Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
dzień dobry dziewczyny!
Kozgo pokoik bardzo mi się podobatakie w sam raz, zrobiony z gustem a nie przesadą mamy podobny gust.
czytam i wczoraj chyba wszystkie miałyśmy jakiś beznadziejny dzieńja byłam w kinie miało być przyjemnie a umęczyłam się jak cholera jeszcze film nie bardzo wróciłam wkurzona.... i ten gorąc może kąpiel mi pomoże?!
-
Mnie od wczoraj wieczora boli gardło po lewej stronie ale tak bardzo głęboko, mąż zaglądał i czysto jest więc nie wiem czy to węzeł czy coś.
Muszę się zabrać za pranie i prasowanie, a jakoś nie mogę się zwlec z łóżka hehe masakra taki leniuch ze mnie, ale wczoraj zmierzyłam brzuch i już 96 cm, a ostatnio jak mierzyłam z tydzień czy dwa temu był 92 więc rośniemy i super:)
Wczoraj też udało mi się nagrać filmik z ruszającym się brzuchem nareszcie -
Gorąc jest wszechogarniający
Najlepiej cały czas miałabym otwarte okno, ale mąż protestuje. Co oglądałaś Magdalena? Czytałam recenzje walentynkowej nowości "Facet (nie)potrzebny od zaraz" i chyba szykuje się kolejny hit na miarę "Kac Wawa", ludzie chcą zwrotu kasy za bilet
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
nick nieaktualnyJa miałam jakaś tragiczna noc już myślałam ze urodze brzuch mi sie stawiał mała tak szalała w nocy ze już myślałam ze sie dusi bo np owinwla sie pępowina i zasnąć nie mogłam ogólnie jakieś koszmary ból jak na @ tragedia najszczęście teraz tez sie rusza wiec jest z nią ok chociaż chyba znów sie przekrecila bo czkawke ma pod zebrami a już ładnie była ułożona glowkoqo nie wiem o co chodzi
-
Witaj w klubie Miriam. Moja nocka też tragiczna. Już miałam Was się pytać czy też macie takie ciężkie nocki. Co chce się przekręcić na drugi bok (a robię to średnio z 4 razy w nocy, bo bolą mnie biodra jak za długo leżę na jednym boku) to stękam, boli mnie brzuch przy przekręcaniu, wydaje się mega ciężki, czasem jak się podnoszę z łóżka to nawet zakłuje mnie w kroczu... w dzień jest już lepiej... Czy tak już będą wyglądać noce do porodu?
Miriam jeśli małą była ułożona główkowo to teraz by się przekręciła??? eh oby nie.kozgo lubi tę wiadomość
-
Tusia ja mam od poniedziałku takie noce, kręgosłup i biodra masakra, przekrecanie się z bólu na bok dramat i co najlepsze najgorzej śpi mi się na tym zalecanym lewym boku:( przed snem mam termofor bo tak mnie mięśnie bolą na wysokości łopatek ze dramat, a jeszcze każdy mówi, że teraz to już tylko gorzej bedzie haha pocieszyciele.
Znalazłam super ochraniacz na szczebelki ale trochę drogi, poza tym już mam ale pomysł mnie uzeklhttp://allegro.pl/ochraniacz-przescieradlko-sleeping-owls-i3936748000.html
-
U mnie podobnie, noc z strasznie spietym i twardym brzuchem. Teraz poki leżę jest ok, jak wstaje po herbatę czy do lazienki to tez od razu sie twardy robi.
Eh obyśmy jeszcze jakoś odetchnely przed koncowka.
Miriam oby to u Ciebie bylo jednorazowe. -
To widzę, że wszystkie mamy tak samo. Ja też się budzę co chwilkę, przekręcam się co chwilę. A nawet ta czynność wykonywana jest z wielkim trudem i stękaniem. Do tego dochodzi wstawania na siku. Paluchy u rąk jak parówki, aż ciężko się zgina. A tu tylko gorzej będzie.
-
Ochraniacz świetny, szkoda że cena taka mało zachęcająca.
U mnie noce wyglądają podobnie, śpię, ale obracam się ze stękaniem, dobrze, że chociaż rogal trochę pomaga.
Miriam, była u mnie ostatnio położna i mówiła, że na tym etapie dziecko może obrócić się jeszcze wiele razy i nie ma się co przejmować. A obroty sprawiają ból i spinanie brzucha, bo dziecko coraz większe i się rozpycha.
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
a no proszę
a ja już myślałam, że jak się główkowo ułoży to im dalsze tygodnie to już nie powinien bobas zmieniać pozycji... no czyli nocki u nas bardzo podobne... no nic oby do kwietnia
z drugiej strony niech nas biodra, plecy, brzuchy bolą byle by maleństwa były zdrowe i nic im nie szkodziło
my jakośto wytrzymamy. Przecież jesteśmy już na ostatniej prostej
-
Widzę, że nie ja jedna coraz gorzej nocki znoszę...jak nie wstawanie do wc, to jeszcze budzę się przy każdym przekręcaniu na bok, bo to też zaczyna być niezłą harówką... tylko weź tu się nie przekręcaj, jak biodra tak bolą...już mam w ogóle dość spania na bokach!!! Chcę w końcu jak człowiek położyć się na brzuchu albo plecach
Co się dla tych dzieci nie robi i nie znosi...