Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny a co do tych twardnień to zapytajcie jeszcze swoich lekarzy bo wiecie że każdy ma inne poglądy, ja wierze swojemu ale lepiej zasięgnąć jeszcze rady swojego ale magnez napewno wam nie zaszkodzi.
Miriam lubi tę wiadomość
-
lusia22 wrote:dziewczyny a co do tych twardnień to zapytajcie jeszcze swoich lekarzy bo wiecie że każdy ma inne poglądy, ja wierze swojemu ale lepiej zasięgnąć jeszcze rady swojego ale magnez napewno wam nie zaszkodzi.
Dzięki kochana za pomoclusia22 lubi tę wiadomość
-
Dzięki za wsparcie ale taka byłam dziś zła bo czytam że wszystkim idzie z tą glukozą tylko ja jakaś pierdoła heh. Dziewczyny a czy są jakieś objawy cukrzycy ciążowej żeby jakoś się bez badań zoorientować, na czczo niby zawsze dobry ale martwię się że może mam cukrzyce a o tym nie wiem i jeszxze zaszkodzę Tymkowi?
Heybeauti dziekuje ze pytasz no niestety boli, kaszel i katar więc postaram się wyleżeć i domowymi specyfikami leczyć, naszczęście nie ma gorączki.
Ja to m wrażenie że to napięcie, które czasem miewam jest po prostu wzięciem po jedzeniu, przed ciążą często miewałam wzdęcia i odczuwałam to podobnie.
Tusia czasem są takie gorsze dni, dużo odpoczywaj a jutro będzie lepiej może Cię maluch kopie w żołądek i dlatego pobolewa. -
nick nieaktualnykozgo wrote:Dzięki za wsparcie ale taka byłam dziś zła bo czytam że wszystkim idzie z tą glukozą tylko ja jakaś pierdoła heh. Dziewczyny a czy są jakieś objawy cukrzycy ciążowej żeby jakoś się bez badań zoorientować, na czczo niby zawsze dobry ale martwię się że może mam cukrzyce a o tym nie wiem i jeszxze zaszkodzę Tymkowi?
Heybeauti dziekuje ze pytasz no niestety boli, kaszel i katar więc postaram się wyleżeć i domowymi specyfikami leczyć, naszczęście nie ma gorączki.
Ja to m wrażenie że to napięcie, które czasem miewam jest po prostu wzięciem po jedzeniu, przed ciążą często miewałam wzdęcia i odczuwałam to podobnie.
Tusia czasem są takie gorsze dni, dużo odpoczywaj a jutro będzie lepiej może Cię maluch kopie w żołądek i dlatego pobolewa.
u mnie w poprzedniej ciąży było podejrzenie cukrzycy właśnie po tym że cukier nadczczo miałam awsze powyżej normy i dlatego w 8 tyg miałam robione obciążenie ale wyszło ok wiec nie mam pojecia jakie mogą być inne objawy musisz z lekarzem pogadać -
kozgo wrote:Dzięki za wsparcie ale taka byłam dziś zła bo czytam że wszystkim idzie z tą glukozą tylko ja jakaś pierdoła heh. Dziewczyny a czy są jakieś objawy cukrzycy ciążowej żeby jakoś się bez badań zoorientować, na czczo niby zawsze dobry ale martwię się że może mam cukrzyce a o tym nie wiem i jeszxze zaszkodzę Tymkowi?
kozgo ja na czczo mam nawet nie docukrzenie bo po niżej normy, a mimo to mam cukrzyce. -
Dokładnie Koral - leci i ani się obejrzymy, jak będzie po wszystkim :)Duże te Twoje chłopaki, już widzę, ile chleba będzie szło za 10 lat na kolację...
Kozgo, a może Twoje przeboje z glukozą biorą się z tego przeziębienia, organizm osłabiony i jakoś tak reaguje? Poza tym z tego co czytałam, to nawet zwykłe przeziębienie ma duży wpływ na wynik tego badania, więc może najpierw wyleż to paskudztwo a potem spróbuj jeszcze raz?
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
koral spokojnie dasz rade wytrzymać te 12 tygodni zobaczysz świetnie,że chłopaki tak ładnie rosną.
Ja przez to pobolewanie brzucha dziś już lekka panika a wizyta dopiero 21 ale nic leże i odpoczywam do końca dnia i pewnie przejdzie. Czasem jak mały kopnie to zaboli bardziej niż zwykle, a czasem nawet na tym żołądku jak się mały poruszy to taka jakby ulga
A z tą glukozą to Kozgo nie przejmuj się, że tylko Ty jakaś dziwna, bo mi w przychodni też na wstępie zapowiedzieli, że jeśli zwymiotuję to przerywamy badanie. Jak widać te wymioty to nie takie rzadkie przypadki.
Dziewczyny ale ten czas szybko leci. Nie zauważymy jak nasze maluszki już w łóżeczkach będą leżeć -
Koral super, że wszystko dobrze i chłopaki są już takie duże:)
Czas teraz leci jak szalony od soboty do soboty mijają kolejne tygodnie, ja teraz z utęsknieniem czekam na 31 i na usg bo od ostatniego będzie 10tyg przerwy i to jest wieczność jak nie widziałam synka:(
Co do glukozy za pierwszym razem byłam zdrowa wypiłam duszkiem i było žle tym razem popijałam wodą i niestety też nie dało rady, najgorzej że to nie chodzi o smak i niestety obawiam się, że cytryna tu nie pomoże tylko zaczyna mnie noleć brzuch i odbija mi się i zwracam pogadam z lekarzem może da mi 50mg po 1h zamiast tych 75 -
kozgo a siedzisz w przychodni po wypiciu czy jak? mi się też odbijało tym świństwem;/ ale ja poszłam sobie do samochodu, rozłożyłam fotel i leżałam po godzinie może poszłam do pobliskiej kosmetyczki do wyrwania brwi bo było już ok. może też byś musiała się położyć po wypiciu tzn tak na pół leżąco... nie wiem co by tu jeszcze doradzić...
-
Dziewczyny mam pytanie bo gdzieś czytałam że od 30 tyg lub od 3 trymestru wizyty powinny być co 2 tyg, a mój ginekolog kazał mi się w grudniu umówić na wizyty co miesiąc już do końca ciąży i soę zastanawiam czy raz na miesiąc to nie za rzadko na tym etapie?
-
kozgo wrote:Ja dziś na kanapie leżałam potem próbowałam rozchodzić no nic spróbuje z niżą dawką po prostu może się uda:)
Lusia a czy ta Twoja cukrzyca powodowała jakieś objawy?
nie, czuje się normalnie.
a dzisiaj rozmawiałam z lekarzem bo wizyta dopiero w czwartek i mówił że musimy się zastanowić czy najpierw do diabetyka- dieta i mierzenie cukru czy lepiej zacząć od szpitala i całodobowego pomiaru cukru;-(, jak już to powiedział to nawet nie powiedziałam mu że sobie mierze już cukier pokaże mu to dopiero na wizycie. -
kozgo wrote:Dziewczyny mam pytanie bo gdzieś czytałam że od 30 tyg lub od 3 trymestru wizyty powinny być co 2 tyg, a mój ginekolog kazał mi się w grudniu umówić na wizyty co miesiąc już do końca ciąży i soę zastanawiam czy raz na miesiąc to nie za rzadko na tym etapie?