X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska i Walabia - tak się cieszę. Witamy Wasze maluszki :) Nie mogę doczekać się zdjęć!!!!!!

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniało mi się, że w nocy miałam dziwny sen. Śniło mi się, że wchodziłam do domu z zakupami i nie zamknęłam za sobą drzwi. I nagle wchodzi jakiś facet i kradnie mi całe opakowanie papieru toaletowego i olej rycynowy :)

lusia22 lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska - Gratulacje!!!!

Lussia - Dobrze, że miałaś spokojną nockę :)

Haybeauti - Fajny sen ;) Szkoda, że koleś nie wyjaśnił, po co mu to ;)

Ja dziś ku memu zdziwieniu dość wyspana, choć też miałam jakieś dziwne sny...nic mi się nie chce, a tu trochę roboty na mnie czeka :/

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, Martusska gratulacje i szybkiego powrotu do formy i do domku już razem z maluszkami:)

Ja zaraz idę się wykąpać, ogolić, mycie włosów no i do szpitala aż mi głupio bo się wcale nie denerwuję, za to mąż chodzi jak jeden wielki kłębek nerwów, jeszcze nam wczoraj popsuło się się auto i trzeba wrzucić 3 tysiączki na sprzęgło. Eh jak nie urok to sracz....
    Ale mnie nawet to nie było w stanie wyprowadzić z równowagi, chyba coś nie tak ze mną, bo normalnie nie jestem taką oazą spokoju.

martusia172005 lubi tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia i martusska gratuluję ale super wieści :)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina1989 wrote:
    Martusska - Gratulacje!!!!

Lussia - Dobrze, że miałaś spokojną nockę :)

Haybeauti - Fajny sen ;) Szkoda, że koleś nie wyjaśnił, po co mu to ;)

Ja dziś ku memu zdziwieniu dość wyspana, choć też miałam jakieś dziwne sny...nic mi się nie chce, a tu trochę roboty na mnie czeka :/
    Karinko może facet miał zatwardzenie bo olej rycynowy wspomaga wypróżnienie a papier wiadomo po co ;)

Co mi się tam w głowie tworzy to sama jestem pod ogromnym zdziwieniem ;)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    Karinko może facet miał zatwardzenie bo olej rycynowy wspomaga wypróżnienie a papier wiadomo po co ;)

Co mi się tam w głowie tworzy to sama jestem pod ogromnym zdziwieniem ;)

Buhahaha, że o tym nie pomyślałam 0rofl.gif

haybeauti lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala - Kurcze, zazdroszczę tego spokoju...ja to już bym panikowała...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Martusski i Walabii! Witamy nowe dzieciaczki:)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Elle Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina wrote:
    Walabia, Martusska - gratulacje! Jednak mamy kolejne marcowe dzieciaczki.

Za chwilę zbieram się na IP, bardzo słabo czuję ruchy młodego, a zawsze rano fikał, zwłaszcza po śniadaniu. Bez sensu chyba siedzieć w domu i się martwić, jak myślicie?

Ewelinka - ja bym pojechała.

Zresztą - miałam taką sytuację niedawno, pojechałam na IP, okazało się, że wszystko w porządku, a ja uważałam, że bardzo dobrze zrobiłam - chociaż się upewniłam, że jest wszystko OK i nie zamartwiałam niepotrzebnie.

Trzymam kciuki i daj znać po :*

iv09mg7y9aya90me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Walabia pisała SMS porod ekspresowy 3,5h i 2 h partych poszywana ale warto było :)
    Pozdrawia was gorąco ;)

• koala82 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami wszystkimi,
    Matko kilka dni mnie nie ma a tu tyle się dzieje :-)
    Martusska, Walabia wspaniale że porody takie ekspresowe, gratuluję zdrowych dzieciaczków, strasznie się cieszę.
    Teraz to dziewczyny idziecie jak burze, no a ja budząc się dzisiaj byłam przeszczęśliwa bo w końcu zaczął się kwiecień, kurka od kiedy dowiedziałam się że jestem w ciąży mówiłam sobie tylko byle do kwietnia wytrwać, byle do kwietnia... i się udało !!!!
    To teraz Olala i Chiang Mai, kurcze niesamowite że to tak przeleciało.

magdalena lubi tę wiadomość

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• koala82 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    koala - a więc już po wizycie, co prawda była teściowa ale pani diabetolog wszystko mi napisała w moim zeszyciku, a więc:
    - do porodu mam mierzyć cukier co drugi dzień (na czczo, po śniadaniu, po obiedzie i po kolacji)- stwierdziła że już od miesiąca powinnam tak robić bo mam bardzo dobre cukry ale że przez ten szpital nie byłam na kontroli to się kułam co dziennie.
    - po porodzie przez 2 tygodnie mam się zająć moją córunią i zapomnieć o cukrze
    - trzymać dięte mamy karmiącej ale bez przesady (najlepiej jak cukrzycowe mamy chociaż troszke karmią maleństwo piersią)
    - 0d 3 tyg po porodzie mam wybrać sobie 1 dzień w tygodniu (np. poniedziałek) i mierzyć w tym dniu cukier: na czczo i po 3 głównych posiłkach (aż do zrobienia glukozy)
    normy na czczo < 110
    a 2h po posiłku < 140
    - pomiędzy 6 a 12 tyg po porodzie zrobić test obciążenia glukozą 75 g
    - z wynikami na kontrole
    to tyle ;-)
    Kurcze Lusia dopiero teraz przeczytałam twojego posta, dzięki za wszystkie informacje, widać mój diabetolog większy sadysta i każe mi się kłuć więcej, a może ja mam o wiele gorsze wyniki niż twoje, no cóż postanowiłam że zastosuję się do poleceń mojego diabetologa a tak tydzień po porodzie jeszcze raz zadzwonię do mojej poradni o szczegółowe wytyczne.
    Lusia właśnie do mnie dotarło że ty już za dwa dni rodzisz, ja to jakoś opóźniona ze wszystkim jestem, jak twoje samopoczucie psychiczne, jesteś gotowa??

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis po ciężkiej nocy Tymka boli brzuszek i nie moze zrobic kupki tak się biedny pręży, płacze i stęka, że masakra. Nie wiem jak mu pomoc a tak mi ciezko patrzeć jak on tak cierpi i się meczy :( powiedzieli nań ze mogą byc problemy z brzuszkiem po antybiotyku ale zeby aż tak go męczylo biednego:(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedny Tymuś, Kozgo ja mojemu synkowi jak miał problemy z brzuszkiem robiłam masaż, nakładałam trochę maści majerankowej i masowałam zgodnie z wskazówkami zegara brzusio robiąc coraz większe kręgi, dawałam też przeprasowaną ciepłą pieluszkę tetrową na brzuszek, ale oczywiście nie bezpośrednio na skórę.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koala82 wrote:
    Lusia właśnie do mnie dotarło że ty już za dwa dni rodzisz, ja to jakoś opóźniona ze wszystkim jestem, jak twoje samopoczucie psychiczne, jesteś gotowa??

planowy termin miałam dopiero na 14.04 tylko że mój lekarz ma dyżury dobowe w czwartki i tak się umówiliśmy że 3 albo 10.04, ale na wizycie tydzień temu stwierdził ze do 10 to napewno nie dam rady dotrwać także został ten 3, ciesze się że już niedługo zobacze moje maleństwo ;-)

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo a może są jakieś czopki czy kropelki w aptece żeby biedny nie musiał się martwić.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia podobno nie można nic dawać takiemu malcowi:( Jutro ma przyjść do nas położna to ją podpytam, a dziś masaż i termoforek może coś się ruszy.

I mojego brzucha, na pocieszenie, że po cc wcale nie jest gorzej wrócić do formy.
    c5cceae0f8acc338med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 08:13

AISAK, Makcza, Niesmiala, Tusia89, koala82, Bea_tina, magdalena, Mirella, Miriam, NataliaK, haybeauti, lusia22, Karina1989, doris85, justyna14 lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ale słodziak :P jak patrzy w obiektyw :P jakby pozował :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przystojniacha :) Kozgo Ty to dostałaś jakiś dobry pakiet w genach, że tak powiem. Ja po porodzie będę tak wyglądała może za jakiś rok, po diecie i hektolitrach potu wylanego na siłowni. No i trzystu brzuszkach dziennie :D

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ