Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie przy każdej wizycie położna pyta o obrzęki i żylaki. Jeszcze nie miałam z tym problemu, ale gdyby wpisała mi to do karty ciąży, to moja gin. na pewno by zainteresowała się problemem. Elle, Powiedz o problemie koniecznie swojemu lekarzowi!
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDokładnie tak już nie mogę się doczekać
i powoli muszę rozejrzeć się nad oddaniem listy obecnych ciężarówek
macie jakieś typy komu ją przekazać
oczywiście jeszcze nie teraz bo mam jeszcze miesiąc do terminu zobaczymy co mi lekarz powie na wizycie we wtorek ale jakieś rozeznanie muszę zrobić
-
Tusia - nie martw się, to roztrzepanie przejdzie
Mam niestety ten sam problem...moje zapominalstwo sięga już krytycznego punktu i naprawdę boję się, że kiedyś puszczę chatę z dymem...już kilka razy zdarzyło mi się nastawić coś na kuchence i całkiem o tym zapomnieć
Ile ja rzeczy już tak przypaliłam
Dlatego teraz jak coś gotuję nie odchodzę od kuchni i nie zajmuję się czymś innym, bo zaraz kuchenka poszłaby w zapomnienie...
Elle - ja jeszcze problemu z obrzękami nie ma, ale położna się co wizytę pyta o nie...powiedz o nich lekarzowi i sprawdzaj, czy są tylko na wieczór i rano znikają, czy się utrzymują cały dzień...
Ja z kolei drugi dzień śpię jak zabita...aż dziwne, bo w ostatnim czasie co chwila się budziłam... -
Doris ale może to woda, są kobiety, które pod koniec łapią bardzo duzo wody, poza tym ile przytyłas tak całkowicie? Ja ze spaniem mam rożnie, wczoraj masakra bo tylko 5h, staram się czytać książkę i tak usnąć, telewizor odpada bo w kawalerce męża bym obudziła wiec staram się cichutko być.
-
nick nieaktualnyDoris to nie przytylas dużo wiec nie wiem co ten twój lekarz swiruje ja przytylam 25 kg i dopiero w tamtym miesiącu cos baknal ze może wystarczy no ale jak niby mamy nad tym zapanować przeciez nie jemy jak prosiaczki wszystko w granicach rozsądku przeciez każda kobieta jest inna i nie ktore tyja 8 kg a nie ktore 30 cóż taka uroda a pod koniec ciazy właśnie dużo wody sie nabiera i maluch najbardziej rośnie
-
Doris ja mam 15, a jeżeli sama mówisz ze waga się tak waha to pewnie od wody w organizmie koniecznie powiedz lekarzowi, że tak mało sisiusiasz bo to tez nie dobrze.
Ja też mam wilczy apetyt ale to dlatego ze dzidzius sie mocno i szybko rozwija i dużo teraz potrzebuje, a lekarzem sie nie przejmuj chyba nie znam kobiety, która przytulaby 10kg znaczy napewno są ale na wagę nie ma żadnej reguły, skup sie na tym zatrzymywaniu wody,Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 09:03
doris85 lubi tę wiadomość
-
Tusia z tym roztrzepaniem to rzeczywiście ciężko. Największe straty jakie narobiłam to spalona moja ulubiona patelnia i co gorsza upuściłam iPada służbowego mojego Łukasza na schody bo zapomniałam że go niosę w ręce. Trochę się ubił na rogach, ech... Ale nie ma się co dziwić mamy tyle na głowie dziewczyny przecież, śpioszki, smoczki, poród, połóg
Doris moim zdaniem wcale nie przytyłaś dużo. Lekarze są dziwni czasami, każdy organizm reaguje inaczej. Jedna kobieta będzie się obżerać i przybierze 12 kg, druga oszczędzać a i tak przytyje 20 kg. Tak myślę, że to nie do końca od nas zależy. Ja też dostałam mega apetytu teraz. Rano nawet po solidnej kolacji, mam takie ssanie silne, że szybko lecę do kuchni coś zjeść.Miriam lubi tę wiadomość
-
Ja zamieniłam się z mężem miejscami w łóżku. O dziwo nawet lepiej mi się spało, chociaż i tak wstawałam w nocy kilka razy, ale teraz mam bliżej do łazienki
Niestety powróciły mi wymiotyI dzisiaj też jakoś mnie mdliło z rana. Na szczęście mężuś przyniósł mi jajecznicę na śniadanko do łóżka i jakoś przeszło.
Piszecie, że macie 2- 3 razy dziennie skurcze. Ja zaczynam się martwić bo czasami mam co godzinę i to takie lekko bolesne. Sama nie wiem czy to normalne czy raczej nie. -
Makcza wrote:No właśnie, Aphrodita, te skurcze. Słuchajcie, czy twardnienie brzucha to skurcze przepowiadające? I to samo co skurcze Brax-H. ? Ja mam kilka razy dziennie, może kilkanaście, trwają chwilę, są nieprzyjemne, ale nie są bolesne. Czuję wtedy duży nacisk na pęcherz i lekkie kłucie w szyjce. I twardnieje mi tak prawie za każdym razem, kiedy wstaję, jak leżę rzadziej.
No to ja mam podobnie z tym twardnieniem. Zawsze mi sie wydawało że to B-H. Takie niebolesne, ale nieprzyjemne. I spina mi raczej góre brzucha. A te skurcze przepowiadające to mi się wydaję bóle miesiączkowe (krzyż) trwające ok 1 min. -
Makcza wrote:Doris, a na Twoim miejscu to w ogóle bym się wagą nie przejmowała. 14kg to niedużo, zwłaszcza, że zaczęłaś już 9 miesiąc. Nawet gdybyś teraz tyła kg na tydzień, co mało prawdopodobne, to skończysz najwyżej z 18 kg. A pewnie skończy się na 15.
No, ale przy 18 przekroczę magiczną 80. Na szczęście mi się pojemność żołądka powoli zmniejsza wiec może potem będzie lepiej.
-
DORIS ja przytyłam 23 kg i rozmawiałam z lekarzem o tym. powiedział,że te które miały niską wagę mogą więcej przytyć. A POZA TYM jeśli wyniki są oki to nie ma się co martić. a z tym sikaniem to koniecznie powiedz lekarzowi.
Dziewczyny mam proźbę opiszcie mi te spinania się brzucha i skurcze. bo ja mam tą szyjkę miękką ale nic takiego nie zaopserwowałam a może mam tylko nie rozpoznaje !!!