Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Makcza wrote:Aphrodita, powiedz coś więcej - dlaczego Cię zatrzymali? Czy jest prawdopodobieństwo, że niedługo urodzisz? Pamiętam, że miałaś mieć konsultację w sprawie kłopotów małej z jelitami. Jak wygląda sytuacja? I jak się czujeszc psychicznie?
Trafiłam na patologie aby poobserwować te jelita. Miałam 2 usg przez różnych lekarzy robione. Nie wygląda to źle ale wszystko wyjaśni się po narodzinach. Mój giną i inni stwierdzili że lepiej będzie jak będę tutaj na oddziale gdyż w razie wu jakby miało się coś dziać z mała to od razu na porodowke. Jest już na tyle duża że to nie problem. Mam 2 razy dziennie ktg oraz usg będę miała ale jeszcze nie wiem jak często. Szkoda że tak to wygląda ale zdrowie małej najważniejsze.
Kozgo. Koleżanka że szpitala mówiła mi że jej pierwsze dziecko odwrocilo się podczas porodu. Skoczylo się cesarka bo wcześniej było dziecko ułożone glowkowo. Także nigdy nic nie wiadomo do konca -
lusia22 wrote:witam
ja dzisiaj po wizycie, narazie wszystko ok, rozwarcie nie postępuje, tylko główka małej już bardzo nisko, ktg bez skurczy więc moge się cieszyć
za tydzień mam iśc na wymaz na paciorkowca.
ogólnie jestem zadowolona ze zmiany lekarza tylko szkoda że tak późno.
waga małej to 2800 g, a kość udowa 7,5 cm że niby bardzo długie ma nóżkilusia22 lubi tę wiadomość
-
Rozwarcie mam na opuszek palca. I nie powiększa się. Na razie nic nie wskazuje na poród. Mam twardnienia brzucha ale na tym etapie to normalne. Z reszta dla nich tzn lekarzy poród na takim etapie i z taka waga to już nie problem. Teraz wszystko zależy od małej jak tylko stwierdza że jej źle że coś nie tak to rozpakują mnie. Chciałabym naturalnie ale zobaczymy. Nie chce się nastawić bo wszystko jest możliwe. Tutaj nie unikają cesarek.
-
kozgo lekarz powiedział, że cc będzie w 38 tygodniu. ale przed tym zrobią ci pewno usg i może Tymek się do tej pory przekręci
Będziesz jeszcze miała jakieś usg do tego 22 marca ? Może jest jeszcze szansa.
Może niech tatuś z synkiem pogada i go przekona, wiesz facet z facetem zawsze się dogada -
Po 38 tygodniu bedzie obrót zewnetrzny czyli po 22 marca, a pózniej umawianie się na ewentualną cesarkę i 22 bedzie usg przy okazji obrotu i przed cesarka też sprawdzają więc będę do konca wizualizować sobię, że jest głowa w dół
Lekarz mowi, że mu tak wygodnie i że chłopak będzie wesoły i zawsze z głowa do gory hahawalabia, haybeauti, saszka lubią tę wiadomość
-
aphrodita wrote:Rozwarcie mam na opuszek palca. I nie powiększa się. Na razie nic nie wskazuje na poród. Mam twardnienia brzucha ale na tym etapie to normalne. Z reszta dla nich tzn lekarzy poród na takim etapie i z taka waga to już nie problem. Teraz wszystko zależy od małej jak tylko stwierdza że jej źle że coś nie tak to rozpakują mnie. Chciałabym naturalnie ale zobaczymy. Nie chce się nastawić bo wszystko jest możliwe. Tutaj nie unikają cesarek.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny