Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
no proszę jak to zleciało Natalia super, że już myślisz o powrocie do domciu. Jeśli chodzi o ból krocza to też czasem mnie zaboli. JA odczuwam jeszcze bóle po bokach brzucha.... najczęściej po prawej stronie... Nie wiem czy to możliwe na tym etapie, żeby mały się tak obracał, ale wczoraj popołudniu czułam czkawkę pod żebrem prawym a późnym wieczorem już po lewej na dole... nie wiem...
Natalia, magdalena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalia zazdroszczę - masz kolejny powod do zmartwień mniej! rewelacja! teraz już z górki
mój leniwiec się nie przewraca - tyłek w tym samym miejscu non stop - to po taciemam mały brzuch więc pewnie ciężko mu ewolucje wyprawiać
dzisiaj spanikowałam:
(rozmowa ze znajomą która przyszła w odwiedziny)
- kiedy rodzisz?
- według wyliczeń termin na 14 kwietnia, ale wcześniej cięcie - nie znam daty na chwilę obecną.
koleżanka liczy...
- tzn że gdyby nie było problemów to rodziłabyś dokładnie za 6 tygodni? a tak to za jakieś 5...to tylko miesiąc został
i w tym momencie do mnie dotarło, ze te 49 dni do porodu to 6 tygodni!
a niedawno był 6 tydz i 6 dzień i pierwszy raz widziałam bijące serducho!!
PANIKA!Miriam, walabia, Natalia, magdalena lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Ja po babskim weekendzie, najpierw wybraliśmy się do siostry na nockę, a jeszcze wczoraj zaliczyłam spotkanie z koleżankami ze studiów:) Naładowałam baterie i mały chyba to czuje, bo bryka od rana
Ja muszę w końcu zagonić chłopa, by odświeżył łóżeczko...
A takie przekręcanie to możliwe...nie znasz dnia ani godziny
MamaM - No, 49 dni brzmi jeszcze niegroźnie, ale 6 tygodni brzmi już poważniejAle nie ma co poddawać się panice
walabia - O, no to oby Franek poczekał, aż skończy się remont
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 10:45
-
nick nieaktualnyWalabia właśnie mnie uświadomiłas ze mi zostało 36 dni aaa zaczynam sie bać
czy jestem gotowa na to co ma sie stać hmm
Dziś byłam robić posiew gbs strasznie sie boje czy wyjdzie ok
Do tego od kilku dni mam straszne zawroty głowy niby ciśnienie ok nie wiem co może to oznaczać lekarz. Medicoveru kazał powiedzieć o tym we wtorek na wizycie u mojego lekarza ale najszczęście z mała wszystko ok bo już sie denerwoqalam bo wczoraj jakoś mniej aktywna była ale dziś na usg było wszystko ok ustawiona już do porodu a myślałam ze sie przekrecila bo kilka dni temu czułam czkawke koło żeber ale nie nadal ustawiona glowkowoteraz pozostaje czekać na wyniki i 4 marca do mojego gin
-
Witam się czas leci i niedługo będziemy na porodówkach oj jak bym już chciała tulić malutką i niech te przeziębienie już mi odpuści a Marysia ma drugi antybiotyk bo jeszcze ma jakieś szmery na oskrzelach i gorączkuje w lutym Marysia była dwa dni tylko w przedszkolu niech te choroby już nas opuszczą bo już mam dość
U nie Małgosia jeszcze się chyba tez nie odkręciła więc zobaczymy co bedzie
-
Koral to prawda nie dość, że nosisz w sobie prawie dwa razy więcej kg to czas też Ci ucięli prawie o połowę ale jakbyś miała donosić takie dwa klopsy po 3,5kg np to by dopiero było. Trzymam kciuki, żeby było wszystko w porządku i żebyś nie musiała już być w szpitalu aż do porodu.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKącik prawie gotowy brakuje nam słupka na jakieś pierdoły zabawki itp póki co na miejscu słupka stoją walizki do szpitala odkurzacz i w reklamówkach uprane zabawki
Łóżeczko już ubrane monitory oddechu podłączone pod materacem sprawdzone czy działają
pozostało uprasować ciuszki które zakupiłam w sobotę wynieść butelki do kuchni poukładać kremiki i podręczne pierdoły przy przewijaku
Natalia, Bea_tina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Miriam widzę wszystko na tip top:)
ja się śmiałam ostatnio bo teściowa powiedziała, że od takiej rodziny ma dla mnie ubranka ale da dopiero po porodzie bo nie chce zapeszać. Rany co za bzdura do szpitala pójdę i też powiem, wiecie państwo nie mam wyprawki żeby nie zapeszać heh. Na pewno potem przy noworodku będę miała czas na segregacje, pranie i prasowanie nowych rzeczy heh.
Chociaż ostatnio i tak przebiła wszystko tekstem, że jej syn i wnuk to jest jej rodzina, a ja nigdy nie będę jej rodziną normalnie słodziakMiriam, doris85, saszka, magdalena lubią tę wiadomość