Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
eg
-
Karina super, że wszystko dobrze, a z badaniami napewno dasz sobie radę ja też włoski mam tylko niestety ciemne jak wszędzie hehe:) dziewczyny tal się zastanawiam kiedy będzie taki duży skok brzuszka, jak patrzę na babki w ciąży w 8 miesiącu to takie duże wypukłą brzuszki mają o się zastanawiam czy do lutego też ni tak wyskoczy bo jakiś taki mały mi się wydaje hehe
Dziewczyny w Tesco są super przeceny dziś kupiłam 2 bluzy po 19 i 17zł i kurteczkę na jesień za rok za 30złWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 13:56
-
koral mi ostatnie dni też tak mocniej spina brzuch ;/ więc czekam z niecierpliwością na wizytę żeby się wszystkiego dowiedzieć. Pytania to na kartce sobie chyba pospisuję
Jeśli chodzi o włoski na brzuchu to też mi się pojawiły ;/ i też jak u Ciebie Kozgo ciemne przywilej brunetek
Ewelina trzymamy kciuki i czekamy na dobre wieści -
Dziewczyny mam pytanie bo widzę, że dziewczyny na 3trymesyrze poruszyły ten temat, a ze bedziemy rodziły w tym samym czasie to mam pytanie jak zamierzacie ubrać dzieciaczki po porodzie jeszcze w szpitalu? Mam pajace i nie wiem czy one na gołe ciałko czy kaftanik czy Body, a jak Body to z długim czy krótkim bo juz sama nie wiem
-
ja biore boby z krótkim rękawem i pajacyki, myśle że będzie ok, bo tak sam pajacyk na gołe ciałko to nie bardzo one zazwyczaj mają metalowe napy do zapinania i będą dotykać skóre, wezme może ze 2 pary body z długim ale to tak w rezerwie.
-
ja po wizycie, tak naprawde pani powiedziała że mam super cukier, a po śniadaniu wysoki bo w żadnym nie było białka, muszę niestety zaczać jeść chude wendlinki, ale dla dzidzi wszystko wytrzymam. tak aprawde nie moge tylko cukru, mąki i dużych ilości ziemniaków, także chyba dam rade i musze jeść 6 posiłków w odstępie 2,5h. no i mierzenie cukru ale to już się przyzwyczaiłam.
co do brzuszka to moja linia też jest krzywa, a włosków też mnustwo, na początku to jeszcze na nogach szybko rosły teraz na szczęście szybko zwolniły tempo. -
lepiej zabrać po 2-3 pary body i z długim i z krótkim i coś na to wkońcu torba i tak będzie pewnie ogromna to i 3 ubranka więcej się zmieszczą. zawsze mąż może coś przywieść z domu.
-
Dziękuję za trzymanie kciuków Mały rozwija się prawidłowo, u mnie też wszystko pozamykane i w normie. Od 30 tygodnia wizyty będą co 3 tygodnie, poza tym lekarz mówił, że po 19 marca mogę już rodzić . Przeraził mnie ten termin, ale może to byłoby nienajgorsze rozwiązanie, bo nasza "kijanka" waży już 1491 gram, aż się boję, co będzie dalej . Dobrze, że kupiłam ten kombinezon, tylko nie wiem, czy nie będzie za mały... haha.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 21:31
Tusia89, Niesmiala, lusia22 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
Koral faktycznie masz podwójne obciążenie, dobrze, że tak niewiele przytyłaś. Na pewno coraz ciężej będzie Ci czekać na finisz. Ja nadal pracuję, więc jak wracam po 8h do domu, to już niewiele zostaje siły na resztę rzeczy; do tego jeszcze co drugi weekend chodzę na kurs. Czas chyba zebrać się na L-4, bo luty się zbliża, a ja mam trochę ciuszków i nic więcej.
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
Ewelina super, że wszystko dobrze, faktycznie dzidziuś spory jak na tem czas:) ja jutro może podskocze do lekarza i spr tę szyjkę jak się uda niby nic się nie dzieje ale jakoś tak mam stres że nikt tego nie zbadał, a moze sie ona skracać też bez objawów.
-
Koral, bardzo mało przytyłaś jak na dwóch ponad kilowych łobuzów
Na pewno dasz radę utrzymać ich do odpowiedniego terminu.
Ewelina duży chłopak Ja jestem dwa ostatnie dni w pracy, lekarz stwierdził, że III trymestr to czas na odpoczynek i przygotowania. Byłam wczoraj u kadrowej, siedziałam tam 1,5 h ale potraktowała mnie super. Policzyła mi dokładnie ile w jakim miesiącu dostanę na zwolnieniu lekarskim no i potem na macierzyńskim. Na L4 dostanę więcej niż mam podstawy bo liczą się premie do średniej. Na macierzyńskim 80% - dostanę tyle samo co podstawy mam, ale bez premii oczywiście Ale i tak nie jest źle. Na szczęście pracodawca będzie mi dalej robił przelew, nie ZUS więc termin wypłaty jak dla wszystkich.
Kozgo, szyjkę mi lekarz zmierzył na USG, robią to raczej przy każdym USG, więc myślę że jakby coś było źle to pewnie by Ci powiedział