X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ppdoba mi sie ten Tusiowy system:) tez,mialam zagwostke jak to ogarnąć a teraz juz wiem. Dzieki dziewczyny:)

Tusia89 lubi tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ppdoba mi sie ten Tusiowy system:) tez,mialam zagwostke jak to ogarnąć a teraz juz wiem. Dzieki dziewczyny:)

Tusia89 lubi tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a pierzecie wszystko od razu czy tylko te 0-3 miesiąca ?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja upralam i upradowalam wszystko bo nie wiem czy pozniej dam rade przy dziecku to zrobic jak cos to przeciez mogę jeszcze raz to zrobic

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do tego dojdzie bieżące pranie wiec wole miec teraz wszystko gotowe ;)

• MoniaT Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam zrobię chyba tak jak Ty do tej pory upralam i uprasowałam tylko róż. 56 i 62 a 68 schowałam ale teraz wyciagne i popiore i uprasuje bo jak uważa Miriam nic nie wiadomo co będzie jak dzidziolki będą z nami także biorę się do roboty

Miriam lubi tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pomysł a już niewiedziałam co że sobą zrobić teraz już mam

Miriam lubi tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprałam do rozmiaru 68 i spasowałam... Dam sobie parę dni i wtedy może popiorę większe rozmiary. Póki co muszę ogarnąć do reszty te bieżące ubranka. Ale to oczywiście dopiero jutro lub pojutrze :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie. Na razie nie mówiliśmy nic rodzicom. Nie chcę ich martwić i słuchać pytań.

Ja poprałam i poprasowałam wszystkie rozmiary. Żeby się nie przemęczyć robiłam to partiami :) Co do układania to mam plan taki: w 1 szufladzie komody poukładać wszystkie maści, kremy i akcesoria niezbędne do pielęgnacji, w 2 szufladzie poukładam bodziaki, skarpetki, pajacyki w rozmiarach 56-62 tak jak Tusia, (te większe rozmiary na razie będą u nas w szafie dopóki nie dokupię szafy dla Emilki), a niżej spodnie, sukienki, bluzy itd. oraz pieluchy tetrowe, śpiworki, kocyki. Mam nadzieję, że wszystko zmieszczę :)

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jutra w Netto jest promocja na pieluchy Pampers:

http://www.netto.pl/gazetka.html?id=230#/page/3

dqprj44jypq2k6s8.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral wrote:
    Zgadza się, waga bardzo ładna, choć spora różnica. A w którym tyg urodziła jak mogę zapytać? I domyślam się, że to dwojaczki a nie bliźnięta (tzn dwujajowi - dzieciaki różne od siebie)

urodziła w 37 tygodniu tak dwujajowi zupełnie inni od siebie no i widać różnice w wadze ale są śliczni :)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w tłusty czwartek :D

Jeej, jak tak czytam, że wy macie już tak wszystko poprane to aż zazdroszczę...ja nawet nie wiem, czy jest sens, bym teraz coś prała, bo za trzy tygodnie czeka mnie jeszcze wymiana dwóch okien w mieszkaniu - wymysł mojego męża...w każdym razie już mu powiedziałam, że prasować i sprzątać będzie chyba on, do tego doczepię mu z przodu ciężki plecak, bo on uważa, że ja przesadzam, gdy mówię, że później nie będę miała na to wszystko tyle siły...

Koral - ło, to już za tydzień będziesz wiedzieć, kiedy zobaczysz dzieciaczki:D Super :D

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina a może warto to teraz z robić i pozamykać w worki próżniowe ja tak zaczęłam pranie i prasowanie ok 20 tyg :) :P

• kozgo Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam okropną noc, jakieś mdłości, głód masakra od 6 rano koniec spania, padam potem o 8 na godzinę i boli mnie głowa od tego niedospania, a nie zapowiada się żebym miała czas na drzemkę w dzień :/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio jak przychodzi pora spania to sobie myślę: "znowu trzeba się przemęczyć całą noc"
    A zawsze uwielbiałam spać. Teraz to męczarnia. Mój mąż mówi, że pewnie niedługo pójdzie spać do salonu bo co chwilkę go budzę swoimi jękami, przewracaniem i wstawaniem.
    Jeszcze do tego dochodzą głupie sny, czasami koszmary.
    No nic już niedługo.

Dzisiaj piękna pogoda i tłusty czwartek:) Życzę Wam dziewczyny smacznych pączków.
    Ja już mam zapowiedzianą wizytę mamy z pączkami .... mniam :)

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral rozjaśniłaś mi tą różnicę między bliźniakami a dwojaczkami, byłam w szoku ich wagą ale teraz rozumiem :)
    Miriam no to szybka jesteś od 20 tygodnia zaczęłaś. Te worki to dobry pomysł:) mnie czeka jeszcze przeprowadzka więc chyba poczekam ;)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak przeczytałam o Natalii to też strach w oczach ale nie możemy myśleć, że u nas też tak będzie bo oszaleć można :( ja muszę sobie to tak tłumaczyć bo inaczej zwariuje!

dqpri09knl7nzqjn.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się trochę przestraszyłam. A co do córeczki Natalii to będzie dobrze. Moja koleżanka urodziła w 29 tyg. synka który teraz już chodzi do przedszkola i jest zdrowym dobrze rozwijającym się dzieckiem.

Chyba jednak lepiej będzie spakować już walizkę w razie wu. Nigdy nic nie wiadomo.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś się wierzyć nie chce że już pierwsza Kwietnióweczka urodziła!!! SZOKK
    Zaczęłam szykować sobie rzeczy do szpitala, nie ma co zwlekać, przezorny ubezpieczony.
    Mam nadzieję że Natalia i jej Córeczka trzymają się zdrowo.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie, dziewczyny ja też sobie uświadomiłam, że może powinnam się spakować!
    A tym bardziej ,że lekarz powiedział, że szyjka zrobiła mi się miękka, naszczęście nie skraca się i nie ma rozwarcia ale lepiej być przygotowanym.

Maczka mi też drętwieją ręce i biodra tak jak pisze koral. ja biorę magnez i mi pomaga. pytałam lekarza czy mogę brać i ile. to powiedział, że magnez mogę spokojnie i na pewno magnezu nie da się przedawkować - no chyba że z 4 opakowania zjadłabym na raz;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 11:33

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ