X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral marudź nam ile chcesz po to jest forum:) ja mam 28 i też nie spakowana ale najbardziej skupiam się teraz na środzie i czwartku bo w środę usg a w czwartek spotkanie z ordynatorem odnośnie ewentualnego przekrecenia ale jutro chyba się wezme za to pakowanie bo kiedyś trzeba w końcu.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już jestem na dobrej drodze do spakowania, ale jakoś ciągle coś mnie innego absorbuje. Dzis mieliśmy pojechać na chwilę do KOMFORTU obejrzeć wykładzinę, skończyło się na zakupach, potem IKEA, też sporo się nachodziliśmy w międzyczasie obiad i lody u Grycana. I teraz niby mogłabym się spakować, ale nie mam siły:/ Zwłaszcza po nieprzespanej nocy (w głowie wybierałam kolor wykładziny, przez calusieńką noc nie mogłam przez to usnąć;( z nerwów, jaka to ja głupia jestem że zamiast spać myślę o podłodze)

Koral, nie wiem czy Cię wyprzedzę... choć na ostatniej wizycie moja dr radziła mi rodzić 19 marca. Jak ją zapytałam dlaczego, to odparła, że ma tego dnia dyżur;)

Muszę Wam się pochwalić, bo mam bardzo dobre wyniki krwi a od grudnia nie jem żadnych witamin, suplementów itp. Stwierdziłam, że wezmę jak się coś zacznie dziać, ale do tej pory jest OK.

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z zakupów, w końcu chyba wszystko mam, znaczy dla małego dokupiłam dziś wanienkę, przewijak, poduchę do karmienia tylko dla siebie znów nie dostałam żadnego stanika do karmienia ani koszuli, albo jakieś babciowe wielkie namioty albo takie jakieś maławe Mam pecha, zaraz zamawiam coś z neta i koniec. Tez muszę się wreszcie spakować a dopóki nie mam tych koszul i staników to jakoś mam wymówkę, że bez sensu się pakować na raty, ale to chyba już czas. Wszystko mnie boli od chodzenia po tych sklepach, ale mam już nawet jakieś wkładki poporodowe i laktacyjne, już chyba naprawdę wszystko.

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala ja też ciagle znajduje jakas wymówkę, a to nie uprany ręcznik, a to nie uprasowane koszule itd. Dziś zauważyłam, ze dziwnie opuchnięta jestem na dole w sensie w kroczu mam nadzieje ze to nie żaden zwiastun hehe. Właśnie wracam do domu i zrobię ciastka z ciasta francuskiego takie palmiery i bede miała do bawarki mniam mniam

A wczoraj w Tesco kupiłam 3 koszulki po 8zl na wiek 9-12miesiecu bo dobra okazja była :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2014, 19:25

olala81 lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral to zupełnie tak jak ja :) ostatnio jak mąż był chory z gorączką 39,8 to siedziałam i zmieniałam okłady, mimo, że mąż kazał mi iść spać... tak chyba mają te typy :D

Walabia 22 brzmi dumnie ale przy 17 Koral wymięka hehe nie , no żartuje obie macie już z górki i myślę Walabia, że lepiej nie odwlekaj tego pakowania :D

Ja teraz żyje wtorkiem i wtedy wizyta i podglądamy mojego Bąbelka :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ja tak żyje środa :) i tylko kolysze biodramy, robię kocie grzbiety i pupę wysoko i oby głowa była na dole :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wypinaj pupę, kołysz biodrami a będzie dobrze ;) ja cały czas trzymam kciuki za Tymka więc wiesz :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe no mi też mówią, że mały już ma mało miejsca jak panikuje,że słabe te ruchy więc jeśli nasze szkraby mają mało miejsca, To Twoi chłopcy już pewnie od jakiegoś czasu muszą się cisnąc :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też ma mało miejsca ale fika prawie całą dobę, czasem cały brzuch boli, nie wiem kiedy on teraz śpi, bo prawie ciagle go intensywnie czuję. Czasem mam dość, ale pewnie dziwnie będzie nie czuć już tego wszystkiego później...

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój wali z całej siły, wczoraj z mężem się z godzinę tłukli mąż go pykał, a on oddawał już dosyć miałam tych ich harcow bo już mnie brzuch bolał hehe

Dziękujemy za kciuki Tymek niech się słucha mamy i cioć z forum:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2014, 20:55

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki :). Właśnie się zorientowałam, że za tydzień ciąża donoszona! Szok, jak to szybko minęło. Nie wiem jak u Was, ale u mnie zaczyna już być na serio ciężkawo i pod koniec dnia poruszam się chodem pingwina.
    Od jakiegoś miesiąca wieczorem moje uda wyglądają, jakbym miała 70 lat, są strasznie pomarszczone, jak z reklamy cudownych środków na cellulit. Wczoraj był mega aktywny dzień na świeżym powietrzu i wieczorem patrzę na te nieszczęsne nogi i wielkie zdziwienie, bo w ogóle nie były napuchnięte. Wygląda na to, że za bardzo leniuchuję :).
    Kozgo, ja podejrzewam, że Tytus też się jeszcze nie obrócił. Cały czas pływa pod pępkiem i mam dwie wielkie gule po jego obu stronach. Moje USG dopiero 22 marca, miało być 17, ale lekarz na urlopie. Obym nie urodziła do tego czasu :D.
    Miałam dziś iść na basen, ale przeczytałam w którymś wątku, że Miriam nie wpuścili z obawy, że jej wody odejdą ? :D I teraz mam obawy, bo będzie mi strasznie głupio, jak mi podziękują przy wejściu :D.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje nogi tez są jak to Czarek mi powiedział jak rozgorowane parowki :D opuchniete zalane celulitem

Tak baba na kasie baletowej zapytała sie mnie w którym miesiącu jestem to jej odp a ta ze mnie nie wposci bo jak mi wody odejdą to nawet sie nie zorientuje :/ trochę to dziwne było dla mnie ale nie kucilam sie z nią :) trudno
    Nie wiem dlaczego tak zareagowała przeciez przy odejściu wód są tez skurcze i podobno nie da sie tego przegapić no i z tego co dziewczyny pisałay to wody plodowe są ciepłe wiec ja szczerze nie widzę problemu w chodzeniu na basen w ciazy ale nie chciałam sie kucic bo i po co :D tymbardziej za ta babka była bardzo poważna jak to mówiła a Czarek stał z przerażeniem i słuchał wiec trudno

Wczoraj miałam lepsza akcje wieczorem przed 20 w Auchan idziemy z zakupami kilka rzeczy dosłownie może 6 szt jakiś chleb cos na śniadanie dla mnie na dziś podchodzę do kasy dla kobiet w ciazy a tam jak babka przed nami nas zobaczyła nogi wykrzywila i zaczęła utykac haha normalnie jakaś paranoja inwalide zaczęła udawać :D a wcześniej widzieliśmy ja na stoisku z nabialem i była zdrowa :) koszyki dwa pełne wiec poszliśmy do kasy obok i grzecznie czekaliśmy tzn Czarek czekał bo ja poszłam za kasy na ławkę usiąść
    Poprostu Polska kultura nie zna granic :) widzieliśmy pózniej ta parke z zakupami na parkingu oni nas tez już normalnie szła ta kobieta :D poprostu śmiech na sali

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina a może poprostu zadzwoń na ten basen i sie zapytaj albo niech bilet kupi Ci ktoś inny a nie tak jak ja do kasy sie pchalam z Czarkiem :D

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra Miriam przy tej kasie, normalnie się odechciewa z domu wychodzić, ale bez chodzenia nie zlikwidujemy parówek :D. Chyba serio zadzwonię na ten basen i zapytam, ale pierwszy raz słyszę taką historię, koleżanki chodziły na basen do końca ciąży. Takie nagłe odejście wód to chyba tylko w filmach się zdarza ;)

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez w szoku byłam poprostu nie wiedziałam co odpowiedzieć wiec grzecznie przeprosilam i wyszliśmy
    Myśle ze to było widzimisie tej kobiety a nie zasady basenu bo z kim nie rozmawiamy o tym to każdy w sxoku

• Martusska Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bym powiedziała żeby mi pokazała w regulaminie gdzie pisze ze kobiety w 9 miesiącu nie mogą korzystać z basenu, a jakby w tym regulaminie nic takiego nie pisało, to dziękuję i wchodzę się kąpać. Ja bym nie odpuściła tak łatwo. Mój mąż tym bardziej by nie odpuścił. Ja byłam na basenie wczoraj i nikt mnie się nawet o nic nie pytał, a by tylko spróbowali. :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiszka z tym basenem też miałam pomysł zeby isc ale mój mąż mi nagadał, że infekcje itd bla bla i już sama mnie wiem. Moja noc była masakra jedna wielka zasnęłam ok 3.30:( wstałam o 8 jakoś bolały mnie nogi i brzuch, a twarz rano spuchnieta mam jak balon dramat jakis :(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale głupia baba, udawać inwalidę... jak kiedyś nie będzie musiała udawać, to niech sobie przypomni jak się zachowywała... ludzie są nienormalni.

Dziś mały mnie trochę nastraszył... rano, godzina o której mały jest aktywny zaczął kopać, ale to było takie mocne i dziwne jak nigdy(dwa razy pod rząd takie uczucie jakby nie wiem, zjadł cytrynę i się wstrząsnął) zawsze kopał z rana ale teraz tak inaczej... normalnie patrzyłam na brzuch i się zastanawiałam co jest... teraz już ok kopnie sobie tak jak zwykle... ale powiem szczerze, że trochę się wystraszyłam tych intensywnych ruchów...może zwyczajnie się przekręcał albo coś :) mąż stwierdził, że może coś mu się śniło i się wystraszył :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo ktoś kiedyś pisał na forum o tej spuchniętej twarzy... mi za to prawa ręka w nocy tak drętwieje i puchnie,że mam problem ją zgiąć...bo nawet boli palce jak serdelki :) za to lewa już taka nie jest.

dqprj44jypq2k6s8.png
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ