X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że Natali dali sterydy dla malutkiej i mam nadzieje, że wszystko będzie u nich dobrze i szybko razem wrócą do domku. Ja teraz mam wizytę 6 zobaczymy jak tam szyjka i czy powinnam się szukować na coś wcześniej czy raczej nie i jak już upiorę wszystko to za tydzień spakuje walizkę. Nosidło już zamontowane w samochodzie ;)

Idziemy teraz z mężem na pączka:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pakuje w niedzielę a raczej mój mąż musi mnie spakować.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie :) Natalia i jej córeczka na pewno mają sie dobrze :) Ja właśnie od wczoraj leże plackiem do końca ciąży. Od 5 tyg mała jest główką do dołu a mi stawiał się brzuch na początku szyjka skróciła mi się nie dużo z 4.37 na 4 wiec lekarz sie nie martwił a wczoraj po 14 dniach od wizyty strach w jego oczach bo szyjka z 4 skróciła sie do 2. Także leże nic nie robię i czekam do przyszłego piątku do usg. Mam nadzieję że wytrzymamy pozdrawiam :)

relgzbmh71xqedw7.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka robi się groźnie.
    Martusia leż plackiem, trzymam kciuki.
    Mi ostatnio też brzuch mocno twardnieje i coraz częściej i coś pobolewa od czasu do czasu na samym dole ale tłumaczyłam to sobie że to normalne już w tym tygodniu ciąży. Na szczęście w poniedziałek mam wizytę. Trochę się też martwię bo od 5 tygodni moja waga stoi w miejscu, jedynie brzuch rośnie. W poprzedniej ciąży pamiętam że ostatnie dwa miesiąca to strasznie przybierałam na wadze a teraz cisza.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala u mnie tak samo od ostatniej wizyty czyli przez 2 tygodnie przytyłam pół kg, a brzuch ogromniasty. Bardzo wyraźnie czuje malucha chyba bardzo mało miejsca ma bo wypycha się dosyć boleśnie :(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tyłam jak szalona do 31 tyg miałam 24 kg na plusie a teraz 1kg przytyłam pytałam się czy to normale jak byłam pobrać wymaz do gbs położna powiedziałą że tak bo teraz to maluch nabiera masy a nie my i wszytsko ciągnie z naszych zasobów i nie powinnam się martwić tylko cieszyć

magdalena lubi tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też lekarz mówił, że w tych ostatnich dwóch tygodniach jest mniejszy przyrost wagi więc spoczko tylko się cieszyć:) Synuś chyba lubi pączusie bo szaleje jak wariat mały po brzuszku:)

Miriam, magdalena, haybeauti lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeej, ależ wieści mnie tu zastały !!! To się wystraszyłam trochę, choć po dzisiejszej wizycie byłam w miarę spokojna, bo nic u mnie nie zapowiada szybszego rozwiązania...wszystko pozamykane jak trzeba...Dobrze, że małej podali te sterydy na płucka o czasie...No ale wierzę, że z malutką będzie wszystko dobrze :)

Martusia - No to leż i odpoczywaj!!

Miriam - Z tymi workami to nie taki głupi pomysł :P Chyba będę musiała tak zrobić, bo jakoś nie jara mnie wizja robienia prania i prasowania w kwietniu :P

Mi wymaz na paciorkowca pewnie pobierze lekarz dopiero za miesiąc...

Ja też od ostatniej wizyty przytyłam tylko pół kilo i nie pozostaje mi nic tylko się cieszyć, bo i tak swoje mam na plusie...następna wizyta za 2 tygodnie...a się jeszcze muszę przejechać do mojej dentystki, bo się dziś panie położne czepiły, że nie mam pieczątki w karcie ciąży od stomatologa...a dopiero co niedawno byłam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 14:34

Miriam lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co do wagi to tylko się cieszyć że nie rośnie już pod koniec :)
    cieszcie się zobaczymy jak będzie u mnie za tydzień mam wizytę.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Natalię i jej córeczkę, żeby jak to możliwe szybko wyszły do domciu i cieszyły się sobą :) na bank będzie wszystko dobrze :)

U mnie już widać metę z prasowaniem i praniem :) mam nadzieję skończyć jutro już wszystko na tip top :)

Ja dopiero wizytę mam 11 marca. Bym chciała już wcześniej, no ale to będzie 3 tygodnie różnicy miedzy wizytami więc nie mam co przesadzać :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, zawstydzasz mnie tą metą!!!!

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, walabia, ja też się czuję zawstydzona :P Tusia, ja mam teraz wizyty co dwa tygodnie i jakoś tak też wydaje mi się trochę za często :P No ale jak każą tak przychodzić, to idę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 17:56

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dzieci.pl/kat,1033565,title,Milosc-od-pierwszych-chwil,vid,16434468,video.html?smgputicaid=61247b

Ja się wzruszyłam :)

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    !!!!! Szok z Natalią. Kurde ja nie mam nic poprane i muszę dokupić rzeczy dla siebie typu koszule i staniki do karmienia. Trzymamy kciuki!!! I czekamy na pierwsze zdjęcia małej śliczności :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia króliczek cudny :) tyle ślicznych rzeczy dla tych maluchów jest:) mam pytanie czy macie jeden czy dwa ochraniacze na łóżeczko?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy kupili jeden nowy w komplecie z pościelą...w razie czego mamy jeszcze po Julce jeden schowany, ale czy się przyda to się zobaczy...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia z tego co wiem to niektóre dziewczyny już mają dawno metę za sobą :)łazienka super, w ogóle nie przypomina poprzedniego zdjęcia :)

Jak Wam powiem dziewczyny co dziś zrobiłam... masakra!!!
    Na wstępie powiem tylko, że po całej akcji zaczęłam płakać, że nie nadaję się na matkę skoro jestem tak skrajnie nieodpowiedzialna. Już mi przeszło i jakoś to przeżyłam ale nie mogę sobie wybaczyć jak mogło do tego dojść.:P
    A mianowicie: zaczęłam przygotowywać sobie miejsce do prasowania. Żeby było mi wygodnie, muszę żelazko podłączyć do przedłużacza. Uszykowałam wszystko i postanowiłam podłączyć przedłużacz do kontaktu, żeby się potem za sofą nie przeciskać. Żelazko położyłam sobie na sofę i pomyślałam, że jak przyjdę to podłączę żelazko i będę prasować:D W międzyczasie poszłam wieszać na suszarkę ubranka... przychodzę... a tu coś śmierdzi... odłączyłam z kontaktu wtyczkę... patrzę a to był kabel od żelazka a nie od przedłużacza jak myślałam wcześniej. Natychmiast podniosłam żelazko ale było za późno... w sofie wypaliła się dziura od żelazka... szok... konkretne dość głębokie kontury żelazka. Ogólnie z natury jestem roztrzepana ale to co potrafię zrobić teraz jak jestem w ciąży to przechodzi ludzkie pojęcie... mam nadzieję, że z porodem moje roztrzepanie i rozkojarzenie odejdzie w niepamięć... przecież mam być matką :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 21:15

walabia, saszka, magdalena lubią tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już jest położona ;D muszę pomyśleć o jakimś nakryciu :) eh dokładnie tak jak mówisz dobrze, że skończyło się tylko na dziurze...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ja jak wychodzę z domu średnio wracam 3 razy żeby sprawdzić czy napewno zamknęłam drzwi, a wczoraj jak byłam na babskim wyjściu koleżanka musiała ze mną wrócić do domu bo nie pamiętałam czy gaz wylaczylan i juz najgorsze myśli w głowie na szczęście wylaczylan ale stres miałam okropny juz chce mój mózg spowrotem :)

Tusia89, magdalena lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, dziewczyny - ja to się tylko cieszę, że nie pracuję, bo z moją pamięcią w ciąży to nie wiem, jak miałaby ta praca wyglądać ;)

Słuchajcie, czy Wam też tak puchną nogi? Ja mam stopy jak dwa serdelki i nie wiem, czy to normalne, czy powinnam się zacząć tym martwić...
    Ciśnienie na razie w normie

iv09mg7y9aya90me.png
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ