Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie dla dziecka wszystko dają w szpitalu, prosili tylko o wilgotne chusteczki, bo tego ciągle mają za mało ale pampersy dają, podkłady i wkładki poporodowe też ale w razie czego kupiłam paczkę tych poporodowych bo nie wiadomo jak często dadzą świeże, a nie chcę się czuć niekomfortowo.. Byłam zdziwiona, ze wszystko zapewniają bo to normalny szpital nie żaden prywatny, ale akurat ten oddział jest najlepiej doposażony.
-
nick nieaktualny
-
Haybeauti ja np. o spakowaniu walizki, a dziś znowu cały dzień poza domem
ja to mam wieczne poczucie, że zapomniałam zamknąć drzwi do domu i wracam się jak głupia po 5 razy hehe.
Olala to super, że w szpitalu wszystko dają, rzadko się zdarza, chociaż u nas na sr powiedzieli, żeby się nie strsować że oni w szpitalu maja wszystko w razie czego i ze najważniejsze sa wyniki badań więc jadę dziś odebrać już wszystkie, żeby mieć komplet do porodu. -
u mnie w szpitalu tez dają wszystko do maluszka
wkłady poporodowe też zapewniają, koszulę do porodu też
dlatego moja jeszcze niespakowana walizka wydaje mi się jakaś mała
ale pampersy zabieram bo u nas chyba w takie zwykłe pieluchy zawijają maluchy więc pampersy swoje wezmę.
-
nick nieaktualnyWalabia ale to dlatego ze sporo osób z poza stolicy przyjeżdża rodzic do Warszawy np ja niby mogła bym rodzic w Piasecznie ale boje sie tych rzeznikow i jadę i tak na praski a ile jest takich dziewczyn ktore po 50-100 km maja do Warszawy a i tak jadą bo w STOLYCY hihi
to i szpitali nie stać
na takie luksusy
-
Ja też się witam
Właśnie wyszła ode mnie położna, już drugi raz w tej ciąży, popołudniu ma jeszcze przyjść koleżanka z ciuszkami po swoim synku
Moje rzeczy do szpitala jak na razie leżą w szufladzie w komodzie i tylko je zapakować...brakuje mi tylko jeszcze pampersów, kremu do pupci ( choć w szpitalu raczej mają) i stanika do karmienia...ciuszki dla małego tylko na wyjście, a tak to dają w szpitalu -
Oo, to ja chyba jestem jednym z nielicznych przykładów dziewczyn, które z większych miast jadą rodzić do mniejszych miejscowości.
Walabia, ciąża donoszona, walizka spakowana, zaraz będą skręcone i poustawiane mebelki, pogoda piękna - no nic, tylko rodzićwalabia, Miriam, magdalena lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-71283.png
https://www.maluchy.pl/li-71282.png -
witam
ja dzisiaj po wizycie, narazie wszystko ok, rozwarcie nie postępuje, tylko główka małej już bardzo nisko, ktg bez skurczy więc moge się cieszyć
za tydzień mam iśc na wymaz na paciorkowca.
ogólnie jestem zadowolona ze zmiany lekarza tylko szkoda że tak późno.
waga małej to 2800 g, a kość udowa 7,5 cm że niby bardzo długie ma nóżkiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 12:42
walabia lubi tę wiadomość
-
walabia wrote:Wow, ja myślałam, że 7 cm to mało:) hmm. Mam jakieś złe wyobrażenie o naszych dzieciaczkach
ale to tylko 1 część nogi, a od kolanka w dół następna część więc jak się zsumuje to jest więcej