Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
doris, bardzo mądre jest to co napisałaś
a tu jest coś mniej mądrego - niektórzy to mają dopiero pomysły na zdjęcia ciążowe
http://babyonline.pl/najdziwniejsze-zdjecia-ciazowe-dziwne-sesje-ciazowe-zdjecia,emocje-w-ciazy-galeria,3041,r3p10.htmldoris85 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-71283.png
https://www.maluchy.pl/li-71282.png -
Natalia wrote:A czy Wiesiolek to moze byc np w leku Oeparol? Zostali mi pól opakowania po staraniach wtedy bralam na poprawe śluzu plodnego. To mialabym jak znalazł
Natalia lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
nick nieaktualnyNatalia wrote:A czy Wiesiolek to moze byc np w leku Oeparol? Zostali mi pól opakowania po staraniach wtedy bralam na poprawe śluzu plodnego. To mialabym jak znalazł
Natalia lubi tę wiadomość
-
Jejku dziewczyny ja mam termin cesarki na 31 marca i wlasnie do mnie dotarlo ze to praktycznie miesiac tylko a ja jestem 100 lat za murzynami ze wszystkim ehhhh . ostatnio popralam i poprasowalam ciuszki i jednak mma troche malo na pirwsze dni , ile macie kapletow 0 do 3 ?
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
ja po wizycie i na szczęście nie ma białka w moczu już. Poprawiły się wyniki czyli nie ma mowy o zatruciu ciążowym
Alee zaskoczyła mnie lekarka wiadomością, że szyjka jest luźna i mięknie..a oznacza to że prawdopodobnie urodzę przed terminem.. jeszcze się na szczęście nie skróciła. Na razie zmiękła
a co do ciuszków to ja mam dość sporo bo po córce mi zostały i szwagierka mi dużo dała. Więc mam tego dużo.Miriam, Natalia, magdalena lubią tę wiadomość
-
Ja dziś wzielam się za pranie ubranek i trochę tego mam hehe na 62 więcej niż na 56 ale to się zawsze wywinie czy coś. Tak jak Koral piszę na noc planuje Body plus pajacyk, a w dzień Body, dresiki i koszulka, na wyjście jakas bluza i tyle na początek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 12:09
-
Szczerze mówiąc nie mam za bardzo doświadczenia, nam koleżanki które zmieniają co noc. Myślę, że jak nic się nie pobrudzi to można pajaca co dwie noce, a ewentualnie Body co noc, zawsze też można przeprasować żeby zabić zarazki, przynajmniej przez te pierwsze 3 miesiące.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 12:25
-
Ja myslalam, na noc tez obpajacyku+rożek wiec nie wiem czy body pod spod nie będzie za dużo.
Co do przebierania to,moje przyjaciółki zmieniamy co2 dni i,nie bylo żadnych problemów.
ja mam kilka kompletów,na 56, wiecej na 62, ale skoro moja mała ma byc kruszynka to chyba kupie jeszcze jedne body/pajacyk i śpiochy na 52.
Bo 56 moze byc wielkie na nią. -
Właśnie co do tego prasowania to takie podzielone opinie, z jednej strony mój maz ma AZS więc nie chciałabym aby dziecko miało zbyt sterylne otoczenie zeby właśnie nie było potem alergikiem z drugiej duzo osób zaleca prasowanie po praniu przez pierwsze 3 miesiące, oczywiście mówię tu tylko o prasowaniu po praniu, a nie przed każdym założeniem bo i takie rady znamale to już chyba gruba przesada .
-
To ja też jednak skłaniać się do zmiany ubranek na noc i na dzień, dziecko też trzeba do przebierania przyzwyczajać bo wiekszosc maluchów na początku nie przepada za ubieraniem
wczoraj zabrałam od siostry fotelik i wanienkę i mam wszystko w sumie, chyba tylko szlafroka mi brakuje bo nie chce kupować bo nie znoszę szlafrokow i szkoda mi na jeden raz więc też od siostry pożyczę sobie.
-
nick nieaktualnyMi szlaftok mama kupiła do szpitala bo tez nie używam w domu według mnie to był zbędny wydatek no ale jak kupiła to trudno ogólnie na porodowkach jest bardzo ciepło wiec jest mało potrzeby chyba ze po korytarzu spacerować ale ja miałam zamiar zabrać bluzę na zamek
plany sie zmieniły po wizycie mamy
-
No właśnie szlafrok to bardziej na odwiedziny albo na korytarz. Dzis mi się śniło, że urodziłam i strasznie ubolewalam, ze nie moge dać znac na forum a mój syn był mega jasnym blondynkiem i śniło mi się, że zapomniałam go nakarmić i piersi mi przeciekły hehe głupie te sny :p
-
Fajnie poczytać o tym ubieraniu
Też poprałam już bieliznę, pieluszki, trochę tego jest, ale lepiej więcej niż mniej. Tak jak Wy stawiam na bodziaki i pajacyki, mam trochę półśpioszków, spodenek dresowych, jakieś "wyjściowe" dresiki welurkowe i pajace, myślę, że na początek starczy. Większość w rozmiarach 56/62.
Cieszę się, że rodzimy na wiosnę, odpadną nam problemy z kombinezonami, grubymi czapami, a w zimę już będziemy profesjonalistkami w zakresie ubierania.
Mi się dziś śniło, że powiadomiłam rodzinę o chrzcinach, a sama o nich zapomniałam i wszyscy przyjechali, a ja w proszku. Potem chciałam przewinąć małego, bo był cały zasikany i okazało się, że nigdzie nie ma pieluch! DramatWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 14:46
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
saszka wrote:doris, bardzo mądre jest to co napisałaś
a tu jest coś mniej mądrego - niektórzy to mają dopiero pomysły na zdjęcia ciążowe
http://babyonline.pl/najdziwniejsze-zdjecia-ciazowe-dziwne-sesje-ciazowe-zdjecia,emocje-w-ciazy-galeria,3041,r3p10.html
masakra ;/
Koral moja koleżanka urodziła bliźniaki i wiesz że wcale nie byli tacy mali jeden miał 2600g a drugi 3000g nieźle co? ja osobiście byłam w szoku no na USG nie wychodziło, że będą o takiej wadze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 16:40
-
nick nieaktualnyDziewczyny a macie jakiś patent na układanie ubrankek w szafie tzn jak to zrobic rozmiarami czy body do body spodnie do spodni itp czy wszystko np 62 razem czy 62 body oddzielnie spiochy oddzielnie spodnie, sukienki itd bo ja już enty raz to robię i jakoś kurde nie mogę najlepszego sposobu znaleźć i czy to w komodxie w sxuflafach czy w szafie u nas
-
ja od wczoraj też się zabrałam za pranie i prasowanie. Dziś już mnie kręgosłup boli od prasowania
nie spodziewałam się, że tyle ciuszków będę mieć. Stanowczo mały nie wynosi wszystkiego
ale to wszystko moja mama w większości
już jej mówiłam, że koniec z tym kupowaniem ale ona swoje. No nic jak nie wynosi to nie
Co do przebierania to też na noc i dzień mam zamiar przebierać. Pewnie z racji tego, że sporo tych ciuszków mi wyszło, to na początku będę pewnie co noc świeże zakładać, choć nie daję sobie głowy ściąć, że właśnie tak będę robić
Co do układania w komodzie to ja mam tak, że układam rodzajami. Body z kr., body z dł, pajace, półśpiochy, śpiochy itp. do tego robię sobie dwie kupeczki.(układam w dwuszeregu) Na przód daję te mniejsze rzeczy czyli np: pajace 56 a za nimi pajace 62, i tak z każdym rodzajemwtedy wiem, że w pierwszym rzędzie mam mniejsze ciuszki a za nimi większe
Miriam, Natalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny