X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już jedno dziecko mamy więc mąż jest bardziej obeznany niż myślałam. Nie raz zmieniał małej pościel i ochraniacze. Także mogę być spokojna :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no proszę jak to zleciało Natalia super, że już myślisz o powrocie do domciu. Jeśli chodzi o ból krocza to też czasem mnie zaboli. JA odczuwam jeszcze bóle po bokach brzucha.... najczęściej po prawej stronie... Nie wiem czy to możliwe na tym etapie, żeby mały się tak obracał, ale wczoraj popołudniu czułam czkawkę pod żebrem prawym a późnym wieczorem już po lewej na dole... nie wiem... :)

Natalia, magdalena lubią tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie że jest możliwe :) moja też się tak obraca, raz ma tyłek pod żebrami za chwile z boku. Lekarka mówiła że to normalne :)

Tusia89 lubi tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia zazdroszczę - masz kolejny powod do zmartwień mniej! rewelacja! teraz już z górki =)
    mój leniwiec się nie przewraca - tyłek w tym samym miejscu non stop - to po tacie ;) mam mały brzuch więc pewnie ciężko mu ewolucje wyprawiać ;)
    dzisiaj spanikowałam:
    (rozmowa ze znajomą która przyszła w odwiedziny)
    - kiedy rodzisz?
    - według wyliczeń termin na 14 kwietnia, ale wcześniej cięcie - nie znam daty na chwilę obecną.
    koleżanka liczy...
    - tzn że gdyby nie było problemów to rodziłabyś dokładnie za 6 tygodni? a tak to za jakieś 5...to tylko miesiąc został =)
    i w tym momencie do mnie dotarło, ze te 49 dni do porodu to 6 tygodni!
    a niedawno był 6 tydz i 6 dzień i pierwszy raz widziałam bijące serducho!!
    PANIKA!

Miriam, walabia, Natalia, magdalena lubią tę wiadomość

• walabia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Sprawdziłam ile mi zostało: 35 dni! Franeczku, jeszcze mieszkanie nie jest gotowe, nie zaskocz nas wcześniej!!!!

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja po babskim weekendzie, najpierw wybraliśmy się do siostry na nockę, a jeszcze wczoraj zaliczyłam spotkanie z koleżankami ze studiów:) Naładowałam baterie i mały chyba to czuje, bo bryka od rana :D

Ja muszę w końcu zagonić chłopa, by odświeżył łóżeczko...

A takie przekręcanie to możliwe...nie znasz dnia ani godziny ;)

MamaM - No, 49 dni brzmi jeszcze niegroźnie, ale 6 tygodni brzmi już poważniej ;) Ale nie ma co poddawać się panice ;)

walabia - O, no to oby Franek poczekał, aż skończy się remont :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 10:45

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostało 40 dni, no chyba, że mały sie nie przekręci i bedzie cc to mówili, że robi się wtedy tydzień lub dwa przed terminem ale mam nadzieje, że jednak na usg bedzie głowa w dół :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też jak sobie tak uzmysłowię ile jeszcze zostało, to trochę mnie strach ogarnia ;) Ale ten strach miesza się z ekscytacją :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo zobacz... skoro jest możliwe, że mój bączek w południe ma czkawkę pod żebrami w późnym wieczorem bardzo nisko, to widocznie dowód na to, że maluchy jeszcze spokojnie się mogą przekręcić wiec trzymam kciuki za Tymka, na bank się przekręci :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia właśnie mnie uświadomiłas ze mi zostało 36 dni aaa zaczynam sie bać :( czy jestem gotowa na to co ma sie stać hmm

Dziś byłam robić posiew gbs strasznie sie boje czy wyjdzie ok

Do tego od kilku dni mam straszne zawroty głowy niby ciśnienie ok nie wiem co może to oznaczać lekarz. Medicoveru kazał powiedzieć o tym we wtorek na wizycie u mojego lekarza ale najszczęście z mała wszystko ok bo już sie denerwoqalam bo wczoraj jakoś mniej aktywna była ale dziś na usg było wszystko ok ustawiona już do porodu a myślałam ze sie przekrecila bo kilka dni temu czułam czkawke koło żeber ale nie nadal ustawiona glowkowo :) teraz pozostaje czekać na wyniki i 4 marca do mojego gin ;)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi też się raz wydawało, że mam czkawkę na dole ale już sama nie wiem hehe ogólnie najbardziej czuje cały czas go gdzieś pod żebrami ale może to pupa już hehe zobaczymy.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się czas leci i niedługo będziemy na porodówkach oj jak bym już chciała tulić malutką i niech te przeziębienie już mi odpuści a Marysia ma drugi antybiotyk bo jeszcze ma jakieś szmery na oskrzelach i gorączkuje w lutym Marysia była dwa dni tylko w przedszkolu niech te choroby już nas opuszczą bo już mam dość

U nie Małgosia jeszcze się chyba tez nie odkręciła więc zobaczymy co bedzie

klz9cwa175lwe78n.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral to prawda nie dość, że nosisz w sobie prawie dwa razy więcej kg to czas też Ci ucięli prawie o połowę ale jakbyś miała donosić takie dwa klopsy po 3,5kg np to by dopiero było. Trzymam kciuki, żeby było wszystko w porządku i żebyś nie musiała już być w szpitalu aż do porodu.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral nawet nie myśl o szpitalu!!! dopiero szpital zobaczysz za 25 dni :) trzymam kciuki będzie dobrze, jeszcze troszeczkę daj radę :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral 25 dni no to już tuż tuż :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kącik prawie gotowy brakuje nam słupka na jakieś pierdoły zabawki itp póki co na miejscu słupka stoją walizki do szpitala odkurzacz i w reklamówkach uprane zabawki :) Łóżeczko już ubrane monitory oddechu podłączone pod materacem sprawdzone czy działają :) pozostało uprasować ciuszki które zakupiłam w sobotę wynieść butelki do kuchni poukładać kremiki i podręczne pierdoły przy przewijaku :)
    24m6ttc.jpg

Natalia, Bea_tina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia jeszcze słupek muszę kupić :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i znaleźć miejsce na odkurzacz :D

• kozgo Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam widzę wszystko na tip top:)
    ja się śmiałam ostatnio bo teściowa powiedziała, że od takiej rodziny ma dla mnie ubranka ale da dopiero po porodzie bo nie chce zapeszać. Rany co za bzdura do szpitala pójdę i też powiem, wiecie państwo nie mam wyprawki żeby nie zapeszać heh. Na pewno potem przy noworodku będę miała czas na segregacje, pranie i prasowanie nowych rzeczy heh.

Chociaż ostatnio i tak przebiła wszystko tekstem, że jej syn i wnuk to jest jej rodzina, a ja nigdy nie będę jej rodziną normalnie słodziak

Miriam, doris85, saszka, magdalena lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, prawdziwe królestwo księżniczki :) ślicznie ;)

Miriam lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ