Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to zupełnie tak jak ja :) mój rogal niestety tworzy barierę między nami :D jedynie jak przekręcam się na druki bok, to mąż może na chwilę się przytulić :) tylko raz na siku??? :D ja to dziś ze 3 razy to na bank byłam :P :D Czytałam, że właśnie po czekoladzie jest zgaga....

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze wstaje o 3.30 na siku jak w zegarku:) czasem jak się opije wieczorem to częściej. No właśnie ja zawsze w nocy robiłam z męża poduche i go przytulałam a teraz biedny jest też odgrodzony ode mnie poduchą ale mnie za to dużo mniej kręgosłup boli i się tak nie wierce okropnie.

Ja po nutelli miałam masakrę jak przestałam ją jeść to jak ręką odjął, nigdały i mleko też pomagały jak już się pojawiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2014, 11:09

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie czytałam o mleku i migdałach. Jak znów mnie dopadnie zgaga to wypróbuję... :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś poszłam sobie do fryzjera na mycie głowy, bo mały tak się na żołądku usadowił, że się zgiąć nie mogłam, poza tym od czasu do czasu trzeba się porozpieszczać:) Muszę iść zakupić mustelle bo mi się kończy, im większy brzuch tym szybciej schodzi ale mam nadzieję, że dzięki temu uniknę rozstępów:)

Tymczasem ochota na pierogi z truskawkami nie przechodzi tylko szkoda, że tylko mrożonki mi pozostają, a dziś jeszcze mam koktajl z truskawek hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zauważam, ze kremy szyciej sie kończą a smarowanie trwa dłużej i na końcu jestem zmeczona;)

relgh371zv6v421k.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe czy to smarowanie naprawde pomoże czy to kwestia genów, bo już nawet dziewczyny pisały że przez całą ciąże nic a po porodzie pare rozstępów wyszło.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo podobno nie mozna przestać się smarować po porodzie i ze to jest częsty błąd wiadomo przy dziecku zapomina się często o smarowaniu 2 razy dziennie

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może coś w tym jest, ja też smaruje 2 razy ale przyznam się że czasem tylko raz bo rano zapominam

km5stv737gu3576a.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupiłam na Allegro kolejne dwie butelki Palmersa, dziś odebrałam i chyba zacznę się oblewać tym balsamem i czekać aż się wchłonie :D. Wszędzie mam już rozstępy z okresu dojrzewania, ale brzuszek do tej pory się uchował.
    Mój mały napędził mi strachu, bo wczoraj i dziś bardzo niewiele się ruszał. Dopiero po południu sobie uświadomiłam, że on może tak reagować na to, że inaczej funkcjonuję, bo od dwóch dni nie byłam w pracy. Ale przed chwilą zjadłam kolację i zostałam tradycyjnie skopana, więc się uspokoiłam.
    Nabyłam dziś w lumpiku całą siatkę ciuszków za jedyne 20 zł. Syndrom wicia gniazda w pełni rozkwitł :D.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina super:) ja ostatnio się w tesco obkupiłam hehe:) Mój też brykał po pierogach z truskawkami:)Ostatnio dużo się rusza, chyba mało miejsca tam już ma i się buntuje:) Ja nas muszę spakować w góry, a tak mi się okropnie nie chce....buuu. Ja po okresie dojrzewania też miałam ale tera pilnuje się i 2 razy dziennie się mustellą smaruję gorzej mam z pamiętaniem o witaminach hehe.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój maluch o 4 nad ranem tak mnie skopał, że musiałam zjeść kanapkę z miodem. I teraz mąż mówi na mnie Kubuś i pośpiewuje ciągle Kubuś Puchatek kubuś .... nawet na you tube włączył piosenkę :) i takim sposobem będę miała ksywkę.

Tusia89, lusia22 lubią tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heybeauti ciesz się ja ze względu na imię synka zostałam ochrzczona pumba no bo Timon i Pumba hehe

Bea_tina, Tusia89, lusia22, Niesmiala, haybeauti, Makcza lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja to znowu o witaminach raczej pamiętam a ze smarowaniem to różnie :) nie chce mi się czasami :) ale na dzień dzisiejszy nie mam rozstępów:)

KUBUŚ ;) to bym powiedziała, że po tej skibce z miodem będzie bardziej szalał mały :P:D

PUMBA ;) a Ty się ciesz, że w góry jedziesz i zabieraj się do pakowania :P :D

haybeauti lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to macie ladne ksywki:) mój mąż mówi do mnie "grubasku", "mleczarnio", co prawda z wielka czuloscia i ciągle mówi ze jestem piękna ale "mleczarnia"????;)

relgh371zv6v421k.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehehehehehe mleczarnia :) dobre :) kreatywni Ci nasi mężowie :) do mnie też mąż mówi grubasku :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 08:23

lusia22, Makcza lubią tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kobietki, ładne macie te ksywki, takie nieobraźliwe.

ja wreszcie dzisiaj porządnie się wyspałam i tylko raz wstawałam do łazienki- jak nigdy.
    dzisiaj przyjeżdża do nas szwagierka z bliźniakami, ale mężulek był tak kochany że wczoraj wysprzątał domek to ja moge sobie po leniuchować ;-)

znalazłamm coś na temat rozstępów i smarowania brzuszka

,,Slad ciazy. W miare jak ciaza postepuje, na Twojej skórze moga pojawic sie rozstepy, szczególnie na brzuchu. Mozesz takze zauwazyc te rózowe, czerwone lub biale linie na biodrach, piersiach, posladkach lub udach. Na rynku jest wiele kremów i balsamów, które maja zapobiegac lub zmniejszac rozstepy. To czy rzeczywiscie dzialaja, jest sprawa otwarta. Wiekszosc specjalistów zgadza sie, ze niewiele mozna zrobic, aby uniknac rozstepów. Sa one uwarunkowane genetycznie - jesli twoja mama je miala, Ty tez prawdopodobnie bedziesz. Mimo to smarowanie brzucha kremem z pewnoscia nie zaszkodzi, a moze zapobiec uczuciu suchosci i swedzenia. Dobra wiadomosc jest taka, ze po porodzie rozstepy zazwyczaj bledna".

Miłego dnia ;-)

km5stv737gu3576a.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral, super i oby do samego końca było tak dobrze!

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już naprawdę niedługo!

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, a podzielisz sie przepisem na nutellowe drodzowki. Moj maz uwielbia nutelle, robie z nią naleśniki, pieczone banany, lody itd ale myślę ze,drożdżówki tez,by mu smakowaly.

relgh371zv6v421k.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ