X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie zrobiłam leniwe i ze śmietana i cukrem palaszuje :)

walabia lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie mam dzisiaj zbyt dobrego humoru.. przez tą swoją chorobę i córka też marudna jest bo chora.. i tak obie marudzimy mężowi..biedny jego los.. hehe

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj widzę ze dziś większość z nas ma taki humor ja ogarnelam mieszkanie mąż wrócił przywiózł projektor fisherprica dla małej i kilka innych zabawek odrazu rzucilam sie do oglądania ;) humor sie poprawił pojechaliśmy na zakupy i znów zaczęłam jeczec :/ ale kolejne kilka drobiazgów dla małej poprawiło mi humor na nowo :) postanowiłam dopakowac wodę do torby i z moich dwuch torb do szpitala zrobiło sie 3 :O a poducha do karmienia, suszarka do wlosow nadal nie spakowana
    Jestem pełna podziwu jak wy sie mieścicie w jedna

• kozgo Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam na mojej chyba maz bedzie musiał usiąść zeby się domknęła. Ja mam naszykowane rzeczy dodatkowe, które w razie czego mąż miałby mi dowieźć. U nas w szpitalu prosili żeby nie mieć więcej niż jedna walizkę bo mówią ze cieżko potem na sali poporodowej jest jak każda babka ma duzo toreb plus dzieciaczki plus odwiedzający.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o dodatkowych torbach so dowozu nawet nie wspominam bo to są kolejne dwie :/ właśnie zastanawiam sie czy mnie nie pogonia ale myśle ze to są naprawdę najpotrxebniejsze rzeczy jedna torba małej i dwie moje ale same te podkłady na łóżko i po porodowe zajmują prawie cała jedna torbę :/ ręczniki koszule itd masakra jakaś

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wody tez dużo nie pakowalalam bo tylko 4 butelki 0,3 wrazie gdyby złapalo mnie w nocy i nie miała bym gdzie kupić

• kozgo Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie wzięłam tylko to co na liście było w szpitalu. W sumie to tylko dwie doby w przypadku cc 3 doby więc nie ma tragedii:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo u nas to samo, te sale poporodowe nie są za duże i chyba nie ma sensu na kilka dni targać 3 toreb. W domu w razie czego zostawię zapas czystych koszul, ręczników, podkładów i podpasek, dla małego też wszystko poprane - od mieszkania do szpitala mamy 15 min. samochodem, myślę, że tyle wytrzymam, jakby mi było czegoś trzeba, to mąż dowiezie. Dziewczyny zazwyczaj piszą, że dla dziecka nie zużyły nawet połowy tych rzeczy, które zabrały, więc też naszykowałam tylko 4 komplety bodziaków i pajacyków, do tego czapeczki i niedrapki, kosmetyki, chusteczki, pieluszki, rożek i kocyk. Myślę, że na wyjście ubrania przywiezie nam mąż, ale może też je zabrać ze sobą?
    Nasza położna poleca zrobić sobie kostki lodu z wody i miodu i zabrać do termosu, dziewczyny które już raz rodziły twierdziły, że super się sprawdzają, bo raz że orzeźwiają , a dwa że to cukier i dodaje energii. Jak zdążę, to też takie wezmę.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja spakowalam np koszule na zapas bo do szpitala mam ok 50 km wiec jak będę potrzebowała na tempo cos na zmianę to mojemu czarkowi dowóz trochę by zajął

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Miriam to zaszalałaś :) będę trzymać kciuki żeby z tymi torbami Cię wpuścili na porodówkę :D no ale fakt faktem masz trochę do szpitala więc nie dziwie się, że chcesz mieć wszystko pod ręką. Dobrze, że u nas nic nie potrzeba do maluszków. Mąż tylko przywiezie potrzebne rzeczy na wypis :) już wszystko ma uszykowane. Ja też pakowałam się z listy szpitalnej :) aż się sama zdziwiłam, że tak mało rzeczy potrzeba, bo zmieściłam się w średniej wielkości walizce :) ;)

Miriam lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od lekarza i faktycznie mała jest już niżej. Mały sukces bo przez 2 tyg tylko 0,5 kg mi przybyło. No i mała ma ok 3400, ale to chyba przeszacowana waga.

Miriam lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    Walabia Ty ale masz energię widzę :) super :) mam wrażenie, że normalnie tryskasz energią :) ale co do okien to też się do mnie uśmiechają :) ja

wczoraj zrobiłam takie owsiane ciasteczka z otrębami, bez cukru :P na bazie jogurtu naturalnego. Stwierdziłam, że jak zachce mi się słodkiego to takie ciastka będą jakąś tam alternatywą :p

podzielisz się przepisem jak będziesz miała chwlike ;-)

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja koszul mam 3 i dla malucha też 3 komplety czyli 3 razy kaftanik, pajacyk, czapeczka i skarpetki, niedrapek nie muszę bo pajacyki je mają wmontowane:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie koral że wszystko dobrze, silne chłopaki, życze wam szybkiego powrotu do domku, niech chłopaki ładnie jedzą i rosną ;-)

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Ja koszul mam 3 i dla malucha też 3 komplety czyli 3 razy kaftanik, pajacyk, czapeczka i skarpetki, niedrapek nie muszę bo pajacyki je mają wmontowane:)
    To przygotuj jeszcze ze 3 komplety wrazie wu dla męża zeby miał pod ręka z własnego doświadczenia wiem ze taki maluszek lubi zrobic niespodziankę i np siusiac przy przebieraniu albo pieluszka ze sprawa nr dwa przesiaknie :D

• kozgo Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam rzeczy do dowiezienia beda na komodzie zeby szukać nie musiał hehe:)
    Koral super, że chłopaki są już z Tobą i sie karmicie;) obyście za tydzień już wyszli do domu :)

Miriam lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral świetne wieści :) oby tak dalej :)

Lusia w sumie ten przepis to taki z kilku przepisów sobie sama ułożyłam :) i ja ogólnie dawałam na oko sobie wszystkiego w sensie większe ilości składników, żeby wyszło więcej ciastek. Tak orientacyjnie:

szklanka płatków owsianych

szklanka otrębów (mogą być np z żurawiną ) ja dałam zwykłe owsiane (możesz dać żytnie, pszenne)

jedno jajko

250ml jogurtu naturalnego

garść rodzynek

Ja dałam też pokrojone suszone śliwki :)

Jeśli chcesz żeby były słodsze a nie chcesz cukru to trochę miodu możesz dać ale to już jak tam się chce :) nie trzeba w ogóle ani miodu ani cukru i są mega dietetyczne :P

Wszystko w jedną michę i mieszasz, zrobi Ci się taka jednolita masa i potem wykładasz na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia takie placki (nie mają być to jakieś kształtne kuleczki :P) i na 20 min do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    koral świetne wieści :) oby tak dalej :)

Lusia w sumie ten przepis to taki z kilku przepisów sobie sama ułożyłam :) i ja ogólnie dawałam na oko sobie wszystkiego w sensie większe ilości składników, żeby wyszło więcej ciastek. Tak orientacyjnie:

szklanka płatków owsianych

szklanka otrębów (mogą być np z żurawiną ) ja dałam zwykłe owsiane (możesz dać żytnie, pszenne)

jedno jajko

250ml jogurtu naturalnego

garść rodzynek

Ja dałam też pokrojone suszone śliwki :)

Jeśli chcesz żeby były słodsze a nie chcesz cukru to trochę miodu możesz dać ale to już jak tam się chce :) nie trzeba w ogóle ani miodu ani cukru i są mega dietetyczne :P

Wszystko w jedną michę i mieszasz, zrobi Ci się taka jednolita masa i potem wykładasz na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia takie placki (nie mają być to jakieś kształtne kuleczki :P) i na 20 min do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni :D

dzięki bardzo ;-)

km5stv737gu3576a.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie orientujecie się, czy na IP jest potrzebny jakiś dowód ubezpieczenia? Akurat nie mam aktualnej RMUA, a chyba pojadę na IP, bo poważnie zaczyna mnie martwić mała aktywność mojej małej :( Myślicie, że zrobią mi KTG? Tylko się zastanawiam, co z tym dowodem ubezpieczenia...

iv09mg7y9aya90me.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, serdecznie dziękuję - jesteś kochana:*

Muszę poczekać niestety na swojego M., a będzie w domu około 21.30 i jadę, bo niezmiernie się martwię :(

iv09mg7y9aya90me.png
‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ