X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Matylda :)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudna, Tymek ma już tyle maskotek, że nie wiemy, która ma być tą ukochaną:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, śliczny ten pokoik, taki przytulny, a jednocześnie męski :)

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina bardzo dziekuje :) dzień dobry wszystkim:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się przywitam :)

walabia - Matylda super :D

koral - super, że z maluchami wszystko ok i tak ładnie rosną...a to czekanie na pieczątkę się w głowie nie mieści...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczyny!
    Kozgo pokoik bardzo mi się podoba :) takie w sam raz, zrobiony z gustem a nie przesadą mamy podobny gust.

czytam i wczoraj chyba wszystkie miałyśmy jakiś beznadziejny dzień :( ja byłam w kinie miało być przyjemnie a umęczyłam się jak cholera jeszcze film nie bardzo wróciłam wkurzona.... i ten gorąc może kąpiel mi pomoże?!

dqpri09knl7nzqjn.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, bardzo ładnie urządziłaś pokoik dla Tymka.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od wczoraj wieczora boli gardło po lewej stronie ale tak bardzo głęboko, mąż zaglądał i czysto jest więc nie wiem czy to węzeł czy coś.

Muszę się zabrać za pranie i prasowanie, a jakoś nie mogę się zwlec z łóżka hehe masakra taki leniuch ze mnie, ale wczoraj zmierzyłam brzuch i już 96 cm, a ostatnio jak mierzyłam z tydzień czy dwa temu był 92 więc rośniemy i super:)

Wczoraj też udało mi się nagrać filmik z ruszającym się brzuchem nareszcie :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorąc jest wszechogarniający :) Najlepiej cały czas miałabym otwarte okno, ale mąż protestuje. Co oglądałaś Magdalena? Czytałam recenzje walentynkowej nowości "Facet (nie)potrzebny od zaraz" i chyba szykuje się kolejny hit na miarę "Kac Wawa", ludzie chcą zwrotu kasy za bilet :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam jakaś tragiczna noc już myślałam ze urodze brzuch mi sie stawiał mała tak szalała w nocy ze już myślałam ze sie dusi bo np owinwla sie pępowina i zasnąć nie mogłam ogólnie jakieś koszmary ból jak na @ tragedia najszczęście teraz tez sie rusza wiec jest z nią ok chociaż chyba znów sie przekrecila bo czkawke ma pod zebrami a już ładnie była ułożona glowkoqo nie wiem o co chodzi :/

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj w klubie Miriam. Moja nocka też tragiczna. Już miałam Was się pytać czy też macie takie ciężkie nocki. Co chce się przekręcić na drugi bok (a robię to średnio z 4 razy w nocy, bo bolą mnie biodra jak za długo leżę na jednym boku) to stękam, boli mnie brzuch przy przekręcaniu, wydaje się mega ciężki, czasem jak się podnoszę z łóżka to nawet zakłuje mnie w kroczu... w dzień jest już lepiej... Czy tak już będą wyglądać noce do porodu?

Miriam jeśli małą była ułożona główkowo to teraz by się przekręciła??? eh oby nie.

kozgo lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ja mam od poniedziałku takie noce, kręgosłup i biodra masakra, przekrecanie się z bólu na bok dramat i co najlepsze najgorzej śpi mi się na tym zalecanym lewym boku:( przed snem mam termofor bo tak mnie mięśnie bolą na wysokości łopatek ze dramat, a jeszcze każdy mówi, że teraz to już tylko gorzej bedzie haha pocieszyciele.

Znalazłam super ochraniacz na szczebelki ale trochę drogi, poza tym już mam ale pomysł mnie uzekl :) http://allegro.pl/ochraniacz-przescieradlko-sleeping-owls-i3936748000.html

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie, noc z strasznie spietym i twardym brzuchem. Teraz poki leżę jest ok, jak wstaje po herbatę czy do lazienki to tez od razu sie twardy robi.
    Eh obyśmy jeszcze jakoś odetchnely przed koncowka.

Miriam oby to u Ciebie bylo jednorazowe.

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja ostatnio też miewam straszne uderzenia gorąca, chyba przez hormony, ostatnio u lekarza cała czerwona, spocona normalnie wyglądałam jakbym jakiś maraton przebiegła.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę, że wszystkie mamy tak samo. Ja też się budzę co chwilkę, przekręcam się co chwilę. A nawet ta czynność wykonywana jest z wielkim trudem i stękaniem. Do tego dochodzi wstawania na siku. Paluchy u rąk jak parówki, aż ciężko się zgina. A tu tylko gorzej będzie.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze się dziwiłam tym dziewczyną w 37 tygodniu, które już chciały urodzić i mieć z głowy hehe a jak tak dalej pójdzie to też coś czuję, że będziemy też tak narzekać:p

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochraniacz świetny, szkoda że cena taka mało zachęcająca.
    U mnie noce wyglądają podobnie, śpię, ale obracam się ze stękaniem, dobrze, że chociaż rogal trochę pomaga.
    Miriam, była u mnie ostatnio położna i mówiła, że na tym etapie dziecko może obrócić się jeszcze wiele razy i nie ma się co przejmować. A obroty sprawiają ból i spinanie brzucha, bo dziecko coraz większe i się rozpycha :).

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no proszę :) a ja już myślałam, że jak się główkowo ułoży to im dalsze tygodnie to już nie powinien bobas zmieniać pozycji... no czyli nocki u nas bardzo podobne... no nic oby do kwietnia :P z drugiej strony niech nas biodra, plecy, brzuchy bolą byle by maleństwa były zdrowe i nic im nie szkodziło :) my jakośto wytrzymamy. Przecież jesteśmy już na ostatniej prostej :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie ja jedna coraz gorzej nocki znoszę...jak nie wstawanie do wc, to jeszcze budzę się przy każdym przekręcaniu na bok, bo to też zaczyna być niezłą harówką... tylko weź tu się nie przekręcaj, jak biodra tak bolą...już mam w ogóle dość spania na bokach!!! Chcę w końcu jak człowiek położyć się na brzuchu albo plecach :P Co się dla tych dzieci nie robi i nie znosi...;)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina ja też chce już na brzuchu spać, kocham spać na brzuchu od zawsze;) mój mąż za to pragnie już spać bez Zdzisława czyli rogala między nami bo mowi, że zawsze byłam jego kaloryferem a teraz mu zimno hehe

saszka lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ