X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi właśnie nos wystrzelił krwią, chyba za dużo słońca heh

No właśnie Koral odezwij się co i jak z Wami?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Franio też ma główkę o 2 tygodnie "do przodu" w porównaniu do reszty parametrów.
    Aphrodita- myślami z Tobą, wszystko będzie na pewno dobrze.
    Kozgo jak się mały uparciuch nie odwróci to pewnie ten zewnętrzny obrót pomoże. Też myślę co z Koral...

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie co z Koral i chłopakami ? Pewnie zostawili ich w szpitalu trzymam kciuki
    Aphrodita trzymam kciuki za was :)

Kozgo ja wczoraj sie obudziłam zalana krwią z nosa :( może to jakiś objaw zbliżającego sie porodu :D
    Ja póki co latam co chwile do wc :/ mam nadzieje ze zaraz przejdzie bo muszę jechać na te nieszczęsne praktyki :/

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam skąd ty bierzesz te siły? ja też poproszę namiary do tego dilera ;)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze też dlatego, że jest wyż teraz. Dziewczyny jak czesto łykacie tabletki z wiesiolka chce zacząć ale nie wiem co i jak?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Martuśka cos sie odzywala ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie siły za bardzo nie mam :( ale muszę może to syndrom wicia gniazda a ze wszystko mam gotowe to energi mi trochę zostało
    Kurde ale mała sie wierci az mam bóle okresowe fuck

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koala- powiedz mi co jesz przy tej swojej diecie, bo od mojego powrotu ze szpitala coś zaczyna mi cukier skakać i nie wiem czy zmienić jedzenie czy jechać do diabetologa tylko że jak teraz się zapisze to przyjmie mnie dopiero za tydzień czy dwa to nie wiem czy dotrwam.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ponoć nie donosze do terminu .. już mam skurcze te bolesne 4-5 razy na dzień.Pamiętam że ze starszą córką to własnie z takimi bólami jechalam do szpitala jak były co 3 minuty..a i tak nie było rozwarcia na tyle ile trzeba. Więc bliżej niż dalej..Tylko niech teraz nie wychodzi jeszcze bo starsza jest chora..i musi się wyleczyć.. moje dzieciątko jest długie a chude:D kość udowa wskazuje 2 tyg do przodu a brzuszek i główka w normie :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do krwawienia z nosa to powiem wam że koleżanka sali dostała krwotok z nosa bolała ją głową a w nocy dostała skurczy. Ra no urodziła w 32 tyg. Ale to nie oznacza u was to krwawienie oznacza poród. Dzięki dziewczyny ja jestem dobrej myśli.

Miriam lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś te nasze kwietniowe pociechy za szybko się pchają na świat, no chyba że mi się tak tylko wydaje.
    w sumie to miały być wiosenne dzieciaki, więc skoro wiosna już przyszła to one też chcą ;-)

u mnie tak jak u większości- główka też dwa tyg większa niż reszta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 11:38

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka trzymam kciuki zeby porod był już po wyleczeniu corci :)

A ja nadal nie wiem jak te bóle wyglądają :/ póki co to brzuch mnie boli i latam do wc :/ a za 30 min powinnam wychodzić :/ jeszcze mała sie tak wierci jak by ktoś jej kawy dał czy co jak nigdy

• kozgo Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też takich bóli chyba jeszcze nie mam. Za to dzis mam jak na siebie wysokie ciśnienie dosyć i głowa mnie boli i powoli wzielam się za pakowanie torby:) mój Tymek musi poczekać do przekrecania hehe a po 22marca kak bedzie donoszona to niech się dzieje co chce:) dziewczyny jak to jest tu na forum widzę, że piszecie, że jak skończony 37 to donoszona, a mój lekarz mowi, ze musi byc skończony 38.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miriam pytałam szpitalu położną jak wyglądają te skurcze żeby ich nie przeoczyć i mówil,a że moge być pewna że napewno nie przeocze, że łapie taki ból jak na okres tylko o wiele mocniejszy, trzyma czasem nawet do 60 sekund i puszcza wedy jest uczucie takiego schodzeniao w dół, a jak ja pojechałam do szpitala z tymi moimi bólami to wyglądały tak jakby na wysokości pasa ktoś mocno zaciskał mi pasek albo czymś związywał i też jak puszczał to schodzł tak w dół- tylko te były do przeżycia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 12:25

Miriam lubi tę wiadomość

km5stv737gu3576a.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Ja też takich bóli chyba jeszcze nie mam. Za to dzis mam jak na siebie wysokie ciśnienie dosyć i głowa mnie boli i powoli wzielam się za pakowanie torby:) mój Tymek musi poczekać do przekrecania hehe a po 22marca kak bedzie donoszona to niech się dzieje co chce:) dziewczyny jak to jest tu na forum widzę, że piszecie, że jak skończony 37 to donoszona, a mój lekarz mowi, ze musi byc skończony 38.
    właśnie ja też się pogubiłam mi lekarz powiedział, że donoszoną ciąze będę miała 22 marca.
    A to z wikipedi:
    Podział ze względu na czas trwania ciąży[2]

Wcześniak - czas trwania ciąży 37 tygodni
    Noworodek donoszony - czas trwania ciąży 37-41 tygodni
    Noworodek przenoszony - czas trwania ciąży powyżej 41 tygodni

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia to dobrze ze nie prxegapie :)

Co do donoszenia ciazy tez pytałam sie o to gin powiedział ze są rożne szkoły dla jednych to rozpoczęty 38 tydz czyli skończony 37 a dla starej szkoły to skończony 38 i on sie tego trzyma teoretycznie teraz mówi sie o donoszeniu od skonczonego 37 tyg

• kozgo Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój jeszcze starą szkołę praktykuję hehe.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje, a co szykujecie na wyjście ze szpitala w sensie jakie ciuszki dla malucha?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez :) ale belly to już nowa Szkola hehe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cieplejsze tzn bodziaki gruby dresik i cienki kombinezon a drugi zestaw to bodziaki na długi rękaw spodenki i pajac taki ciepły :D ale nie wiem czy to dobry zestaw hehe mam na wszelki dwa przygotowane bo nie wiem jaka pogoda bedzie :) jak w weekend np zapowiadają śnieg z deszczem

‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ