Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co do tych twardnień to zapytajcie jeszcze swoich lekarzy bo wiecie że każdy ma inne poglądy, ja wierze swojemu ale lepiej zasięgnąć jeszcze rady swojego ;-) ale magnez napewno wam nie zaszkodzi.

Miriam lubi tę wiadomość

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia spokojnie.Zapisuj sobie może wszystkie pomiary, żebyś mogła potem pokazać lekarzowi. Będzie dobrze :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    dziewczyny a co do tych twardnień to zapytajcie jeszcze swoich lekarzy bo wiecie że każdy ma inne poglądy, ja wierze swojemu ale lepiej zasięgnąć jeszcze rady swojego ;-) ale magnez napewno wam nie zaszkodzi.
    A więc Lusia: wczoraj wieczorkiem wzięłam magnez i dziś rano. Wieczorem nie zauważyłam żadnych zmian ale dziś jakby było lepiej. Nie czuje napięcia takiego. Ale i tak postanowiłam że za dzwonie do lekarza i się.
    Dzięki kochana za pomoc

lusia22 lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie ale taka byłam dziś zła bo czytam że wszystkim idzie z tą glukozą tylko ja jakaś pierdoła heh. Dziewczyny a czy są jakieś objawy cukrzycy ciążowej żeby jakoś się bez badań zoorientować, na czczo niby zawsze dobry ale martwię się że może mam cukrzyce a o tym nie wiem i jeszxze zaszkodzę Tymkowi?

Heybeauti dziekuje ze pytasz no niestety boli, kaszel i katar więc postaram się wyleżeć i domowymi specyfikami leczyć, naszczęście nie ma gorączki.

Ja to m wrażenie że to napięcie, które czasem miewam jest po prostu wzięciem po jedzeniu, przed ciążą często miewałam wzdęcia i odczuwałam to podobnie.

Tusia czasem są takie gorsze dni, dużo odpoczywaj a jutro będzie lepiej może Cię maluch kopie w żołądek i dlatego pobolewa.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Dzięki za wsparcie ale taka byłam dziś zła bo czytam że wszystkim idzie z tą glukozą tylko ja jakaś pierdoła heh. Dziewczyny a czy są jakieś objawy cukrzycy ciążowej żeby jakoś się bez badań zoorientować, na czczo niby zawsze dobry ale martwię się że może mam cukrzyce a o tym nie wiem i jeszxze zaszkodzę Tymkowi?

Heybeauti dziekuje ze pytasz no niestety boli, kaszel i katar więc postaram się wyleżeć i domowymi specyfikami leczyć, naszczęście nie ma gorączki.

Ja to m wrażenie że to napięcie, które czasem miewam jest po prostu wzięciem po jedzeniu, przed ciążą często miewałam wzdęcia i odczuwałam to podobnie.

Tusia czasem są takie gorsze dni, dużo odpoczywaj a jutro będzie lepiej może Cię maluch kopie w żołądek i dlatego pobolewa.

u mnie w poprzedniej ciąży było podejrzenie cukrzycy właśnie po tym że cukier nadczczo miałam awsze powyżej normy i dlatego w 8 tyg miałam robione obciążenie ale wyszło ok wiec nie mam pojecia jakie mogą być inne objawy musisz z lekarzem pogadać

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo leż i wypoczywaj.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:

kozgo ja na czczo mam nawet nie docukrzenie bo po niżej normy, a mimo to mam cukrzyce.

km5stv737gu3576a.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Koral - leci i ani się obejrzymy, jak będzie po wszystkim :)Duże te Twoje chłopaki, już widzę, ile chleba będzie szło za 10 lat na kolację... ;)
    Kozgo, a może Twoje przeboje z glukozą biorą się z tego przeziębienia, organizm osłabiony i jakoś tak reaguje? Poza tym z tego co czytałam, to nawet zwykłe przeziębienie ma duży wpływ na wynik tego badania, więc może najpierw wyleż to paskudztwo a potem spróbuj jeszcze raz?

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral spokojnie dasz rade wytrzymać te 12 tygodni zobaczysz :) świetnie,że chłopaki tak ładnie rosną.

Ja przez to pobolewanie brzucha dziś już lekka panika a wizyta dopiero 21 :( ale nic leże i odpoczywam do końca dnia i pewnie przejdzie. Czasem jak mały kopnie to zaboli bardziej niż zwykle, a czasem nawet na tym żołądku jak się mały poruszy to taka jakby ulga :D

A z tą glukozą to Kozgo nie przejmuj się, że tylko Ty jakaś dziwna, bo mi w przychodni też na wstępie zapowiedzieli, że jeśli zwymiotuję to przerywamy badanie. Jak widać te wymioty to nie takie rzadkie przypadki.

Dziewczyny ale ten czas szybko leci. Nie zauważymy jak nasze maluszki już w łóżeczkach będą leżeć :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, pieknie chlopaki rosną:)
    wszystkie tu trzymamy kciuki za Twoich mężczyzn wytrzymacie na pewno co Najmniej 10 tyg:)

relgh371zv6v421k.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina ja też tak mam, że jak uświadomię sobie konkretną liczbę dni do porodu to mnie ogarnia taki... lęk?? uświadamiam sobie, że poród już nie taki odległy. :) ale z utęsknieniem czekam na kwiecień

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral super, że wszystko dobrze i chłopaki są już takie duże:)
    Czas teraz leci jak szalony od soboty do soboty mijają kolejne tygodnie, ja teraz z utęsknieniem czekam na 31 i na usg bo od ostatniego będzie 10tyg przerwy i to jest wieczność jak nie widziałam synka:(

Co do glukozy za pierwszym razem byłam zdrowa wypiłam duszkiem i było žle tym razem popijałam wodą i niestety też nie dało rady, najgorzej że to nie chodzi o smak i niestety obawiam się, że cytryna tu nie pomoże tylko zaczyna mnie noleć brzuch i odbija mi się i zwracam :( pogadam z lekarzem może da mi 50mg po 1h zamiast tych 75

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo a siedzisz w przychodni po wypiciu czy jak? mi się też odbijało tym świństwem;/ ale ja poszłam sobie do samochodu, rozłożyłam fotel i leżałam :) po godzinie może poszłam do pobliskiej kosmetyczki do wyrwania brwi :D bo było już ok. może też byś musiała się położyć po wypiciu tzn tak na pół leżąco... nie wiem co by tu jeszcze doradzić...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Kozgo, ja też leżałam sobie po wypiciu, może to by pomogło ?

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na kanapie leżałam potem próbowałam rozchodzić no nic spróbuje z niżą dawką po prostu może się uda:)

Lusia a czy ta Twoja cukrzyca powodowała jakieś objawy?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie bo gdzieś czytałam że od 30 tyg lub od 3 trymestru wizyty powinny być co 2 tyg, a mój ginekolog kazał mi się w grudniu umówić na wizyty co miesiąc już do końca ciąży i soę zastanawiam czy raz na miesiąc to nie za rzadko na tym etapie?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarz jeszcze nic nie mówił o częstszych wizytach... sama jestem ciekawa co mi powie...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Ja dziś na kanapie leżałam potem próbowałam rozchodzić no nic spróbuje z niżą dawką po prostu może się uda:)

Lusia a czy ta Twoja cukrzyca powodowała jakieś objawy?

nie, czuje się normalnie.
    a dzisiaj rozmawiałam z lekarzem bo wizyta dopiero w czwartek i mówił że musimy się zastanowić czy najpierw do diabetyka- dieta i mierzenie cukru czy lepiej zacząć od szpitala i całodobowego pomiaru cukru;-(, jak już to powiedział to nawet nie powiedziałam mu że sobie mierze już cukier pokaże mu to dopiero na wizycie.

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do wizyt to ja mam zawsze co 3 tyg i myśle że tak zostanie. nawet na III trymestrze dziewczyny piszą że chodzą jak od początku a inne co 2 tyg to chyba zależy od lekarza.

km5stv737gu3576a.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Dziewczyny mam pytanie bo gdzieś czytałam że od 30 tyg lub od 3 trymestru wizyty powinny być co 2 tyg, a mój ginekolog kazał mi się w grudniu umówić na wizyty co miesiąc już do końca ciąży i soę zastanawiam czy raz na miesiąc to nie za rzadko na tym etapie?
    Kozgo ja jak byłam u lekarza 16 grudnia to powiedział,że od następnej wizyty (od 13 stycznia) będziemy widzieć się częściej a przed porodem może być co tydzień.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ