkim bo juz sama nie wiem

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba się zdecyduję poprostu na pajacyki zapinane z boczku żeby pepuszka nie drażnił.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore boby z krótkim rękawem i pajacyki, myśle że będzie ok, bo tak sam pajacyk na gołe ciałko to nie bardzo one zazwyczaj mają metalowe napy do zapinania i będą dotykać skóre, wezme może ze 2 pary body z długim ale to tak w rezerwie.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wizycie, tak naprawde pani powiedziała że mam super cukier, a po śniadaniu wysoki bo w żadnym nie było białka, muszę niestety zaczać jeść chude wendlinki, ale dla dzidzi wszystko wytrzymam. tak aprawde nie moge tylko cukru, mąki i dużych ilości ziemniaków, także chyba dam rade i musze jeść 6 posiłków w odstępie 2,5h. no i mierzenie cukru ale to już się przyzwyczaiłam.

co do brzuszka to moja linia też jest krzywa, a włosków też mnustwo, na początku to jeszcze na nogach szybko rosły teraz na szczęście szybko zwolniły tempo.

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też w innych miejscach wolno rosną no ja będę rodziła początek kwietnia, a patrząc na zeszły rok może być różna pogoda chociaż w szpitalu pewnie i tak ciepło będzie.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lepiej zabrać po 2-3 pary body i z długim i z krótkim i coś na to wkońcu torba i tak będzie pewnie ogromna to i 3 ubranka więcej się zmieszczą. zawsze mąż może coś przywieść z domu.

km5stv737gu3576a.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też uważam,że body z krótkim jako podkoszulka i na to pajacyk lub body z długim i śpioszki. Myślę, że to powinno starczyć ;)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To musze zakupoć Body z krótkim :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za trzymanie kciuków :) Mały rozwija się prawidłowo, u mnie też wszystko pozamykane i w normie. Od 30 tygodnia wizyty będą co 3 tygodnie, poza tym lekarz mówił, że po 19 marca mogę już rodzić :D. Przeraził mnie ten termin, ale może to byłoby nienajgorsze rozwiązanie, bo nasza "kijanka" waży już 1491 gram, aż się boję, co będzie dalej :D. Dobrze, że kupiłam ten kombinezon, tylko nie wiem, czy nie będzie za mały... haha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 21:31

Tusia89, Niesmiala, lusia22 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina super!!!!! GRATULACJE no to ładny termin Ci zaproponował a Maluda ładna już wagę ma :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral faktycznie masz podwójne obciążenie, dobrze, że tak niewiele przytyłaś. Na pewno coraz ciężej będzie Ci czekać na finisz. Ja nadal pracuję, więc jak wracam po 8h do domu, to już niewiele zostaje siły na resztę rzeczy; do tego jeszcze co drugi weekend chodzę na kurs. Czas chyba zebrać się na L-4, bo luty się zbliża, a ja mam trochę ciuszków i nic więcej.

• kozgo Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina super, że wszystko dobrze, faktycznie dzidziuś spory jak na tem czas:) ja jutro może podskocze do lekarza i spr tę szyjkę jak się uda niby nic się nie dzieje ale jakoś tak mam stres że nikt tego nie zbadał, a moze sie ona skracać też bez objawów.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, bardzo mało przytyłaś jak na dwóch ponad kilowych łobuzów :)
    Na pewno dasz radę utrzymać ich do odpowiedniego terminu.
    Ewelina duży chłopak :) Ja jestem dwa ostatnie dni w pracy, lekarz stwierdził, że III trymestr to czas na odpoczynek i przygotowania. Byłam wczoraj u kadrowej, siedziałam tam 1,5 h ale potraktowała mnie super. Policzyła mi dokładnie ile w jakim miesiącu dostanę na zwolnieniu lekarskim no i potem na macierzyńskim. Na L4 dostanę więcej niż mam podstawy bo liczą się premie do średniej. Na macierzyńskim 80% - dostanę tyle samo co podstawy mam, ale bez premii oczywiście :/ Ale i tak nie jest źle. Na szczęście pracodawca będzie mi dalej robił przelew, nie ZUS więc termin wypłaty jak dla wszystkich.
    Kozgo, szyjkę mi lekarz zmierzył na USG, robią to raczej przy każdym USG, więc myślę że jakby coś było źle to pewnie by Ci powiedział

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 10:21

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo a jak tam twoje przeziębionko?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ