X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha walabia uśmiałam się:) :) :)

Miriam nie wiem czy wiesz ale w Medicover jest teraz akcja prowadzenie ciąży i w ramach tego programu można wykonać sobie USG ciąży bez skierowania od lekarza prowadzącego, my się zapisaliśmy a co ;)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P dzięki Magdalena :) a jakie usg zwykle czy 4d ? Na zwykle idę 8 marca do medicoveru bo o tak co miesiąc biorę skierowanie na usg :) tzn ja do medicoveru chodzę tylko po skierowania na badania i moje wizyty zazwyczaj wyglądają tak dzień dobry ciach karteczke z badaniami jakie mam zrobic do tego proszę skierowanie ns usg :) no i czasem podglagam odrazu na wizycie mała na usg ale to tylko tak miniute np tak jak wczoraj bo mówiłam ze czkawke czuje pod zebrami i chciała ginka sprawdzić czy sie przekrecila mała ale nie dobrze ustawiona

magdalena lubi tę wiadomość

• magdalena Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę nie zapytałam czy zwykłe czy 4d ale chyba zwykłe. no ja też wracam do mojej gin, która "poustawiała mnie" i dzięki temu zaszłam w ciążę za 2 razem:)
    mojej gin z medicoveru ostatnio często nie ma i 2 raz idę do innego lekarza mało komfortowa sytuacja pod koniec ciązy :(

ja mam wizytę 7 marca:) nigdy nie miałam na wizycie podglądu na USG maluszka nawet nie wiem czy tam gdzie chodzę mają USG??
    mój już główką w dole i dziś czułam jego czkawkę w dole ale dość długo to trwało ;) a mój mąż niewiele myśląc odpowiedział to napij się he he mężczyźni ;/

saszka lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chodzę do medicoveru do kogo popadnie :D bo to i tak tylko skierowanie na puawskiej napewno w 112 maja usg i to nawet dobre :) musisz zerknac czy przy samolocie stoi usg a jak stoi to poprostu powiedz ze chcesz :) i już ja tam sie z nimi nie cackam mówię co chce i nawet nie przyjmuje odmowy do wiadomość płace to wymagam a co !

magdalena lubi tę wiadomość

• MoniaT Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny ale tu dziś cisza chyba korzystacie z ładnej pogody a ja ciągle w domu chora

klz9cwa175lwe78n.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie pogoda dziś piękna, a ja niestety pół dnia przed kompem. Ale jeszcze nadrobimy na majowych spacerkach.
    Dziewczyny, czy próbujecie naturalnych sposobów na przyspieszenie i złagodzenie przebiegu porodu? Ja od kilku dni, za radą położnych ze szkoły rodzenia, piję szklankę naparu z liści malin dziennie i łykam olej z wiesiołka. Zastanawiam się, czy to coś da, bo opinie są różne. Ciekawa jestem, co wy sądzicie o tych "ludowych" sposobach :).

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • saszka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak na razie od jutra mam zamiar zacząć robić masaż krocza. Podobno naprawdę dużo daje. Potwierdza to chociażby moja siostra, która kilka dni temu urodziła drugiego synka :) O oleju z wiesiołka też słyszałam wiele pozytywnych opinii. A o co chodzi z naparem z liści malin?

https://www.maluchy.pl/ci-71283.png
    https://www.maluchy.pl/li-71282.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak na razie nic nie próbuję,mam jeszcze czas, choć słyszałam o różnych sposobach, m.in. o wiesiołku...napar z liści malin podobno może wywołać poród wg. niektórych...też dużo słyszałam dobrego o masażu krocza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 20:16

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż się bardzo na ten masaż szykuje :) Też zaczniemy pewnie niedługo. BBFriend poleca od 34 tyg, a w SR mówili, że nie wcześniej niż w 36, tylko nie pamiętam, dlaczego. Że poród może wywołać, ale jak?

Jeśli chodzi napar z liści malin to w tysiącu miejsc napisane, żeby unikać, bo skurcze wywołuje. I żeby pić dopiero na wywołanie porodu.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powinnam ćwiczyć te mięśnie ale zawsze zapominam przy ostatnim przeziebieniu jak kichalam to nie raz się posikalam także muszę zacząć je ćwiczyc bo nie będzie później dobrze

klz9cwa175lwe78n.png
  • saszka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym Keglem, to znowuż przytoczę przykład z życia siostry. Przy pierwszej ciąży ćwiczyła i w trakcie porodu podobno utrudniło jej to wypchnięcie dziecka, bo co się przesunął do przodu to znowu przez te wyćwiczone mięśnie się chował, teraz sobie odpuściła i poszło jak po maśle ;) Ale po porodzie jak najbardziej. Ja miałam już wiele podejść do Kegla, ale brak mi systematyczności, ciągle zapominam o tych ćwiczeniach, więc ostatecznie sobie odpuściłam.

https://www.maluchy.pl/ci-71283.png
    https://www.maluchy.pl/li-71282.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi mięśniami Kegla to o to chodzi, żeby nauczyć się je świadomie ROZLUŹNIAĆ a nie spinać. Napinamy je tylko po to żeby poczuć różnicę przy rozluźnianiu. Jak się tego nie wyćwiczy to faktycznie może być problem z nadmiernym spinaniem w czasie porodu. Tak nam mówili na SR.

saszka lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś nie ćwiczę często ale na gimnastyce co tydzień zawsze fizjoterapeutka,która prowadzi zajęcia robi nam seryjkę z ćwiczeń na mięśnie Kegla :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam też na sr zalecali ćwiczenie kegla. Dzis uczylismy się masażu Chantala czy jak to się piszę i masażu na kolkę i przy okazji fizjoterapeuta mowila, że te wiadra do kąpieli z neurologicznego i ortopedycznego punktu widzenia są bardzo niekorzystne dla malucha. Co do naparu z liści malin tez słyszałam zeby nie pic przed terminem porodu bo moze skurcze wywołać, a ten wiesiolek od kiedy zaczynacie pic?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo dobrze ze piszesz odruch wiaderkach miałam o to pytać rehabilitanta ale nie dotarliśmy na SR co do wiesiolka słyszałam ze najlepiej od 36 tyg ale nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I najlepiej w kapaulkach ja przy staraniach brałam natur kaps

• kozgo Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam no właśnie Pani mowila ze to taka moda, a dla dziecka to jest ciężka pozycja, dla namy tez bo trzeba podtrzymywać dziecko pod brodką ono się co chwile osówa i nici z relaksującej kąpieli. Muszę ogarnąć tego wiesiolka ale to tak zacznę po 36 właśnie :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czytałam opinie ze niby dla maluszka tak jak były w brzuszku u mamy a widzę ze to chyba jednak nie jest dobry pomysł

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o liście malin, to podrzucam link:
    http://parenting.pl/portal/herbata-z-lisci-malin
    Wg położnych ze szkoły rodzenia można spokojnie zacząć ją pić od 34 tygodnia, a od 36 tygodnia po 2 szklanki dziennie.
    Wiesiołek kupiłam w tej aptece internetowej Gemini.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Wiesiolek to moze byc np w leku Oeparol? Zostali mi pól opakowania po staraniach wtedy bralam na poprawe śluzu plodnego. To mialabym jak znalazł:)

relgh371zv6v421k.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ