X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj całe szczęście ja już zakupy mam za sobą a lazic nie mogę wiec siedzę w domu to mnie nie kusi od Allegro trzymam sie z daleka :D

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jaaa jak dobrze,że piszecie o tych torbach, co spakować, co na wyjście itp :D jakoś łatwiej mi to poukładać w głowie. Torbę też chcę jakoś na początku marca spakować :) a co do tego żeby tata się odnalazł, to ja na komodzie wewnątrz szuflady przykleiłam kolorowe karteczki z napisem: body dł. rękaw, pajace, śpioszki itp :P żeby potem jak będę krzyczeć przynieś mi śpioszki, nie było pytania a co to są śpioszki :P choć i tak już się nauczył :)

Natalia chyba wykorzystam ten patent z pakowaniem w torebki z napisami :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pakowanie na początku marca może :P Jakoś to do mnie nie dociera :D

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przymierzam się do zakupu koszul do karmienia. Macie już Wasze? Zamawiałyście może na allegro? Któryś model polecacie?

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MI bardzo pomogło po pierwszym porodzie tantum rosa.. rozrobiłam sobie w buteleczce pół litrowej i lezałam na łozku i robilam okłady..naprawde jest to zbawienie.. a dla dziecka miałam ciuszki na 56 i się topiła w nich :) większych nie brałam nawet, bo zawsze mozna dowieźć..jakby były małe. Więc nie pakujcie tego zbyt wiele. .bo nie ma po co :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Natalia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje przyjaciolki tez mi polecały tantum rosa. Mówimy, ze wygodnie w malej butelce z dziubkiem do polewania w toalecie tez, albo jak Martuska pisze,do okladow.

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamuśki jak tam weekednowe lenistwo?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem okropniście chora a moja córcia Marysia od 1,5 tyg chora i dziś w nocy obudziła się około 3 z płaczem że boli ją ucho oczywiście temperatura i płacz niespałyśmy chyba do 6 a wstałyśmy około 9 i teraz cały czas leży nic nie chce jeść tylko pije narzeka też na ból brzuszka a mnie męczy straszliwie kaszel i katar aż mi łzy lecą niedługo to przy każdym kichnięciu będę miała mokro. Kiedy te choróbska się skończą już ma dość już od dwóch tygodni prawie nie wychodzę z domu już mi pod beretem szwankuje

klz9cwa175lwe78n.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia świetnie Cię rozumiem mnie po świętach 3 tygodnie trzymało katar taki ze oddychać sie nie dało, kaszel aż odruchy wymiotne miałam masakra jakas :/ a u lekarza byłaś? Leczysz się domowymi sposobami? Mi duzo inhalacje pomogły.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo u lekarza nie byłam bo przez chorobę małej nie mam jak leczę się domowymi sposobami dziś kupiłam sobie ten syrop dla cięzarnych i sprey do nosa tej samej serii więc myślę że trochę będzie lepiej ale jak to pikuś aby małej preszło. U mnie takie przeziębienie trzymało już 10 lutego i jakoś mi przeszło a teraz znów aby przy porodzie być zdrowym a teraz jakoś wytrzyma.

właśnie wróciłam z zakupów szok strasznie mnie bolą nogi a gdzie to jeszcze będzie przed porodem. Dziewczyny czy zauważyłyście żeby już Wam się brzuch opuścił ? Bo mam wrażenie że już u nie jest niżej

klz9cwa175lwe78n.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ogólnie całą ciążę mam nisko brzuch, więc nie widzę czy mi się opuścił czy nie.. a w zasadzie z córką to tydzień przed porodem miałam mega nisko. ") :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam jakoś tydzień temu ze mi trochę opadł

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam nisko całą ciążę;) moja mama już któryś raz mi mówi: Ty ale masz ten brzuch jakoś nisko :P

Dziewczyny mam do Was pytanie: czy jeśli zbadam sobie cukier przy rutynowym badaniu krwi na czczo, to gdyby była cukrzyca ciążowa to będę miała podwyższony cukier? czy niekoniecznie musi to w zwykłym badaniu krwi wykazać? Miałam oczywiście robione badanie z obciążeniem glukozy ale chciałam sobie tak rutynowo zbadać cukier przy najbliższej morfologii.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialalam w poprzedniej ciazy wysoki cukier w 8 tyg i dostałam skierowanie na test z glukoza bo było podejrzenie cukrzycy ale wyszło ok wiec wysoki cukier nadcxo nie koniecznie musi oznaczać cukrzycę :)

Tusia89 lubi tę wiadomość

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska a jak tam Twój brzuszek po tym oparzeniu? wszystko ok? co do tego badania cukru to pewnie Lusia by mi dokładnie odpowiedziała :D ale coś ostatnio się nie udziela... ;/

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz zbadać nie zaszkodzi jak bedzie wysoki to pewnie każą ci robić glukoze ale jeżeli ta wyszła ok to nie powinno sie nic zmienić :)

• Martusska Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    Martusska a jak tam Twój brzuszek po tym oparzeniu? wszystko ok? co do tego badania cukru to pewnie Lusia by mi dokładnie odpowiedziała :D ale coś ostatnio się nie udziela... ;/

Tak wszystko dobrze :) mam plamkę cały czas ale nie jest to rana :):)

a co do cukrzycy. To jak jest wysoki przy rutynowym badaniu to wtedy kierują na dokładniejsze właśnie z gluzkozą. Bo to głównie chodzi o to czy cukier się bardzo dźwiga po spożyciu jedzenia. A to jest niebezpieczne.

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no, mi glukoza wyszła ok miałam robiona 75 po 2h ale kurde tak mnie jakoś dręczy to, że miałam ją za szybko robioną(tak mi się wydaje) i chce sobie rutynowo zbadać cukier:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2014, 19:52

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to jakby coś było nie tak to by ci wyszło.. nawet jeśli za wcześnie zrobiona.. Ale jeśli chcesz to możesz sobie powtórzyć dla własnego spokoju :)

Tusia89 lubi tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze lepiej sprawdzić jak coś Cię niepokoi. Minsię wydawało, że nisko mam brzuch ale jak jem to musze na pół leżąco bo inaczej tak mnie ciśnie pod żebrami, że słabo się robi mi :( i ciagle przez takie jedzenie muszę się ubrudzić hehe jak świnka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2014, 23:10

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ