Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny Franio też ma główkę o 2 tygodnie "do przodu" w porównaniu do reszty parametrów.
Aphrodita- myślami z Tobą, wszystko będzie na pewno dobrze.
Kozgo jak się mały uparciuch nie odwróci to pewnie ten zewnętrzny obrót pomoże. Też myślę co z Koral... -
nick nieaktualnyWłaśnie co z Koral i chłopakami ? Pewnie zostawili ich w szpitalu trzymam kciuki
Aphrodita trzymam kciuki za was
Kozgo ja wczoraj sie obudziłam zalana krwią z nosamoże to jakiś objaw zbliżającego sie porodu
Ja póki co latam co chwile do wcmam nadzieje ze zaraz przejdzie bo muszę jechać na te nieszczęsne praktyki
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
koala- powiedz mi co jesz przy tej swojej diecie, bo od mojego powrotu ze szpitala coś zaczyna mi cukier skakać i nie wiem czy zmienić jedzenie czy jechać do diabetologa tylko że jak teraz się zapisze to przyjmie mnie dopiero za tydzień czy dwa to nie wiem czy dotrwam.
-
ja ponoć nie donosze do terminu .. już mam skurcze te bolesne 4-5 razy na dzień.Pamiętam że ze starszą córką to własnie z takimi bólami jechalam do szpitala jak były co 3 minuty..a i tak nie było rozwarcia na tyle ile trzeba. Więc bliżej niż dalej..Tylko niech teraz nie wychodzi jeszcze bo starsza jest chora..i musi się wyleczyć.. moje dzieciątko jest długie a chude:D kość udowa wskazuje 2 tyg do przodu a brzuszek i główka w normie
-
Co do krwawienia z nosa to powiem wam że koleżanka sali dostała krwotok z nosa bolała ją głową a w nocy dostała skurczy. Ra no urodziła w 32 tyg. Ale to nie oznacza u was to krwawienie oznacza poród. Dzięki dziewczyny ja jestem dobrej myśli.
Miriam lubi tę wiadomość
-
coś te nasze kwietniowe pociechy za szybko się pchają na świat, no chyba że mi się tak tylko wydaje.
w sumie to miały być wiosenne dzieciaki, więc skoro wiosna już przyszła to one też chcą
u mnie tak jak u większości- główka też dwa tyg większa niż reszta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 11:38
-
nick nieaktualny
-
Ja też takich bóli chyba jeszcze nie mam. Za to dzis mam jak na siebie wysokie ciśnienie dosyć i głowa mnie boli i powoli wzielam się za pakowanie torby:) mój Tymek musi poczekać do przekrecania hehe a po 22marca kak bedzie donoszona to niech się dzieje co chce:) dziewczyny jak to jest tu na forum widzę, że piszecie, że jak skończony 37 to donoszona, a mój lekarz mowi, ze musi byc skończony 38.
-
miriam pytałam szpitalu położną jak wyglądają te skurcze żeby ich nie przeoczyć i mówil,a że moge być pewna że napewno nie przeocze, że łapie taki ból jak na okres tylko o wiele mocniejszy, trzyma czasem nawet do 60 sekund i puszcza wedy jest uczucie takiego schodzeniao w dół, a jak ja pojechałam do szpitala z tymi moimi bólami to wyglądały tak jakby na wysokości pasa ktoś mocno zaciskał mi pasek albo czymś związywał i też jak puszczał to schodzł tak w dół- tylko te były do przeżycia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 12:25
Miriam lubi tę wiadomość
-
kozgo wrote:Ja też takich bóli chyba jeszcze nie mam. Za to dzis mam jak na siebie wysokie ciśnienie dosyć i głowa mnie boli i powoli wzielam się za pakowanie torby:) mój Tymek musi poczekać do przekrecania hehe a po 22marca kak bedzie donoszona to niech się dzieje co chce:) dziewczyny jak to jest tu na forum widzę, że piszecie, że jak skończony 37 to donoszona, a mój lekarz mowi, ze musi byc skończony 38.
A to z wikipedi:
Podział ze względu na czas trwania ciąży[2]
Wcześniak - czas trwania ciąży 37 tygodni
Noworodek donoszony - czas trwania ciąży 37-41 tygodni
Noworodek przenoszony - czas trwania ciąży powyżej 41 tygodni
-
nick nieaktualnyLusia to dobrze ze nie prxegapie
Co do donoszenia ciazy tez pytałam sie o to gin powiedział ze są rożne szkoły dla jednych to rozpoczęty 38 tydz czyli skończony 37 a dla starej szkoły to skończony 38 i on sie tego trzyma teoretycznie teraz mówi sie o donoszeniu od skonczonego 37 tyg -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mam cieplejsze tzn bodziaki gruby dresik i cienki kombinezon a drugi zestaw to bodziaki na długi rękaw spodenki i pajac taki ciepły
ale nie wiem czy to dobry zestaw hehe mam na wszelki dwa przygotowane bo nie wiem jaka pogoda bedzie
jak w weekend np zapowiadają śnieg z deszczem