X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral super bo właśnie taki oryginalny :) a powiedz bliźniaki będą spały od początku w osobnych łóżkach czy przez jakis czas razem ?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, super że chłopaki już takie duże :) a ochraniacz cudowny. Co do spania w nocy to mam dokładnie tak samo dziewczyny, najgorsze jest to przekręcanie na bok. Też mam dość spania na tej lewej stronie :P

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral świetny ten ochraniacz :) pomysł z ciuchcią ekstra :) a jeśli mogę zapytać kupujesz takie same ubranka maluchom czy starasz się kupować inne ? :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba nie doczytałam:D napisałaś, że każdy ma swoje ubranka itp :D czyli wnioskuję, że inne :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral super, że masz mamę z takimi zdolnościami bo ogólnie mega drogie są takie gadżety. Dziewczyny jakie termometry kupujcie do wody i do mierzenia temperatury maluchowi bo dalej nie wiem co wybrać. Do wody chciałam taki elektroniczny ale nie mogę dostać nigdzie :(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • saszka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się ostatnio zastanawiałam nad termometrem, myślałam o tej internetowej aptece, a tu mąż mnie zaskoczył. Kupił w biedronce, teraz mają w ofercie po 69 zł, elektroniczny do pomiaru temperatury ciała i różnych innych obiektów, z pamięcią ostatnich 10 pomiarów, pomiar jest szybki i widzę, że powtarzalny. Byłam trochę sceptycznie nastawiona, ale jak tak go sobie przez parę dni testowałam, to doszłam do wniosku, że jest nawet kapkę lepszy od termometru zakupionego przez moją siostrę w smyku bodajże, za jakieś 150 zł. Na razie zastrzeżeń nie mam.

https://www.maluchy.pl/ci-71283.png
    https://www.maluchy.pl/li-71282.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral nie wiem w sumie czy potrzebny chyba dla mojego spokoju tylko hehe. Saszka a tem termometr z biedronki to jakoś teraz? może bym podeszła i zobaczyła u siebie.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, dziewczyny, z tym spaniem to i u mnie podobnie :/ Najgorsze jest przekręcanie się z boku na bok. Strasznie boli mnie lewe biodro i drętwieje ręka, a nie dorobiłam się jeszcze rogala - pracuję nad tym, bo bez niego chyba dalej nie dam rady...

Ale tak, jak mówicie - oby tylko dzieci były zdrowe, to wszystko da radę znieść :)

Jeszcze przy okazji mam pytanie - czy na początek kupujecie kołdrę do łóżeczka, czy dzieciaczki będą spały w śpiworkach? Podpowiedzcie, bo ja sama nie wiem, czy kupować kołdrę, czy nie kupować??

iv09mg7y9aya90me.png
  • saszka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, termometr jest w sprzedaży teraz - od 17.02 niby do 2.03, albo do wyczerpania zapasów.

Też mnie męczy kwestia kołderki. Chciałabym żeby Tomek spał w śpiworku, no ale to ja bym tak chciała ;) więc kołderkę na wszelki wypadek raczej kupię, ale nawet nie wiem jak ciepła powinna być, bo widziałam, że są różne, w IKEI widziałam 2 grubości.

https://www.maluchy.pl/ci-71283.png
    https://www.maluchy.pl/li-71282.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, ja też zapoluję na ten termometr z Biedronki, czytałam gdzieś dobre opinie na jego temat.
    Kupiłam dla małego śpiworek i mam nadzieję, że będzie chciał w nim spać :). Na początku postawimy pewnie na rożek.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś wydawało mi się ze łatwiej bedzie ale chyba racja nie ma co wariować, a może się ten z biedronki trafi to bedzie dwa w jednym a jak sie nie sprawdzi to taki rteciowy kupie.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Kupowałam w next te http://pl.nextdirect.com/pl/x531328s15#866302
    super się naklejały, trzymają się i zdejmuje je się tylko wodą więc łatwo schodzą.

Załączam fotki
    bd8c4a1bbcd44d33med.jpg

557e8337a080fd94med.jpg

Hej Kozgo ile zaplacilas za te naklejki? Bo wchodzilam na ta strone nexta tylko ze opisy sa po angielsku i nie za bardzo wiem ktora cena czego dotyczy :( poza tym wysylka do Pl .. ogolnie bardzo ladny pokoik, zakochalam sie :-)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naklejki kosztowały 127zł za 15 sztuk. Przesylks z next do Polski jest za darmo, najcześciej kurier jest w 2-3dni chyba, że czegos nie maja i biorą z magazynu ale wtedy dają znać, że moze być dłużej.

Camille87 lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do wody też mam najzwyklejszy termometr. Taki w plastikowej obudowie - kształt żyrafka :P do malucha mam taki elektroniczny... chociaż kusi mnie ten z biedronki :) tylko mój mąż do mnie mówi: przecież kupiłaś termometry, po co Ci następny... :P i może ma rację :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do wody mam taki zwykły tez kaczuszke :) kupilamy tez taki bez dotykowy na podczerwien którym mozna mierzyć temperaturę wody otoczenia i dziecka za 179zl i powiem wam ze żałuje bo przellamuje wiec będę używać go tylko orietacyjnie zeby małej nie budzić jak bedzie temperaturę pokazywał podoraczkowa lub gorączkę wtedy użyje zwykłego termometru naszego do czola ewentualnie mam jeszcze ten ktory uzywalam do obserwacji cyklu x dwoma miejscami po przecieku i zamówiony na Allegro zwykły rteciowy

• Martusska Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie, pakujecie do szpitala się w walizkę czy w torbę ?? bo ja mam dylemat. A każdy mi podpowiada co innego. Z emilka miałam torbę, tylko jak to w torbie wszystkiego szukałam a walizkę jak się się otworzy to wiadomo wszystko ładnie widać co gdzie jest. Oczywiście nie mam tu na myśli wielkiej walizy jak na wakacje tylko małej :) a Wy co myślicie ?

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem spakowana w torbę na kółkach taka ala walizkę a mała spakowalam w walizkę taka 80x50 :) wygodniej nawet no ciągnąć a nie trzeba tachac na ramieniu ;)

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam jak się czujesz?

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina wrote:
    Miriam jak się czujesz?
    Dziś czuje sie dobrze wczoraj dzień jakoś przeżyłam obarczona problemami sąsiadów czułam sie jak jakiś mediator najpierw jedno pózniej drugie na koniec okazało sie ze i drudzy sąsiedzi sie rozstaja i tez przychodzili sie wygadac a mi łeb pękal od ich problemów ledwo to znioslam ale dzień wczorajszy przeżyłam i noc tez bardzo dobrze i dziś mam przypływ energi góry mogła bym przenosić do tego ta piękna pogoda za oknem :) chyba dziś cos ogarne w mieszkanku najchętniej okna bym umyla bo strasznie brudne ale to dopiero po 37 tyg ;)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha chyba zaparkuje się w jedna walizkę taką podręczna jak do samolotu i tyle, ubranie na wyjście dla mnie i malucha przywiezie mi pózniej mąż. Może się zmieszczę:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ