X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha walabia uśmiałam się:) :) :)

Miriam nie wiem czy wiesz ale w Medicover jest teraz akcja prowadzenie ciąży i w ramach tego programu można wykonać sobie USG ciąży bez skierowania od lekarza prowadzącego, my się zapisaliśmy a co ;)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P dzięki Magdalena :) a jakie usg zwykle czy 4d ? Na zwykle idę 8 marca do medicoveru bo o tak co miesiąc biorę skierowanie na usg :) tzn ja do medicoveru chodzę tylko po skierowania na badania i moje wizyty zazwyczaj wyglądają tak dzień dobry ciach karteczke z badaniami jakie mam zrobic do tego proszę skierowanie ns usg :) no i czasem podglagam odrazu na wizycie mała na usg ale to tylko tak miniute np tak jak wczoraj bo mówiłam ze czkawke czuje pod zebrami i chciała ginka sprawdzić czy sie przekrecila mała ale nie dobrze ustawiona

magdalena lubi tę wiadomość

• magdalena Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę nie zapytałam czy zwykłe czy 4d ale chyba zwykłe. no ja też wracam do mojej gin, która "poustawiała mnie" i dzięki temu zaszłam w ciążę za 2 razem:)
    mojej gin z medicoveru ostatnio często nie ma i 2 raz idę do innego lekarza mało komfortowa sytuacja pod koniec ciązy :(

ja mam wizytę 7 marca:) nigdy nie miałam na wizycie podglądu na USG maluszka nawet nie wiem czy tam gdzie chodzę mają USG??
    mój już główką w dole i dziś czułam jego czkawkę w dole ale dość długo to trwało ;) a mój mąż niewiele myśląc odpowiedział to napij się he he mężczyźni ;/

saszka lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chodzę do medicoveru do kogo popadnie :D bo to i tak tylko skierowanie na puawskiej napewno w 112 maja usg i to nawet dobre :) musisz zerknac czy przy samolocie stoi usg a jak stoi to poprostu powiedz ze chcesz :) i już ja tam sie z nimi nie cackam mówię co chce i nawet nie przyjmuje odmowy do wiadomość płace to wymagam a co !

magdalena lubi tę wiadomość

• MoniaT Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny ale tu dziś cisza chyba korzystacie z ładnej pogody a ja ciągle w domu chora

klz9cwa175lwe78n.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie pogoda dziś piękna, a ja niestety pół dnia przed kompem. Ale jeszcze nadrobimy na majowych spacerkach.
    Dziewczyny, czy próbujecie naturalnych sposobów na przyspieszenie i złagodzenie przebiegu porodu? Ja od kilku dni, za radą położnych ze szkoły rodzenia, piję szklankę naparu z liści malin dziennie i łykam olej z wiesiołka. Zastanawiam się, czy to coś da, bo opinie są różne. Ciekawa jestem, co wy sądzicie o tych "ludowych" sposobach :).

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • saszka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak na razie od jutra mam zamiar zacząć robić masaż krocza. Podobno naprawdę dużo daje. Potwierdza to chociażby moja siostra, która kilka dni temu urodziła drugiego synka :) O oleju z wiesiołka też słyszałam wiele pozytywnych opinii. A o co chodzi z naparem z liści malin?

https://www.maluchy.pl/ci-71283.png
    https://www.maluchy.pl/li-71282.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak na razie nic nie próbuję,mam jeszcze czas, choć słyszałam o różnych sposobach, m.in. o wiesiołku...napar z liści malin podobno może wywołać poród wg. niektórych...też dużo słyszałam dobrego o masażu krocza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 20:16

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż się bardzo na ten masaż szykuje :) Też zaczniemy pewnie niedługo. BBFriend poleca od 34 tyg, a w SR mówili, że nie wcześniej niż w 36, tylko nie pamiętam, dlaczego. Że poród może wywołać, ale jak?

Jeśli chodzi napar z liści malin to w tysiącu miejsc napisane, żeby unikać, bo skurcze wywołuje. I żeby pić dopiero na wywołanie porodu.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powinnam ćwiczyć te mięśnie ale zawsze zapominam przy ostatnim przeziebieniu jak kichalam to nie raz się posikalam także muszę zacząć je ćwiczyc bo nie będzie później dobrze

klz9cwa175lwe78n.png
  • saszka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym Keglem, to znowuż przytoczę przykład z życia siostry. Przy pierwszej ciąży ćwiczyła i w trakcie porodu podobno utrudniło jej to wypchnięcie dziecka, bo co się przesunął do przodu to znowu przez te wyćwiczone mięśnie się chował, teraz sobie odpuściła i poszło jak po maśle ;) Ale po porodzie jak najbardziej. Ja miałam już wiele podejść do Kegla, ale brak mi systematyczności, ciągle zapominam o tych ćwiczeniach, więc ostatecznie sobie odpuściłam.

https://www.maluchy.pl/ci-71283.png
    https://www.maluchy.pl/li-71282.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi mięśniami Kegla to o to chodzi, żeby nauczyć się je świadomie ROZLUŹNIAĆ a nie spinać. Napinamy je tylko po to żeby poczuć różnicę przy rozluźnianiu. Jak się tego nie wyćwiczy to faktycznie może być problem z nadmiernym spinaniem w czasie porodu. Tak nam mówili na SR.

saszka lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś nie ćwiczę często ale na gimnastyce co tydzień zawsze fizjoterapeutka,która prowadzi zajęcia robi nam seryjkę z ćwiczeń na mięśnie Kegla :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam też na sr zalecali ćwiczenie kegla. Dzis uczylismy się masażu Chantala czy jak to się piszę i masażu na kolkę i przy okazji fizjoterapeuta mowila, że te wiadra do kąpieli z neurologicznego i ortopedycznego punktu widzenia są bardzo niekorzystne dla malucha. Co do naparu z liści malin tez słyszałam zeby nie pic przed terminem porodu bo moze skurcze wywołać, a ten wiesiolek od kiedy zaczynacie pic?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo dobrze ze piszesz odruch wiaderkach miałam o to pytać rehabilitanta ale nie dotarliśmy na SR co do wiesiolka słyszałam ze najlepiej od 36 tyg ale nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I najlepiej w kapaulkach ja przy staraniach brałam natur kaps

• kozgo Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam no właśnie Pani mowila ze to taka moda, a dla dziecka to jest ciężka pozycja, dla namy tez bo trzeba podtrzymywać dziecko pod brodką ono się co chwile osówa i nici z relaksującej kąpieli. Muszę ogarnąć tego wiesiolka ale to tak zacznę po 36 właśnie :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czytałam opinie ze niby dla maluszka tak jak były w brzuszku u mamy a widzę ze to chyba jednak nie jest dobry pomysł

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o liście malin, to podrzucam link:
    http://parenting.pl/portal/herbata-z-lisci-malin
    Wg położnych ze szkoły rodzenia można spokojnie zacząć ją pić od 34 tygodnia, a od 36 tygodnia po 2 szklanki dziennie.
    Wiesiołek kupiłam w tej aptece internetowej Gemini.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Wiesiolek to moze byc np w leku Oeparol? Zostali mi pól opakowania po staraniach wtedy bralam na poprawe śluzu plodnego. To mialabym jak znalazł:)

relgh371zv6v421k.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ