X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Aphrodita, powiedz coś więcej - dlaczego Cię zatrzymali? Czy jest prawdopodobieństwo, że niedługo urodzisz? Pamiętam, że miałaś mieć konsultację w sprawie kłopotów małej z jelitami. Jak wygląda sytuacja? I jak się czujeszc psychicznie?

Trafiłam na patologie aby poobserwować te jelita. Miałam 2 usg przez różnych lekarzy robione. Nie wygląda to źle ale wszystko wyjaśni się po narodzinach. Mój giną i inni stwierdzili że lepiej będzie jak będę tutaj na oddziale gdyż w razie wu jakby miało się coś dziać z mała to od razu na porodowke. Jest już na tyle duża że to nie problem. Mam 2 razy dziennie ktg oraz usg będę miała ale jeszcze nie wiem jak często. Szkoda że tak to wygląda ale zdrowie małej najważniejsze.

Kozgo. Koleżanka że szpitala mówiła mi że jej pierwsze dziecko odwrocilo się podczas porodu. Skoczylo się cesarka bo wcześniej było dziecko ułożone glowkowo. Także nigdy nic nie wiadomo do konca

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie. Mam nadzieję że wszystko dobrze się skończy. Coś te Emilki lubią robić niespodzianki.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    witam
    ja dzisiaj po wizycie, narazie wszystko ok, rozwarcie nie postępuje, tylko główka małej już bardzo nisko, ktg bez skurczy więc moge się cieszyć
    za tydzień mam iśc na wymaz na paciorkowca.
    ogólnie jestem zadowolona ze zmiany lekarza tylko szkoda że tak późno.
    waga małej to 2800 g, a kość udowa 7,5 cm że niby bardzo długie ma nóżki ;-)
    lusia22 ja tez zmieilam lekarza tydzien temu i to byla dobra decyzja wiesz lepiej pozno niz wcale;) fajna waga malej.

lusia22 lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwarcie mam na opuszek palca. I nie powiększa się. Na razie nic nie wskazuje na poród. Mam twardnienia brzucha ale na tym etapie to normalne. Z reszta dla nich tzn lekarzy poród na takim etapie i z taka waga to już nie problem. Teraz wszystko zależy od małej jak tylko stwierdza że jej źle że coś nie tak to rozpakują mnie. Chciałabym naturalnie ale zobaczymy. Nie chce się nastawić bo wszystko jest możliwe. Tutaj nie unikają cesarek.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo lekarz powiedział, że cc będzie w 38 tygodniu. ale przed tym zrobią ci pewno usg i może Tymek się do tej pory przekręci :)
    Będziesz jeszcze miała jakieś usg do tego 22 marca ? Może jest jeszcze szansa.

Może niech tatuś z synkiem pogada i go przekona, wiesz facet z facetem zawsze się dogada ;)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widocznie małemu tak wygodnie sobie siedzieć :) co będzie do góry nogami leżał :D a tak serio to Kozgo nie poddawaj się a my dalej trzymamy kciuki za małego :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 38 tygodniu bedzie obrót zewnetrzny czyli po 22 marca, a pózniej umawianie się na ewentualną cesarkę i 22 bedzie usg przy okazji obrotu i przed cesarka też sprawdzają więc będę do konca wizualizować sobię, że jest głowa w dół ;)

Lekarz mowi, że mu tak wygodnie i że chłopak będzie wesoły i zawsze z głowa do gory haha

walabia, haybeauti, saszka lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Rozwarcie mam na opuszek palca. I nie powiększa się. Na razie nic nie wskazuje na poród. Mam twardnienia brzucha ale na tym etapie to normalne. Z reszta dla nich tzn lekarzy poród na takim etapie i z taka waga to już nie problem. Teraz wszystko zależy od małej jak tylko stwierdza że jej źle że coś nie tak to rozpakują mnie. Chciałabym naturalnie ale zobaczymy. Nie chce się nastawić bo wszystko jest możliwe. Tutaj nie unikają cesarek.
    aphrodita trzymam kciuki za Was:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej chciałam Was zapytać bo obwód główki wychodzi na 39 tydz, a kość udowa i brzuszek prawidłowo na 36 tydz i 4 dni to jak ja tą głowę wypchane jak tak to dalej pojdzie u Was tez są takie różnice?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo u nas też glowka duza i wychodzi na 38 tydzień czyli o 3 tyg więcej zapytałam usg właśnie czy to jakiś problem itd to mówił że nie. Mój mąż żartuje że ma duży mózg i będzie madra jak tatuś.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie co do obwodu glowki to moj szkrab tez ma 2 tygodnie do przodu :-) Musimy koniecznie po porodzie podzielic sie zdjeciami :-))) Moj gin tez mowi ze to normalne i nie ma sie co przejmowac, jak widac sporo z nas ma ta sama sytuacje

atdci09k18tcna0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma główkę i brzuszek o tydzień do przodu za to kość udowa tydzień do tylu wiec bedzie taka mała kaczka z krótkimi nogami :D tylko po kin takie krótkie nogi? My raczej długie mamy

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zdjęcia koniecznie :)

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie brzuszek ma ponad normę więc noszę małego michelin ;)

Miriam, koala82 lubią tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten piękny dzionek.
    Nasza kruszynka ma za to długie nóżki a brzusio i główkę o tydzień mniejsze, czyli zupełnie odwrotnie niż miał jej starszy brat.

Miriam lubi tę wiadomość

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój Franio i długie nogi i duża główka :) kurde a nie mam pomiarów brzuszka...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe ile te pomiary są warte hehe:) w kwietniu beda tu same zdjecia małych slicznosci naszych :)

Miriam lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co z Koral, wiecie ?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja znowu ma brzuszek mniejszy :)

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara to dobrze :) dziewczyna będzie szczuplutka :)

szczessciara lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ