X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle wrote:
    Dziewczyny, nie orientujecie się, czy na IP jest potrzebny jakiś dowód ubezpieczenia? Akurat nie mam aktualnej RMUA, a chyba pojadę na IP, bo poważnie zaczyna mnie martwić mała aktywność mojej małej :( Myślicie, że zrobią mi KTG? Tylko się zastanawiam, co z tym dowodem ubezpieczenia...
    Elle, jedź, na pewno zrobią co trzeba. Nawet jak im nagle EWUŚ nie zadziała i wystawią Ci fakturę, to dowód ubezpieczenia możesz donieść i nie będziesz płacić.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle trzymaj się dzielnie i daj od razu znać czy wszystko ok.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze, a malutka dziś jest po prostu leniuszkiem. Koniecznie daj znać po wizycie.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeej, jak tak czytam, ile wam zajmują rzeczy do szpitala to się zastanawiam, w ile toreb ja się zmieszczę...z tym akurat u mnie brak doświadczenia, bo poprzednio leżałam już przed porodem 2 tygodnie w szpitalu i tych pierdół różnych nazbierało mi się multum...szłam na porodówkę obładowana jak nie wiem :P Ale jak na razie mam zamiar wziąć najpotrzebniejsze rzeczy, w razie w dowiozą...do szpitala 10 minut góra na piechotę, samochodem może 3 minuty, więc nie będzie źle :)

koral - Super, że dzieciaczki już w łóżeczkach :) To teraz niech nabierają siły i wagi..trzymam kciuki za jak najszybszy powrót do domku :)

Elle - ja również zaciskam kciuki, by wszystko było dobrze, a mała miała tylko leniwy dzień :* Daj znać koniecznie po wizycie...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle trzymam kciuki, mam nadzieję że U Ciebie też okaże się wszystko ok jak po moim wypadku dziś ale rzeczywiście lepiej sprawdzić człowiek sie uspokaja przynajmniej.

01582n0ast4hm7dp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle mam nadzieje że to fałszywy alarm trzymam kciuki <3
    I czekam na wieści

• MoniaT Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko dziś naprawdę jakiś dziwny jest ten dzień dziewczyny musimy uważać na siebie pozdrawiam wszystkie

klz9cwa175lwe78n.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uroczyście oświadczam, że jestem gotowa do urodzenia ssaka.
    Dziś ujrzałam siarę.

:)

Śpijcie dobrze, mamuśki.

Miriam, Makcza, magdalena lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, gratuluję 100-procentowej mamuśki :D
    To chyba zaczyna się już ostatnie odliczanie...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elle trzymam kciuki i czekam na dobre wieści.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle i jak tam ??

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez właśnie czekam na wieści a tu cisza kurcze martwi mnie ta ciasza

• saszka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na IP niestety nie jest to takie hop-siup :/ Zanim się pacjentką zajmą, zanim zrobią KTG, badanie, USG, papierologia... Mi w poniedziałek zeszło jakieś 2,5h a przecież jeszcze trzeba dojechać i wrócić. Więc dziewczyny nie panikujcie :)

Ale mnie żołądek rozbolaaaał! Rzeczywiście jest zły dzień :(

https://www.maluchy.pl/ci-71283.png
    https://www.maluchy.pl/li-71282.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 03:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziewczyny - dziękuję Wam wszystkim, że o mnie myślałyście :*
    Dopiero wróciłam. Rzeczywiście jest tak, jak pisze Saszka - na IP byłam dobrych kilka godzin. Ale ani trochę nie żałuję! Uspokoiłam się, dziewczynki - u nas wszystko w porządku. Miałam i ktg i usg i badanie palpacyjne - generalnie mała jest okazem zdrowia. Lekarz powiedział, że mogło być tak, że mała kopała w nocy - ja spałam i tego nie czułam - a w dzień odpoczywała. I rzeczywiście jest to prawdopodobne, bo jak siedziałam i czekałam na IP na swoją kolej to nieźle dawała czadu. Teraz np. już znowu się nie rusza.

Tak więc spanikowałam, a wszystko jest w porządku. Ale nie żałuję, że pojechałam - uspokoiłam się i może teraz już nie będę snuć apokaliptycznych wizji :)

Jeszcze raz Wam kochane dziękuję za pamięć! Ja uciekam w końcu spać, chociaż z tych emocji aż mi się odechciało ;), ale może jakoś zasnę :)

Dobranoc :)

Miriam, walabia, olala81, Niesmiala, magdalena lubią tę wiadomość

iv09mg7y9aya90me.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle - Super, że wszystko w porządku :) I naprawde czasem lepiej sprawdzić, niż się zadręczać, więc przynajmniej uspokoiłaś się i wiesz na pewno, że jest wszystko ok:)

Sobota, niby wolne, żadnej szkoły, żadnego odprowadzania, a tu człowiek od siódmej nie śpi...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się również.

Chciałam was przeprosić za swoje wczorajsze marudzenie troche dziś mam kaca moralnego :(

Ale dziś mam dobry dzień (przynajmniej poranek ;) )
    Jeszcze 7 dni leżonka i ciąża donoszona więc mam nadzieje, że będę mogła się więcej ruszać :)
    chociaż moja macica sytematycznie ćwiczy coraz częstsze i mocniejsze mam bóle menstruacyjne

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heybeauty - nie masz za co przepraszać :) Każda z nas ma dni kiedy nic, tylko marudzimy ;) Ale dobrze, że humorek się poprawił :)

Mi na wieczór mąż humor zepsuł totalnie i dziś niestety mi się trzyma...zero cierpliwości, normalnie wszystko mnie irytuje :/ Jeszcze się słońce schowało :(

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina ja wczoraj przez męża miałam taki humorek ale dziewczyny przypomniały mi że to facet i trzeba im wszystko jasno i dobitnie tłumaczyć :) taki ich urok

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny u nas szaro, buro, deszcz pada. Synek niestety czy weekend czy nie zawsze wstaje najpóźniej o 6 rano. Jeszcze od paru dni przechodzimy zintensyfikowany bunt trzylatka i nie dociera do niego nic, nie pomagają prośby, groźby, kary. Wczoraj wyprowadził mnie tak z równowagi że się rozpłakałam bo już nie wiedziałam co zrobić.
    Najgorsze że Dzidzia już w brzuszku musi słuchać tych wrzasków, pewnie sobie pomyśli co za rodzinka ją czeka :-/
    Elle cieszę się że z Córeczką wszystko dobrze, a i ty jesteś już spokojniejsza.
    Niestety na IP można spędzić całą wieczność, sama czekałam parę razy po 4-5 godzin, ale warto uzbroić się w cierpliwość i upewnić się że wszystko jest ok.

Bea_tina, magdalena lubią tę wiadomość

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    Karina ja wczoraj przez męża miałam taki humorek ale dziewczyny przypomniały mi że to facet i trzeba im wszystko jasno i dobitnie tłumaczyć :) taki ich urok

Niby to wiem, wczoraj zresztą po całej kłótni niby spokojnie porozmawialiśmy, ale i tak jakoś nerw mi został...jeszcze mnie dziś dobił...Myślałam, że choć w jeden dzień odeśpię to wstawanie na tygodniu o 6, a tu oczywiście nie da rady...bo wielmożny pan obudził się o 7 i zaczął się tłuc...spać się nie dało, więc wstałam i ja i mała...a pan cwaniak o godzinie 8 uznał, że jeszcze mu się jednak chce spać i poszedł lulać :/ Mam ochotę go teraz obudzić w bardzo nieprzyjemny sposób, bo to już kolejny raz, kiedy budzi z samego rana w sobotę nie myśląc kompletnie o innych :/

Teraz mnie się widzę faza na marudzenie włączyła, ale miałam kiepską noc i nie lubię łazić niewyspana, zwłaszcza, że wiem, iż w innych okolicznościach mogłabym jeszcze pospać :/

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ