Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTrzymam kciuki zeby Ci sie to udało nie wiem co planujesz zaparkować ale mi sie nie udało i nawet miejsca brakuje w dwuch torbach same ręczniki zajmują kupę miejsca jeden duży do ciała kolejny do rak kolejny do włosów następny dla maluszka podkłady po porodówe 2 opakowania plus podkłady na łóżko kosmetyki koszule do porodu do karmienia suszarka do włosów chusteczki dla maluszka pampersy kosmetyki dla małej ubranka do tego ręczniki papierowe woda klapki pod prysznic klapki po szpitalu ja dodatkowo biorę jeszcze swój laktator wrazie wu jakoś mam obrzydzenie przed szpitalnym i jeszcze cos tam pakowalam ale ku nie pamietam co
-
nick nieaktualnyJa ubrania na wyjście mam zapakowane w 3 torbę dla siebie i dla małej
dla siebie tylko jeden komplet bo ewentualnie gdy bedzie zimno to kurtkę mąż z szafy weźmie a dla małej mam przygotowane 4 kaplety 2 na 58 rozmiar jeden cieplejszy drugi cieńszy i tak samo na 62 rozmiar
torba stoi przy nosidelku do samochodu zeby mąż nosidelka nie zapomniał
-
Niezła lista Miriam
. Ja planuję zapakować dwie torby, jedną dla siebie i drugą dla maluszka, która będzie w samochodzie i jak już będzie potrzebna, to mąż przyniesie. W naszym szpitalu dzieci po urodzeniu dostają szpitalne ubranka i położne radzą przebierać w swoje dopiero po pierwszej kąpieli. Byłam ostatnio zwiedzać porodówkę, to się okazało, że w związku z początkiem roku są jeszcze na stanie podkłady poporodowe i te na łóżko
. Szok prawda? Ale do porodu jeszcze daleko, więc zaopatrzyłam się we własne, bo mogą się już skończyć
. Rozbawiło mnie to bardzo.
Moje okna też czekają, jeszcze miesiąc i będę szorować! Na razie staram się nie patrzeć w ich stronę...
Miriam lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
Jakoś jak patrzę na ta szpitalną listę mam wrażenie ze dam radę, mój maz sie śmieje, że on nigdy nie wie jak ja to wszystko mieszczę w walizki jak wyjeżdżamy hehe:) laktatora nie biorę, suszarki też nie, ubrania ma wyjście mąż przywiezie najwyżej jak się nie zmieszczę to zabiorę jakąś mała torbę dodatkowo, w sumie to tylko dwie doby, a jakby się coś wydłużyło zawsze można dowieźć
na sr mówili ze ważne zeby osoba towarzysząca wiedziała co gdzie jest bo one często widza jak mama urodziła i leży z maluchem a maz pyta, a gdzie mamy to, a gdzie to itd
Miriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWłaśnie dlatego ja zabieram wszystko ze sobą
bo wiem ze miała bym milion telefonów gdzie co jest
a i tak nie zabrał by wszystkiego na dodatek sxpital w którym mam zamiar rodzic jest po drugiej stronie Warszawy
wiec na sama myśl o tym jak Czarek miał by mi cos dowieść robi mi sie słabo.
-
nick nieaktualny
-
Jeeej, ja dopiero kompletuję rzeczy do torby
powoli, powoli idzie, ale za chwilę zawsze sobie o czymś jeszcze przypomnę...suszarki brać nie będę, ale swoim laktatorem nie pogardzę...ostatnio nie miałam, a z takim nawałem czekanie, aż zwolni się szpitalny to była masakra...eh trzeba będzie zacząć się w końcu ogarniać...tylko zastanawiam się, czy brać ciuszki dla małego. W szpitalu są ciuszki, a boję się trochę, że jak dam swoje to ich potem nie zobaczę więcej, bo jak koleżanka rozmawiała z położną, to często lądują w brudowniku i ciężko je odzyskać...
Takie pytanko, w co macie zamiar ubrać malucha na wyjście? -
nick nieaktualny
-
Ja mam taka lekką pikowaną kurteczkę, a jak bedzie chłodno polarowego takiego misia Ala kombinezon. U nas laktatory są 3, ale za 8zl za dzień mozna wypożyczyć jakby nie było akurat dostępnego. Ja sobie obiecałam, że na początku marca już się spakuje akurat 35-36 tydzień bedzie;)
-
Koral u mnie w szpitalu u mnie w szpitalu zalecają wziąć po 3 sztuki, a przy cc 5 sztuk kaftaników lub koszulek i pajacyków lub śpiochów. Rożek też muszę wziąć ale tak sobie myślę czy brać podwójnie na 56 i 62 bo położna na sn powoedziala ze nawet jak się rodzą takie maluchy po 58-59cm to spokojnie wchodzą w 56.
Dziewczyny, a co kupujecie do mycia czy polewania krocza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2014, 17:54
-
Pozdrowienia ze szpitala. Pierwszy dzien ok, mialam różne badania i jak wszystki wyniki wyjdą dobrze,to od rana sterydy na płucka a w poniedzialek juz do domu:) mialam pierwsze w życiu ktg. Sluchanie tętna małej przez pól,godziny bylo tak błogie, ze zasypiałam pod koniec:)
Nam na SR radzili zrobić paczuszki i opisac " pierwsze ubranko malucha" ubranko na wyjscie, "ubranie mamy na wyjscie"itd. Wtedy kazdy tata nawet taki w szoku wszystko znajdzie:)
U nas podobno nie kąpią dziecka w szpitalu przez pierwsze 2 doby, żeby bylo w tej mazi trochę swojej. Wiec jeśli pampers zadziala to wystarcza dwa,komplety, ale zalecają brać 4, bo nie łatwo dobrze zalozyc pieluchę za 1 razem.
ja szykuje glównie pajacyki i body kopertowe +miękkie spodenki.
Na wyjscie to samo tylko welurowe cieplejsze i dostalam kombinezonik od kolezanki, w którym sie noworodek nawet 60 cm pewnie utopi ale chociaz będzie cieplo:)Makcza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDo mycia krocza biorę mój zel którego używam teraz laktacyd z arnika dobrego jeszcze białego jelenia w płynie polecala to na SR i mój gin tez kupiłam zobaczymy czy mnie nie uczuli bo mam duże problemy z tym wystarczy zmiana płynu na inny niz laktacyd ten fioletowy z Arnika lub AA help a normalnie idxie sie zadrapac
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny